Ripeä ei-pelikone edullisesti?

Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 853
Viimeksi olen kasannut pöytäkoneen yli 10 v sitten ja käyttänyt ainoastaan kannettavia 6-7 v joten tietämys ei ole ajantasalla.

Lähtökohta että koneella ei pelata mutta suorituskykyä saisi olla sen verran että konetta on mukava käyttää. Verrokkina i5-8350U jonka alle ei ainakaan voi jäädä, kustannustehokas nopeampi kelpaa. Raskaimmat jutut varmaan joku isompi Java-käännös ja virtuaalikoneet, muuten aika peruskäyttöä kuten selain, Office ja valokuvien pienet korjaukset.

Olen katsellut että näihin spekseihin sopisi Ryzen 3 3200G, Passmark-tulos jonkin verran yli em. i5 mutta toisaalta eroa ei ehkä huomaa ilman testiohjelmia. Emolevy onkin ensimmäinen jossa tarvitsen apua, jäänyt sellainen käsitys että Ryzen-emojen kanssa joutuu huomioimaan toimiiko oma CPU ilman bios-päivitystä tai riittääkö virransyöttö. En usko että prosessorin päivitys olisi ajankohtainen muutamaan vuoteen joten varautuminen tuleviin malleihin ei ole ehdotonta. Muistiksi 16 GB tuntuu sopivalta nykyaikana, etenkin jos noita virtuaalikoneita tulee pyöriteltyä.

Täysin äänetön ei tarvitse olla, kevyellä kuormalla mielellään lähes huomaamaton, raskas käyttö voi tietenkin kuulua. Ulkonäkö hillitty, mielellään pieni/keskikokoinen, pari 2,5" asemaa saisi sopia, kenties jopa 3,5" jos vanhoja asemia on tarve tutkia mutta niille voi tarvitessa hankkia USB:nkin. Ikkuna ei haittaa jos sen voi perustella esim. että pelti laskee enemmän ääntä läpi. Tämä on toinen avun paikka, pienessä kotelossa täytyy ilmeisesti huomioida jäähdyttimen koko. Tai vaikka tilaa olisi, saako hiljaisuutta jos sijoittaa muutaman kympin lisää?

Budjetissa ei sinänsä ole ylärajaa, mutta tarkoitus käyttää rahaa järkevästi, esim. jos prosessorin vaihto antaisi +10 % tehoa mutta hinta nousisi +50 % niin ei tunnu kannattavalta. Hyllyssä odottaa jo SSD ja käyttöjärjestelmä, samoin kaikki oheislaitteet löytyvät. Hinnassa varmaan pidän mielessä että Ryzen 5 3500U on Passmarkeissa suunnilleen yhtä tehokas enkä oikein keksi miksi 3200G-pöytäkone maksaisi enemmän kuin 3500U-kannettava, tällä käyttöprofiililla.

Vai ovatko uudet 4000-sarjan APU-prosessorit odottamisen arvoisia?
 
Liittynyt
26.06.2020
Viestejä
1 300
Uudet 4000 sarjalaiset aput käyvät myös pelaamiseen yllättävän hyvin päihittäen esimerkiksi radeonin rx 550 näyttiksen. Toisaalta myös nykyinen 3400g on melkoisen ärhäkkä, eikä jää paljoa jälkeen uusista.
Tuossa olisi edullinen, pieni ja yllättävän tehokas paketti jolla voi tarpeen tullen esim fortniteäkin pelailla ~60hz
 

Liitteet

Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 337
Viestejä
4 157 713
Jäsenet
70 409
Uusin jäsen
Eycte

Hinta.fi

Ylös Bottom