Ruokien makuvaihtelut

alakääntö

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
21.02.2020
Viestejä
1 126
Oletko huomannut että säännöllisesti käyttämäsi ruoan tai eineksen maku olisi muuttunut? Ei siis mitään selkeää virhettä että siellä on vaikka matoja kurkkusalaattipurkissa jne vaan selkeitä makuvaihteluita. Itselläni tulee joskus ostettua hookoon blöötä eli sinistä lenkkiä kun ei tekee mieli grilliruokaa. Olen huomannut että tuossa makkarassa maku välillä muuttuu vähän mausteisemmaksi. Nyt oli maku selvästi sellainen muovisempi. Myös se ihan perusarkijuusto on välillä ollut todella vetistä löllöä. Valmistajat tietenkin sanovat että mitään muutosta ei ole tehty..

En tiedä miten tuota lenkkiä tehdään, oletan että samalla linjalla ajetaan useampaa tuotetta peräkkäin ja jos välipuhdistus tehdään huonosti niin tulee "uusia" makuja.. Juuston tapauksessa varmaan vaan kokeiltu lisätä vettä että saadaan paremmat katteet.
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
561
Vähän samalla linjalla HK:n kanssa että varmasti jotain on tapahtunut. Toki nykyään muita makkaroita syön mutta näin muistelen.
 

koivunoksa

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.08.2020
Viestejä
225
Teurasjätteestähän se sininen lenkkikin tehdään ja riippuu ihan jätteen laadusta, millaista tavaraa sieltä kulloinkin tulee.

Arkijuustossa on kyllä eroja. Nyt menossa oleva pala on semmoista lötköä, ettei siitä meinaa kunnollisia siivuja saada. Olisiko lämpötilassa ollut jotain pielessä, kun on tuota tehty? Luulisi ainesten mittausten olevan hyvin tarkkoja.

Samaa vaihtelua on myös auran sinihomeessa.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
243
Välillä ihmetyttää päinvastainen - miten ne saa tehtyä muka samanmakuista einestä tai muuta elintarvikkeisiin kuuluvaa tuotetta vuodesta toiseen? Ei siinä, reseptit on varmaan samat, mutta esim. kasviksia sisältävissä tuotteissa satovaihtelut tuo varmaan oman haasteensa. Sitten oma lukunsa on erilaiset pidempää raakakypsyttämistä vaativat tuotteet...
 

koivunoksa

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.08.2020
Viestejä
225
Välillä ihmetyttää päinvastainen - miten ne saa tehtyä muka samanmakuista einestä tai muuta elintarvikkeisiin kuuluvaa tuotetta vuodesta toiseen? Ei siinä, reseptit on varmaan samat, mutta esim. kasviksia sisältävissä tuotteissa satovaihtelut tuo varmaan oman haasteensa. Sitten oma lukunsa on erilaiset pidempää raakakypsyttämistä vaativat tuotteet...
Et vain muista niin tarkkaan miltä ne edellisenä vuonna maistui.
 

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 404
Ehdottomasti löytyy makuvaihtelua varsinkin edullisista appelsiinimehuista. Tuorein erä Rainbow-appelsiinimehua maistuu paljon happamammalle ja väkevälle mitä edellinen. Eroja on tietysti vielä saman hintaisten mehujen välillä niissäkin. Lidlin Solevita-perustäysmehunkin maku vaihtelee ja on lähes aina erimakuista mitä Rainbow-mehu. Taitaa hedelmät tulla eri paikasta välillä ja satokausi ratkaisee myös. Näistä perustäysmehuista parasta ja tasalaatuisinta on Pirkka, niin omena kuin appelsiini. Niinkin paljon maistan eroa kun yhteen väliin ostiin mehut aina Lidlistä, kunnes yhdessä vaiheessa maistui useampi purkki oudommalta, jolloin vaihdoin taas toisen kaupan vastaavaan. Parempiakin mehuja olen ostanut mitkä nekään eivät aina täysin samalta maistu, mutta noissa edullisimmissa maku voi vaihdella paljonkin. On oma jännittävä hetkensä arjessa repäistä purkki auki ja maistaa mitä on luvassa tällä kertaa!

Maidon maku myös hivenen vaihtelee, kun taas viljatuotteet eivät raaka-aineestaan johtuen yleensä vaihtele mihinkään. Vielä on erikseen tuotteet kuten hillomunkit joiden täytteen määrä voi vaihdella. Tuon sortin herkuissa tasalaatuisuus on minusta tärkeää, että hilloa on odotettu määrä sisällä. On suuri pettymys jos hillo on jäänyt kokonaan ruiskaisematta sisään.
 

alakääntö

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
21.02.2020
Viestejä
1 126
Välillä ihmetyttää päinvastainen - miten ne saa tehtyä muka samanmakuista einestä tai muuta elintarvikkeisiin kuuluvaa tuotetta vuodesta toiseen? Ei siinä, reseptit on varmaan samat, mutta esim. kasviksia sisältävissä tuotteissa satovaihtelut tuo varmaan oman haasteensa. Sitten oma lukunsa on erilaiset pidempää raakakypsyttämistä vaativat tuotteet...
Mielestäni ruoanvalmistajat ovat erittäin tarkkana tuon kanssa että ruoan laatu ei vaihtele. Onhan se myös firman katteen kannalta parhain että ei tarvi säädellä vauhdista mitä sieltä tulee vaan saa suurimman osa ammuttua suoraan purkkiin ja hyllylle. Ja pitäähän se tuotteen koostumus myös vastata sitä tuoteselostetta. Ja varsinkin halvimmissa tuotteissahan se maku ja väri tulee ihan muualta kuin lihoista ja kasviksista. Tai edes teurasjätteestä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 472
Viestejä
4 163 295
Jäsenet
70 412
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom