Ratkaistu (olikin viallinen SSD)! Pakkopäivitys edessä/emolevy hajoamassa, mitä tilalle?

Viestiketju alueella 'Konepaketit' , aloittaja atanos, 01.04.2018.

 1. atanos

  atanos

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Koneen nykyiset speksit profiilissa.

  Tiedossa olisi siis emolevyn ja siten myös prossun sekä muistien vaihto. Kokoonpano on kasattuna Fractalin mAtx-koteloon josta en halua vielä luopua, joten mAtx:llä pitäisi mennä jatkossakin. 7. sukupolven (ja siitä ylöspäin) Inteleissä ei ole "virallista" tukea Win7:lle, mutta saa asennettua ja päivityksetkin toimimaan pienellä viilauksella. Win7:lla olisi siis tarkoitus jatkaa vielä hetken aikaa, kymppiin siirryn myöhemmin.

  Emolevyksi olisi haussa jokin maineikas ja kestävä tekele, halvemmissa rimpuloissa ei näytä olevan oikein kunnollista/minkäänlaista jäähdytystä prossun virransyötölle ja halvoista emoista ei välttämättä löydy kuin yksi kotelotuuletinliitäntä yms.

  Nykyiseen Xeoniin olen ollut erittäin tyytyväinen, ei ole vielä tullut tilannetta vastaan jossa siitä olisi vääntö loppunut kesken, joten jokin samanlainen tilalle, Xeonilla jatkossakin? Integroidulle näyttikselle ei ole tarvetta eikä ole tarkoitus alkaa ylikellotusta harrastamaan. TrueSpirit on hoitanut hommansa hienosti ja sama jäähy sopisi myös 1151-kantaan.

  Muisteiksi kävisi melkein mitkä tahansa, nämä osaan sitten etsiä itsekin kunhan emo/prossu-kombinaatio on selvillä.

  Intelillä olisi siis tarkoitus mennä jatkossakin, mutta AMD:hen siirtyminen ei ole sekään täysin poissuljettu vaihtoehto.

  Budjettia en ole tälle asettanut, kunhan ei mitään 500€ emoa ja 700€ prossua aleta ehdottelemaan.
   
 2. Copra

  Copra

  Viestejä:
  1 020
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En nyt vastaa kysymykseesi, mutta mikä vika emossa nyt on jos sen takia pitää päivittää.
  Tuo prosessori on hyvä kuitenkin ja sillä pärjää vielä monessa. Kuten itsekin sanoit, ettei ole vääntö vielä loppunet kesken.
  Jos kokoonpanossasi on muita ongelmia, olisi järkevämpää korjata ne.
   
 3. atanos

  atanos

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Erinäisiä ongelmia, alla listattuna kohokohdat epämääräisessä järjestyksessä.
  • ohjelmat (SSD:lle ja myös HDD:lle asennetut softat) ja Windowsin omat toiminnot "ei vastaa" -tilassa, tämä kohtaus kestää kaikkea 5 sekunnin ja 10 minuutin välillä. Tämä kohtaus tapahtuu eri asteisina, välillä hyvin hetkittäin ja hyvin lievinä ilmiöinä, välillä siten että ihan kaikki on seis ja mistään ei tapahdu mitään muuten kuin järkyttävän pitkällä viiveellä.
  • hiiri ja näppis toimii täysin normaalisti kohtauksen aikana, kaikki tapahtuu vaan todella hitaasti
  • jos onnistun kohtauksen aikana sulkemaan auki olevan selaimen, niin pystyn seuraamaan pienoisohjelmasta kuinka selaimen käytössä ollut muisti vapautuu järjestelmän käytettäväksi tooooooodeeeellaaaa hiiiiitaaaaastiiiiiii (normaalisti tämä tapahtuu ihan silmänräpäyksessä)
  • joskus kohtauksen aikana nettiliikennettä monitoroiva pienoisohjelma on täysin seis

  Tossa nyt jotain listattuna, muitakin lievempiä kummallisuuksia tullut hetkittäin vastaan. Ihme kyllä tämä ei ole vielä kertaakaan kaatunut, Windows on pysynyt pystyssä viagraa vetäneenä.

  Kaikki on testattu, kovot, muistit, prossu, näyttis... Kaikki testit menneet täysin puhtain tuloksin läpi ja prossun/näyttiksen rasitustestit olleet täysin vertailukelpoisia muihin vastaaviin verrattuna. Windows asennettu uudestaan puhtaana asennuksena (osioiden poisto+formatointi) kahteen kertaan, toinen asennuskerta oli lainaksi saadulle SSD:lle ja yllättäen näistä asennuksista ei apua ollut ongelmaan.

  Windowsin tapahtumienvalvonnasta ei löydy mitään, ainoa merkintä on kohtauksen jälkeen kun salauspalvelu on käynnistynyt uudelleen.

  Datakovo ja bluray olleet välillä kokonaan järjestelmästä irrottettuna, satakaapeleita vaihdeltu ristiin ja uusiin, sataliitäntöjä muutettu emosta yms...


  Muuta ei oikein jää enää jäljelle kuin emossa oleva vika; sataohjainpiiri, juotosvika jossain päin emoa, joku randomi piiri jossain päin emoa lämpenee liikaa ja alkaa pätkimään tai jotain ja jotain...


  Jos joku keksii vian ja sille korjauksen niin nostan hattuni korkealle, muuten tyydyn päivittämään vähän tuoreempaa rautaa alle vaikka siitä joutuukin maksamaan.
   
 4. Mestaritonttu

  Mestaritonttu

  Viestejä:
  1 474
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Xeon- alusta ei nykyään taida kannattaa ellei tarvitse mahdollisimman tehokasta työ/laskenta-asemaa jne. Intel toi muutama vuosi sitten Xeoneille erillisen piirisarjan(sarjat?) joita käyttävät
  emot ovat kalliimpia verrattuna kuluttajapiirisarjallisiin.
   
 5. Yelda

  Yelda

  Viestejä:
  215
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2016
  Ilmeisesti budjetti on joustava. Linkkaan nyt kaikki jimm'sistä jostain muualta voi saada halvemmalla.

  Emo:
  (kalliimpi) Asus ROG STRIX Z370-G GAMING (WI-FI AC), mATX -emolevy - 209,00€
  (halvempi) ASRock Z370M Pro4, mATX -emolevy - 124,90€

  Prossu:
  I5 Intel Coffee Lake i5-8600K, LGA1151, 3.6 GHz, 9MB, Boxed - 272,90€
  I7 Intel Coffee Lake i7-8700K, LGA1151, 3.7 GHz, 12MB, Boxed - 384,90€

  Muistit: G.Skill 16GB (2x8GB), Ripjaws V, DDR4 3200MHz, CL16 - 199,00€

  Muisteiksi kannattaisi ehkä katsella esim gigantin hyviä tarjouksia koska hinnat on mitä on. Itse ostin joulukuun alussa 3200mhz mutta cl 16 muistit (16gb) 149€. Muisteihin saa tällähetkellä satasia palamaan ja paljon jos haluaa.
  Mielestäni myös win 10 kannattaisi siirtyä, ellei sitten ole jotain erityistä syytä. Foorumin myyntiosiosta 10€ win 10 pro avain. Kympin avain toimii ja loput voi päätellä.
   
 6. atanos

  atanos

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Aivan, tuo Intelin päätös noista Xeoneista pääsi jo kokonaan unohtumaan. Sääli.

  Kiitos Yeldalle. Johonkin i7-sarjalaiseen olisin sitten päätymässä koska Xeon ei käy. Sen verran mitä muilta touhuilta olen tekniikan kehitystä kerennyt seuraamaan, niin ilmeisesti Kaby Lake ei taida olla enää kannattava Coffee Laken tarjotessa enemmän rahalle vastinetta?
   
 7. Yelda

  Yelda

  Viestejä:
  215
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2016
  Kaby Lakea ehkäpä sitten käytettynä? Itse päivitin i7-8700k sillä ajatuksella, että "kestää pidemmälle" eikä hinta ollut paha. Jos i7 coffee lakeen päädyt niin 8700k ja tuo kalliimpi emo niin onnistuu tarvittaessa kellottelu. Jos ei kellottelu käy edes mielessä niin tuo halvempi emo ja vaihtoehtoisesti Intel Coffee Lake i7-8700, LGA1151, 3.2 GHz, 12MB, Boxed - 329,00€ . Halvempi prossu ei kellotukseen.
   
 8. atanos

  atanos

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Hmm, pitää muutama päivä ihmetellä. K-mallissa reilusti korkeammat kellot vakiona, mutta turbotaajuus lähes samoissa. K-mallissa reilusti korkeampi TDP, mutta toisaalta nykyisessäkin Xeonissa TDP 80W. Noista ehdotetuista emoista Asus houkuttaisi enemmän yleisen maineen/kestävyyden/mahdollisen takuukeissin kannalta. Täytyy vielä vilkuilla muiltakin valmistajilta (lähinnä Gigabyteltä) vastaavia. MSI:n nykyisistä tekeleistä ei kokemuksia ainakaan lähipiiristä, mutta takavuosina eivät kovinkaan pitkälle kestäneet.

  Edit:
  Heh, taitaa olla mAtx hiljalleen kuolevaa kokoluokkaa, tarjonta on näköjään melkoisen vähäistä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2018
 9. Yelda

  Yelda

  Viestejä:
  215
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2016
  Näissä täytyy sitten muistaa se, että ytimet ei käy samoilla kelloilla. Io-tecin artikkelista kopioituna "Core i7-8700K:ta markkinoidaan 3,7 GHz:n perustaajuudella, mutta käytännössä Turbo Boost 2.0 -ominaisuuden myötä kellotaajuus on kaikkien kuuden ytimien rasituksessa 4,3 GHz ja yhden ytimen rasituksessa 4,7 GHz". 8700 prossu ilman K merkintää toimii ilmeisesti suurinpiirtein näin. 8700K sitten taas mahdollistaa sen, että saat kaikki ytimet pyörimään vaikka 4,5ghz jos jäähdytys tehoa riittää ja emolevyssä säätöjä.

  En usko, että mAtx on kuolemassa. Olisin tälläisen ostanut, mutta kun päivitin heti prossun tullessa myyntiin niin oli pelkkiä atx emoja. Tällähetkellä harkitsen mAtx emoon ja paljon pienempään koteloon siirtymistä.

  Lisätään vielä se, että ilmeisesti on tulossa z390 sarjan emoja tässä "kesällä" jotka ovat halvempia ei kellotukseen tarkoitettuja.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2018
 10. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 234
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Intelin ilmoittamia TDP:ta on turha tuijottaa. Esim. i7-7700K 91W ja i7-8700K 95W. Todellinen ero on lähempänä 40 kuin 4 wattia...

  Ne halpikset ovat kylläkin B3xx tai H3xx piirisarjoilla.

  Z390 huhujen mukaan tukee 8 ytimistä Cannon Lakea ja vaatii tietenkin uuden prosessorikannan. Z-sarjan piirisarja kuulosta uskottavalta halpiksena.

  Nyt jäi epäselväksi mikset vain hommaa uutta emolevyä?
   
  jönsseli tykkää tästä.
 11. atanos

  atanos

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Tätä vaihtoehtoa tutkailin ensimmäisenä, mutta 1150-kannan matx-emojen saatavuus on heikkoa. Niitä on kyllä vieläkin saatavilla, mutta kaikki enemmän tai vähemmän rimpuloita esim. ainoastaan 4pin CPUpower, 3-vaiheinen jäähdyttämätön virransyöttö, joissakin malleissa ei tukea tälle prosulle... Eräässä Asrockin tekeleessä näytti olevan molex-liitäntä pci-e-kamman yläpuolella, mitä helv...

  Ainoa jotenkin järkevä eteen tullut vaihtoehto on tähän mennessä ollut tämä:
  ASUS CS-B S1150 Q87 MATX DDR3, bulk-pakkaus. / Emolevyt 1150 / 90MB0G20-M0EAY0 / Tietokonekauppa.fi verkkokauppa

  Pelkällä emolla pääsisin tottakai helvetisti halvemmalla, mutta melkein samalla vaivalla siirtyisi sitten jonkin verran tuoreempaan rautaan. Järkevääkö? Ei välttämättä, mutta jossakin vaiheessa sekin on pakko tehdä, ja ehkä samalla saatan siirtyä Win10:n käytöön koska sekin on jossain vaiheessa kuitenkin edessä.
   
 12. TMK

  TMK

  Viestejä:
  428
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2017
  ASRock Fatal1ty Z370 Gaming-ITX/ac, Mini-ITX -emolevy - 219,00€

  Mini-itx -kokoinen, mutta onko tässä jotain, mitä jäisit kaipaamaan?
  Hyväksi kehuttu ja itsellä tuollainen.
  Toki pieni koppa myös, mutta sopiihan se väljempäänkin.

  Edit. Nyt meni mulla asiat sekaisin, kun en huomannut, että puhutaan vanhemmasta kannasta.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2018
 13. atanos

  atanos

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Heh, eipä mitään, sainpahan tuosta hyvän idean vilkuilla vielä itx-lankkuja mikäli sellaisia on vielä saatavissa Haswellille, tämä on nimittäin jostain syystä jäänyt kokonaan huomioimatta.
   
 14. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 234
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Kysymys kuuluu, mitä ongelmaa nuo mainitut asiat aiheuttavat? Prosessorisi ei ole mitenkään erityisen virtasyöppö etä myöskään ylikellota. Siksi noilla halvemmilla emolevyillä pärjää mainiosti. Se molex liitäntä on luultavasti näytönohjaimelle tarkoitettu lisävirransyöttö. Hankala sanoa kun ei tiedä tarkkaa mallia.

  Pelkästään muistien järjettömien hintojen takia ei tällä hetkellä kannata päivittää ellei ole ihan pakko. Päivitys maksaisi sen 500-600e. Mitä sillä saisit? Et mitään?
   
 15. Copra

  Copra

  Viestejä:
  1 020
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä näin on, hanki ainoastaan uusi emo kokoonpanoosi. Kuten edellä kirjoitetaan, virrasyöttö ei ole alhaisen virrankulutuksen myötä ongelma.
  Nuo edulliset emot kävisi siihen mainiosti jos vaan luonto periksi antaa.
  Tällä ratkaisulla saisit lisäaikaa seuraavaan päivitykseen jonkun vuoden, joka perustuu seuraavaan kertomaasi:
  Kauppojen valikoimat ovat tuolle kannalle melko heikkoja kyllä, mutta toimivia löytyy.
  Jos ihan hirveä kiire päivitykselle ei ole, niin kannattaa seurata foorumien myyntipalstoja, niissä löytyy välillä hyviä emoja.
   
 16. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  6 423
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaihda samalla se Sandforce pois, niistä on vaan haittaa..
   
 17. atanos

  atanos

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Jees, kiitos kaikille minua viisaamille vastauksistanne, taidanpa ehkä sittenkin toistaiseksi vaihtaa pelkän emon. Isompi päivitys sitten joskus tulevaisuudessa.
   
 18. Copra

  Copra

  Viestejä:
  1 020
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minusta ihan järkevä loppuratkaisu.

  Vielä kuitenkin yksi kysymys lopuksi. Oletko nyt varmasti testannut nuo kaikki muut osat huolella?
  Miten ja millä testiohjelmilla?
  Olisi sinulle suuri pettymys jos emon vaihdon myötä sama ongelma jatkuisi, siksi kysyn.

  Älä loukkaannu, että kysyn tätä vielä kerran, kun täällä ei ole helpoo saada käsitystä toisen tiedoista ja taidoista sekä kyvystä vikojen paikallistamisessa.
   
 19. atanos

  atanos

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Soitin nopean puhelun tuttavalle jolta sain sillä olleen SSD:n testiin ja olisi ilm. taipuvainen myymään sen pois tarpeettomana jonkinlaiseen "hyvään hintaan". Sain tuolloin korkata kyseisen levyn sillä se oli täysin käyttämätön ja avaamaton paketti. Kyseessä 256 giganen Samsungin Evo jotain (en tähän hätään muista mikä), taisi olla se sama malli joka oli MikroBitin tai jonkun vastaavan testimenestyjä.

  Aina saa ja pitääkin kysyä.

  Eli, muistit testattu memtest86 yön yli (10 tuntia) ajolla ja lisäksi ajoin myös Windowsin oman muistidiagnostiikan. Prossua rasitettu intelburntestillä pitkän aikaa 3-4 tuntia ja näyttiksen rasitustestit ajettu muutamalla suosituimmalla softalla. Kovot testattu crystaldiskinfo/mark, lisäksi kokeilin jotain toistakin vähän nimettömämpää softaa, en muista mikä se oli.

  Mut tosiaan, vituttaishan se jos vika paikallistuisikin kaikesta huolimatta esim. muisteihin. Prossun hajoamiseen en ihan heti usko.

  Tätä kirjoittaessa tuli mieleen yksi asia jota en ole tässä ketjussa tajunnut mainita: Datalevy on uusi, vaihdettu ihan hiljattain koska vanha oli hajoamassa (tein tuolloin kovotestin juuri näiden samojen oireiden takia) Ratkaistu - Datalevy hajoamassa, miten ohjelmien ja pelien siirto uuteen?
  Olisikohan se murtunit virtaliitin kovon päästä aiheuttanut sen verran virtapiikkejä että emo otti itseensä? Ja onko mahdollisesti jotain muutakin sen takia hajalla?
   
 20. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 234
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Ojasta allikkoon? 840 Evo: Samsung 840 / 840 EVO susceptible to flash read speed degradation over time | PC Perspective

  850 Evo:ssa vastaavaa ongelmaa ei ole. 860 Evo taas on (liian?) uusi ollakseen tuo.
   
 21. Copra

  Copra

  Viestejä:
  1 020
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tuo kovin paha ongelma ole ja sitä varten on tehty korjaus Firmware. Itselläni nyt viidettä vuotta tuo levy ilman ongelmia.
  Täältä voit ladata 840 Evon korjatun firmwaren, jos siinä sitä ei vielä ole: SSD Tools & Software | Download | Samsung V-NAND SSD
   
 22. atanos

  atanos

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  No voehan wattu... onneksi en vielä sopinut mitään. Kunhan toi tuttava kotiutuu illemmalla niin saa kaivaa tarkat tiedot mikä se lätty on, itse en muista.
   
 23. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 234
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Firmware ei korjaa varsinaista ongelmaa eikä se toimi kaikilla käyttäjillä kunnolla. En ostaisi ellen saisi todella halvalla.
   
 24. Copra

  Copra

  Viestejä:
  1 020
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Saitko levyn jo. Levyssä pitäisi olla tieto tyypistä ja kuten aikaisemmin kirjoitin, ei tuo ongelma uudella firwarella korjattuna mitenkään vakava ole.

  Voin sanoa, että minulla ei ole aiheuttanut ongelmia.

  Miten niin ei toimi kaikilla käyttäjillä kunnolla? Kerros mikä varsinainen ongelma on?
   
 25. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 234
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Ongelman aiheuttaa heikkolaatuinen NAND joka ei pidä varausta kunnolla ja datan lukeminen on vaikeaa. Asia "korjataan" kirjoittamalla dataa uusiksi ja firmwarella joka lukee dataa vähän paremmin. Jälkimmäinen toimii niillä levyillä joille on sattunut tarpeeksi hyvää NAND:a. Tarpeeksi heikkolaatuiseen NAND:n se ei auta. Yksilöerot. SSD ketjussa tästä on jauhettu enemmänkin.
   
 26. Copra

  Copra

  Viestejä:
  1 020
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muistelen että evo mallia ei ole 256Gt vaan 250Gt, sen sijaan pro mallia on 256Gt.
   
 27. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 234
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Jep. En minäkään jaksa ikinä muistaa onko levy 240GB, 250GB vai 256GB, se on vaan jotain siinä luokassa ja 256 kuulostaa parhaalta. Luultavasti se on 250GB 850 Evo koska korkkaamaton paketti.
   
 28. atanos

  atanos

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
 29. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 234
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Hyvällä hinnalla OK. Voit tinkiä sanomalla että seuraaja on jo julkaistu ja että tuo on poistuva malli ;):psmoke:
   
 30. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  6 423
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sandforcella vaan on näitä ongelmia:
  Extremely slow 1mb/s write speed on PNY xlr8 240gb SSD - Windows 7 Help Forums
  PNY SSD makes my OS unresponsive

  Voi olla myös ongelmien syy, tai olla olematta. Kyllä itse vaihtaisin tuon heti.

  SandForce - Wikipedia
  Sieltä kohta Issues, mutta kannattaa huomata, että SSD-valmistajat ei välttämättä jaksa testata, julkaista ja laittaa jakelukanaviin noita päivityksiä tuotteilleen, jos on pieniä pelaajia.

  --

  Äidillä on 840 EVO ja se toimii tarpeeksi nopeasti kuitenkin uudella firmwarella. Jossain sukulaisten koneessa on hidas aikanaan halpa 120GB SSD, joka oli 30€ Kiinasta uutena. Siinä varsinkin on hidas kontrolleri, ilman DDR-välimuistia - mutta sekin on nopeampi kuin mekaaninen kovalevy.
   
 31. atanos

  atanos

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Tein kaupat tosta evosta, 40€ ja saan sen käsiini keskiviikkona. Asennan seiskan tolle lätylle vielä kerran tulevana viikonloppuna kun silloin on aikaa ja testailen toimintaa. Lykkään emon ostoa siis vielä hieman edemmäs.

  Tämänkin ketjun ansiosta olen taas vähän viisaampi tietotekniikan suhteen :D
   
 32. Copra

  Copra

  Viestejä:
  1 020
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sait todella edulliseen hintaan hyvän nopean levyn. Auttaako se ongelmassa, selviää sitten myöhemmin.
   
 33. atanos

  atanos

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Noniin, tästä on nyt mennyt noin viikko eteenpäin ja toistaiseksi tämä on pelittänyt niinkuin pitääkin ilman hikkoja.

  Olin laiska enkä asentanut seiskaa uudelleen, tyydyin kloonaamaan vanhan (kuukauden ikäinen) asennuksen ja osiot vanhalta PNY:ltä tälle uudelle Samsungille käyttämällä tuota Samsungin omaa Data Migration-sovellusta. Tälle samalle levylle tein tosiaan jonkin aikaa sitten koeasennuksen joka ei tuolloin tuottanut samaa lopputulosta kuin nyt, mutta aloin muistelemaan että taisin silloin jättää vanhan PNY:n piuhoihin kiinni (virta+data), olisikohan sitten nikotteleva PNY sekoillut taustalla sen verran että menin lankaan?

  No mutta kuitenkin, kiitokset vastanneille!
   
 34. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  6 423
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sandforce :rolleyes:
   
 35. atanos

  atanos

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  No tämä. Kiitos sulle kun osasit alunperin osoittaa oikeaan suuntaan.

  Rautapäivitys saakin jäädä vielä odottamaan hamaan tulevaisuuteen, mutta pikkuhiljaa alkanut hiipimään ajatus päivittää uudempaan käyttikseen siistymällä kympin käyttäjäksi vaikkakin siinä on joitain vittumaisuuksia joista en hirveästi tykkää, mutta tämän aika tulee ehkä jossain kesällä.