Projekti: JamBEE | 3D-tulostettu lani-jami-kuutio [mATX] [SER]

Viestiketju alueella 'Kotelot ja virtalähteet' , aloittaja fin_thunderstorm, 11.02.2018.

 1. fin_thunderstorm

  fin_thunderstorm

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  jambee_pääkuva.png
  Tervehdys arvon foorumikansa!

  Katsellessa huoneen nurkassa pyörivää SER-konetta ja samalla eksyessä foorumin koteloprojekti alueelle heräsi kiinnostus ja halu kokeilla kotelon 3D-tulostamista, kun koululla on mahdollisuus 3D-tulostimen käyttöön. Tarkoitus olisi saada kotelo aikaiseksi, mutta riippuu ihan täysin, että onnistuuko ulkorungon tulostaminen. Jos ulkorungosta tulee liian hankala vaihe, niin sitten joutuu miettimään taas jatkoja.

  Vielä on hyvin vähän foorumeilla buildlogeja 3D-tulostetuista koteloista, joten tämä projekti tulee menemään hyvinkin pitkälti kokeile ja erehdy -meiningillä. Ainoa build log, joka tuli vastaan on Node OverClock.netin puolella, jossa on taas käytetty ulkopuolista tulostuspalvelua.

  Projektin nimi juontaa juurensa siihen, että yksi kipinöistä on rakentaa GameJam ja lanikäyttöön sopiva pienikokoinen kotelo ja tuuletinreikiä on tarkoitus tehdä honeycomb-idealla. Nimi on myöskin afrikkalainen soitin, jota tämä ei kyllä ole, mutta sopii silti ajatukseen.

  Kotelo olisi tarkoitus toteuttaa kahden rungon yhteisrakenteesta. Ulkorunkoon tulee kiinni kaikki ulkolevyt, paitsi takalevy. Sisärunkoon, joka pultataan koko korkeuden mittaisilla kierretangoilla tulee emotaso ja io-shield sekä powerin kiinnitykset kiinni. Kotelo olisi tarkoitus jämäköittää ulkorungosta sivupaneelien ja pohjan ruuvaamisella ulkorungoon ja tuolla kierretangolla varmistetaan lisäksi pystysuuntaa lisäksi.

  runko_kuva_mitat.png
  Kuvassa ulkorunko suurinpiirteisten mittojen kanssa, mikä olisi tavoitteena saada aikaan.

  Materiaaleina olisi tarkoitus käyttää valkoista ABS-muovia, luultavimmin pari millistä alumiinilevyä virtalähde- ja emotasoille ja näillä näkymin sivuseinät pari millisestä polykarbonaattilevystä. Levyvalinnat oikeastaan riippuu siitä, onnistuuko ulkorungon tulostaminen yleensäkään ottaen.

  Projektia on tarkoitus suunnitella eteenpäin sen mukaan, kuinka edelliset vaiheet onnistuvat. Aloituskuvasta puuttuvat vielä kaikki koristeet yms. tuulettimen reiät, kun ne riippuvat vielä vähän lopullisesta koristeluvisiosta.

  Sisälle tulevat romppeet:
  elinluovuttajana HP Pavilion G5210sc
  ja sama osina:
  • Prosessori AMD Athlon II X220
  • Emona pikkuvikainen mATX-koon mukana tullut HP:n laatutuote
  • Näytönohjaimena aluksi G210 512mb, joka päivittyy GTX660, kun opiskelijabudjetti antaa periksi päivittää pääkoneen näytönohjainta.
  • Kovona vanhasta HP-läppäristä napattu Sata2-HDD
  • Muistia 4GB DDR3
  • HP:n vakio WLAN-kortti
  Muita ajateltuja virityksiä on kotelon ikkunoihin ledinauhat ympäri ja avainstartti käynnistykseen.

  3D-tulostin, millä tulen tulostamaan on miniFactoryn 3. Hiukan joutuu paloissa tulostelemaan, kun tulostusalue on vain 150mm x 150mm x 150mm. Tästä seuraa tulostaminen kahdessakymmenessä eri osassa pelkän ulkorungon osalta.

  Mielenkiinnolla lähden tätä projektia kokeilemaan ja tavoitteena olisi saada kirjahyllyyn tämä esille ja seuraaville paikallisille GameJameille mukaan, joihin pääsen aikataulullisesti osallistumaan.

  Kuvia, miltä kotelo tulee mahdollisesti näyttämään valmiina spoilerin takana. Komponentit poimittu SketchUpin 3D-warehousesta:
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Hessu, pecu_83, FlyingAntero ja 2 muuta tykkäävät tästä.