Probleema ekwb:n velocity -blokin kanssa.

Viestiketju alueella 'Jäähdytys' , aloittaja Jese, 01.03.2019.

 1. Jese

  Jese

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  10.05.2017
  Ensimmäinen customlooppi on tehtynä, mutta eihän sitä ilman ongelmaa voi loppuun päästä. Eli emolevynä msi z390i, prossuna 9700k ja blokkina tuo ekwb velocity (nickel+pleksi, non rgb). Käynnistelin koneen ja lämmöt nousi jopa 80C rasituksessa (BF:V, joka tuntuu prossulta vaativan paljon). Otin blokin irti ja huomasin että tahnaa oli käytännössä vain kahdella vierekköisellä reunallaja ohkaisesti (~max 2mm leveydellä). Tarkistelin kiinnitykset ja ruuvit ja kaikki tuntuu olevan oikein ohjeiden mukaan, muttei siltikään ota kunnolla prossuun kiinni (kyllä ruuvit kiristetty tasaisesti "tähtikuviolla"). Kokeilin vielä, millä lailla tahna leviää ilman ruuveja ja kas kummaa, tahna levittyi nätisti koko prossun alalle. Joten onko muilla ollut ongelmaa ekwb prossublokkien kanssa ja miten olette asian saanut hoidettua, omilla patenteilla vai takuuvaihdolla?
  Paikasta X luin joskus, että emolevyjen levyjen paksuus vaihtelee, voisiko tämä olla ongelma, vaikka ekwb sopivuustaulukossa tämä emo oli tarkistettu visuaalisesti (eli kuvauksen mukaan 3d ja CAD malleilla mittailtu ja vertailtu)
  Tällä hetkellä prossun ja blokin välissä on liikaa lämpötahnaa, mutta lämmöt ovat pysyneet alle 67C, joten sillä mennään ennekuin saan infoa ekwb:ltä tmstms. (Aiemmalla ilmajäähyllä, macho rev b, rasituksessa tuo prossu kävi max 75c).
  Pahoittelen sekavaa selitystä :vihellys:
   
  Contra3 tykkää tästä.
 2. Jese

  Jese

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  10.05.2017
  Update: Vika löytynyt. CPU-blokki osuu emolevyn kondensaattoreihin ja näin ei saa kunnon kontaktia prosessoriin.
   
  toturu tykkää tästä.
 3. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  2 134
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Screenshot_20190302-124403_Chrome.jpg
   
 4. Jese

  Jese

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  10.05.2017
  Kyllä juuri noihin. Eikä paljoa osu, mutta tarpeeksi...

  Edit: kaikki pelaa, oma moka.
  Eli vasta näin myöhään ajattelin, että kokeilen löysätä blokin ruuveja ja siirtää kiinnikkeitä hiukan ja sehän pelaa nyt hyvin....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2019
 5. toturu

  toturu Tukijäsen

  Viestejä:
  93
  Rekisteröitynyt:
  27.07.2018
  Kuulostaa tutulta... Sama oli minulla Suppremacy EVO -blokin kanssa, tosin huomasin blokin kantavan hieman kondensaattoreista ennen koneen käynnistystä. :vihellys:
   
  Jese tykkää tästä.
 6. Jese

  Jese

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  10.05.2017
  Juu itselläkin on nyt blokki käytännössä kiinni konkan kyljessä, enkä ole ihan satavarma työntääkö blokki konkkaa vähän sivuun, mutta kaikki pelaa niin ei uskalla enää koskea minnekkään :D:nb:. Onneksi ei ole pintaliitoskoskonkka, silloin melkein voisi sanoa hyvästit niille x)
   
  toturu tykkää tästä.