Pyykinpesuthread.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja teho75
  • Aloitettu Aloitettu

teho75

Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
467
Arvon io-techiläiset!

Muropaketin aikana tein sinne samanlaisen threadin koska silloin oli asiaa pyykinpesun aiheista.
Nyt ajattelin tehdä samanlaisen threadin tänne koska tuli mieleen muutama uusi asia aiheesta.
Tässä threadissa voidaan keskustella yleisesti vaatteiden yms pesusta.
Itse pesen kaikki alushousut 60 asteessa jotta varmasti puhdistuisivat. Paidat pesen pesuohjeen mukaan.

Elikkäs:
Mulla on Lidlistä hankitut kahdet työhousut eli siis semmoiset noin 16€ raksamiehen housut.
Toiset noista ovat jo aika lailla kuluneet käytössä ja hikeä on imeytynyt niihin enemmän käytettyihin litrakaupalla. Olen pessyt niitä viimeksi 60 asteessa joka on noiden housujen pesuohjeessa mainittu.
Mitä tuumitte, voinko laittaa nuo housut 90 asteen pesuohjelmaan jossa mukana esipesu?
Tämä siksi jotta housut puhdistuisivat kunnolla eikä haisisi. Enemmän käytetyt pöksyt ovat maalitahroissa.
 
Jotain tahranpoistoainetta voisi myös kokeilla. Itselläni toimi joku Vanish aika hyvin kainaloista värjäytyneisiin paljon käytettyihin keinokuituisiin urheilupaitoihin.
 
Anna mennä vaan, ehkä värit haalistuu mutta ei taida muuta tapahtua ja kun ovat noin halvat niin ei ole niin iso tappio jos menee pilalle. Ja jos vielä paha haju vaivaan niin ruiskuttelet jotain hajuainetta niille, tosin haiseehan noi silloinkin mutta ehkä paremmalta :D
Työpaidat (oranssit huomiovärilliset) aina pesen 60 asteessa vaikka lukeekin 40 astetta lapussa ja niillekkään ei ole tapahtunut mitään. No ehkä värit on haalistunut osassa kun on pesty sen 30-40 kertaa.
 
Meillä pistetään välillä loraus etikkaa jos on joku töissä hikeentynyt vaate. Vie sitä hajua vähän pois ja kun tuulettaa etikan pois niin haisee vielä vähemmän. Kannattaa ainakin kokeilla. Ne pyykkietikat on samaa ainetta, lisänä vain hajuste ja korkeampi hinta.

Vaimo käyttää myös etikkaa huuhteluaineena, samalla puhdistuu kone:tup:
Tämän huomasin, kun olen vaihdellut lämmitysvastuksia meidän koneeseen noin kolmen vuoden välein, niin ennekuin alkoi käyttää etikkaa oli vesitila ihan semmoista limaista ja vihreetä paskaa täynnä ja seuraavam kerran etikan kanssa pestyä, oli vastus ja vesitila putipuhdas. Sama pätee tiskariin myös
 
Mitä pyykinpesuaineita käytätte? Ootteko minkä pesuaineen todenneet parhaaksi hinta/laatu-suhteelta? Pesujauhe vai nestemmäinen?

Tällä hetkellä kirjopyykille käytössä Tokmannin halvin pesujauhe mutta pitää siirtyä johonkin zeoliitittomaan, koska ostetaan uus pesukone eikä huvita sinne kerryttää zeoliittiä. Valkopyykille on käytössä Perlanan nestemmäinen pesuaine valkoisille vaatteille.
 
Nestemäisellä pesen itse pesupallon kanssa. Perus hajusteeton sekapyykille ja tummille vaatteille oma pesuaine.
 
Hajuston neste, valmistajalla ei merkitystä, kaikille väreille ja värittömille, suht vakio loraus lokeroon lähes joka kerta riippumatta pyykin määrästä. En käytä normaalisti huuhteluaineita.
 
Meillä pestään kaikki 60 asteessa pienellä määrällä pesuainetta nestemäisessämuodossa pesupallossa. Petivaatteet, pyyhkeet ja esim. rassausvaatteet sitten 90 asteessa. Kerran kuussa kone tyhjillään 90 asteessa.
 
Tämä. Pysyy kone kunnossa ja hajuttomana.
IMG_20180913_140401.jpg
 
Millaisia vaatteita täällä porukalla on, jos niitä voi surutta pestä 60 asteessa? Lähes jokaisessa marketti-T-paidassa vähintäänkin ompeleet kutistuvat jos ne iskee lämpimään veteen ja kaikki kuviot tietenkin sulavat. Kaikissa ei-henkseleillä-ylhäällä-pysyvissä alushousuissa ja melkein kaikissa sukissa on elastaania, joka menee huonoksi kuumassa. Rumpukuivaus T-paidoille on myös silkkaa utopiaa.

Mieluusti ostaisin kaapin täyteen vaatteita, jotka voisi pestä vähällä pesuaineella 60 asteessa ja heittää sitten koko läjän suoraan kuivausrumpuun, jos vain olisi mitä ostaa.
 
Mulla ainakin on ilmeisesti iäntuomaa tylsyyttä jo niin paljon että lähes kaikki aluspaidat on mustia tai valkoisia, ei mitään printtejä. Huoletta 60 asteessa ja ne mitkä ei kestä, sitä mallia ei enää osteta lisää.
Tekniset kamat 40 asteessa niinkuin ohjeissa muistaakseni luki ja sillointällöin 60 asteessa. Tämä tosin lipsunut niin että nykyään voi sanoa että aina 60 asteessa. Kyllä ne kestää, itse paidat siis. Printit tietenkin saattaa ajan mittaan kadota jos semmosia on.

@Antti Alien Ei toi 60 asteen pesu kutista mitään kamoissa siihen verrattuna mitä rumpukuivaus. Se ne kamat kutistaa jos on kutistuakseen.
 
Millaisia vaatteita täällä porukalla on, jos niitä voi surutta pestä 60 asteessa? Lähes jokaisessa marketti-T-paidassa vähintäänkin ompeleet kutistuvat jos ne iskee lämpimään veteen ja kaikki kuviot tietenkin sulavat. Kaikissa ei-henkseleillä-ylhäällä-pysyvissä alushousuissa ja melkein kaikissa sukissa on elastaania, joka menee huonoksi kuumassa. Rumpukuivaus T-paidoille on myös silkkaa utopiaa.

