Prepaid-luottokortit

Viestiketju alueella 'Internet, tietoliikenne ja tietoturva' , aloittaja east, 05.06.2017.

 1. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 211
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itse ajattelin odotella josko ne tosiaan syksystä toisivat vastaavan palvelun, kuten lupailevat sivuillaan, siis Aktia...
   
 2. Safiiri

  Safiiri

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  18.07.2018
  Jokos olisi löytynyt joku vastaava palvelu tilalle?

  Laitoin Aktialle asiasta ja perusteltua palautetta viikko sitten, mutta ei voi kuin hämmästellä kuinka uunoja ne tuolla pankissa ovatkaan. Heillä on uniikki palvelu joka toimii luotettavasti, ja verkkokauppa kasvaa koko ajan. En ymmärrä miksi pitävät tauon jos kerta uutta palvelua lanseeraavat.

  Itsellä on käytössä myös N26 mutta en näe järkeväksi jakaa fyysisen luottokortin numeroa netissä. Virtual-Prepaid on selkeä oma markkina ja siihen etsin nyt uutta palvelua.
   
 3. Sturmgeschütz

  Sturmgeschütz

  Viestejä:
  132
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mietin itsekin tauon syytä ja lähinnä mieleen tulee joku sopimuskatko ja uutta palvelua ei ole saatu tulille tms. Muutenhan tuo on ihan vain asioiden töpeksimistä. Tilasin tuon fyysisen prepaidin siksi aikaa ja Aktia kusi senkin tilauksen toimittamalla kortin ja muut roippeet ruotsiksi, nyt odotellaan sitten suomenkielistä korttia, koodia jne.
   
 4. a85

  a85

  Viestejä:
  739
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Tuo 6kk ilmaisen kortin tarjous oli näemmä vain kesäkuun loppuun. Mielestäni en kyllä moisesta edes viestiä saanut. Ihmettelin vain kun lakkasi palvelut toimimasta..

  Mistä tuo 2e/kk veloitetaan? Kortilta vai tuleeko lasku (vaikka pitäisi olla prepaid)?
   
 5. EnterSandman

  EnterSandman

  Viestejä:
  753
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ite käytin tuota elisan lähimaksukorttia pitkään ainoana maksuvälineenä kaupassa, siirtsin walletille rahaa sen verran aina mitä kuukaudessa meni niin samalla helppoa taloudenhallintaa :psmoke:

  Myöskin virtuaalimastercardit oli käteviä , oisivat saaneet tuohon prepaid korttiin lätkiä myös lähimaksuominaisuuden... Ostikohan aktia tän aikanaan vain saadakseen asiakkaita omaan pankkiin samalla.

  Väitteet siitä että poistetaan vanhentunutta tekniikkaa ja tuodaa omat paremmat ei kyllä taitane toteutua :think:

  Mutta koska ketkun virallinen aihe oli prepaid kortit niin neteller on ihan jees, tosin rahan siirtäminen sinne ja varsin kotiutus hieman tyyristä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2018
 6. kaakau<"'\\/>

  kaakau<"'\\/>

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  En muista saaneeni mitään ilmoitusta, että Aktia Wallet loppuu tai muuttuu. Soitin miten saan rahat siirrettyä takaisin virtuaalikortilta ja ainoa mahdollisuus on asentaa puhelimeen uusi sovellus. Tai käydä Aktian konttorissa, mitä ei täällä ole. Asiakaspalvelun ajoissakin oli kesäaika, josta ei ollut mainintaa verkkosivuilla. Hyvin toimi tosiaan ennen. Siirrän rahat takaisin tilille ja se oli sitten siinä, en koske mihinkään Aktian palveluun enää.
   
 7. EnterSandman

  EnterSandman

  Viestejä:
  753
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Adressi elisalle et ottavat uudestaan käyttöön tuon palvelun samanlaisena mitä oli ennen myyntiä aktialle :think: Aika tökerösti tuo muutos kyllä tapahtui kaikkinensa aktian puolesta, ei kyllä käy mielessäkään aktia jos pankkia tekis mieli vaihtaa :btooth:

  Ilmeisesti rahoja liikuteltiin liikaa ilman et pääsevät välistä rokottaan mitään palvelumaksuja :psmoke: Ei varmaan yksikään entinen käyttäjä tyytyväinen tähän nykymuutokseen.
   
 8. kaakau<"'\\/>

  kaakau<"'\\/>

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Eipä näkynyt mitään kortteja, saldoa tai mitään muutakaan, kun asensin tuon ohjelman. Ihan niin kuin monella, tai kaikilla, muullakin, jotka olivat ohjelmaa arvostelleet Playssa. Vitun varkaat. Viestin lähettämällä pitäisi saada takaisin.
   
 9. Safiiri

  Safiiri

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  18.07.2018
  Onko kukaan kokeillut MyCard2Go palvelua? Virtuaalinen kortti näyttäisi olevan ilmainen mutta saako samaan "PrePaid Balanceen" useita kortteja eri luottorajoilla? Mitkä mahtaa sitten olla Pay-In maksut?

  mycard2go
   
 10. kaakau<"'\\/>

  kaakau<"'\\/>

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Kaksi vuorokautta viestin lähettämisestä vastattiin, että tilinumeron ilmoittamalla palauttavat rahat takaisin kahden viikon kuluessa.
   
 11. kaakau<"'\\/>

  kaakau<"'\\/>

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Nyt Walletin saldo siirrettiin tilille. Sitten pitäisi lopettaa kokonaan Aktia Wallet.
   
 12. Cobolt

  Cobolt

  Viestejä:
  192
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Ei ole tainnut vielä tulla nettikortin tilalle uutta?? Löysin vain tämän tekstinpätkän Aktian sivuilta:

  "Aktia Wallet uudistuu ja kehitämme jatkuvasti uusia toiminnallisuuksia sovellukseen. Voidaksemme kehittää laajemman valikoiman digitaalisia palveluita olemme mm. kevään 2018 aikana yhtenäistäneet korttivalikoimaamme ja kokonaan siirtyneet Mastercard-kortteihin. Uusi korttivalikoima mahdollistaa mm. sovelluksen uusien toiminnallisuuksien, kuten Wallet Lähimaksun ja Masterpassin, käyttöönoton. Syksyllä 2018 tulemme lanseeraamaan uuden täysin virtuaalisen maksukortin, jota voi käyttää verkossa ja kaupoissa."
   
 13. EnterSandman

  EnterSandman

  Viestejä:
  753
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016

  Ei tainnu jäädä enää niin paljon asiakkaita noiden muutosten jälkee et kannattavaa tehdä mitää palveluita, ois vaa jättäny kaikki niinkuin olivatkin :vihellys:
   
 14. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 923
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuten sanoin jo keväällä, uskon sitten kun näen. Tuskin ainakaan mitään läheskään yhtä edullista ja asiakasystävällistä virtuaalikorttipalvelua on tulossa, jos tulee mitään.
   
 15. mikkelson

  mikkelson

  Viestejä:
  1 513
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mä oon vähän epäillyt että oliko se prepaid-luottokorttien tarjoaminen sitten kovinkaan kannattavaa kun sen sulkivat tai että oliko niiden kanssa jotain ongelmia kulisseissa.

  Sillä yhdellä kuukausimaksulla pystyi kuitenkin luomaan ja sulkemaan aina uusia kortteja välittämättä siitä yrittääkö joku vielä sen jälkeen veloittaa siltä kortilta jotain, eli ei tarvinnut perua tilauksia kun tiesi ettei sieltä kortilta pysty veloittamaan.

  Tuolla pystyi myös periaatteessa huijaamaan sivustoja/palveluita, jotka tarjoaa ilmaisia kokeilukuukausia esim. Netflix.
   
 16. DrRepper

  DrRepper

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  24.04.2018
  Itse ainakin käytin tuota vähän vastaavasti sen kerran kaksi, puolivahingossa tosin. Oli kyllä erinomainen palvelu mutta ilmeisesti ei kannattava tuolla kk maksulla sitten. Vaikeaa on nykyään ja itseltäkin hävisi tuolta rahat mielestäni varoittamatta, viestillä tuli takaisin (kun oli maksimiaika ilmaista lainaa saatu).
   
 17. east

  east

  Viestejä:
  457
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  En tullutkaan ajatelleeksi, että palvelu voi estää prepaid-korttien käytön kokonaan. Shudder (Amerikkalainen elokuvien stream-palvelu, ei saatavilla Suomessa) ei hyväksy prepaidia. Oletteko tietoisia muista vastaavista tahoista? Ja onko kukaan yrittänyt kiertää tätä rajoitusta yhdistämällä prepaid-kortin Paypaliin?
   
 18. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 923
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olen ainakin kohdannut verkkokauppoja/palveluja, joihin ei Aktia Walletin virtuaalikortit menneet läpi (muistaakseni esim. PlayStation Store). Toisaalta on käynyt kerran pari niinkin, että Osuuspankin oikea Visa Electron ei mennyt läpi mutta Aktia Walletin virtuaali-MasterCard kelpasi (esim. Nintendon eShop ainakin aikoinaan!)

  Nyt kesästä lähtien on ollut se Aktian prepaid-MC, ja muistaakseni se on tähän asti toiminut joka paikassa, mihin olen tarvinnut.

  Tuo varmastikin toimii jos kauppa tai palvelu PayPalin hyväksyy, mutta melko harvoinhan etenkään tuollaiset kuukausimaksulliset palvelut sitä tarjoaa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2018
 19. east

  east

  Viestejä:
  457
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Onko todella näin? Olet tottunut Paypalin olevan tuettu käytännössä kaikkialla, mutta juuri kuukausimaksullisia tilauksia en ole paljoa käyttänyt (eivät usein Suomessa usein saatavilla, kuten hyvin tiedetään).
   
 20. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 923
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep, etenkin monet amerikkalaiset palvelut tuntuvat tykkäävän tukea vain suoraa luottokorttimaksamista. Toki poikkeuksia on paljonkin, mutta on tuo tavallista.
   
 21. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 211
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Käsittääkseni syynä noissa on se, että tuota kautta voivat helpommin selvittää henkilöllisyyden ja etkä pysty samoilla tiedoilla käyttämään jotain promo (esim. kk ilmaiseksi) juttuja useammin jne...
   
 22. Cobolt

  Cobolt

  Viestejä:
  192
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Näkyy nyt Aktian jutut venyvän niin paljon, että pakko alkaa kyselemään korvaavaa tilalle. Mitäs suosittelette tai käytätte tällä hetkellä itse?
   
 23. east

  east

  Viestejä:
  457
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Asiaan liittyen, onko kukaan tilannut prepaid-luottokortteja ulkomailta? Kun merkittävällä osalla amerikkalaisista ei ole pankkitiliä ja asian johdosta prepaideja on runsaasti saatavilla, uskon kilpailun luonnostaan laskeneen kortin hinnan tarkalleen sille ladatun valuutan tasolle. En tiedä miten toimivat suomalaisen postiosoitteen kanssa.

  Aktian fyysisestä kortista laskuttamat kulut ovat erittäin korkeat.
   
 24. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 923
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo lainaus tosin puhuu eri asiasta kuin miten Aktia Walletin nykyään tarjoamat kortit toimivat; hyllystä myytäviin kortteihin ei voi ladata lisää rahaa, mutta Aktia Walletin kortteihin voi kuluitta. 2 €/kk tosin on se AW:n korttikin, mutta se ei mielestäni ole korkea hinta fyysisestä kortista.

  Vaihtaisin omani silti silmänräpäyksessä entisen Aktia Walletin veroiseen virtuaalikorttipalveluun, jos sellainen löytyisi about yhtä halvalla.
   
 25. Cobolt

  Cobolt

  Viestejä:
  192
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Onko tosiaan Suomessa tällä hetkellä näin huono tilanne tämän asian suhteen? Oliko Aktia tosiaan ainut tuollaisen palveluntarjoaja.

  Joku täällä jo kyselikin ulkomaisista toimijoista, onko edes niistä kokemusta?

  Alkaa tämä "kortittomuus" jo käydä vaikeaksi. :bored:
   
  east tykkää tästä.
 26. tarjous11haukka

  tarjous11haukka

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  30.03.2018
  Onko kellään tietoa onko tuo Aktia Wallet palvelu enää ikinä tulossa takasin. Nyt kävin Aktian sivulla niin sielä luki että Aktia wallet uudistuu kesän 2018 aikana. Eli vähän myöhässä on. Ei pysty ostamaan mitään ulkomailta eikä steamistä kun en omista luottokorttia :(
   
 27. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 211
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kannattanee kyselyt kohdistaa tuonne Aktiaan, kukapa täällä tietäisi...
   
 28. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 923
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aktia Wallet itsessään on olemassa, mutta syksyksi lupailtua uudistettua virtuaalikorttipalvelua ei tullut (itse olinkin hyvin skeptinen).

  Kesällä AW siis uudistui niin, että tällä erää se toimii vain fyysisillä korteilla, joita tarjotaan mallia prepaid tai luotto-. Rahan lisääminen kortille ym. tapahtuu myös vain kännykkäappilla, ei enää nettisivulla.

  Aiempaa systeemiä vastaavaa virtuaalikortteja tarjoavaa palvelua en ole löytänyt tilalle.
   
 29. east

  east

  Viestejä:
  457
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Steamista voit ostaa Paysafecardilla, joita saat vaikka R-kioskilta. Muuten tuki PSC:lle näyttää olevan kaupoissa heikonlainen.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2018
 30. Cobolt

  Cobolt

  Viestejä:
  192
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Otin yhteyttä Aktian asiakaspalveluun muutama kk sitten. Kovin lupailivat, että korvaava tuote olisi tulossa, mutta ajankohtaa eivät uskaltaneet kertoa.
   
  east ja Zat tykkäävät tästä.
 31. east

  east

  Viestejä:
  457
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Huomasin tilillä veloituksen stream-palvelusta, jonka ajattelin peruuttaa joskus kokeilujakson lopussa heikon kuvanlaadun takia. Täytyy välttää kokonaan vastaavia kunnes saadaan taas luotua virtuaalikortteja.
   
 32. Sesse

  Sesse

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  03.12.2017
  Näköjään Aktian fyysinenkin prepaid kortti myös lopetettu. Mycard2go on saksalainen palvelu ja kerran sinne ladannut. Isomman summan siirto tai toinen talletus vaatii, että jonkun passin skannaa, koska ilmeisesti laki vaatii että henkilötiedot on tiedossa. On ollut tarkoitus ottaa vielä käyttöön. Kerran jo siirsin rahat ja palauttivat ne kun en määräajassa todistanut henkilöllisyyttä, joten ainakin kertoo että voisi olla luotettava palvelu.
   
 33. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 923
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla ainakin toimii yhä, ja Aktia Wallet -mobiiliappissa kaikki näyttäisi olevan ennallaan.

  e: Niin joo, varmaan kerroitkin vain omasta tilanteestasi
   
 34. Sesse

  Sesse

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  03.12.2017
  No mistähän se aktia prepaid löytyy, kun loppui joskus kesällä?
   
 35. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 211
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Fyysisen kortin saa edelleen:
  https://www.aktia.fi/fi/aktia-prepaid

  Eipä taida virtuaalista enään tulla takas vaan...
   
 36. Kasi

  Kasi

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2019
  Itseasiassa, Aktia yrittää nyt alkuvuodesta lanseerata uutta nettimaksukorttia, joten ei menetetä toivoa vielä.

  Uuden kortin toimintapa tulee myös olemaan erilainen.
   
 37. Sesse

  Sesse

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  03.12.2017
  No tuolla mainittu näin: "Aktia Prepaid World -lahjkorttien myynti on loppunut 13.1.2019", oliko tuo joku muu. Ainakaan tuon linkin kautta sitä ei saa hommattua, enkä enää r-kioskiltakaan löytänyt korttia.
   
 38. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 923
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aktia Wallet -mobiilisovelluksen kautta ainakin saa tilattua fyysisen prepaid-kortin.

  Sen kautta hallitsen omaanikin. Kortin sai kesällä puoleksi vuodeksi ilman kuluja, mutta taitaa nyt olla jotain 2 €/kk; saldon lisäämisestä ei lisäkuluja.
   
 39. Sesse

  Sesse

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  03.12.2017
  Empä ole tota huomannut, kun muita kortteja tuossa tyrkyttää niin aina hypännyt ton yli. Onko tuossa mitään ihmeempää kun sopimuksen täyttää, vai lankeaako johonkin ansaan?
   
 40. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 923
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siinä oli muistaakseni joku 5 € maksu siitä, jos kortin lopettaa ennen sen vanhenemisaikaa (senkin olen saattanut ymmärtää väärin). Joka tapauksessa ei tuossa minusta muutoin ole mitään koiria haudattuna.
   
 41. east

  east

  Viestejä:
  457
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  https://www.aktia.fi/fi/aktia-prepaid

  Sain itsekin vaikutelman, että koko prepaid-kortti on lakkautettu, kun lainaamani teksti ja kortti on hävinnyt R-kioskin sivuilta. Mikä on "prepaid world"? Onko kortti nyt vain Aktian asiakkaille?

  Kuitenkin mitä ilmeisimmin edelleen saatavilla suoraan Aktialta.
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2019
 42. east

  east

  Viestejä:
  457
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Missä kortin kulut on listattu? Aikaisemmin käytöstä veloitettiin 5 euron avausmaksu ja juuri tuo 2€ kuukaudessa, korttia ei pystynyt lataamaan uudelleen.

  PÄIVITYS: Löysin hinnaston:

  En pidä varsinaisena ongelmana prepaidin sitomista Aktian asiakkuuteen, jos saldon lisääminen ja avaaminen on maksuton.
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2019
 43. east

  east

  Viestejä:
  457
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
 44. Kasi

  Kasi

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2019
  Vähän aikaa sitten ainakin päivittyi walletin appi, en katsonut tarkemmin oliko siinä jo jotain uudistusta korttien suhteen. Jospa enteilisi sitä luvattua nettimaksukorttia jonka pitäisi tämän vuoden alusta tulla.
   
 45. Flogestoni

  Flogestoni

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  05.09.2018
  Nyt näyttää Aktialla olevan Wallettiin saatavilla uusi virtuaalikortti Aktia Digital Gold Credit. Korttia pitää erikseen hakea ja on luotollinen, ilmeisesti sitten CVC on dynaaminen 5 min välein sovelluksessa vaihtuva.

  Toistuvatkin maksut kai pitäisi toimia, kun kauppias saa onnistuneesta veloituksesta tokenin, jolla pitäisi saada myöhemmin veloitettua.

  Onhan siinä tosin käsittääkseni1/1000 x CVC-yritysten määrä ennen lukkiutumista riski mennä läpi maksu, jos korttinumero vuotaa, vaan ehkä se ei Mastercardia niin stressaa (ja on sama fyysisissä korteissakin).
   
  Zat tykkää tästä.
 46. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 923
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No onneksi en pidättänyt hengitystäni siinä toivossa, että Aktia olisi enää tuomassa mitään aiemman virtuaalikorttipalvelunsa kaltaista. Se oli liian hyvä tähän maailmaan. :tdown:
   
 47. Kasi

  Kasi

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2019
  Noniin, sanoinhan minä, että se vielä tulee. Mikä vika tuossa uudessa muka on? okei, toimii luotolla, mutta haittaako se nyt niin?
   
 48. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 211
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Vanha oli siitä hyvä, että pystyit luomaan kortin, maksamaan ja tuhoamaan sen ja näin ei paljoa jälkiä siitä jää. Nyt sinulla on aina sama korttinumero, jolla maksetaan ja näinollen tunnistettavissakin. Ja näyttäisi siis että kauppiaalle jää joku token ja voi laskuttaa lisää, ellei tuota "tokenia" voi jotenkin tuhota per kauppa...
   
  Zat tykkää tästä.
 49. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 923
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nimenomaan.

  Ei tuosta saa kunnollista virtuaalikorttipalvelua vain sillä tempulla, että jättävät toimittamatta fyysistä korttia. Koko homman pointti oli, että niitä kortteja sai luoda ja lakkauttaa milloin vain ja mieluiten rajoituksetta ja ilman lisäkuluja.

  Ja vanhan palvelun kuukausihinta oli 1 €/kk ja kortteja sai luoda niin monta kuin halusi (uuden kortin luominen 0 €). Nyt tuon yhden kortin hinta on 2 €/kk.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2019
 50. Kasi

  Kasi

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2019
  Jos kortin ottaa nyt ennen 30.6.2019, kortti on täysin kuukausimaksuton.

  En ole vielä täysin tarkasti tutustunut kortin sielunelämään, mutta tämä mainosteksti ainakin antaisi ymmärtää, että kortin tiedot vaihtuvat.

  "Verkossa maksaminen on entistä turvallisempaa kortin kertakäyttöisen turvakoodin ansiosta (CVC). Koodi on voimassa yhden ostoksen ajan, ja saat uuden koodin joka kerta. Uusi ostos, uudet korttitiedot."

  Tosin tuossa puhutaan vain cvc:stä.