Ratkaistu - Asus X470 Pro mahdollisesti rikkoutui prosessorin vaihdon yhteydessä

Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
111
Hei

Ostin tuossa vastikään Ryzen 5600X:n ja aloin asentamaan sitä aikaisemmin koneessa olleen 2600X:n tilalle. Ennen asennusta päivitin emolevyn BIOSsin uusimpaan Asuksen verkkopalvelun kautta. Versio päivittyi versioon 5809, joka tukee tuota prosessoria Asuksen materiaalin perusteella. Päivityksen jälkeen en enää bootannut Windowsiin, tosin tällä ei liene väliä. BIOSin asetukset nollaantuivat asennuksen yhteydessä. Emolevy on ostettu 2018 jos sillä nyt jotain väliä on.

Siivosin koneesta pölyt mikrokuituliinalla ja paineilmapurnukalla päivityksen yhteydessä.

Aluksi prosessorin päivityksen jälkeen kone postasi ja pääsin BIOSiin. Kone ei kuitenkaan koskaan edennyt Windowsiin asti. Otin CMOS-patterin pois hetkeksi ja asensin muistit sekä CPU:n uudelleen. Myös emolevyn ja CPU:n virtapiuhat asetin uudelleen. Ongelma ei poistunut

Seuraavaksi asensin vanhan prosessorin paikalleen, sama ongelma. Tämän jälkeen asensin vielä uuden Ryzen 5600X:n paikalleen ja nyt kone ei edes postannut. Irrotin kaikki muut komponentit koneesta paitsi bootti-SSD:n sekä prosessoricoolerin (Macho rev B) ja ongelma ei poistunut.

Kokeilin jopa toista piuhaa näytön ja koneen välillä josko auttaisi, displayport on aina ollut vähän kranttu. Toki olen koittanut myös saada signaalin ulos niin GPUn kuin emon porteista. Ei ratkaisua.

Kysymykseni kuuluu siis seuraavasti: paskoinko emolevyni vaihdon yhteydessä? Esim siivouksen yhteydessä tjsp?

Prosessoreista en havainnut mitään ulkoisia vaurioita pinneistä tai muualta. En nyt muutenkaan jaksa uskoa että molemmat prosessorit olisivat nyt yhtäkkiä menneet rikki. Takuuta ei luonnollisesti enää ole neljä vuotta vanhassa mobossa.

Onko mitään kikkakolmosia millä tuota voisi vielä testata? Vai mars komponenttikauppaan uutta emolevyä ostamaan?

EDIT: lisätietona se, että näppäimistöön tulee valot kun koneen käynnistää
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
111
Ongelma korjautui, mutta en ole varma miten. Vaihdoin kyllä boottidriven emolevyllä toiseen m.2 paikkaan, mutta en kyllä tiedä aiheuttaako toimaton m.2 slotti yllä mainitsemani ongelmat. Jään seurailemaan että miten tässä käy.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 240
Viestejä
3 494 523
Jäsenet
62 293
Uusin jäsen
Kärkkäinen

Hinta.fi

Ylös Bottom