Mieluusti ostaisin kaapin täyteen vaatteita, jotka voisi pestä vähällä pesuaineella 60 asteessa ja heittää sitten koko läjän suoraan kuivausrumpuun, jos vain olisi mitä ostaa.
Kyllähän laadukas puuvilla kestää 60 asteen pesun oikein hyvin. Jos on jotain printtejä, niin ei tosin tykkää hyvää. Siksi melkein kaikki puuvillavaatteetkin on aina ohjeen mukaan 40 astetta.
Ei meilläkään tosin 60 asteessa vaatteita pestä. Ihan tarpeeksi lajittelemista jo siinä kun pesee tummat ja värilliset erikseen.
 
Ei noi firman oranssit t-paidat ole moksiskaan 60c pesusta ja rumpukuivauksesta puuvillaohjelmalla, firman nimi-printtikään ei ole mitenkään kummasti haalistunut. Samoiten kalsarit tulee aina pestyä 60c eikä niissäkään ole mitään ihmeellistä tapahtunut, reikiä niihin on aikasemmin tullut kuin elastaani tms. olis venynyt. Kaikki vaatteet menee kuivuriin, pl. jotai erikoiserikois vaatteita, koska en ala mitää telineitä enään pitelemään asunnossa.
 
Mitäs pesuainetta suosittelisitte Siemensin automaattiselle pesuaineen annostelijalle? Olemme Omon Pikkujättiä käyttäneet, mutta tuntuu, ettei ainetta käytetä tarpeeksi, vaikka annosteluasetukset on syötetty oikein ja annostelu on suurin eli 3/3 valittuna. Mahdollisesti tuo joskus loppuu kesken, mutta mitään ilmoitusta siitä ei tule. Voisi siis johtua liian tiivistetystä aineesta?

Jotain pientä hajustetta saisi olla eikä tarvi olla mitään halvinta.
 
Eikös uudemmissa koneissa ole trendinä että annostelevat todella vähän pesuainetta, käyttävät todella vähän vettä ja pyörittävät silti sen 3-4 tuntia? Pistä pesupallossa lisää ainetta jos tuntuu ettei annostele tarpeeksi.
Enpä ole käyttänyt mitään pitkiä ohjelmia. 45 - 60 min kestää nuo normaalit ohjelmat mitä käytän. Ja pikana tietty, niin lutraa vedellä ja sähköllä enempi. Ei mitään tahroja vaatteissa, hikeä lähinnä.
 
Tämä ketju näyttäisi aiheeltaan sopivalta nekrottavaksi, mutta en tiedä kuuluisiko nykyään alueelle "Koti ja asuminen".

Vastaan liittyen tähän sivujuonteeseen toisessa ketjussa:
Pesetkö pyyheet siis jokaisen käyttökerran jälkeen vai ymmärsinkö jotain väärin? Omaan korvaan kuulostaa ihmeelliseltä, mutta toisaalta jos tuo on yleistä, niin selittää hyvin aiempaa ihmettelyäni.
Joo, yleensä. Tai siis yksi pyyhe menee suihkun jälkeen likapyykkiin. Tulee samalla kuivattua jalat kun kävelee mytyn yli lastalla esikuivatusta pesutilasta ulos.

Joskus saatan käyttää toista hiusten kuivatteluun tahi kylpytakkia, ja näitä en laita kertakäytön jälkeen pesuun. Myöskään käsipyyhkeitä en toki pese jokaisen käytön jälkeen.
Siis pyyhe pesuun joka suihkun jälkeen? Seitsemän pyyhettä viikossa? Yhdeltä? Hotellissako asut vai mitä helvettiä? Eihän sitä muuta ehtis tekemään kun pesemään pyyhkeitä.. lakanatkin vissiin vaihdat joka yön jälkeen?

Ja erityisesti tarkentaakseni tätä uusinta kysymystä, johon en väärässä ketjussa enää vastannut:
Vähän offtopiccia mutta:
Onko teidän perheessä muuta elämistä kuin pyykinpesua?
Koneellinen pyykkiä vaatii muutaman minuutin aktiivista tekemistä. 7 kg koneeseen menee ehkä 5-10 kylpypyyhettä lajista riippuen. Jos nyt on jokin erityinen fetissi jemmata likaista pyykkiä valtavia määriä erilaisissa koreissa ja pestä lajeittain tasan täysiä lasteja. Käytännössä siis yhden pyyhkeen mukaan mahtuu aika monta muuta artikkelia ja vajaatäytöllä mennään, jolloin lyhennetty pesu on siedettävä optio.

Jos määrät vaikuttavat pieniltä, pitää muistaa että seitsemän kilon kone on lopulta hirveän pieni. Ei ole mikään erityinen mahdottomuus hommata vähän isompi.

On niin kovin monenlaisia talouksia ja omatkin elämäntilanteet ovat kovasti vaihdelleet. Nykyiseen monimutkaiseen tapaan jolla määrittelen kotitalouteni en tässä pureudu, joten käsittelen asiaa yksilön pyykkimäärän tasolla. Pääasiassa pesen ja kuivaan tekstiiliä itse saman määrän kuin sitä likaan.

Montako pyyhettä on normaali määrä viikossa? Viikon käytössä ollut pyyhe on melkoinen ällötys, vaikka kuivuisi kohtuudella joka käyttökerran välillä. Haisoo. Olisiko 2-3 per viikko normaalia? Jos itse käytän vartalokuivaukseen pyyhettä vain kerran ja oletetaan että keskiarvo on seitsemän viikossa(on epäoleellista onko se oikeasti 8,1), niin onko tämä lopulta niin valtavan suuri pyykkimäärä? Niiden ei tarvitse kaikkien seitsemän olla jumbokokoisia ylellisyyskylpypyyhkeitä. Jos vaikkapa näistä kolme ovat isoja mutta eivät mitään lakanoita ja neljä muuta vähän pienempiä, se on ihan kohtuullisen inhimillinen määrä. Voin kuivata puolta pienemmällä ainakin joka toinen kerta, koska ei aina jaksa, ehdi tai ole mitään mahdollisuutta kastella hiuksia.

Viikon aikana syntyy muutakin pyykkiä. Lähdetään nyt siitä, että joka tapauksessa olisi pari kylpypyyhettä ilman tätä ihmetystä herättävää tapaa. Pari käsipyyhettä, pari kasvopyyhettä. Setti vuodevaatteita. Noin 7-9 kierrosta alushousuja ja aluspaitoja. Muita kerroksia ei pestä samaan tahtiin, mutta menisikö viikossa joku paksumpi puserokin pesuun, parit ns. siviilihousut. Työvaatteita jotka paskaantuvat nopeammin. Jokin murtoluku ei-vaatetekstiilejäkin pitää laskea per viikko. On kuitenkin pestäviä mattoja ym.

Lisäksi koneellinen pyykinpesu, etenkin yhdistettynä poikkeustekstiilejä lukuun ottamatta rumpukuivaukseen, ei ole kamalan työlästä. Painaa nappia vaan. Työläämpää se on ripustella edes puolet siitä pyykkimäärästä ja arvioida, milloin joku pyyhe on märkä, kuiva, likainen tai paskainen.
 
Itse en pese pyykkiä. Ihmetellyt kyllä välillä sitä touhua. Miksi pesee minun pyyhkeen jopa kahden viikon välein, en ymmärrä. Siihen pyyhkeeseen kuivataan pesun jälkeen enimmät, jonka jälkeen asetetaan kuivumaan. Sitten otan kylpytakin päälle ja pidän sitä ehkä vartin ennenkuin vaihdan puhtaat alusvaatteet päälle. Kylpytakkia pestään ehkä joka toinen kk ,tod.näk. vielä harvemmin.
Ei haise pyyhe, eikä kylpytakki. Joku vika ilmavaihdossa tai tavassa kuinka kosteita pyyheitä kuivatellaan?
 
Itse en pese pyykki. Ihmetellyt kyllä välillä sitä touhua. Miksipesee minun pyyhkeen jopa kahden viikon välein, en ymmärrä.
Tässä taitaa olla sellainen itseensä vastaava kysymys.
Siihen kuivataan pesun jälkeen enimmät jonka jälkeen asetetaan kuivumaan.
Sehän ei ole pelkkää vettä, mikä pyyhkeeseen imeytyy. Ja vaikka on, niin mikrobien, jo valmiiksi puhtaassa pyyhkeessäkin olevien plus muiden, kasvu alkaa heti.
Sitten otan kylpytakin päälle ja pidän sitä ehkä vartin ennenkuin vaihdan puhtaat aluvaatteet päälle. Kylpytakkia pestään ehkä joka toinen kk,tod.näk. vielä harvemmin.
Myönnän etten itsekään pese kylpytakkia ollenkaan usein jos satun välillä sellaista käyttämään.

Enimmäkseen on käyttämättömänä puhtaana kaapissa. Lähinnä kai siksi että tulee nykyään niin harvoin peseydyttyä sellaisella hetkellä, jolloin seuraava suunnitelma olisi hengailla vartti lähes munasillaan, jolloin ei viitsi tai muista kaivaa moista tarviketta käyttöön vaikka olisikin juuri sen paikka.
Joku vika ilmavaihdossa tai tavassa kuinka kosteita pyyheitä kuivatellaan?
En nyt tarkoittanut pelkästään omia kokemuksia vaan yleisesti. Pyyhkeet eivät ole helppoja kuivatettavia sarjoittaiseen käyttöön. Tilantarve ja/tai vaiva on suuri, jos niitä haluaa jossain roikottaa, sisällä tai ulkona. Aika yleistähän on, että käytetty ja uudelleen käytettäväksi aiottu pyyhe laitetaan ihan vaan seinäkoukkuun jossa se ei todellakaan kunnolla kuivu hyvälläkään ilmanvaihdolla, tai esim. oven päälle jossa se kuivuu auttavasti ja paskoo oven.
 
2-3 pyyhettä tulee viikossa käytettyä naama. pyyhkeet tulee pestyä 90 asteessa pitkän esipesun sisältävän ohjelman kanssa yhdessä siivouspyyhkeitten kanssa kerran viikossa. Petivaatteet tulee vaihdettua kerran viikossa ja ne tulee ilman muuta pyykkiä pestyä myöskin 90 asteessa pitkällä esipesunsisältävällä ohjelmalla. Tekniset paidat joita kuntoillessa tulee käytettyä pestään 40 asteessa ja KAIKKI muu pyykki pestään 60 asteessa pitkällä esipesun sisältävällä ohjelmalla. Kerran kuussa tyhjällä koneellea 90 asteessa jotta puhdistaa konetta. Aina käytetään nestemäistä pesutablettia joka laitetaan pyykin sekaan ei koskaan mitään jauhoja tai litjua koneen lokeroihin.
 
2-3 pyyhettä tulee viikossa käytettyä naama. pyyhkeet tulee pestyä 90 asteessa pitkän esipesun sisältävän ohjelman kanssa yhdessä siivouspyyhkeitten kanssa kerran viikossa. Petivaatteet tulee vaihdettua kerran viikossa ja ne tulee ilman muuta pyykkiä pestyä myöskin 90 asteessa pitkällä esipesunsisältävällä ohjelmalla. Tekniset paidat joita kuntoillessa tulee käytettyä pestään 40 asteessa ja KAIKKI muu pyykki pestään 60 asteessa pitkällä esipesun sisältävällä ohjelmalla. Kerran kuussa tyhjällä koneellea 90 asteessa jotta puhdistaa konetta. Aina käytetään nestemäistä pesutablettia joka laitetaan pyykin sekaan ei koskaan mitään jauhoja tai litjua koneen lokeroihin.

Onko jokin syy, että konetta käytetään noin? Kun laitat pesuaineen pyykinsekaan niin tuo esipesukokonaisuus on täysin turha. Menisi ihan normaalilla pesuohjelmalla ja tarvittaessa lisähuuhteluilla jne.

Se että pesee koneella paljon 60 asteessa tekee jo sen et noita huoltopesuja ei tarvitse kovin usein tehdä. Saatikka jos silloin tällöin pesee 90 pyykkiä niin kone pysyy kyl kuosissa.
 
Onko jokin syy, että konetta käytetään noin? Kun laitat pesuaineen pyykinsekaan niin tuo esipesukokonaisuus on täysin turha. Menisi ihan normaalilla pesuohjelmalla ja tarvittaessa lisähuuhteluilla jne.

Se että pesee koneella paljon 60 asteessa tekee jo sen et noita huoltopesuja ei tarvitse kovin usein tehdä. Saatikka jos silloin tällöin pesee 90 pyykkiä niin kone pysyy kyl kuosissa.
Tykätään että on varmasti puhdasta ja bakteerit kuollut. Tuo kerran kuussa tehty huoltopesu ei ole paha toteuttaa ja ompahan varmasti kone puhdas. Siemensin koneella menty 11 vuotta 6 koneellista viikossa nyt viimeiset vuoden. Aikaisemmin koneellisia oli paljon enempi kun lapsi ja osan aikaa lapset asui vielä kotona. Kone tuntuu ja näyttää kuin uudelta.
 
Joo, yleensä. Tai siis yksi pyyhe menee suihkun jälkeen likapyykkiin. Tulee samalla kuivattua jalat kun kävelee mytyn yli lastalla esikuivatusta pesutilasta ulos.

Joskus saatan käyttää toista hiusten kuivatteluun tahi kylpytakkia, ja näitä en laita kertakäytön jälkeen pesuun. Myöskään käsipyyhkeitä en toki pese jokaisen käytön jälkeen.

Meillä menee kylpypyyheet pesuun yleensä 5-7 päivän välein, suihku ja käyttö siis yleensä kerran päivässä. 7 päivää on jo aika maksimi, jossa pyyhe viimeistään alkaa haista tunkkaiselta. Käyttökertojen välillä pyyhe kuivuu lämmitetyllä rättipatterilla, ja pesu on 60 asteessa. Käsi- ja keittiöpyyheet menee suunnilleen samassa syklissä.

Siitä alkuperäisestä hotelli-ihmettelystäni sen verran, että nykyään kun hotellit pyrkivät ekologisuuden varjolla säästämään rahaa, voi pyyheiden vaihto olla hyvinkin epäsäännöllistä. Huonot kuivausmahdollisuudet lisättynä tähän, niin kolmantena päivänä pyyhe voi jo haista kuolemalle. Jossain airbnb majoituksissa ei ole yleensä välisiivouksia max. viikon majoituksissa ainakaan, noissa olen pessyt pyyheitä välillä itse jos kämpässä on pyykkikone. Viimeksi viikon hotellilomalla välimerellä pyyheitä ei vaihdettu viikon aikana kertaakaan, vaikka hotellin oman infon mukaan ne olisi pitänyt vaihtaa joka toinen päivä. Ehkä sitten olisi pitänyt heittää käytetyt lattialle myttyyn, että siivooja olisi tajunnut laittaa puhtaat. Toki huoneessa oli ylimääräisiä pyyheitä, ja olisihan noita saanut respasta tai siivoojilta pyytämällä jos hommasta olisi tullut akuutti ongelma.
 
Tämä ketju näyttäisi aiheeltaan sopivalta nekrottavaksi, mutta en tiedä kuuluisiko nykyään alueelle "Koti ja asuminen".

Vastaan liittyen tähän sivujuonteeseen toisessa ketjussa:




Ja erityisesti tarkentaakseni tätä uusinta kysymystä, johon en väärässä ketjussa enää vastannut:

Koneellinen pyykkiä vaatii muutaman minuutin aktiivista tekemistä. 7 kg koneeseen menee ehkä 5-10 kylpypyyhettä lajista riippuen. Jos nyt on jokin erityinen fetissi jemmata likaista pyykkiä valtavia määriä erilaisissa koreissa ja pestä lajeittain tasan täysiä lasteja. Käytännössä siis yhden pyyhkeen mukaan mahtuu aika monta muuta artikkelia ja vajaatäytöllä mennään, jolloin lyhennetty pesu on siedettävä optio.

Jos määrät vaikuttavat pieniltä, pitää muistaa että seitsemän kilon kone on lopulta hirveän pieni. Ei ole mikään erityinen mahdottomuus hommata vähän isompi.

On niin kovin monenlaisia talouksia ja omatkin elämäntilanteet ovat kovasti vaihdelleet. Nykyiseen monimutkaiseen tapaan jolla määrittelen kotitalouteni en tässä pureudu, joten käsittelen asiaa yksilön pyykkimäärän tasolla. Pääasiassa pesen ja kuivaan tekstiiliä itse saman määrän kuin sitä likaan.

Montako pyyhettä on normaali määrä viikossa? Viikon käytössä ollut pyyhe on melkoinen ällötys, vaikka kuivuisi kohtuudella joka käyttökerran välillä. Haisoo. Olisiko 2-3 per viikko normaalia? Jos itse käytän vartalokuivaukseen pyyhettä vain kerran ja oletetaan että keskiarvo on seitsemän viikossa(on epäoleellista onko se oikeasti 8,1), niin onko tämä lopulta niin valtavan suuri pyykkimäärä? Niiden ei tarvitse kaikkien seitsemän olla jumbokokoisia ylellisyyskylpypyyhkeitä. Jos vaikkapa näistä kolme ovat isoja mutta eivät mitään lakanoita ja neljä muuta vähän pienempiä, se on ihan kohtuullisen inhimillinen määrä. Voin kuivata puolta pienemmällä ainakin joka toinen kerta, koska ei aina jaksa, ehdi tai ole mitään mahdollisuutta kastella hiuksia.

Viikon aikana syntyy muutakin pyykkiä. Lähdetään nyt siitä, että joka tapauksessa olisi pari kylpypyyhettä ilman tätä ihmetystä herättävää tapaa. Pari käsipyyhettä, pari kasvopyyhettä. Setti vuodevaatteita. Noin 7-9 kierrosta alushousuja ja aluspaitoja. Muita kerroksia ei pestä samaan tahtiin, mutta menisikö viikossa joku paksumpi puserokin pesuun, parit ns. siviilihousut. Työvaatteita jotka paskaantuvat nopeammin. Jokin murtoluku ei-vaatetekstiilejäkin pitää laskea per viikko. On kuitenkin pestäviä mattoja ym.

Lisäksi koneellinen pyykinpesu, etenkin yhdistettynä poikkeustekstiilejä lukuun ottamatta rumpukuivaukseen, ei ole kamalan työlästä. Painaa nappia vaan. Työläämpää se on ripustella edes puolet siitä pyykkimäärästä ja arvioida, milloin joku pyyhe on märkä, kuiva, likainen tai paskainen.
Naisia usein syytetään neuroottisesta siivouksesta ja hygieniasta, mutta en ole "elämäni" eli noin 25 vuoden netissäroikkumisaikanani ja erinäisillä alustoilla etenkin naisten kanssa keskustelleena kuullut kenenkään pesevän vartalopyyhettä jokaisen käytön jälkeen. Hämmentävää.

Miltä ne siis mielestäsi haisevat? Jos pyyhe kuivaa kauan, niin ilmakuivaatko ne pesun jälkeen ja oletko varma, ettei haju tule siinä? Likainen pesukonekin voi jättää kuivaan hajua.
Mielestäni 5-7 pyyhettä koneelliseen kuulostaa isolta määrältä, vaikka itselläkin 7 kg kone. Toki koko ja paksuus vaikuttaa.
Käytätkö kuitenkin froteepyyhkeitä? Esim. hamam-pyyhe kuivuu about tunnissa. Montako koneellista viikossa ylipäätään pyykkiä?

Meillä pyyhkeet oskarinoksalla ilmavasti, en itsekään tykkäisi kuivattaa vain ripustuslenkistä. Monesti ihmiset heittelevät ovien päälle, mutta liian märkää ei kannata siinä muhiuttaa.

