Retropelit aidolla PC raudalla ja MIDI musiikki

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja siiphuup, 04.05.2018.

 1. siiphuup

  siiphuup

  Viestejä:
  539
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2017
  Asiaa tarkemmin tietämättömille kerrottakoon että esim. DOOM 1 ja DOOM 2 pelien musiikit toimii MIDI tekniikalla. Mitenkäs olette hoitaneet MIDIt kun on aitoj 486 tai Pentium 1/2 koneita käytössä ja käyttiksenä DOS/Win95/98?

  DOS:
  -ei saa softa MIDI emulaattoreita DOS:n taustalle pyörimään

  Win95:
  -ei vissiin saa?

  Win98:
  -Yamahan XG Softaemulaattori, erittäin hyvä (win98 on ainoa käyttis missä tuo toimii?)

  Vai ihanko vakavissanne vedättä Microsoft GS MIDI syntetisaattorilla? :dead:

  DOS MIDIt fiksaa sillai että käyttää MPU-401 yhteensopivaa MIDI porttia äänikortissa (esimerkkinä Sound Blaster 16 joka on yleinen), siitä MIDI piuha vaikkapa Win98 PC:n MIDI-In porttiin ja voi kuunnella MIDI sampleja jotka tulee 98 koneen MIDI softasynasta.

  Win95 MIDIt fiksataan samalla tavalla, pistää piuhan Win98 koneeseen tai miksei vaikka Win7 koneeseen
  (toki 95:ssä on se kauhea Microsoft GS MIDI myös)

  Win98:aan saa tosiaan Yamahan XG:n ja myös Roland MUNT emulaattorin joka emuloi MT-32 rautasynaa.
  Kysymys: Saako 98:aan toimimaan BASSMIDIa ja mitkä siihen oisi hyvä sample setti?
  Toinen kysymys: tiiättekö muita softasynia kuin Yamahan ja MUNTin ja BASSMIDIn? Esim. Roland SC-55 softasyna on kaupallinen, ei ilmainen. Eli kertokaas omia viritelmiänne jos on hyviä ehdotuksia.
   
 2. Kerosiini

  Kerosiini

  Viestejä:
  703
  Rekisteröitynyt:
  20.02.2017
  Eikö aitoa rautaa käyttäessä joku midiemulaattori ole nyt vähintäänkin kerettiläistä? Jostain rolandista saa kyllä varmasti maksaa hunajaa ja mansikoita mutta eikö jonkun muntin tai vastaavan käyttö vie koko pointin, muutenhan sitä voisi ihan hyvin käyttää DOSBoxia jos sille tielle lähtee.
   
 3. siiphuup

  siiphuup

  Viestejä:
  539
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2017
  Eipä oo aitoja MIDI rautoja kauheesti tullut vastaan Suomessa ja jos tilaa Japanista niin tulee ihan järkyttävät tullin kulut.
  DOSBOXillakaan ei voi ihan kaikkee emuloida, esim. jotkut 3D kiihdytetyt DOS pelit voi tuottaa ongelmia kun taas aidolla Voodoo PCI kortilla ne menee DOS:ssa ongelmitta.
   
 4. PCB

  PCB

  Viestejä:
  284
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Silloin aikanaan kun Doomeja tahkosin, koneessani oli Soundblaster Awe32. Tuossa kortissahan oli midisyna, sellainen kökkö rompler, mutta toki voitti perus tyypilliset FM-synteesit sata-nolla.

  "Aitoa midirautaa" nyt pyörii varmasti enemmän tai vähemmän nurkissa käyttämättömänä. Tuohon aikaanhan General MIDI teki tuloaan, ja oli paljon syntikoita ja soundimoduuleja joissa oli GM. Noita löytynee vielä Suomestakin kymmeniä tuhansia, ja suurin osa on arvottomia rahallisesti. Itsekin joskus laitoin oman Korgin työasemasyntikkani Doomin musaa toistamaan, oli soundit ihan eri planeetalta kuin SB16 ja AWE32:ssa. Sittemminhän tuosta MIDI-pohjaisesta musasta peleistä luovuttiin, ja hyvä niin, saapahan jokainen samanlaiset musat kuultavakseen eikä GM-toteutuksesta riippuvaisen.
   
 5. siiphuup

  siiphuup

  Viestejä:
  539
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2017
  Vaikka niitä ois tuhansia niin kukaan ei tahdo myydä omiaan :rolleyes:
   
 6. PCB

  PCB

  Viestejä:
  284
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä luulen että jos laitat ilmoituksen jossa ostat muutamalla kympillä GM-soundimoduulin, saat kymmeniä tarjouksia. Nuohan ovat ongelmajätettä.