Saako AirBNB:llä kovemmat tuotot kuin normaalilla vuokrauksella?

Phollo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.06.2017
Viestejä
124
Jos ostan vaikka 250 kilon yksiön jostain kantakaupungista, ja sanotaanko, että saan vuokrattua sen ehkä karvan verran alle tonnilla kuussa, niin pystyykö AirBNB:llä vetämään kovempaa hintaa? Aloin kelata, että jos pitäisi asuttuna joka päivä AIRBNB:llä (aika vaikeeta), niin silloin 33,33 € / yö pitäis saada vähintään. Jos kuitenkin pyydän vaikka 60 euroa / yö, niin sillon puolet kuusta ja jolloin 95 euroa, niin vaan kymmenen päivää kuukaudesta.

Kyllä tuolla: Loma-asunnot, kodit, elämykset ja paikat – Airbnb moni vetelee Kampin yksiöistä sellasta 80 - 90 € / yö. Ja jos ei ihan possuilijoita tule asiakkaiksi, niin tuolla tahdilla kämppä kuluukin vähemmän jne.

Aika hyvät hillot tuosta vetää, vai olenko ajatellut metsään jossain kohdin?

Aatteita? Mietteitä?
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
5 016
Jaksatko pyörittää bisnestä? Kämppä pitää siivota joka vierailun jälkeen, avainrumba, mahdolliset ongelmatilanteet jne...
 

Phollo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.06.2017
Viestejä
124
Tuota avainrumbaa en ottanut huomioon. Siivouksen voisi hoitaa vaikka siivousmaksulla. Ehkä pitäisi laittaa, että tulisivat hakemaan ne avaimet minulta kotoa tjsp. Toisaalta joku ulkomaalainen tuskin jaksaa lähteä kovin kauas hakemaan avaimia. Idea vaatii vielä hiomista. Nuo tuotot vaan houkuttelevat. Tietysti jos olisi ihan sika rikas, niin voisi ostaa vaikka koko kerrostalon, ja sitten yhteen asuntoon toimisto sekä virkailijatäti.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 117
Juu ihan hyvin tuolla tienaa. Tunnen useammankin joka pyorittaa hommaa Barcelonassa ja Pariisissa. Vaikka ihan normi vuokrauskin on kannattavaa, niin kyllahan noilla reilusti voitolle paasee (varsinkin kun veron kierto on helpompaa), tuottavampaa kuin hotelli bisnes.

Onhan siita toki jonkun verran vaivaakin, varsinkin jos lyhyita patkia vuokrailee. Suurkaupungissa se etu etta voi keskittya niihin pidempiin eli muutaman viikon/kuukauden vuokriin, koska kysyntaa jokatapauksessa on.
 

Phollo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.06.2017
Viestejä
124
Näihin liittyy tietysti lieveilmiöitä kuten prostituutio, joten talonyhtiöt voivat olla nihkeinä tällaiseen toimintaan. Toisaalta itse olen asunut talonyhtiössä vuosia sitten, jossa todennäköisesti yhdessä asunnossa harjoitettiin prostituutiota. Ikinä ei ollut mitään häiriötä yms. Yleensä rikolliset eivät halua aiheuttaa mitään ylimääräistä hämminkiä tai älämölöä, jottei huomio kiinnitty liikaa heihin. Siksi rikollisbisnekset naapurissa lieneekin paras naapuri, jonka voi saada.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
395
AirBNB:llä tienaa enemmän, mutta vaivaa joutuu näkemään sitten 100x enemmän.

Normaali vuokranantaja käy ehkä kerran vuodessa tarkistamassa asunnon, käy kerran vuodessa yhtiökokouksessa ja käsittääkseni vuokralainen vaihtuu keskimäärin 2 - 3 vuoden välein. Eli aika helpolla pääsee.

AirBNB:llä joudut mainostamaan, vastaamaan sähköposteihin ja kyselyihin, (tarkistamaan asunnon joka viikko, vaihtamaan lakanat / siivoamaan, jne.) Toki vaihtoehtoisesti jostain kaksiosta Sörkässä voi Flow-viikonloppuna pyytää varmaan 200 euroa / yö, eli to-pe-la saat jo 600 euroa.

AirBNB-kämppä kannattaa siis olla samassa taloyhtiössä kuin oma vakituinen asunto. Muuten saa kyllä aika kulumaan jo aika hyvin.
 
A

anonyymi

Vieras (tunnus poistettu)
Niin ja lakanoiden pesut sun muuta. Ahneella on paskane loppu
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
449
Meillä on Oulussa n. 5 km keskustasta paritalo, jonka toista puolta on pidetty normaalisti vuokralla viitisen vuotta. On tullut mietittyä, että kunhan nykyiset vuokralaiset siitä siirtyvät muualle, niin voisi kokeilumielessä testatakin tuon airbnb-vuokraamisen. Kohde voisi sikäli olla ihan ihanteellinen moiseen käyttöön, että se on samalla tontilla, jossa itsekin asuu ja siitä löytyy kolme kohtuullisen isoa makuuhuonetta yhteisten tilojen lisäksi. Oman vaivan lisäksi näkisin vähän riskitekijänä sen, että ihan vieressä keskustaa tuo ei kuitenkaan ole, joka tietenkin voi kysyntää vähän laskea. Olettaisin että aika vähälläkin vuokraustoiminnalla pääsisi silti samoihin tuottoihin, mitä tavallisella vuokraamisella. Jaksaisiko sitten pidemmän päälle tuota pyörittää, on tietenkin sitten ihan eri juttu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 900
Voi kyllä varmasti päästä hyville tuotoille jossain halutulla paikalla kuten juuri Helsingin keskustassa ja tekee kaiken itse. Mutta tällöin ehdoton vaatimus on kyllä se että kohde on ihan naapurissa. Se ei nimittäin ole kiva jos asiakkaat valittaa jostain puuttuvasta pyyhkeestä sunnuntai-iltana klo 22 ja sitä pitää lähteä jostain kilometrien päästä kiikuttamaan.

Jos nuo ns. paskahommat haluaa ulkoistaa, niin vaatii varmaan useampia asuntoja, että mahdollinen ylituotto ei sitten hupene kasvaviin kuluihin.
 
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
1 540
Mistä löytää infoa, miten kalustamisen kustannukset vähennetään airbnb-tuotoista, kun toiminta ei ole vielä edes alkanut? Eli uudiskohde, johon harkinnassa AirBnB testailu/kokeilu, mutta miten kalustamisen kustannukset? Kohde ei ole edes valmis vielä.
Joonatan voltin kirja "vuokraa asuntojasi" luettu, mutta oli ihmeen paljon itsestäänselvyyksiä ja verotus jäi tosi pienelle osalle.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
185 357
Viestejä
3 380 835
Jäsenet
60 510
Uusin jäsen
Valttttteri

Hinta.fi

Ylös Bottom