Reitittimen sijoittaminen muun elektroniikan lähelle

Liittynyt
26.08.2018
Viestejä
10
Olen huomannut, että yleensä netissä on neuvottu että reititintä ei tulisi sijoittaa lähelle muuta elektroniikkaa, esimerkiksi tämä Kotimikron artikkeli: Viritä wlan-verkkosi. Onko tähän muuta syytä, kuin se että se vaikuttaa wifin signaalin vahvuuteen? Onko siitä muuta haittaa, jos laittaa reitittimen esimerkiksi näytön taakse? :confused:
 
No ei ole muuta syytä eikä ole haittaa.
"Ei lähelle sähkölaitteita = ei minkään taakse = älä ole tumpelo ja laita tukiasemaa jääkaapin taakse piiloon."
 
Entäs miten paljon täytyy huomioida johdotuksissa tuota häiriöherkkyyttä ? Ei varmaan perustilanteessa ole mitään väliä jos siellä on tyyliin 1 modeemi / 1kpl rj-45 , mutta entäs esimerkiksi minun tilanne kun alkaa olla laitteita muutama teeveen ympäristössä, ja johtoja menee jokapaikasta jokapaikkaan ja useita kymmeniä metrejä. Tarviiko olla jotain häiriösuojattua rj-45 kaapelia vai riittääkö nämä ihan perus keltaiset mitkä on tullu laitteiden mukana joskus vuonna kivi ja hakku. Saavuttaako sillä mitään jos ostaa kalleinta suojattua kaapelia vai riittääkö tällöin halvempi "peruskaapeli" ja jos riittää niin mikä se olis silloin ?
 
Jos et tiedä tarvitsetko suojattua kaapelia niin hyvin suurella todennäköisyydellä et tarvitse.

Sitä suojattua kaapelia tarvitaan sitten jos se kaapeliveto (=kymmeniä metrejä pitkä) menee esim tehokkaan sähkömoottorin tjsp laitteiston vierestä á la paskoja sähköporia jotka oksentaa kaiken maailman häiriötä tai tehokkaan loisteputki valaistuksen vierestä. Ja sun muuta sen sellaista mitä verkkokaapelit ei koti eikä oikein small tai oikeastaan medium business käytössäkään oikein kohtaa.
Toki sitten jos siirrytään 10GBase-T eikä käytetä Cat6A:ta/Cat7:aa ja aletaan lähestyä sitä Cat6+10Gbit yhdistelmän ~55m ylärajaa niin suojattu kaapeli voi auttaa.
Ja jos käyttää suojattua kaapelia niin sitten maadoitus pitää tehdä oikein.

Eli se muutaman hassun metrin pituinen peruskaapeli ei ole moksiskaan siitä television takana olevasta johtoviidakosta.

P.S. Vähän niistä laitteiden mukana tulleista kaapeleista:
Alustuksena vähän speksejä:
Cat3 verkkokaapeli speksattu 10Mbit, Cat5 10/100, Cat5E 10/100/1000
10Base-T tai 100Base-T käyttää kahta johtoparia tiedonsiirtoon, 1000Base-T käyttää neljää johtoparia.
Eli siis:
Cat3:ssa on kaksi paria, se on speksattu 10M eli käyttää kahta paria.
Cat5:ssä yleensä on neljä paria mutta voi olla vain kaksikin koska speksattu 10/100 eli speksatussa käytössä siitä käytetään vain kahta paria kuten edellinen.
Eli jos Cat5 kaapelissa on kaikki neljä paria niin 10/100 käytössä niillä kahdella ekstra parilla ei tehdä yhtään mitään (ne oli ilmeisesti tarkoitettu tulevaisuuden käyttöä varten, esim PoE tai 1Gbit) mutta teknisesti se toimisi myös 1Gbit käytössä koska neljä paria. Mutta sitä ei ole speksattu siihen käyttöön virallisesti.​
Cat5E:ssä on neljä paria, speksattu 10/100/1000 eli jos yhteys on 1Gbit niin kaikki neljä paria on käytössä ja jos yhteys on 10 tai 100 niin käytetään vain kahta.​

Eli jos niissä sinun laitteiden mukana tulleissa piuhoissa on kaikki kahdeksan johtoa (neljä paria) niin jatka vain niiden käyttämistä. (katso siitä läpinäkyvästä liittimestä.)
Jos niissä on vain neljä johtoa (kaksi paria) niin sitten voisit ne kaapelit korvata. Niillä toimii vain 10Mbit tai 100Mbit ethernet.
Tosin jos tämä kaapeli on liitetty 10/100 kytkimeen tai 10/100 laitteeseen niin eihän se sitten mitään haittaa eikä ole mitään syytä sitä kaapelia päivittää jos se vain toimii kuten pitää.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
261 307
Viestejä
4 534 459
Jäsenet
74 784
Uusin jäsen
vanahabanjo

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom