Qualcommin Snapdragon Wear 4100 -alusta lupaa jättiharppauksen puettaviin laitteisiin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 515
qualcomm-snapdragon-wear-4100-20200630.jpg


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Qualcomm on julkistanut uusia järjestelmäpiirejä Snapdragon Wear -alustalle. Snapdragon Wear 4100 -sarja pitää sisällään sekä perusmallin että Plus-mallin, joka parantaa alustan Always On -ominaisuuksia.

Snapdragon Wear 4100 -alusta pitää sisällään merkittäviä muutoksia aiempaan 3100:an nähden. Sen prosessoriytimet on päivitetty Cortex-A7:sta Cortex-A53:een, Adreno A504 -grafiikkaohjain edustaa kahta sukupolvea uudempaa arkkitehtuuria kuin edeltäjän A304 ja mukaan on saatu uusia myös DSP-yksiköitä sekä toinen kuvaprosessori. Lisäksi valmistusprosessi on päivittynyt 28 nanometristä 12 nanometriin.



SW4100:n neljä Cortex-A53-ydintä toimivat 1,7 GHz:n kellotaajuudella ja Adreno A504 750 MHz:n kellotaajuudella. DSP-puolella (Digital Signal Processor) on nyt kaksi erillistä yksikköä, modeemin ja satelliittipaikannuksen hoitava MDSP ja sensoritoiminnasta ja äänistä vastuussa oleva ADSP, joista kumpikin on varustettu dynaamisilla kellotaajuuksilla.

Satelliittipaikannus tukee GPS:ää, BDS:ää, Glonassia ja Galileoa ja sen luvataan olevan erittäin vähävirtaista. Bluetooth-yhteyksiä on päivitetty BT 5.0-, A2DP Streaming- ja HFP Voice -tuilla. Modeemipuolella on tuettuna 4G LTE -yhteydet ja sen kerrotaan olevan huomattavasti aiempaa vähävirtaisempi.
Qualcommin mukaan muutosten myötä SW4100 kuluttaa 20 % vähemmän tehoa ollen kuitenkin samalla 85 % nopeampi sekä prosessorin että muistien osalta, peräti 2,5-kertaa nopeampi ja kameratuki on nyt 16 megapikseliin asti, kiitos kahden kuvaprosessorin (ISP).

Alustaan kuuluu kaksi eri mallia, SW4100 ja SW4100+. Kumpikin on järjestelmäpiirin ja siihen kytkettävien sensoreiden kannalta identtisiä, mutta Plus-mallissa on ainakin älykellokäyttöön ehdottomalta vaikuttava lisä: päivitetty QCC1110 Always On -apuprosessori.



Päivitetty QCC1110 perustuu Cortex-M0-mikrokontrolleriin ja uuteen kustomoituun SRAM-muistiin. Lisäksi sen DSP ja SEE (Sensor Execution Environment) ovat päivittyneet. Muutosten myötä se kykenee nyt tukemaan 16-bittisiä eli noin 64 000 väriä, kun aiempi versio oli rajoittunut vaivaiseen 16 väriin. Lisäksi se kykenee nyt omatoimisesti jatkuvaan sykkeen ja unen mittaamiseen, reagoi nopeammin tilt-to-wake-ominaisuuteen ja tukee mm. haptista palautetta, askelten laskentaa ja hoitaa myös hälytykset sekä ajastimet. AnandTechin mukaan Qualcomm harkitsee QCC1110:n tuomista markkinoille myös täysin itsenäisenä prosessorina, mutta tästä ei ole vielä tehty lopullista päätöstä.

Lähteet: Qualcomm, AnandTech

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Iso päivitys antiikkiseen Wear 3100:een, mutta edelleen julkaistaan vanhaa tavaraa vanhalla prosessilla käyttöön, jossa tarvittaisiin kaikki mahdollinen virransäästö joka vaan saadaan tiristettyä piiristä irti. Kyllä kellon akun pitäisi kestää edes se viikko että sitä on edes jokseenkin mielekästä käyttää, ja Wear 4100+:lla tuskin ylletään lähellekään sitä.
Qualcommia ei edelleenkään näytä puettavat laitteet juurikaan kiinnostavan. Anandtechin kommenteissa todettiinkin että Wear 4100 on vain alikellotettu, tasan kaksi vuotta sitten julkaistu Snapdragon 429.
 
Toivottavasti on hyppäys eteenpäin, mielenkiinnolla odotellaan akkuhommia ja suorituskykyä.
Miten lie Active 2 4mm prosessori tähän peilautuu.
--
Ja oikea suunta, kello ei ole yhtään mitään ilman AOD:tä.
 
Toivottavasti on hyppäys eteenpäin, mielenkiinnolla odotellaan akkuhommia ja suorituskykyä.
Miten lie Active 2 4mm prosessori tähän peilautuu.
--
Ja oikea suunta, kello ei ole yhtään mitään ilman AOD:tä.
 
Pakosta tulee aina mieleen näistä mobiilipiiri mainoksista, että kun sanotaan akunkeston paranevan vain 20% ja tehojen nousseen 80%. Olisko akun kesto voinu parantua 100%, jos tehojen kasvatus olis jätetty 0%?
 
Pakosta tulee aina mieleen näistä mobiilipiiri mainoksista, että kun sanotaan akunkeston paranevan vain 20% ja tehojen nousseen 80%. Olisko akun kesto voinu parantua 100%, jos tehojen kasvatus olis jätetty 0%?

Tai jos oltaisiin jätetty puhelimien piirien suorituskyky samalle tasolle mitä se oli kymmenen vuotta sitten ja keskitytty vain energiatehokkuuteen. Olen monesti todennut että minun eka älypuhelin, Nokia Lumia 710, oli todella nopea, ei mitään lagaamista koko sen eliniän aikana ja sillä teki kaikkea mitä nykyäänkin teen älypuhelimella. Kyseisen luurin SOC oli Qualcomm Snapdragon S2, nopeudeltaan alle prosentti nykylaitteista.
 
Pitää nyt muistaa että piirin energian kulutus on vain yksi vaikuttava osanen laitteen akkukestossa. Ja vieläpä melko pieni sellainen, niin kauan kun laitteissa on (kokoonsa nähden) massiiviset näytöt, 4G/5G modeemit, ym.
 
Pakosta tulee aina mieleen näistä mobiilipiiri mainoksista, että kun sanotaan akunkeston paranevan vain 20% ja tehojen nousseen 80%. Olisko akun kesto voinu parantua 100%, jos tehojen kasvatus olis jätetty 0%?
Ei olisi.

Ei energian kulutus ja tehot ole mitenkään päinvastaisia ominaisuuksia vaan pikemminkin toisiaan tukevia: Mitä energiatehokkaampi piiri niin sitä enemmän tehoa siitä voidaan ottaa irti ennen kuin jäähdytys tai virransyöttö tulee vastaan. Se energiankulutushan on mikä niitä tehoja nimenomaan mobiililaitteissa rajoittaa, voisihan sitä teoriassa kärjistäen survoa vaikka Threadripperin kellon sisään ja käyttää täydellä höökillä, mutta yritäppä jäähdyttää 300W ranteessa ja tarjota sille tarpeeksi suuren akun. Tai toisinpäin, kyllä tehonkulutus saadaan hyvin alas koska vaan, jos tehoa ei tarvita ollenkaan.

Eikä niitä piiriä tietenkään käytetä maksimiteholla silloin, kun tarvetta ei ole.
 
Jospa vihdoin päivittäisi 2100 kellon tähän. Ticwatch Pro ainakin nykii ja lagii ihan perus toiminnoissakin kuten valikkoa rullatessa joten jospa tämän kanssa vihdoin toimisi sulavasti. Milloinkohan ekat kellot tällä saapuu markkinoille?
 
Snapdragon Wear 4100 -alusta pitää sisällään merkittäviä muutoksia aiempaan 3100:an nähden. Sen prosessoriytimet on päivitetty Cortex-A7:sta Cortex-A53:een.

Tarjolla 2012 julkaistua prosessoriarkkitehtuuria uudelleen lämmiteltynä. Innovatiivista.
 
Viimeksi muokattu:

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
259 209
Viestejä
4 504 954
Jäsenet
74 340
Uusin jäsen
spacevector

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom