Rahaton yhteiskunta - tulevaisuutemme?

webspy-FIN

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
242
Ihmiskunta ei voi pärjätä nykyisellä järjestelmällä, koska maailma, jossa on satoja valtioita, on pakostakin aina sotia. Ihminen ei voi laajentua avaruuteen kovin helposti jos ihmiskunnassa on useita kansallisvaltioita - lopulta ihminen sotii avaruudessakin keskenään.

Rahajärjestelmä edistää lyhytnäköisyyttä, nopeita voittoja, sotimista eikä täten keskity sellaisiin asioihin, joista voisi olla ihmiskunnalle pidemmällä aikavälillä suurta hyötyä kuten avaruusteknologian kehittäminen, sairauksien tutkiminen jne.

Rahajärjestelmän takia maailmassamme tulee olemaan aina köyhyyttä, ympäristön tuhoamista, nälänhätää sekä oman edun tavoittelua. Nykyinen järjestelmä tuhoutuu lopulta omaan mahdottomuuteensa, joka tietää hyvin mahdollisesti ihmiskunnan loppua.

Tähän mennessä paras ratkaisu kaikkiin nykyisiin ongelmiin on The Venus -projekti.

Nykyiset globaalit ongelmat vaikuttavat nopeasti ihmiskuntaan. Muun muassa sodat, sairaudet, nälänhätä, ympäristön saastuminen, ilmastonmuutos ja eriarvoisuus aiheuttavat pitkän luettelon globaaleista haasteista, joihin meidän täytyy puuttua pikaisesti ennen kuin mahdollisesta katastrofista tulee väistämätön.

Riippumatta poliittisesta filosofiasta, uskonnollisista vakaumuksista tai sosiaalisista tavoista - kaikki sosioekonomiset järjestelmät riippuvat luonnonvaroista, kuten puhtaasta ilmasta ja vedestä, viljelysmaasta sekä välttämättömästä teknologiasta ja henkilöstöstä ylläpitämään korkeaa elintasoa.

Modernilla yhteiskunnalla on pääsy kehittyneeseen teknologiaan joka voi tarjota elintarvikkeita, vaatteita, asuntoja, lääketieteellistä hoitoa, koulutusjärjestelmän ja edistää saastumatonta uusiutuvaa energiaa, kuten geotermistä energiaa, aurinkoenergiaa, tuulienergiaa ja vuorovesienergiaa.

Modernin yhteiskunnan ansiosta on mahdollista että jokainen maapallolla voi nauttia erittäin korkeasta elintasosta, joita vauras sivilisaatio voi tarjota. Tämä voidaan saavuttaa tieteen ja teknologian älykkäästä sekä inhimillisestä soveltamisesta.

Luonnollisia henkilöitä sekä etujärjestöjä säännellään laeilla jotka vaativat mahdollisimman suurta voittoa. Nämä lait ovat luontainen osa rahajärjestelmää. Rahajärjestelmän perusperiaatteet vaativat eksponentiaalisista kasvua kaikin kustannuksin aiheuttaen taloudellisia romahduksia, kuten USAn 1930-luvun lama ja vuosien 2007-08 rahoituskriisin.

Kansakunnat on erotettu rajoilla ja uskomuksilla, joiden vuoksi meidän on mahdotonta päästä asiaankuuluvissa ratkaisussa pidemmälle jakautumatta ideologisesti. Useimmat nykyisistä ongelmistamme ovat teknisiä, mutta etsimme edelleen ratkaisua poliittisin keinoin. Meidän on hyväksyttävä, että näiden maailmanlaajuisten uhkien poistaminen edellyttää metodologioiden käyttöä huolimatta henkilökohtaisista mielipiteistä.

The Venus -projekti ehdottaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa globaalilla sosioekonomisella järjestelmällä, jossa hyödynnetään uusinta teknologista ja tieteellistä kehitystä, joka tarjoaa korkeimman mahdollisen elintason kaikille ihmisille maapallolla. Ehdotettua järjestelmää kutsutaan resurssipohjaiseksi taloudeksi. Termin ja merkityksen loi Jasques Fresco, The Venus -projektin perustaja.

Resurssipohjaisessa talousjärjestelmässä kaikki tavarat ja palvelut ovat kaikkien saatavilla ilman että tarvitsee maksaa, hyvittää, tehdä vaihtokauppaa tai muuta vastaavaa. Tämän saavuttamiseksi kaikki resurssit ovat julistettava kaikkien maapallon asukkaiden yhteiseksi perinnöksi. Uusimpien tieteellisten ja teknologisten ihmeiden avulla, ihmiskunta voi saavuttaa erittäin korkean tuottavuuden ja luoda runsaasti resursseja.


https://www.thevenusproject.com
 
En lukenut linkkiä mutta näin mutulla voisi heittää että mikä sitten motivoi ihmisiä tekemään yhtään mitään jos kaikki saa kaiken ilmaiseksi?
 
Pakko kysyä: Oliko tuo AP joku uusi kehittyneempi versio puppugeneraattorista? Ladellaan vaan latteuksia kappale kappaleen jälkeen.
 
Ihmiskunta ei voi pärjätä nykyisellä järjestelmällä, koska maailma, jossa on satoja valtioita, on pakostakin aina sotia.
Kovinpa vähän ovat kehittyneet maat keskenään sotineet sitten toisen maailmansodan. Tarvitaanko niitä kehittymättömiä valtioita mihinkään? Sehän ratkeaisi yhdellä sodalla.
 
Ehkä kaukana tulevaisuudessa, jossa robotit ja 3D-tulostimet hoitaa hyvin pitkälti työt. Ruoka proteenina hyönteisistä, asuinkohde aurinkomaa, että aurinkopaneelit toimii hyvin. Rakennusmateriaali savea, kun se toimii viileänä auringon paahteessa ja yön kylmyydessä vapauttaa lämpöä. Merestä juomavedet ja on kallista lystiä, kun Saudi-Arabia sitä tekee.

Tuo rahaton yhteiskunta kuulostaa vähän ikävältä, jos joku rupeaa ahneeksi ja tukkii kämppänsä kuin mikäkin himohamstraaja. Pelkään pahoin, että porukka taantuu tuollaisessa systeemissä, kun ei tarvitse ponnistella. Pienessä stressi tilassa ihminen on aika luova.

Jossain mielessä tuo Venus-saitin piirros muistuttaa Hervannan betonibunkkerialuetta ja se on aika masentavan näköistä. Kelailkaa nyt esimerkiksi niitä omakotitaloja joissa on pihat laitettu siistiksi ja muistuttavan jonkinlaisia keitaita. Miellyttävät ulkopuolistenkin silmää.
 
Viimeksi muokattu:
Kerkesin lukea tekstiä ihan liian pitkälle, ennen kuin huomasin kuka triidin on luonut. Linkkiä en avannut. Eikö täällä ole jo ketju salaliittoteorioille jne. (kyllä on)
 
Aloin lukemaan tätä kunnes hokasin että kuka on AP.

Jälleen uusi salaliittoteoria (@Sampsa to notice). Tällä kertaa yritetään myydä kommunismia "Venus"-projektin nimellä.
 
Venus-projekti on ihan todellinen idea jolla on jymäytetty jo miljoonia ihmisiä ympäri maailman ja siten ansainnee oman ketjunsa siinä missä vähäisemmätkin aiheet. Tietysti se on kommunistisen ajatusmaailman uudelleenlämmittely rahattomine ja luokattomine yhdyskuntineen jossa työntekijä saa palkkionsa tekemällä vähän tai ei mitään sen eteen. Alunperin kommunismin ajateltiin syntyvän demokratian periaatteista, mutta tämä versio ei edes yritä teeskennellä olevansa mitään muuta kuin ennennäkemätön diktatuuri. Toki sen kuvitellaan perustuvansa "valistuneelle" diktaattorille, mutta JF ja Venus-projektilaiset eivät taida aivan ymmärtää minkälainen edesottamus olisi korvata kaikki ihmiskunnan päätöksenteko- ja valuaatioprosessit yhdellä kaikenkattavalla tekoälyllä ja vielä pitää huoli siitä ettei sitä korruptoida. Tai ehkä he ymmärtävät, mutta eivät vain välitä. Kuten edellä mainittiin niin Star Trek-maailmassa ideassa on paljonkin järkeä. Meidän maailmassa ei senkään vertaa. Tätä on yritetty ennenkin.

Aloittajalle vielä, että kuplat ja romahdukset johtuvat ennenkaikkea luotosta, eivät rahasta itsestään. Säästetyllä rahalla kun ei paljoa kuplia luoda. Säästetyn rahan eteen on nähty vaivaa joten sen arvo helpompi nähdä ja sitä on myöskin vain murto-osa liikenteessä olevasta rahasta, ja kun se on käytetty ilman luottoa kupla lakkaisi kasvamasta. Luotolla tätä kuplan kasvattamista voidaan jatkaa kunnes uskottavuus katoaa äkillisesti. Sitten onkin vuorossa aliarvostus ja romahdus, kun luotto kuplan kasvuun ja samalla luoton ottaminen loppuu kuin seinään. Jokaisen suuren talouskuplan taustalta löytyy luotonlaajennus tavalla tai toisella. Sinänsä rahattomassa yhteiskunnassa ei ole mitään väärää, mutta pohjimmiltaan raha on vain numeerisen arvon saanut valuaatio ja rahattomassakin taloudessa on käytettävä jotain vastaavaa menetelmää ts. raha sielläkin on käytössä, vaikka sitä kutsuttaisiin jollain futuristisella nimellä.
 
Kyllähän raha ihan näppärä on, kun hyödykkeitä vaihdellaan. Nykyinen velkaan perustuva rahajärjestelmä ei ehkä ole se optimaalisin. Tämä järjestelmä vaatii ikuista talouden nousua, joka rajallisella maapallolla ei tule toimimaan ikuisesti.

Olikos se myös niin, että maailmassa on enemmän velkaa kuin rahaa. :D Kuulostaa jotenkin järjettömältä.
 
En lukenut linkkiä mutta näin mutulla voisi heittää että mikä sitten motivoi ihmisiä tekemään yhtään mitään jos kaikki saa kaiken ilmaiseksi?

Ihminen tekee nykyään työtä palkkaa vastaan, mutta jonain kauniina päivänä rahajärjestelmä saattaa romahtaa ja siten se työ, jota on tehnyt vuosikausia on nykyisessä järjestelmässä ollut "turhaa". Ei se raha ole sen yhtään parempi motivaattori, mutta toimii järjestelmässä joka perustuu rahaan. Jotkut tekevät pelkästä rahasta työtä, mutta eivät kaikki.

Monella ihmisellä on vapaa-ajan harrastuksia kuten rakentaminen, tutkiminen, huoltotyöt jne. ja ne ihmiset joita kiinnostaa jokin asia tekevät sitä vaikka eivät saisi siitä rahaa.

Sitä paitsi todisteet osoittavat että suurin osa käyttäytymisestämme johtuu ympäristöstämme, jossa elämme. Muuttamalla ympäristöä muuttuu myös ihmisten käyttäytyminen pidemmällä aikavälillä.

Arvot, joita yhteiskunnassamme on perustuvat aikaisempiin sukupolviin, mutta ympäristö jossa elämme on täysin erilainen kuin ennen. Muun muassa sähkö ja internet on osallisena ympäristön muuttumiseen, mutta silti moni ihminen perustaa arvonsa aikaisempien sukupolvien arvoihin, vaikkei ne arvot tuota myönteistä vaikutusta.


Kovinpa vähän ovat kehittyneet maat keskenään sotineet sitten toisen maailmansodan. Tarvitaanko niitä kehittymättömiä valtioita mihinkään? Sehän ratkeaisi yhdellä sodalla.

Toki jos katsoo vain lyhytnäköisesti historiaa. Historia osoittaa että ihminen on sotinut aina kun on ollut valtioita tai valtioihin verrattavissa olevia järjestöjä. Ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta näen että ainoa mahdollisuus selviytyä on jos ihmiskunta yhdistyy.

Se että nyt ei ole ollut toisen maailmansodan jälkeen suurta sotaa niin se ei poista sitä faktaa, että sellaiseen valmistaudutaan kokoajan. Valtiot investoivat valtavat määrät rahaa aseteknologiaan, aseisiin, ydinaseisiin (tai niiden modernisoimiseen) jne. tuo kierre jatkuu nykyisessä maailmassa niin kauan kunnes jokin kriisi tmv. laukaisee suursodan.

Eikös kommunismi ole jo kokeiltu juttu, ja eihän se ole toiminut, kiitos kivertoihmisen perusominaisuuksien.

Ei tällä ole mitään tekemistä kommunismin kanssa. Tämä on resurssipohjainen talousjärjestelmä.

Kerkesin lukea tekstiä ihan liian pitkälle, ennen kuin huomasin kuka triidin on luonut. Linkkiä en avannut. Eikö täällä ole jo ketju salaliittoteorioille jne. (kyllä on)
Aloin lukemaan tätä kunnes hokasin että kuka on AP.

Jälleen uusi salaliittoteoria (@Sampsa to notice). Tällä kertaa yritetään myydä kommunismia "Venus"-projektin nimellä.

Kertokaapa mikä tässä asiassa on salaliittoteoriaa? Jos tämä on mielestänne salaliittoteoriaa, niin samalla logiikalla voisi lähes kaikki muutkin ketjut siirtää salaliittoketjuun (mm. Trump-ketju jne.).
 
Ei tällä ole mitään tekemistä kommunismin kanssa. Tämä on resurssipohjainen talousjärjestelmä.
Jaa.. Alkuviestin perusteella vaikutti äkikseltään kommunismi 2.0:lta...
Ei ole tällähetkellä ainankaan missään nimessä toimiva systeemi, edellä mainitsemastani syystä.
 
Venus-projekti on ihan todellinen idea jolla on jymäytetty jo miljoonia ihmisiä ympäri maailman ja siten ansainnee oman ketjunsa siinä missä vähäisemmätkin aiheet. Tietysti se on kommunistisen ajatusmaailman uudelleenlämmittely rahattomine ja luokattomine yhdyskuntineen jossa työntekijä saa palkkionsa tekemällä vähän tai ei mitään sen eteen. Alunperin kommunismin ajateltiin syntyvän demokratian periaatteista, mutta tämä versio ei edes yritä teeskennellä olevansa mitään muuta kuin ennennäkemätön diktatuuri. Toki sen kuvitellaan perustuvansa "valistuneelle" diktaattorille, mutta JF ja Venus-projektilaiset eivät taida aivan ymmärtää minkälainen edesottamus olisi korvata kaikki ihmiskunnan päätöksenteko- ja valuaatioprosessit yhdellä kaikenkattavalla tekoälyllä ja vielä pitää huoli siitä ettei sitä korruptoida. Tai ehkä he ymmärtävät, mutta eivät vain välitä. Kuten edellä mainittiin niin Star Trek-maailmassa ideassa on paljonkin järkeä. Meidän maailmassa ei senkään vertaa. Tätä on yritetty ennenkin.

Aloittajalle vielä, että kuplat ja romahdukset johtuvat ennenkaikkea luotosta, eivät rahasta itsestään. Säästetyllä rahalla kun ei paljoa kuplia luoda. Säästetyn rahan eteen on nähty vaivaa joten sen arvo helpompi nähdä ja sitä on myöskin vain murto-osa liikenteessä olevasta rahasta, ja kun se on käytetty ilman luottoa kupla lakkaisi kasvamasta. Luotolla tätä kuplan kasvattamista voidaan jatkaa kunnes uskottavuus katoaa äkillisesti. Sitten onkin vuorossa aliarvostus ja romahdus, kun luotto kuplan kasvuun ja samalla luoton ottaminen loppuu kuin seinään. Jokaisen suuren talouskuplan taustalta löytyy luotonlaajennus tavalla tai toisella. Sinänsä rahattomassa yhteiskunnassa ei ole mitään väärää, mutta pohjimmiltaan raha on vain numeerisen arvon saanut valuaatio ja rahattomassakin taloudessa on käytettävä jotain vastaavaa menetelmää ts. raha sielläkin on käytössä, vaikka sitä kutsuttaisiin jollain futuristisella nimellä.

Ei asioita tarvitse tehdä täysin täsmällisesti juuri niin kuin tuossa Venus -projektissa kerrotaan. Parhaimmat ja toimivat ideat voi ottaa tuosta ja tehdä siitä toimivan järjestelmän.

Resurssipohjaista talousjärjestelmää ei ole koskaan kokeiltu aikaisemmin nykyisellä teknologialla sekä tieteellisellä kehityksellä.
 
Ei asioita tarvitse tehdä täysin täsmällisesti juuri niin kuin tuossa Venus -projektissa kerrotaan. Parhaimmat ja toimivat ideat voi ottaa tuosta ja tehdä siitä toimivan järjestelmän.

Resurssipohjaista talousjärjestelmää ei ole koskaan kokeiltu aikaisemmin nykyisellä teknologialla sekä tieteellisellä kehityksellä.

Erilaisia sosialistisia systeemejähän on kokeiltu useita kertoja eikä teknologia siinä suhteessa ole niin hirveästi kehittynyt. Kun tuosta poistetaan se kaikkein epärealistisin yksityiskohta eli taianomainen tekoäly ja korvataan se kansanneuvostoilla ja demokratialla ei se eroa mitenkään ideaalista kommunismista. Sinänsä kommunismin ihanne on hieno asia, mutta melko utopistinen. Tekoälyn lisäksi on paljon muitakin ratkaisemattomia käytännön asioita, ihan siitä lähtien ettei nykyinen rahaeliitti luovu asemastaan ilman vastaanpanemista eikä mikään estä uuden vastaavan eliitin syntymistä uuden järjestelmän sisällä.

Nykyinen teknologinen kehitys ei mielestäni niinkään edes tue kommunistista kehitystä, vaan pikemminkin libertaristista jossa ihmisen on entistä helpompi ottaa välimatkaa yhteiskuntaan silti säilyttäen kohtuullisen elintason. Internet, aurinkosähkö, 3D-tulostaminen, vesiviljely, halpeneva elektroniikka ja sen tapaiset asiat ovat enemmän libertaristisia, kun taas ydinvoiman kaltaiset massiiviset projektit kollektivistisia. Yhteiskuntia silti tunnutaan vievän enemmän kollektiiviseen suntaan enkä lainkaan yllättyisi vaikka sosialismia toteutettaisiin vielä laajassakin tai jopa globaalissa mittakaavassa, mutta vaikea kuitella, että se olisi kansalaisen eduksi sen enempää kuin aikaisemminkaan historiassa.

Jos joku joukko laittaa oman kollektiivisen yhteiskunnan pystyyn ja pyörittää sitä onnistuneesti olen valmis tekemään tässä asiassa täyskäännöksen, mutta ainakaan toistaiseksi mitään pysyvää ei ole syntynyt. Yritystä on ollut ja kiinnostusta sitäkin enemmän. Tätäkin asiaa julistetaan puolen miljoonan nettisivun voimin, mutta kokeileeko kukaan että mitä se on käytännössä?
 
Onko tässä projektissa yhtään ajateltu mitä ihmiset tekevät, kun ei tarvi/kannata käydä töissä? Tuleeko kaikista luovia taiteilijoita tai muita taivaanrannan maalareita?
 
Kertokaapa mikä tässä asiassa on salaliittoteoriaa? Jos tämä on mielestänne salaliittoteoriaa, niin samalla logiikalla voisi lähes kaikki muutkin ketjut siirtää salaliittoketjuun (mm. Trump-ketju jne.).

Salaliitto näytti tällä kertaa olevan se, että uskottiin (uskot) rahajärjestelmän olevan kaiken pahan alku ja juuri.

Vain Communism v 2.0 voi pelastaa.

Ketju kiinni vaan ja hajaantukaa.
 
Nykyinen teknologinen kehitys ei mielestäni niinkään edes tue kommunistista kehitystä, vaan pikemminkin libertaristista jossa ihmisen on entistä helpompi ottaa välimatkaa yhteiskuntaan silti säilyttäen kohtuullisen elintason.
Tästä on helppo olla samaa mieltä. Asianhan voi jopa esittää juuri niin yksinkertaisena kuin se on, eli todellinen teknologinen kehitys tukee myös ideologista kehitystä. Vaikka sitten libertarismi tai mikä tahansa järjellinen on paljon kehittyneempää kuin sosialismi, joka taas on kaikkein keskenkasvuisimpia ja ummehtuneimpia malleja, kuin nahkahousuissa pyörinyt pieru. Tietenkin teknologia ja edistys sopii paremmin järjestelmään, joka oikeasti hyödyntää sitä tekniikkaa kuin järjestelmään, joka elää kurjuudesta ja paskasta.

Toisella tavalla ajatellen teknologia itsessään(vaikka soveltuukin kyttäämiseen) on jo verrattain alkeellisista aseista lähtien enemmän tasa-arvoistava kuin sortoa tukeva asia. Siksikin teknologinen kehitys on sosialismin ja totalitarismin vihollinen.
Internet, aurinkosähkö, 3D-tulostaminen, vesiviljely, halpeneva elektroniikka ja sen tapaiset asiat ovat enemmän libertaristisia, kun taas ydinvoiman kaltaiset massiiviset projektit kollektivistisia.
Hieman hipsterityylisiä esimerkkejä valitsit, eikä se hydroponinen offgrid-elämä trendikkäällä alueella 100 neliömetrin tontilla oikeasti mikään realistinen vaihtoehto ole vaan kallista ylellisyyttä. Kyllä libertaristista ideaalia tukevat innovaatiot ovat enemmän sen tapaisia kuin auto tai pistooli. Miksei se ydinvoima(eli halpa ja turvallinen sähkö) myös. Aurinkosähkön käyttäjä on enemmän riippuvainen isosta järjestelmästä kuin alkeellisemman tekniikan, vaikka nyt dieselvoimalan, käyttäjä.

Kaikkein eniten täytyy vinkua ydinvoimasta vastaesimerkkinä. Ydinvoima nyt vaan on - jopa huonosti toteutettuna kuten on ollut tapana - niin taloudellista, etteivät edes sosialistit ole onnistuneet täysin ryssimään sen mahdollisuuksia. En minä silti sitä näkisi mitenkään kollektivismia, totalitarismia tai sosialismia edesauttavan keksintönä, vaan vapautta lisäävänä, kuten pitkälti kaikki teknologia. Kyllähän esimerkiksi robotiikka tai nelikopterit saattavat tulla jonkin dystopisen scifi-skenaarion toteutuessa tunnetuiksi seuraavien vuosikymmenten sortovallan symboleina, mutta ei se tekniikka itsessään niinkään sortoa ja kollektiivia edusta, vaan enemmän siitä voisi hyötyä kehittyneessä ja vapaassa järjestelmässä.
Yhteiskuntia silti tunnutaan vievän enemmän kollektiiviseen suntaan enkä lainkaan yllättyisi vaikka sosialismia toteutettaisiin vielä laajassakin tai jopa globaalissa mittakaavassa, mutta vaikea kuitella, että se olisi kansalaisen eduksi sen enempää kuin aikaisemminkaan historiassa.
Pahoin pelkään, että yhteiskuntia toteutetaan lähitulevaisuudessa entistä totalitaarisemmin, epäoikeudenmukaisemmin, väkivaltaisemmin ja epädemokraattisemmin. Toisaalta arvelen, ettei nyt ainakaan sen enempää sosialistisesti kuin vaikkapa Pohjoismaat 1980-luvulla(järjestelmä oli hyvin sosialistinen ollakseen ns. vapaan maailman piirissä ja silti vapauksia oli helvetisti enemmän kuin nyt). Veikkaan itse asiassa päinvastaista.

Tulonsiirrot köyhemmiltä rikkaammille toki voidaan nekin toteuttaa sosialistisen käryisessä ympäristössä, mutta rikkailta köyhille niitä vähennetään. Joko vasta sitten, kun raha loppuu (maahanmuuttajat Suomessa juhlivat siihen saakka) tai siksi, ettei vaan haluta auttaa (näin tulee käymään suomalaisten osalta Suomessa lähiaikoina, kun väärän väriset jätetään oman onnensa nojaan, jotta saadaan lisää musuja)
 
Ei tällä ole mitään tekemistä kommunismin kanssa. Tämä on resurssipohjainen talousjärjestelmä.
Väittämäsi ovat keskenään jyrkässä ristiriidassa.

Kaikki talousjärjestelmät ovat resurssipohjaisia.
Juuri sosialismi ja etenkin teoreettinen ideaalinen kommunismi on suoremmin kytköksissä niihin resursseihin kuin muut järjestelmät.

Joka kerta kun näitä zeitgeist-kultteja on selitetty, tulee tämä kommunismin ummehtunut käry hierotuksi päin näköä, toki osittain hämäysyritysten takaa. Jutuissa vilahtelevat ihan samat keskuskomiteat, kauniit puheet jokaisen tarpeista, lupaukset joko helposta elämästä tai täystyöllisyydestä(mausteista riippuen), joskus oikein nätti ja melkein luotettavan oloinen lupaus mahdollisuudesta osallistua päätöksentekoon.

Tekoäly tai muu erehtymätön ja resurssien ihanteelliseen jakamiseen(ikään kuin se olisi edes tarpeen fantasiamaailman tulevaisuuden yltäkylläisyydessä) kykenevä järjestelmä on vain yritys toteuttaa huono järjestelmä vähemmillä muotovirheillä, tai oikeastaan todennäköisemmin yritys hämätä ihmisiä luulemaan, että niin halutaan tehdä. Ei Neuvostoliitto epäonnistunut luokkavihollisten sabotaasin tai kansan laiskan ja kieltämättä moraalittoman luonteen takia. Neuvostoliitto epäonnistui siksi, että sosialismi on perseestä. Neuvostoliiton epäonnistumisella en nyt viittaa siihen, että valtiovalta muutettiin lopulta isommin kyselemättä toisen tyyppiseksi ja eri käsiin, vaan siihen, että siellä meni huonosti jo pitkään.

Kyllähän se esim. kiinassa, p-koreassa, kuubassa ja vietnamissa on toiminut vallan mainiosti. Ryssien kommunismi taas ei.
Sosialistisen totalitaristisen helvettiyhteiskunnan paskuus ei valitettavasti aina ilmene siten, että moinen dystopiakupla hajoaisi kovinkaan nopeasti tai kaatuisi ihan yhden sukupolven aikana omaan paskaansa. Se voi näkyä myös muulla tavoin. Noista esimerkeistä ehkä korkeintaan Kuubaa voi hyvällä omallatunnolla pitää jossain määrin onnistuneena yhteiskuntana. Ei sekään nyt mikään alueensa talouden veturi ole ollut eikä ihan vaarassa nousta sellaiseksi. Noissa kaikissa mainitsemissasi maissa on mennyt koko kommunismin kesto huomioiden keskimäärin huonosti, katastrofaalisen paskasti tai korkeintaan mukiinmenevästi. Yhdessäkään ei hyvin. Se, että Kiina on nykyisessä globaalissa kuplataloudessa olevinaan jo melko vahvoilla, ei tarkoita että Kiinassa toimisi sosialismi hyvin. Kiinan menestyksen syynä on se kaikki muu, ne kohdat, joissa poiketaan vanhasta kommarisysteemistä. Siellä menee auttavasti kommunistisesta komentovallasta huolimatta. Kyllä se järjestelmä silti tekee ihmisten elämästä helvettiä, ellei hyvänä tuloksena pidetä vihanneksena systeemiin alistumista.

Pohjois-Korean sosialismi on toiminut helvetisti huonommin kuin Neuvostoliitossa tai Kiinassa pahimmillaankaan. Jos valtiossa ei valmisteta mitään tai edes viljellä omaa ravintoa, eletään hätäavulla, talous perustuu erinäiseen varastamiseen ja ulkomaankauppa on sitä kun diplomaatit ravaavat huumesalkkuineen tekemässä pikkubisnestä, ollaan kaukana Neuvostoliiton "talousihmeestä". Siellä sentään oli melkein joka viikko edes jonottamalla saatavissa leipää.

Tämäkin riippuu tietenkin näkökannasta. Jos sosialismin hyvin toimimisen kriteerinä on se, että hirmuvalta pysyy kauan, voidaan näitä kaikkia pitää melko onnistuneina ja vasemmistososialismia melko tehokkaana järjestelmänä. Kyllähän Neuvostoliitto oli melko pitkäikäinen valtakunta vaikka Aatun projektiin verrattuna.
 
Viimeksi muokattu:
Neuvostoliitto selvisi myös melkoisista "happotesteistä". Ensin oli vallankumouksen itsenäistymissodat, joiden lopputulos ei välttämättä ollut mitenkään selvä.

Toinen oli Aatun vyöry Neuvostoliiton kimppuun, joka olisi voinut päättyä huonostikin. Mutta Aatu onneksi pelasi nappulansa sen verta paskasti, että syövän ja keuhkokuumeen väliltä valittiin se syöpä - josta ei sitten parannuttu mutta ei kuoltukkaan heti.

Oon muuten Viron reissulla miettinyt paljonkin, että mikä oli Suomen osuus Neuvostoliiton kaatumiseen? 1970-luvun alusta lähtien venäläiset ja virolaiset saivat laajemmin omakohtaista kokemusta lännestä. Suomessa avattiin CIA:n avustuksella Puolarmetsän tehokas TV-lähetys, joka pikku hiljaa välitti monelle neuvostoliittolaiselle tiedon siitä, että kapitalismissa kaupat ovat täynnä makkaraa ja muuta hyvää.

Kekkosen neuvottelemat isot yhteistyöprojektit lähettivät tuhansittain suomalaisia töihin Eestiin ja Venäjälle. Kyllä siinä pikkuhiljaa vaihtui muutakin kuin sukkahousua ja kahvipakettia. Kyllä neukunkin täytyi tajuta, että "muurarihan toi jäbä on kuten minäkin, miten vitussa sillä on tommoisia luxus kamoja joka kerta kun se kotoaan tulee"

Tallinnassa suomalaiset rakensivat Viru-hotellia ja samalla tehokkaasti levittivät myyräntyönä tietoa kapitalismin todellisesta luonteesta ja kuinka takapajuista elämä Neukkulassa oli.

Suomessa oli muutama neukkuprojektikin käynnissä, suurin lienee ollut Loviisan reaktorit 1970-luvulla, jolloin tuhannet venäläistyöläiset liikkuivat suht vapaasti suomalaisessa yhteiskunnassa. He saattoivat ihan omin silmin nähdä, että sitä perkeleen makkaraa pystyy ostamaan kuka vaan jolla on fyrkkaa eikä se ole mitään eliitin huvia.

1970-luvulta lähtien myös turismi Neuvostoliittoon, lähinnä Balttiaan, Moskovaan ja Leningradiin alkoi. Suomalaiset ravasivat siellä yhtenään ja pakko silläkin on ollut olla vaikutusta. Neuvostoliiton viranomaiset sallivat tuon turismin valuutanpersoudessaan. Mutta lopulta se lienee koitunut heidän turmiokseen, koska ihmiset saivat liikaa tietoa lännestä ja miten asiat oikeasti maailmassa ovat. Neukut eivät ilmeisesti myöskään vahtineet turisteja riittävän tehokkaasti kuten esim. pohjois-korealaiset tekevät.
 
Onko tässä projektissa yhtään ajateltu mitä ihmiset tekevät, kun ei tarvi/kannata käydä töissä? Tuleeko kaikista luovia taiteilijoita tai muita taivaanrannan maalareita?

Miten tämä eroaa nykyisestä tilanteesta? Ja robotiikka vielä pahentaa tätä tilannetta.
 
Modernin yhteiskunnan ansiosta on mahdollista että jokainen maapallolla voi nauttia erittäin korkeasta elintasosta, joita vauras sivilisaatio voi tarjota. Tämä voidaan saavuttaa tieteen ja teknologian älykkäästä sekä inhimillisestä soveltamisesta.

Toki mutta kuvailemasi (täysin mahdollinen) utopia vaatii uskontojen ja esiteollisen maailman arvoilla ajattelevien kulttuurien hylkäämistä ja poistamista, vaikka väkisin jos muu ei ota toimiakseen. Itse kannatan täysin ihmiskunnan yhdistymistä (lienee toki mahdollista vain valkoisen- ja keltaisen rodun kohdalla) ja levittäytymistä avaruuteen. Vain kulttuurit jotka katsovat eteenpäin ja arvostavat tietoa ja oppimista voivat tarjota parempaa tulevaisuutta niin itselleen kuin muillekin.
 
Länsimainen elämäntapa tuhoaa koko maapallon. Lääketeollisuus on poistanut kaikki populaatiota karsivat taudit. Tehomaatalous mahdollistaa väestöräjähdyksen mistä seuraa kaikkien eliölajien sukupuutto. On jo menossa käynnistynyt 50-luvulla. En muista sen tieteellistä termiä. Nyt täytyisi alkaa afrikan maiden harrastamaan ehkäisyä tai loppu tulee. Länsimainen elämäntapa häviää tyystin 50 vuoden kuluessa.

Länsimaissa ja Japanissa ei ole ollut väestöräjähdystä ja Kiinakin on saanut omansa kuriin. Vöestö lisääntyy kanien lailla juurikin paikoissa joissa länsimainen elämäntapa ei ole kovinkaan yleinen harrastus.
 
Onko tässä projektissa yhtään ajateltu mitä ihmiset tekevät, kun ei tarvi/kannata käydä töissä? Tuleeko kaikista luovia taiteilijoita tai muita taivaanrannan maalareita?

Käytännössä tuo olisi suuri pakolaiskeskus, kun korkeakulttuuri on ryöstänyt näiden luonnonvarat kotimaassaan ja tuolla niillä olisi korkeahko elintaso verrattuna entiseen.
Niin kuin näkyy Venus-sivuston kuvassa, että on vesiestettä ja kauempana on ympäröivä muuri.
Tärkein tavoite olisi sivistystason nosto ja uskomuksiin perustuva radikalisoitumisen vähentäminen. Alhaisen kehitystason takia eivät voi olla missään vaativassa, mutta ei suinkaan täysin toimettomana, että olisi kuntosalia ja kehittymistä, jotta tulisi tulevaisuudessa sivistyksen mallikansalaisia.
Korkeakulttuurin edustajat asuisivat hillittömissä lasipalatseissa muurin ulkopuolella, koska totta kai niiden uhrautumista palkitaan. Ne ovat koko systeemin hallitsijoita ja vastuussa sen toimivuudesta.
Muurin ulkopuolista tapahtumaa uskoteltaisiin, että maailmansodassa pääsi liikkeelle sellainen tappajatauti, että sinne ei ole mitään asiaa ja sitä kautta ymmärtäisivät olevansa ainoat ihmiset ja elää sen mukaan.

Tietysti näitä olisi kaikkialla ja aivan sama jymäytys.
 
Länsimaissa ja Japanissa ei ole ollut väestöräjähdystä ja Kiinakin on saanut omansa kuriin. Vöestö lisääntyy kanien lailla juurikin paikoissa joissa länsimainen elämäntapa ei ole kovinkaan yleinen harrastus.

Tässä on toki hyvä muistaa että suuri osa Eurooppaa on yhtä tiheään asuttua kun Intia ja sitten taas Afrikka on hyvinkin vähäväkinen suhteessa pinta-alaan.

Euroopassa ja Japanissa väestöräjähdys oli jo aiemmin, ja silloin tosiaan lisäännyttiin kuin kanit länsimaissa.
Afrikassa on tyhjää tilaa yllin kyllin, samaten kun Venäjällä, Kanadassa tai vaikkapa Etelä-amerikassa jos Eurooppaan ja Japaniin vertaa.

Eikai me voida "kieltää" jotain Afrikan väestöräjähdystä kun ovat kuitenkin julmetun harvaanasuttu maanosa. Saksan väestöntiheys on yli 200 asukasta neliökilometrille. Siihen verrattuna Afrikka tai jopa kiina on suorastaan autio.

Eu keskiarvo on 121, Afrikan n. 44
 
Länsimainen elämäntapa tuhoaa koko maapallon. Lääketeollisuus on poistanut kaikki populaatiota karsivat taudit. Tehomaatalous mahdollistaa väestöräjähdyksen mistä seuraa kaikkien eliölajien sukupuutto. On jo menossa käynnistynyt 50-luvulla. En muista sen tieteellistä termiä. Nyt täytyisi alkaa afrikan maiden harrastamaan ehkäisyä tai loppu tulee. Länsimainen elämäntapa häviää tyystin 50 vuoden kuluessa.
Länsimainen elämäntapa saattaa hyvinkin tulla tiensä päähän, mutta ei resurssien puutteeseen vaan väkivaltaisempien ja enemmän laajenemiseen ja syrjäyttämiseen keskittyvien, sinänsä alkeellisempien paskakulttuurien alistamana. Kun luullaan asioiden olevan liian hyvin, kurkotetaan tähtiin ja unohdetaan vakaan perustan merkitys, alkeellinen barbaarijoukko pääsee tuhoamaan koko korttitalon.

Länsimainen kulttuuri ja elintaso ei ole koskaan moisen käsitteen olemassaolon aikana perustunut kenenkään ulkopuolisen sorrolle. Se on muiden muassa neuvostoliittolaista propagandaa, joka on jäänyt elämään kuin ummehtunut pieru. Länsimainen elintaso ja hieno kulttuuri perustuu sille, että täällä tehdään (tai ainakin ennen tehtiin) kovasti töitä, ollaan(oltiin) älykkäitä, suunnitelmallisia ja järkeviä, ei rituaalipyllistellä, ei rikota ja varasteta ihan kaikkea, eikä tapeta joka toista vastaantulijaa.
 
Afrikassa on tyhjää tilaa yllin kyllin, samaten kun Venäjällä, Kanadassa tai vaikkapa Etelä-amerikassa jos Eurooppaan ja Japaniin vertaa.

Eikai me voida "kieltää" jotain Afrikan väestöräjähdystä kun ovat kuitenkin julmetun harvaanasuttu maanosa. Saksan väestöntiheys on yli 200 asukasta neliökilometrille. Siihen verrattuna Afrikka tai jopa kiina on suorastaan autio.

Eu keskiarvo on 121, Afrikan n. 44
Ei ihmistensäilytysbunkkerien rakentaminen mitään pinta-alaa vaadikaan. Maassa pitäisi kuitenkin olla myös tuottavaa toimintaa, kun väestö kasvaa tiheästi asutun tehovaltion lukemiin. Ei riitä, että siirrytään kamelinpaskamajoista ihmismäiseen asumiseen tai vaikka hökkelislummeihin.

Näissä laskelmissa pitäisi ottaa huomioon, että Euroopassa on elinkelpoista ja tuottavaa pinta-alaa ihan helvetin hyvin. Afrikasta on heti alkuun puolet hyödytöntä joutomaata ja aika suuri osa hyödynnettävissä olevasta maasta on sellaista, jonka valjastaminen vaikkapa maatalouden käyttöön olisi erittäin vaikeaa jopa eurooppalaiselle. Millä tahansa kokonaispinta-alan sijaan käytetyllä tehollisen pinta-alan mallilla Afrikka ei enää olekaan niin harvaan asuttua. Kyllähän Suomikin saadaan laskettua selvästi todellista harvemmin asutuksi, jos nyt vaan päätetään, että Antarktis kuuluu Suomelle ja lasketaan väentiheys sen mukaan.

Myös Aasian valtioiden väestöntiheyttä arvioitaessa kannattaa muistaa, paljonko niissä on hankalasti tuottavaa erämaata ja vuoristoa. Japanin väestöntiheys alkaa kuulostaa hurjalta vasta kun katsoo miten vuoristoista seutu on. Kiinassakin on muutama neliömetri maata, joka ei käytännössä koskaan tulevaisuudessakaan ruoki ketään siinä mittakaavassa kuin Kiinassa on asukkaita.
 
suurempi kusetus olisi että minä teen tämän sinulle ja sinä teet tuon minulle. Työt eivät ole samanarvoisia ja niitä on todella vaikea arvioida.

Kun saat palkkaa tai rahaa niin asia on ihan selvä ja voit vertailla omaa työpanostasi muiden töihin, mitä et vaihantataloudessa pystyisi tekemään koska et tiedä mitä joku toinen on vaihtanut mihinkin.
 
..Eikai me voida "kieltää" jotain Afrikan väestöräjähdystä kun ovat kuitenkin julmetun harvaanasuttu maanosa..

Ongelma onkin siinä, että eivät kykene tuottamaan itselleen ruokaa/hyvinvointia, vaan se julmettu räjähdys elää täysin ulkopuolisen tuen varassa ja lörähtelee yli tänne, missä on jo liian tiheää.

Afrikan ynm. kehitysmaiden väestönkasvu on ehkä merkittävin ympäristökatastrofi ihmisen aikana.
 
Länsimainen elämäntapa saattaa hyvinkin tulla tiensä päähän, mutta ei resurssien puutteeseen vaan väkivaltaisempien ja enemmän laajenemiseen ja syrjäyttämiseen keskittyvien, sinänsä alkeellisempien paskakulttuurien alistamana. Kun luullaan asioiden olevan liian hyvin, kurkotetaan tähtiin ja unohdetaan vakaan perustan merkitys, alkeellinen barbaarijoukko pääsee tuhoamaan koko korttitalon.

Länsimainen kulttuuri ja elintaso ei ole koskaan moisen käsitteen olemassaolon aikana perustunut kenenkään ulkopuolisen sorrolle. Se on muiden muassa neuvostoliittolaista propagandaa, joka on jäänyt elämään kuin ummehtunut pieru. Länsimainen elintaso ja hieno kulttuuri perustuu sille, että täällä tehdään (tai ainakin ennen tehtiin) kovasti töitä, ollaan(oltiin) älykkäitä, suunnitelmallisia ja järkeviä, ei rituaalipyllistellä, ei rikota ja varasteta ihan kaikkea, eikä tapeta joka toista vastaantulijaa.

Jotenkin tuntuu, että valitettavasti tarvittaisiin n 75 vuoden välein joku kunnon sota, jotta ihmisillä pysyisi realiteetit mielessä. Nykyisillä matuttajilla on senverran pahoja aivokuolemia ja ristiriitoja sekä täydellistä ymmärryksen puutetta teoissaan ja lausunnoissaan.

Mutta kyllähän se sota ja ongelmat tännekin tuodaan nykytoimintaa jatkamalla. Siitä ei ole kenelläkään, joka edes hieman ajattelee, minkäänlaista epäilystä.

Mielenkiintoisinta on aate, jonka mukaan kulttuurisekasotku olisi jotenkin toimiva ratkaisu, vaikka esimerkiksi historia on osoittanut jatkuvasti toisin (= Epäyhteensopivan kulttuurin tulo alueelle aiheuttaa aina rauhattomuutta ja lopulta alueen elintason romahtamisen).

Naurettavinta on nyt se, että tänne halutaan kulttuuria, joka on PERUS LÄHTÖKOHDILTAAN muita alistava, muita vastaan sotia ja väkivaltaa aiheuttava ja erittäin epätasa-arvoinen (esim naiset, uskonto ja monet ryhmät, eikä myöskään salli itsensä arvostelua tai muuttamista, jos vain mitenkään mahdollista (ja mahdollisuushan valitettavasti annetaan) sekä monilta ideoiltaan lähinnä keskiaikaisella tasolla. Nämä arvot ovat ko kulttuuriin sisäänrakennettu (katso ko yhteiskuntajärjestelmän ohjekirja, koraani, lisukkeet ja yleisesti sen jäsenten tulkinnat edellisistä), mutta ko faktoja yritetään valehdella vähänväliä ja vääristellä jopa tiedotusvälineissä.

Edellisen kappaleen todistaa oikeaksi ko kirjoitukset, niiden tulkintaohjeet, sekä historia alkaen ko yhteiskuntajärjestelmän luomisesta.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
261 652
Viestejä
4 536 154
Jäsenet
74 860
Uusin jäsen
WinZip

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom