Yrityksen kautta sijoittaminen perustuu joko SWOPpiin eli jos on milkku rahaa niin antaa sen firmalle 10v ”lainaksi”, tulosta menee 20% vs käytännössä 34%. Jäljelle jäävästä 0,8:sta jakaa 8% 7,5% verolla eli jos vähän vedetään mutkia suoriksi niin 0,8*0,925=0,74 eli 26% vero ajasta ikuisuuteen tuotolle. Tuon 1Me voi nostaa takaisin koska haluaa ja loppu pajatso jää jauhamaan tuolla 26%:lla kunnes 10v päästä voit lunastaa kaiken firmaan jääneen hankintamenolla eli 0,4*0,34=0,136 eli 13,6% verolla.Kai se yritys pitää omaisuuden osakkeissa. Pakko myydä jotain käteisen tuottamiseksi että voi maksaa osinkoa. Käteisenä omaisuus ja inflaatiopeikko nautiskelee.
hypoteettisesti yritys ostanut vaikka 100ke arvolla osaketta x. Myydään osakkeet x 150ke:lla. Maksetaan 20% 50ke voitosta - kulut+vähennykset.Tuohon päälle maksetaan veroa valtiolle osinkoa maksaessa. Todellinen veropinna ehkä 25?
Suomessa nyljetään sijoittaja verotuksella hengiltä.
Yksityishenkilö maksaa kaikesta koko ajan ko. summilla 34% veroa niin kyllähän tuo ero tuossa 10v aikana kun miltsi keskimäärin tienattu alkaa näkymään myöskin loppurivillä. Toki se ei näy heti ja alussa tuskastuttavan hitaasti.
Käytännön skenaariossa kuitenkin tilanne on se että yritys on perustettu työn tekemistä varten ja liikevaihto vaikkapa 100k€. Tuossa on tehtävänä valinta että nostaako kaiken palkkana ja maksaa siitä ”flätin” 40% veroa (ja tästä sijoitettavaksi jäävän osalta 30/34%) vai nostaako 33k€ 10% verolla pysyäkseen hengissä ja loppuja pikkuhiljaa 26% verolla kunnes lopuksi eläkkeellä laitetaan kaikki hankintamenolla tai jätetään perikunnan murheeksi.
Verotetaan kipeäksi joo mutta on se vero lopulta merkittävästi yksityishenkilöä pienempi. Toisaalta jos on valmiiksi taskussa pari miltsiä niin ei täällä mitään ole kirjoja pitää kun just esim. belgiassa asuessa tuoton saa kouraan minimiveroilla. Harvalla vaan on tuota pari miljoonaa
Viimeksi muokattu: