Qualcommilta Snapdragon 450 -järjestelmäpiiri sekä edistynyttä sormenjälkien tunnistustekniikkaa

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 115
qualcomm-snapdragon-450-280617.jpg



Qualcomm on esitellyt tänään MWC Shanghai 2017 -tapahtumassa uuden edullisiin mobiililaitteisiin tarkoitetun Snapdragon 450 -järjestelmäpiirin sekä uutta edistynyttä sormenjäljen tunnistus- ja autentikointitekniikkaa.

Uusi Snapdragon 450 -järjestelmäpiiri valmistetaan puolta pienemmällä 14 nanometrin FinFET-prosessilla, kuin puolitoista vuotta sitten esitelty Snapdragon 435 -edeltäjämalli. Qualcommin mukaan Snapdragon 450 tarjoaa 25 % parantuneen prosessori- ja grafiikkasuorituskyvyn sekä 30 % alhaisemman pelivirrankulutuksen kuin edeltäjä. Piiri rakentuu kahdeksasta 1,8 GHz Cortex-A53-prosessoriytimestä sekä Adreno 506.

Yhteyksien osalta integroitu X9 LTE -modeemi tukee 2x20 MHz carrier aggregation -tekniikkaa sekä 300/150 Mbit/s nopeuksia. Kameraosastolla piiri tukee 2x13 megapikselin kaksoiskameraratkaisua tai yhtä 21 megapikselin kameraa sekä 1080p-videon purkua ja pakkausta 60 FPS ruudunpäivitysnopeudella. Tuettuna on myös USB 3.0 -tiedonsiirto ja Quick Charge 3.0 -pikalataus.



Uuden järjestelmäpiirin ohella Qualcomm esitteli uuden sukupolven ultraääntä hyödyntävät sormenjälkitunnistimet, joita on kolmea eri tyyppiä: näytön, lasin ja metallin alla käytettäväksi tarkoitetut versiot. Uusi tekniikka tunnistaa myös pyyhkäisyeleet, sormenjäljen tunnistamisen veden alla sekä sydämen sykkeen ja veren virtauksen. Uudet sensorit ovat tarkoitettu käytettäväksi sekä Snapdragon- että muiden valmistajien järjestelmäpiirien kanssa.

Qualcommin näyttöjen alla käytettäväksi tarkoitettu sensori kykenee tunnistamaan sormenjäljen jopa 1,2 mm paksun OLED-näyttöpaneelin läpi. Lasin alle tarkoitettu sensori pystyy tekemään tunnistuksen jopa 0,8 mm paksun lasikerroksen läpi ja metallille tarkoitettu sensori tunnistaa puolestaan jopa 0,65 mm paksun alumiinikerroksen läpi. Edellisen sukupolven ratkaisun kerrotaan kykenevän toimimaan vain 0,4 mm:n lasi tai metallikerroksen läpi.

Snapdragon 450 -piiri nähdään kuluttajalaitteissa vielä ennen vuoden loppua. Lasin ja metallin alle tarkoitetut sormenjälkitunnistimet tulevat laitevalmistajien saataville tässä kuussa ja ensimmäisten niihin perustuvien laitteiden odotetaan saapuvan markkinoille ensi vuoden alkupuoliskolla. Näytön alle sijoitettava sensori tulee laitevalmistajien saataville vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Lähde: Qualcomm (1)(2)

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Viimeksi muokattu:
Tuossa kun vähän vertailin vielä speksejä, niin 450 muistuttaa aika pitkälti 625:ttä. Vastaavat prossuytimet, sama GPU, sama LTE-modeemi ja sama valmistustekniikka. Muissa yksityiskohdissa, kuten kameratuessa ja videokuvan tarkkuustuessa on sitten hieman eroja.
 
Alypuhelimien kehitys vie kyllä maailman digitalisoitumista huimaa vauhtia eteenpäin. Minikokoiset kamerat ja niiden optiikat, akut, erilaiset anturit ja sensorit sekä langattomat radiot ovat ottaneet jättiharppauksia eteenpäin sekä tekniikassa että hinnassa (ja nimenomaan siis halventuneet).

Voisi sanoa, että ilman älypuhelimien "rynnistystä" meillä tuskin olisi tänä päivänäkään esimerkiksi sellaisia droneja mitä nykyään saa muutamalla kympillä.
 
Alypuhelimien kehitys vie kyllä maailman digitalisoitumista huimaa vauhtia eteenpäin. Minikokoiset kamerat ja niiden optiikat, akut, erilaiset anturit ja sensorit sekä langattomat radiot ovat ottaneet jättiharppauksia eteenpäin sekä tekniikassa että hinnassa (ja nimenomaan siis halventuneet).

Voisi sanoa, että ilman älypuhelimien "rynnistystä" meillä tuskin olisi tänä päivänäkään esimerkiksi sellaisia droneja mitä nykyään saa muutamalla kympillä.
Juuri keskustelin tästä samasta asiasta erään DJI:n dronen ostaneen kaverin kanssa. Ja varmasti on ollut hyötyä myös esim. itsestään ajavien autojen kehityksessä.
 
Tässä kun on tullut taas leikittyä Nexus 5:llä (SD800) arkikäytössä, niin ei tämän suorituskyvyssä mitään valittamista ole. Akun kesto saisi tosin olla parempi mutta toisaalta tässä on suhteellisen pieni akkukin. SD450 alkaa vastaamaan tehoiltaan SD800 piiriä kaikin puolin ja virrankulutus pitäisi olla melkolailla parempi. Ominaisuudetkin on nyt nostettu sille tasolle, että luulisi riittävän useimmille käyttäjille. Jos valmistajat hyödyntävät SD450 piirien mahdollisuudet ja hintataso asettuu SD435 laitteiden tasolle, niin aika kovia laitteita luvassa.

Tässä vielä vertailtuna SD800 vs SD625
 
"Piiri rakentuu kahdeksasta 1,8 GHz Cortex-A53-prosessoriytimestä sekä Adreno 506."

Taitaa puuttua sana lopusta?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 163
Viestejä
4 530 811
Jäsenet
74 769
Uusin jäsen
tarkenis

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom