Reuters: LG siirtää älypuhelinvalmistuksensa Koreasta Vietnamiin

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 26.04.2019.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 461
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Reutersin saamien tietojen mukaan LG lopettaa älypuhelimiensa valmistuksen Koreassa ja siirtää sen kokonaan Vietnamin tehtaille. Muutoksella LG:n kerrotaan pyrkivän karsimaan valmistuskustannuksia sekä kääntämään tappiolliseksi jumiutuneen älypuhelinliiketoimintansa kurssin.

  LG ei ole nykytietojen mukaan poistumassa kokonaan älypuhelinmarkkinoilta, mutta se saattaa rajoittaa toimintaansa tietyillä markkina-alueilla. Esimerkiksi Suomessa yritys ei ole ilmoittanut toistaiseksi mitään uusien lippulaivamalliensa myymisestä.

  Lähde: LG Electronics to suspend mobile phones production in South Korea this year: Yonhap - Reuters
   
  Merkath tykkää tästä.
 2. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  545
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  LG:n ongelma on puhelimet jotka on tylsiä, geneerisiä ja heikkoja kokonaisuuksia, sekä täysin olematon softatuki edes lippulaivamalleille. Vuoden 2018 lippulaivoille G7:lle ja V40:lle ei ole vieläkään Pie-päivitystä. Kaiken tämän saat nyt vain yhtä kovaan hintaan kuin millä Samsung ja Apple myy omia puhelimiaan! Valmistuksen siirtäminen Vietnamiin tuskin pudottaa puhelinten hintoja 20-30%...
  Onko viime aikoina jokin LG:n puhelin aiheuttanut Vau-elämyksiä, jotka saavat kuluttajat vetämään ostohousut jalkaan? LG G Flex-sarja (2013 ja 2015) ja G4 (2015) taisi olla viimeisimmät kiinnostavat puhelimet LG:ltä. Ehkä myös V10 (2015).
  Se on ihan sama missä LG valmistaa puhelimensa, jos ne on sellaisia joita juuri kukaan ei halua ostaa ja joita LG ei edes itse viitsi tukea.
   
  rogerpe, jarski, mopnex ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 3. greenlight

  greenlight

  Viestejä:
  1 624
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olisin ennemmin nähnyt LG:n Googlen sopimusvalmistajana kuin HTC:n, sillä HTC on teknisesti aivan kelvoton ja vuosia johtavia valmistajia perässä. LG:llä on sentään omat oled-paneelinsa (joita Pixelitkin käyttävät) ja puhelimet myös näyttävät moderneilta. Google olisi omalta osaltaan paikannut vajeen softakehityksessä.
   
 4. antero

  antero

  Viestejä:
  2 582
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Niiden päivityskeskus on varmaan jossain tyynenmeren pikkusaarella, etteivät ole kuulleetkaa mitä puhelimia LG julkaisee.
  LG launches Software Upgrade Center for faster Android updates

  Käytännössä tämä taitaa tarkoittaa että puhelinvalmistus ajetaan alas ja jatkossa ostetaan LG brändillä valmistettuja puhelimia. On hyvin todennäköistä kun tuotantoa supistetaan alkaa puhelinta kohti tuleva tappiokin nousemaan vaikka valmistus olisikin hiukan halvempaa.

  Eikö Flextronic (FIH Mobile Limited) aloita Googlen valmistajana, siksi HMD Nokian valmistus potkittiin sieltä pois.

  Foxconn, manufacturer of the Google Pixel 3, Nokia 9, and many other devices, is scaling back its mobile business


  Muuten puhelinten hinnat ei putoa, siitä pitää huolen tälläiset oikeudenkäynnit.
  On Microsoft’s Attack against Hon Hai (Foxconn)
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2019
 5. tle88

  tle88

  Viestejä:
  858
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Etelä-Koreassa ei ainakaan aiemmin mennyt kaupaksi puhelin, jossa ei ole vaihdettava (helposti ja nopeasti) akku takakansi. LG teki omia huippumallejaan tuollaisina Etelä-Korean sisämarkkinoille, mutta päätti sitten suuressa viisaudessaan olla myymättä niitä muualla. Sillä ne olisivat voineet edes yrittää erottua joukosta, mutta niiden oma sokea ahneus esti tuon. Yritin joskus 5 vuotta sitten selvittää sitä, mistä olisin löytänyt puhelimen vaihdettavalla akulla, ja tuo asia tuli silloin vastaan. Yhä edelleen tuollaisia puhelimia vaihdettavilla akuilla siellä päin maailmaa kai on, mutta niitä ei vain edelleenkään myydä täällä.

  Sikäläistä puhelinta on vähän vaikea alkaa tänne tilaamaan, taajuusalueet ja kielivalinnat eivät varmasti ole oikein tyydyttäviä.

  T -.-
   
 6. Technarchy

  Technarchy

  Viestejä:
  2 063
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Ainakin mun G4 huippumalli oli vaihdettavilla osasilla.
  Menisipä konkkaan koko lafka. Sontaa firma täynnä ja ahneutta. Eivät ilman uhkailuja suostu edes omia mokiaan korvaamaan tai edes korjaamaan!
   
 7. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  722
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Samaa mieltä, minulla on parhaillaan KKV:ssa vetämässä kanne LG:tä vastaan ja kyseessä on jääkaappi. Yhtiö ei suostu korvaamaan tuotteessa olevaa suunnitteluvikaa vaikka se ilmeni takuuajan aikana.

  Näkisin mielelläni varteenotettavia vaihtoehtoja Samsung ja LG akselille.