Projekti "SerFX" (Valmis)

Viestiketju alueella 'Buildit, setupit, kotelomodifikaatiot & DIY' , aloittaja mize22, 24.10.2017.

 1. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Eli tossa oon kiroillut jonkin aikaa ku Ghettobox meni rikkipoikki, ja tommonen normikone on aika kämästä roudata Laneille ku vie tilaa. Nyt ois ideana kasata inhimillisesti pienin mahdollinen kotelo komponenteille.

  Ite raudan pohjalla toimii toi natin ITX teline, kiinalainen PCIe extenderi, Kolinkin 450w SFX poweri. Kasa sormisuojia ja pleksiä.
  [​IMG]

  Ite raudan revin kakkoskoneesta.
  Emolevy: Asrockin H81M-DG4. Muuten ku ITX, paitsi pcie16x ja prossun välis on lisäks pcie1x.
  Prosessori: i5 4570
  Muistit: 2x4GB DDR3 1600
  Näyttis: Gigabyte GTX 660 ti
  Poweri: Kolink 450W SFX-450.
  Kovot: Kingstonin 120gb SSD, 2,5" WD black 500GB.
  Prossucooreri: Scytche big shuriken 2 revb
  Kotelotuuletus: 2x 120mm corsairin ledihärpäkkeet punasena.
  Muuta jännää: Ghettoboxin raadosta virtanappula, ehkä IO:ta ja ledejä.

  Tosiaankin lähtökohtana on tämmönen pakettikoneen mATX torni, josta tarkotus siis saada noin puolet pois joka suunnassa!
  [​IMG]

  Alla pari 3d hahmotelmaa miten SERit sit istuis kotelon sisälle. Vasemmalla "etuviistosta" kuva, oikeella "takaviistosta".
  [​IMG] [​IMG]
  Tarkotus siis jakaa kahteen kammioon kotelo tolla natin ITX telineellä, emolevynpuoleisessa kammiossa prossu ottaa kylen sopivan reiän läpi viileet ilmat, näyttiksen puolella sama juttu. Katossa pari 120mm tuuletinta sitte imemässä kuumat ilmat hiiteen sisuksista.

  Kumpikin kylki on talkotus tehdä akryylistä. Katto pohja takapaneeli ja etupaneeli sitten vanerista.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
  stnk ja anttivaisanen tykkäävät tästä.
 2. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tuossa illan ja aamun vielä aivopieruloin että miten kannattais lähtee rakentamaan. Päätin sitte Dan 4A-SFX layouttia vähän apinoida, virtalähde tonne eteen pystyyn. Todennäkösesti jatkokaapelilla takapaneeliin virtaplugi. Näin saadaan kutistettua ~12Litrasta ~9Litran tilavuuteen.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
  stnk tykkää tästä.
 3. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ken halpa osta, hän ketsuppi_sinappi johtohirviön saa. Onneksi kaupasta saa punossukkaa.
  [​IMG]

  Pienimuotoisen harmillisuuksien tapahtumaketjun jälkeen sain pinnit irti liittimistä. Virallista pinnityökalua ei tietenkään ollut, mutta onneksi netistä löytää hyviä neuvoja miten esimerkiksi McGyverin suosimasta klemmarista saa tuollaisen työkalun jolla saa pcie ja ESP liittimien pinnit irti.
  [​IMG]

  Ja kun oppi miten ne pinnit lähtee irti, niin ei siinä kauaa kestänyt kun oli purettu kaikki tarvittavat liittimet.
  [​IMG]

  Harmi ettei tullut enemmän otettua kuvia johtoja sleevatessa. Ei ihan johto kerrallaan sleevattuja, ja muutenkin aika "OEM" kämäset sleevaukset, mutta paremman näköisia ainenkin omasta mielestä, kun se ettei olis sukkaa ollenkaan päällä!
  [​IMG]

  Huomenna olisi tarkoitus sitten jatkaa itse kotelon kasaamiseen. Saa nähdä mitä siintäkin sitten tulee. Bonuksena vikassa koneessa Ghettoboxin raato.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
  stnk ja NATi tykkäävät tästä.
 4. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Eilen oli aika kiireinen päivä, ei paljo projektin eteen saanu mitään tehtyä ku käytyä kaupas. Heh.

  Tänään taas saanut huomattavasti eteenpäin! Päivä lähti käyntiin sillä, että sommittelin paperille fyysiesti mihi komponentit menee, ja mittasin ja tein sopivan virtajohdon.

  [​IMG]

  Toinen mitä tänää sai tehtyä oli sommitella miten näyttiksen ja emolevyn saa heitettyä mahdollisimman sopivasti. Tuohon näyttiksen alle tulee sitten pystyyn SSD ja HDD, alumiini kulmaprofiilista sopivat pätkät ja yheltä laidalta kii ": D" Siitä ei kuvaa tällä hetkellä.

  [​IMG]

  Tuossa sitten näyttistä sommitellessa (kuvassa SER näyttis, oikee näyttis viel toises konees kii) En hirveesti onneks ollu kerenny miettiä et miten ton näyttiksen takapään tukee. NOH! Korkeuden puolesta just sopivasti menis et näyttiksen takaosa lepäis tossa virtalähteen päällä. Miksipäs ei. Laittaa vaikka palasen sähköteippiä siihe kohtaa missä lepää ettei käy vahinkoja.

  [​IMG]

  PCIe riseri menee melkeempä tosta lovesta joka emolevykelkassa, kattoon tulee sit 2x120mm tuulettimet imemään ilmaa ulos. Virtanappi tulee "jonnekkin" ja virtalähde tossa edessä.

  Kaikki puuosat on nyt leikattu kokoon, sivuakryylit sit myöhemmin ja alumiinilistat kulmiin. Nyt alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan kotelon mittasuhteet: 278mm syvä, 300mm korkea, 148mm leveä. Ulkomittojen mukaan ~12litraa. Sisämitoilla 270mm*278*140 tulis 10,5Litraa. Ei ihan tavoitteeseen alle 10litraa päästy, mutta silti huomattavasti kompaktimpi ku nykynen kotelo.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
  stnk ja anttivaisanen tykkäävät tästä.
 5. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tuossa sain hieman parsittue enemmän kasaan ny projektia. Takapaneelin reiät aika pitkälti tehty. Pitää vielä päättää vetääkö koko roskan kasaan popniiteillä vai jollaan muulla tavalla.

  Kuvassa näkyy aika pitkälti miten SERrit sinne sisään asettuu. Kovot limittäin, näyttis niitten päälle takaosa lepäämään virtalähteen päälle.

  [​IMG]

  Alla hieman kuvaa miltä takapaneeli näyttää tällä hetkellä. Pitänee varmaan huomenna viettää tovi jos toinen niin hioo hienommiksi kaikki reunat.

  [​IMG]

  Kattoon taas tulee 2kpl 120mm tuulettimia imemäät kuumat ilmat ulos kotelosta, kun näyttis ja prossucooreri saavat viileää ilmaa kylkien reikien läpi.

  [​IMG]

  Lopuksi vielä kuvaa kun hieman sommittelee osia kasaan. Kylet tarkoitus tehdä 4mm akryylistä. Reunat vahvistaa alumiiniprofiililla.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
  stnk ja NATi tykkäävät tästä.
 6. NATi

  NATi SER-telineinsinööri

  Viestejä:
  337
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Mahtava worklogi tulee!

  - Hienosti olet oivaltanut tuon virtalähteen taitto-/katkaisukevennyksen potentiaalia!
  :tup:
   
  mize22 tykkää tästä.
 7. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Taas on päivä vietetty projektin parissa. Katon reiät sain porattua siististi, sormi_tuulettiin_tunkemisen_esto_ritilät paikoilleen. Emolevykelkka ja näyttisteline takalevyyn kiinni, virtapainike asennettu takapaneeliin (?!!)

  [​IMG]

  Kulmat tosiaankin toteutettu tollasella alumiini kulmaprofiililla. Yläkulmiin tulee tuallai ohumpi kulma kans sisäpuolelle, muualle tulee vaa ulkoreunoihi noi listat. Popniiteillä kasaan :)

  [​IMG]

  Etupaneeli jää mysteerisen tyhjäksi. Siinä ei tällä hetkellä yhtikäs mitään! Kaipa siihen voisi piirrellä pippelin tai jotain muuta hupaisaa. Jos ois sponsoreita, ni varmaa niitte logot siihe sais laitettua siististi esille.

  Oispa artistisia taitoja ni vois tehä jonku hienon SerFX logon.

  [​IMG]

  Tän illan bonuksena on kaverin samaan aikaan kasaama itx vesijäähykilke härpäke. Laittaa prossulle kans alumiiniblokin ja vesisäiliö toho emolevn ja radin väliin.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
  stnk ja NATi tykkäävät tästä.
 8. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Päivä potkastiin käyntiin siirtämällä eilen popniitatut kulmat milli toiseen suuntaan. Sitte aloin paukuttelemaan loppujakin paikoilleen.

  [​IMG]

  Yläkulmiin tuli tommoset palikat että sai piiloon ei niin täydellisesti sahatut kulmat, ja eteen tommosilla ihmekirjaimilla nimi.

  [​IMG]

  Kovo ja SSD pääs paraatipaikoille näytiksen alle, takana SER kiina-tier pcie kaapeli.

  [​IMG]

  Näyttiskin lopsahti nätisti paikoilleen, ja virtalähteen johtokin oli just eikä melkeen sopivan mittanen. Ihan ku oisin mitannu eka ja sit vast leikannu.

  [​IMG]

  Toisella puolella meno ei ihan niin nätti, kun kaapelia menee suuntaan ja toiseen. Prossucoorerina on tuo Scytchen big shuriken 2 rev.B, ja ylhäällä kummittelee tuo kiinakaapeli.

  [​IMG]

  Katosta kun kattoo ritilöitten läpi, ni siellä hörisee pari corsairin ledituuletinta. Aika nafti sovitus, just mahtu noi kaks tohon kattoon ilman että suuremmin noi kulmalistat ois tuottanu ongelmia.

  [​IMG]

  Ja mitäpä olisi kuvasarjat ilman pyllykuvia ;) Vaneri vähän päässyt repeilemään kun hionut reunoja hieman varomattomasti. Emolevykelkka on popniiteillä kii, mut GPU tuki sit on ruuveilla, koska eipä sitä näyttistä paljo muuten pääsis vaihtamaan!

  [​IMG]

  Tuossa sitten vertailukuvaa kuinka paljon sitä tilaa sitte säästy. Leveydessä ei niin paljoa, mutta pituudessa ja korkeudessa voitettiin aika hyvin.

  [​IMG]

  Huomenna sitte sivu_paneelien leikkaus kokoon akryylistä, niihi reikien poraus näyttiksen ja prossun tuulettimien kohille.

  Eniten vituttaa tällä hetkellä tuo kiinan SER-tier pcie kaapeli, joka päätti sitte lopettaa toimintansa toisen asennuskerran jälkeen. 0/5, pistin ebayssa viestiä et paskan myit.

  Jos jotaa lähikuvia haluaa tai tarkennusta miten mikäkin on tehty, ni pistää viestiä vaan :)
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
  stnk ja pecu_83 tykkäävät tästä.
 9. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  EI MITÄ VITTUA SEIS! seis.... seis :(
  Tosiaankin toi oma 30cm kiinariseri ei toimi, ni lainasin kaverin projektista tot thermaltaken hienoo riserii ja oma lyhyt riseri siihe jatkoks et pystyy 180paskapost/sec. GhettoBox lives on.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
  stnk tykkää tästä.
 10. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Nonniin. Nyt alkais olla aika pitkälti projekti kasassa. Tuossa takakulmasta kuvattu, näkyy näyttiksen ilmanottoreiät ja takapaneeli. Akryylit pysyy kylissä kiinni listojen alla, ja alareunasta ruuvit.

  [​IMG]

  Tuossa sitten hieman kuvaa hämärämmässä valaistuksessa, katon 120mm ledituulettimet höheltää mukavasti. Etuvastuksilla tosin tiputettu kierrosnopeutta ku max RPM höheltävät vähän liikaa omaan makuun.

  [​IMG]

  Ja kummiskin joku kyselee lämpötiloja, niin tuossa olis noin tunnin prime95 blend ja unigine heaven rääkki. Näyttiksen lämmöt tippu noin 7c astetta verrattuna siihen mATX koteloon. Prossu about samoissa.

  [​IMG]

  Enään ei puutu kuin kovaa ajoa, ja parin päivän päästä uusi PCIe kaapeli. Tällä hetkellä käytössä @giga142 thermaltaken kaapeli ;) Seuraavaksi sitten kasataan sen vesiserrit toimintakuntoon.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
  stnk, Rozor, Urbanproof ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 11. Eas

  Eas

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Hyvää virittelyä.
  Laitatko hihnan tai kahvat siihen niin olis helppo liikutella. Tuohon vaneriin kun olis melkko helppo kiinnittää.
   
 12. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Melkeehän toho takapaneelin ja etupaneelin yläosiin menis kahvat! Kattoon ei oikee saa, ja pohjaki vähä kämänen siihe tarkotuksee.
   
 13. Delveling

  Delveling

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  16.03.2017
  Koska ghettobox niin olkahihna vanhasta turvavyöstä?
   
  NATi tykkää tästä.
 14. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kiinan PCIe kaapeli tosiaankin meni parin testaamisen jälkeen rikki. Kävin sitte datatronicista hakemassa (ehkä tilasin etukäteen ku aikasemmi siellä harkkarina ni kontaktit) thermaltaken pcie jatkon. Ei muuten ylimäärästä pituutta ollenkaa, mut riittää just, eikä melkeen!

  [​IMG]

  Ja emolevynpuolellakin kaartuu siististi, eikä liittimiin aineskaan hirveesti tule enempää vetoa. Sillä kiinakaapelilla jäi iha järkyttävät lenkit kumpaaki päähä ni näytti rumalta, plus se oli harmaa eikä musta.

  [​IMG]

  Ja loppukevennyksenä etupaneeliin maalattu... LIITUTAULU :D

  [​IMG]


  Huomenna sitte heitetää vähä tykimpi näyttis sisään ;)
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
  stnk, lunkwill, GhoStBuSteR_ ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 15. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ja koska 660ti on hieman jo "vanha" ja i5 4570 jaksaa porskuttaa ihan hyvin, niin päivitimpä sit näyttiksen vähävirtasempaan.

  [​IMG]

  Se istui paikallensa oikein nätisti ilman suurempia tappeluita.

  [​IMG]

  Ilmanottoreiät eivät ihan täydellisesti istuneet koska hieman eri kohdissa tuulettimet 660ti ja 1060. Tietenkin olis voinu ennakoida mutta eipä tuo suuri haitta ole.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
  TheMeII, stnk ja Dessu tykkäävät tästä.
 16. Rikardo

  Rikardo

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Sehän on ihan näppärä. Lähti taas mietintään jos korvaisi serverin Define R4 kopan itse tehdyllä. Normaalikokoinen virtalähde, ITX-emo HR-02 jäähyllä ja 4 HDD:tä rajaa kaikki pienehköt kaupalliset ratkaisut aika tehokkaasti ulos :D
   
 17. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tuosta sitten vielä rasitustestien lopputulos.
  Näyttis boostaa sinne 2ghz paremmalle puolelle ja muistit tikittää sitä 9,5Ghz.
  Lämmöt näyttiksessä ~70c ja prossu hieman vähemmän. aika ebin setti. Oispa enemmän keskusmuistia xD

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
  stnk, Mop ja JaySon tykkäävät tästä.
 18. NATi

  NATi SER-telineinsinööri

  Viestejä:
  337
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Tuosta tuli oiken nätti!

  Hieno etupaneeli, näppärästi vaihtuu tyyli tarpeen mukaan :)
   
  mize22 tykkää tästä.
 19. Eas

  Eas

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  hihna puuttuu vielä, ota joku armeijan ylijäämä hihna varuste lekan valikoimista niin sopii tyyliin. Vielä jos olisi puristettu kone johankin ammuslaatikkoon niin olis kova juttu
   
 20. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tuossa nyt jonkin verran tuli käytettyä, ja yhillä laneilla sitte heitin näyttiksenpuoleisen pleksin toisinpäin, ni sopii paremmin noi tuulettimet kohalle.

  [​IMG]

  ainut mitä tähä ny enää vois päivitellä on tietty isompaa SSD, 2x8gb muistikittiä jne (alkaa 8gb ahistaa esim GTA V:ssä.) ja kovoakin haikailis isommaks, mutta ehkä hamassa tulevaisuudessa kun ei oo opiskelijabudjetilla ;)
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
  stnk, Ultrosor ja lanttu tykkäävät tästä.
 21. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tuossa kohtapuoliin eräät lanit, niin tuli meleen että aikasemmin heittäny koneen päälle toisen näytön. Mutta nyt kun kone on huomattavasti pienempi, ja katosta poistaa ilmat, niin se ei enää onnistu.

  Kasattiin sitten isän kanssa verstaalla tuallainen näytön ympäröivä teline, jonne ylös voi heittää pienen näytön ja SerFX keikkumaan. Materiaali samaa mitä SerFX pohjalevy, un sitä sattui olemaan hieman ylimääräistä.

  [​IMG]

  Tällä kertaa jopa viimeistelyä, lakattu pinta. Huomenna kevyt hionta ja toinen kerros.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
  stnk tykkää tästä.
 22. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tuammonen serriteline siitä sit tuli. 5/5.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
  stnk tykkää tästä.
 23. Aleximoz

  Aleximoz

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  22.06.2017
  Kieltämättä komia koppa, kivan teollisen ja steriilin näkönen. Eikä telineessäkään mitään vikaa. Yksinkertainen, simppeli ja toimiva ratkaisu. Itse vaan niin autisti (en oikeesti) että pakko pitää näytöt vierekkäin.:D Ymmärrän kyllä lanien tuomat haasteet tilan kanssa.

  5/5 Projekti, olispa itelläki mahollisuudet rakennella joku homemade-koppa. :rofl:
   
 24. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  1 840
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  @mize22 mulla on samanlainen Acerin näyttö käytössä kaiken aikaan, mutta hopean värisenä. Itse asiassa kaksi kappaletta kun tuossa vieressä olevassa kakkoskoneessakin on sama näyttö :D

  Aika paska kuva näissä on ollut alusta saakka, mutta silmät tottuu.
   
 25. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Itellä ennen tota (tai on vieläkin) kaks Asuksen näyttöö, joissa oli totakin huonompi kuva. Toi Aceri on joku pakettikoneen näyttö, sentään fullHD, jonka sain jostaa ATK apustuskeikasta palkkioks.
   
 26. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  1 840
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Tosiaan FullHD erikoisemmalla 1920x1200 resoluutiolla.
   
 27. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Toi mun oma on ihan 1920x1080.
   
 28. Muumipappi

  Muumipappi

  Viestejä:
  192
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Kuvat ei toimi :(
   
 29. mize22

  mize22

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kuvat korjattu.

  Bonuksena lanikuvat:
  [​IMG]

  [​IMG]
   
  stnk, NATi ja pecu_83 tykkäävät tästä.