En kyllä pese muitakaan pyyhkeitä saati normihousuja (käytössä vain poissa kotoa) todellakaan viikoittain. En halua tuomita, mutta kyllä ihan myönnän kauhistelevani. :redface:Mä en ehtisi töiden jälkeen (jos ei ole ollut kotona) olla joka ilta valmiudessa pesuun (saati kuivausrumpuun, en omista), koska konetta ei voi jättää yksin. Onneksi etätöiden ansiosta tulee päivällä pestyä, mutta muuten jää viikonlopuksi, enkä aina silloinkaan ole kotona. Viikon pyykkimäärää on vaikea sanoa, koska on viikkoja, kun ei pestä, ja joskus pestään 3 koneellista päivän aikana. Mut hyvinkin saattaa jäädä yhdellä kädellä laskettavaksi kuukaudessa, pesen vain täysiä koneellisia.

Pestyt vaatteet eivät kuitenkaan takaa mitään raikkautta. Huonosti kuivunut pyykki haisee ja useimmiten sen haistaa miesten päältä. Etenkin vähän paksummat puuvillapaidat, eli colleget ja hupparit. Mieluummin haistaisin miehen sieltä sisältä. :p
 
Huh huh, pitää kyllä olla neuroottinen ihminen jos joka pesun jälkeen pesee pyyhkeet. EIhän sitä ehtis muuta tehdä kun pestä pyykkiä..

Kyllä meillä ainakin riittää pyyhkeiden pesu 2-3 viikon välein, toki tilanteen mukaan mutta peruskäytössä. Sukat ja kalsarit on ainoat mitkä vaihdetaan päivittäin. Työvaatteet menee aina viikon kerrallaan, ulkohousut viikon kaks kun ei niitä käytössä käytetä kuin työmatkoilla, paita useammin riippuen paljonko hikoillut, himalökärit ja villasukat tarpeen mukaan viikon tai kahden välein. Paitaa en pidä kotona koskaan. Lakanat myös tarpeen mukaan, talvella harvemmin ja kesällä useimmin.

Pyykkiä tulee meillä kahden hengen taloudessa ehkä koneellinen tai kaks viikossa.
 
Itse käytän hajusteettomia pyykkijauheita ja nestemäinen on vain esim. toppatakeille.

Pyyhkeet ja lakanat käyvät 95 asteen pesussa valkopyykkijauheella ja kone puhdistuu samalla. Hyvin ovat kestäneet.

Tavallinen pyykki, housut, paidat puhdistuvat hyvin sekoitekuitu/synteettinen 60 ohjelmalla ja tämä ohjelma lyhennettynä. Kirjopyykki pulveria. Ei haise. Vähäinen määrä hienopyykkiä voi pestä samalla ohjelmalla tyynynpäällisen sisällä.

Sukat ja alushousut puhdistuvat puuvilla 60 + valkopyykkijauheella ei hajuja ole enää jäljellä.

Huuhteluaineeksi etikkaa.

Jos pyykki haisee, on pesty liian matalissa lämpötiloissa. 40 asteinen pesu ei juuri pyykkiä puhdista. Sekoittaa ehkä lian tasaisesti. Kone menee sillä metodilla uusiksi parin vuoden välein.

Pyykin kuivaus nopeutuu käyttämällä tuulettimia.

Jokaisella omat piintyneet tapansa.
 
Miltä ne siis mielestäsi haisevat? Jos pyyhe kuivaa kauan, niin ilmakuivaatko ne pesun jälkeen ja oletko varma, ettei haju tule siinä?
En siis tarkoittanut että minulla olisi jotain normaalista poikkeavia käsityksiä käytetyn pyyhkeen tai märän koiran hajusta, tai etten osaisi kuivata pyykkiä. Tunnistan kyllä väärin pestyn tai haisevan pyykin enkä tuota sellaista itse.

Ihmisten sarjakäyttöiset pyyhkeet nyt vaan objektiivisesti aika usein haisevat vaikka ei olisi edes väärin pesty, koska niitä vaihdetaan turhan harvoin, kuivuvat huonosti jne.

Voisin kyllä käyttää samaa pyyhettä useampana päivänä ja rokottaa sitä välillä kuivumassa. Välillä teinkin niin. Sittemmin olen todennut ettei niin ole pakko tehdä kuin leiriolosuhteissa. En käy puuhuussissakaan saati sissipaskalla ellei ole pakko, enkä toimi näin neitimäisyyttäni vaan yksinkertaisesti arvostan yleisen normin täyttävää tasoa enkä saa ankeudesta kiksejä. Kotona ylimääräinen pyykinkäsittely on lopulta pienempi vaiva. En pese pyyhkeitä kertakäytön jälkeen pakkomielteisesti vaan se on minusta kivaa ja helppoa.

Sitä kyllä ihmettelen että juuri minun tapaani kauhistellaan eikä niiden haisulien jotka käyttävät pyyhettä 2 kk kunnes vaimo/äiti/terveysviranomainen kantaa sen puolinaamari päässä pitkällä tikulla moolokkiin.
Pyyhkeet kuluu pesussa täysin turhaan, hukatusta energiasta ja vedestä puhumattamaan. Kyllä asioita voi kuivattaa ilman turhaa pesuakin.
Olen huomannut, että kodin tekstiilejä, vettä ja sähköä saa rahaa vastaan eikä ole kallista. Tai siis alkaa periaatteessa nykyään olla, mutta pesukone ja kuivausrumpu käyttävät näitä hyvin vähän joten sniiduilen mieluummin jostakin muusta.

Tykkään että kankaista irtoava nöyhtä menee mieluummin rummun nukkasihdistä roskiin ja osa pesukoneen poistoputkea viemäristä alas kuin asuinhuoneiden lattioille ja omaan keuhkoon.
 
Pyyhkeet ja lakanat käyvät 95 asteen pesussa valkopyykkijauheella ja kone puhdistuu samalla. Hyvin ovat kestäneet.

Tavallinen pyykki, housut, paidat puhdistuvat hyvin sekoitekuitu/synteettinen 60 ohjelmalla ja tämä ohjelma lyhennettynä. Kirjopyykki pulveria. Ei haise. Vähäinen määrä hienopyykkiä voi pestä samalla ohjelmalla tyynynpäällisen sisällä.

40 asteinen pesu ei juuri pyykkiä puhdista. Sekoittaa ehkä lian tasaisesti. Kone menee sillä metodilla uusiksi parin vuoden välein.

Höpö höpö.. Meillä käytetään pesukonetta 90 prosenttisesti 40 asteen ohjelmalla ja sama kone on ollut nyt jo n. 15 vuotta käytössä.

Tavalliselle pyykille 60 astetta on liikaa, kun nykyisillä pesuaineilla ja-koneilla asiantuntijat suosittelevat jopa 30 asteen ohjelmaa.. 60 asteen ohjelma vaan turhaan kuluttaa energiaa ja vaatetta.

Myös pyyhkeille ja lakanoille riittää 60 asteen pesu.

Kun pesulämpötilaa lasketaan 40 asteesta 30 asteeseen, energiaa säästyy peräti 30 prosenttia. Lämpötilan pudotus 60 asteesta 40 asteeseen jopa puolittaa pyykinpesun energiankulutuksen.

Matalampi pesulämpötila on parempi vaihtoehto myös vaatteiden kannalta.

– Korkeat lämpötilat ovat omiaan kutistuttamaan ja haalistuttamaan värejä ja kuluttamaan vaatteen puhki ennen aikojaan. Matalammassa lämpötilassa vaatteet kuluvat hitaammin.

 
Höpö höpö.. Meillä käytetään pesukonetta 90 prosenttisesti 40 asteen ohjelmalla ja sama kone on ollut nyt jo n. 15 vuotta käytössä.

Tavalliselle pyykille 60 astetta on liikaa, kun nykyisillä pesuaineilla ja-koneilla asiantuntijat suosittelevat jopa 30 asteen ohjelmaa.. 60 asteen ohjelma vaan turhaan kuluttaa energiaa ja vaatetta.

Myös pyyhkeille ja lakanoille riittää 60 asteen pesu.



Juuri näin. Perus-puuvillavaatteet pestään 40 asteessa kuten pesuohjeessa sanotaan. Monessa on ohjeena 30, mutta nämä pesen 40:ssa. En kuitenkaan koskaan 60:ssa!
 
Mutta miten te ketkä sanotte pesevänne 40 asteessa, niin miten kommentoitte sitä asiaa, että bakteerit eivät tuossa lämpötilassa kuole? Itse pesen alkkarit 60 ja paidat, housut 40
 
Huh huh, pitää kyllä olla neuroottinen ihminen jos
Paitaa en pidä kotona koskaan.
Joo, ja itse menen kotona aina akuankkana. Ei ole pakko uskoa. Monilla ihmisillä tosiaan on tavallisesta poikkeavia, jopa outoja pieniä tapoja. Mistä ihmeestä tulee oletus, että niiden täytyy johtua neuroosista?
Käytätkö kuitenkin froteepyyhkeitä? Esim. hamam-pyyhe kuivuu about tunnissa. Montako koneellista viikossa ylipäätään pyykkiä?
Käytän molempia mainittuja. Hamameja pidän ehkä enemmän matka- tai ulkovarusteena.

Tämänhetkinen oman pyykin määrä lienee noin 5-7 pesua, sis. erilaisia pesuohjelmia eri pyykkilajeja vaihtelevalla täyttöasteella. Sama tai lähes sama määrä kuivauseriä.

Tavalliselle pyykille 60 astetta on liikaa, kun nykyisillä pesuaineilla ja-koneilla asiantuntijat suosittelevat jopa 30 asteen ohjelmaa.. 60 asteen ohjelma vaan turhaan kuluttaa energiaa ja vaatetta.
Riippuu tavallisesta pyykistä. Jos siellä ei ole seassa mitään mikä ei sietäisi 60 astetta ja erässä on yksikin tyynyliina tai kalsarit, pesen 60 asteessa. Muuten useinkin 40.

30 asteen ja kylmän pesun suositukset normaalipyykille ovat viherpesua ja näennäissäästöä. Hieno- ja villapesut sitten erikseen.
Myös pyyhkeille ja lakanoille riittää 60 asteen pesu.
Pääsääntöisesti kyllä. Toisaalta kuuman pesun ajaminen silloin tällöin on hyväksi ja vähentää erillisen huoltopesun tarvetta.

Mutta miten te ketkä sanotte pesevänne 40 asteessa, niin miten kommentoitte sitä asiaa, että bakteerit eivät tuossa lämpötilassa kuole? Itse pesen alkkarit 60 ja paidat, housut 40

Moni varmaan sulkee korvansa tällaisilta jutuilta ja täräyttää heti vastapalloon "neurootikko" ja "pöpökammo".

Sen hajun muuten tunnistaa, kun joku on vuosikaudet pessyt huoltamattomalla koneella pelkästään 40 asteen pikapesua Omolla. Haju on koneessa, asunnossa, ihmisessä. Jos sellaisella koneella pesee pyykkiä kuumemmassakin, hajua tarttuu edelleen. Taloyhtiöiden pyykkitupien koneet ovat joskus aivan järkyttäviä, tuli nuorempana käytettyä. Ei kauan viitsinyt kantaa himaan lähes oksennuksen hajuista pyykkiä. Huomasin sen käryn kauas vaikka poltin röökiä.

Normaalissa pyykinpesuaineessa ei kuulu olla hajustetta.
 
Viimeksi muokattu:
Juuri näin. Perus-puuvillavaatteet pestään 40 asteessa kuten pesuohjeessa sanotaan. Monessa on ohjeena 30, mutta nämä pesen 40:ssa. En kuitenkaan koskaan 60:ssa!
Puuvillasta ylivoimaisesti suurinosa pyykistä on ja ei ole vielä tullut koskaan vastaan puuvillaa mikä olisi kutistunut 60 asteessa vuosienkaan myötä ja puuvilla kestää yleensä monia vuosia käyttöä/pesua. 40 asteessa bakteerit ei kuole. Toki on sitten materiaaleja jotka ei kestä edes 60 astetta mutta meille sellaisia ei ole hankittu muuta kun kuntoilua varten eli teknisiä paitoja jotka sitten pestään 40 asteessa valitettavasti.
 
Lähes kaikki tulee pestyä 60 asteessa paitsi osa t-paidoista. Ei pinty teknisiin vaatteisiinkaan hajut, kun pesee 60 asteessa, toisin kuin joskus aikanaan kun 40-asteen pesua käytti.

Ja hyvin on myös vaatteet kestäneet (esim XXL:n melko halvat tekniset paidat). Treenivaatteissa tulee hikoiltua enemmän kuin missään muissa kamppeissa, niin 30-40 astetta ei kuulosta riittävältä.

30 asteen suositus kuulostaa enemmän tekstiilivalmistajien huonolta laadulta ja vastuun pakoilulta, kuin riittävältä pesulämpötilalta.
 
Joo, ja itse menen kotona aina akuankkana. Ei ole pakko uskoa. Monilla ihmisillä tosiaan on tavallisesta poikkeavia, jopa outoja pieniä tapoja. Mistä ihmeestä tulee oletus, että niiden täytyy johtua neuroosista?

Käytän molempia mainittuja. Hamameja pidän ehkä enemmän matka- tai ulkovarusteena.

Tämänhetkinen oman pyykin määrä lienee noin 5-7 pesua, sis. erilaisia pesuohjelmia eri pyykkilajeja vaihtelevalla täyttöasteella. Sama tai lähes sama määrä kuivauseriä.


Riippuu tavallisesta pyykistä. Jos siellä ei ole seassa mitään mikä ei sietäisi 60 astetta ja erässä on yksikin tyynyliina tai kalsarit, pesen 60 asteessa. Muuten useinkin 40.

30 asteen ja kylmän pesun suositukset normaalipyykille ovat viherpesua ja näennäissäästöä. Hieno- ja villapesut sitten erikseen.

Pääsääntöisesti kyllä. Toisaalta kuuman pesun ajaminen silloin tällöin on hyväksi ja vähentää erillisen huoltopesun tarvetta.



Moni varmaan sulkee korvansa tällaisilta jutuilta ja täräyttää heti vastapalloon "neurootikko" ja "pöpökammo".

Sen hajun muuten tunnistaa, kun joku on vuosikaudet pessyt huoltamattomalla koneella pelkästään 40 asteen pikapesua Omolla. Haju on koneessa, asunnossa, ihmisessä. Jos sellaisella koneella pesee pyykkiä kuumemmassakin, hajua tarttuu edelleen. Taloyhtiöiden pyykkitupien koneet ovat joskus aivan järkyttäviä, tuli nuorempana käytettyä. Ei kauan viitsinyt kantaa himaan lähes oksennuksen hajuista pyykkiä. Huomasin sen käryn kauas vaikka poltin röökiä.

Normaalissa pyykinpesuaineessa ei kuulu olla hajustetta.
Monihenkinen talous on? 5-7 pesua viikossa on kyllä melko hurja määrä vaikka olis lapsitalous ellei ihan lestadiolaisia ole.
 
Ja hyvin on myös vaatteet kestäneet (esim XXL:n melko halvat tekniset paidat). Treenivaatteissa tulee hikoiltua enemmän kuin missään muissa kamppeissa, niin 30-40 astetta ei kuulosta riittävältä.
Onko XXL koon paidat kuitenkin pienentyneet mutta olet kokoa tai paria pienempi?
 
Ei ollut puhe talouden vaan henkilökohtaisesta pyykkimäärästä. Ja ei, 5-7 pesua ei tarkoita 35-49 kiloa pyykkiä vaan vain viidestä seitsemään ajoa.
Eli siis yhdellä henkilöllä tulee viikossa 5-7 pesukoneellista pyykkiä? Ja kahdella 10-15 koneellista viikossa?
 
30 asteen suositus kuulostaa enemmän tekstiilivalmistajien huonolta laadulta ja vastuun pakoilulta, kuin riittävältä pesulämpötilalta.
Joo, 30 asteen pesu kuuluu lähinnä aroille materiaaleille tai muuten erikoisille asioille. Ihan liikaa näkyy nykyään mulkvistimaisia vääriä 30 asteen pesuohjeita vaatteissa jotka selkeästi kuuluu pestä 60 tai 40 asteessa normaaliin tapaan. Osa lienee vastuunvälttelyä, osa viherpesua.
 
Ja hyvin on myös vaatteet kestäneet (esim XXL:n melko halvat tekniset paidat). Treenivaatteissa tulee hikoiltua enemmän kuin missään muissa kamppeissa, niin 30-40 astetta ei kuulosta riittävältä.
Kyl se riittää. Avainasemassa on pyykin kuivatus hyvin tuuletetussa tilassa hajun välttämisen suhteen.
 
Eli siis yhdellä henkilöllä tulee viikossa 5-7 pesukoneellista pyykkiä?
Helposti jos vaihtaa säännöllisesti aluspaitojen ja kakkakalsarien lisäksi sukkia, käsi- ja kasvopyyhkeitä, jopa lakanoita. Tyynyliinat on hyvä vaihtaa useammin kuin lakanat. On myös pestäviä tyynynkuoria, kokonaisia tyynyjä, peittoja ja patjan päällisiä. Jos materiaali on pestäväksi tarkoitettu, sitä kuuluu välillä pestä. Jotkut pesevät jopa mattoja.
Ja kahdella 10-15 koneellista viikossa?
Väärin laskettu ja vielä provona ylöspäin pyöristetty. Kertolasku ei ole nyt oikea tapa. 4-9 olisi lähempänä totuutta, kun oletan skenaarioksesi että kahden hengen taloudessa asuu vakituisesti kaksi joilla on samat oletetut pyykkitavat kuin minulla.

Ensinnäkin koneen täyttöaste voi olla keskimäärin suurempi jos likapyykin tuottajia on enemmän. Osa pesuista yksin majoittuessa tulee siitä, ettei halua varastoida likapyykkiä loputtomiin ja/tai puhtaat loppuvat. Käytän esimerkiksi kylmään vuodenaikaan merinoalusvaatteita. Ja ei, en huolla metsässä ähkittyjä kalsareita tuulettamalla.

Toiseksi isommassa taloudessa voi käyttää isompaa pesukonetta. Tarkennan että oma pesumääräni ei siis perustu vain 7 kilon koneeseen, vaan minulla on ollut 5-7 kilon täyttömäärän koneita tämän suuresti vaikuttamatta. Jos kokee pesukertojen määrän ongelmaksi, ei varmaan katso näitä minikoneita vaan aloittaa shoppailun noin 9 kilon täytöstä, mikä on vielä halpaa kuin saippua. Vaihtoehtoisesti jos on tosissaan, voi ostaa suoraan ison koneen ja jättää nuo keskikokoisetkin kauppaan.
 
Helposti jos vaihtaa säännöllisesti aluspaitojen ja kakkakalsarien lisäksi sukkia, käsi- ja kasvopyyhkeitä, jopa lakanoita. Tyynyliinat on hyvä vaihtaa useammin kuin lakanat. On myös pestäviä tyynynkuoria, kokonaisia tyynyjä, peittoja ja patjan päällisiä. Jos materiaali on pestäväksi tarkoitettu, sitä kuuluu välillä pestä. Jotkut pesevät jopa mattoja.

Väärin laskettu ja vielä provona ylöspäin pyöristetty. Kertolasku ei ole nyt oikea tapa. 4-9 olisi lähempänä totuutta, kun oletan skenaarioksesi että kahden hengen taloudessa asuu vakituisesti kaksi joilla on samat oletetut pyykkitavat kuin minulla.

Ensinnäkin koneen täyttöaste voi olla keskimäärin suurempi jos likapyykin tuottajia on enemmän. Osa pesuista yksin majoittuessa tulee siitä, ettei halua varastoida likapyykkiä loputtomiin ja/tai puhtaat loppuvat. Käytän esimerkiksi kylmään vuodenaikaan merinoalusvaatteita. Ja ei, en huolla metsässä ähkittyjä kalsareita tuulettamalla.

Toiseksi isommassa taloudessa voi käyttää isompaa pesukonetta. Tarkennan että oma pesumääräni ei siis perustu vain 7 kilon koneeseen, vaan minulla on ollut 5-7 kilon täyttömäärän koneita tämän suuresti vaikuttamatta. Jos kokee pesukertojen määrän ongelmaksi, ei varmaan katso näitä minikoneita vaan aloittaa shoppailun noin 9 kilon täytöstä, mikä on vielä halpaa kuin saippua. Vaihtoehtoisesti jos on tosissaan, voi ostaa suoraan ison koneen ja jättää nuo keskikokoisetkin kauppaan.
Oli miten oli mutta 4-9 pyykinpesua viikossa on kyllä aivan helvetin iso määrä, oli koneet täysiä tai ei. Varsinkin jos on vaan kahden hengen talous.
 
30 asteen suositus kuulostaa enemmän tekstiilivalmistajien huonolta laadulta ja vastuun pakoilulta, kuin riittävältä pesulämpötilalta.

Ei.. 30 asteen suositus kertoo ennen kaikkea siitä, että pesuaineet ja -koneet ovat kehittyneet.

Mutta kyllä huomaa tästäkin ketjusta, että kuinka syvällä vanhat pinttyneet tavat ja opit ovat ihmisissä. :D

Pesuaineiden kehityksen vuoksi lämpötilan vaikutus on nykyään pienempi kuin pulveriaikaan. Myöskään se, kuinka paljon vettä käytetään, ei tänä päivänä pesutulokseen oikeastaan vaikuta. Lisäksi pesukoneissa saattaa olla esimerkiksi uudenlaista veden annostelutekniikkaa, joka tehostaa pesua.

Pesuaineen teho perustuu eri entsyymeihin, joiden tehtävä on pilkkoa likaa. Näistä proteaasi pilkkoo proteiineja, amylaasi tärkkelystä ja lipaasi rasvaa. Pesuaineessa voi olla lisäksi sellulaasia, jonka tehtävä on pilkkoa puuvillakuituja eli ikään kuin korjata puuvillan nyppyyntynyttä pintaa.
 
Ei.. 30 asteen suositus kertoo ennen kaikkea siitä, että pesuaineet ja -koneet ovat kehittyneet.

Mutta kyllä huomaa tästäkin ketjusta, että kuinka syvällä vanhat pinttyneet tavat ja opit ovat ihmisissä. :D

Hyvä kuitenkin muistaa, että pyykinpesuun ja sen hyvään lopputulokseen vaikuttaa 3 asiaa eli lämpö, mekaaninen vaikutus ja pyykinpesuaineen kemikaalit.

30 pesussa ei kyllä enää mitään tahroja poistella olipa miten hyvät entsyymit tahansa. Jotain kevyesti likaantuneita vaatteita voi varmasti pestä.
 
Oli miten oli mutta 4-9 pyykinpesua viikossa on kyllä aivan helvetin iso määrä, oli koneet täysiä tai ei. Varsinkin jos on vaan kahden hengen talous.
Niin, se on subjektiivinen mielipide. Mikä sitten on normaali tai vähäinen määrä? Nämäkin ovat makuasioita.

Keskiarvoon vertaaminen on ehkä enemmän substanssiasia, mutta siitä taas ei kuuluisi siirtyä taivasteluun. Jos Suomessa ajetaan henkilöautolla keskimäärin 14 000 kilometriä vuodessa ja autolla N ajetaan 28 000, autolla O 40 000 km sekä autolla P 120 000 km, onko se erityisen outoa tai epätavallista? Jo N:stä ja O:sta voidaan sanoa että niillä ajetaan aivan helvetin iso määrä samoin perustein kun sanot noita pesukertoja helvetin isoksi määräksi. Minä taas lähestyn asiaa siten, että koneiden käyttöaste vaihtelee.
 
Oli miten oli mutta 4-9 pyykinpesua viikossa on kyllä aivan helvetin iso määrä, oli koneet täysiä tai ei. Varsinkin jos on vaan kahden hengen talous.
Jos urheilee, urheiluvaatteet kannattaa pestä heti märkinä eikä jättää hikiä kuivumaan. Siitä tulee jo äkkiä se 5-7 koneellista viikossa. Normipyykki sitten vielä päälle 2-4 koneellista. Urheiluvaatteet tosin menee yleensä pikapesulla.
 
Jos urheilee, urheiluvaatteet kannattaa pestä heti märkinä eikä jättää hikiä kuivumaan.
Samaa tavaraa syntyy jos tekee fyysistä tai muuten likaista ulkotyötä. Vaikka ei menisi haalarit sun muut kerrasta paskaan, välikerroksia menee soijaan ja alusvaatteita kuluu tuplamäärä päivässä.
Urheiluvaatteet tosin menee yleensä pikapesulla.
Pesen normipyykkiäkin paljon pikapesulla. Ei siis millään 20 minuutin mutta tunnin 60 asteen pikatehopesulla. Kai sitä pitäisi itse alkaa taivastella miten joku pesee kolmen tunnin ohjelmalla mitään. :rofl:
 
No pesette alle 60 asteessa ja ihmettelette miksi pyykki haisee. Meitä on niin moneksi.

Edit: Artikkeleissa ei välttämättä ole totuudesta kyse. Usein energiansäästö on isompi kriteerit kuin puhdas pyykki. Jotkut käyttävät desinfiointi aineita, mutta ne ovat ympäristölle hyvin haitallisia.

Olen toki pessyt kymmenen vuotta matalissa lämpötiloissa ja havainnut sen huonoksi tavaksi. Sillä tavalla pestyt vaatteet alkavat kaapissa kaikenlisäksi haista, kun niissä alkaa bakteerit muhia. Sen haistaa ihmisistä kassajonossa ja mitäpä minä muita neuvomaan.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
258 101
Viestejä
4 484 152
Jäsenet
74 172
Uusin jäsen
Käppänä

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom