Pöytäkoneiden osuus?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Pakana
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 865
Tulinpa tässä pohtineeksi että ollaanko jo siinä tilanteessa että pöytäkoneiden osuus ei enää vähene?

Jos nyt jätetään pois laskuista jotkit vaarin vanhat pentiumit, niin ei kai desktoppia ole enää vuosikymmeneen myyty kuin ihmisille jotka ovat nimenomaan halunneet sen läppärin sijaan?
 
io-tech forumilla kysyessä ei varmaan saa kovin hyvää otantaa asian todellisesta laidasta... vaikka monella täällä on varmasti se "oikein mielipide". Nörtit näkevät tilastotkin usein melko subjektiivisesti ja itseään esimerkkitapauksena käyttäen (enkä missään nimessä tarkoita tätä negatiivisena asiana. Asiantuntijuus vaan tuppaa usein hieman sokaisemaan ihmisiä).

Kun nyt tuli vastattua, niin omasta mielestäni pöytäkoneet tulevat vähenemään siten, että perinteinen pöytäkone tulee lähenemään mobiililaitteita (ml. kannettavat) ja on lähinnä luokittelukysymyksestä kiinni tapahtuuko vähenemistä vai ei. Tehontarpeen siirtyminen pilveen enemmissä määrin on vain ajan kysymys. Hyvässä ja pahassa. Paljon tilaa ja tehoa perinteisesti tarvitsevat komponentit käyvät välttämättömiksi entistä harvemmalle ja samaan aikaan yritykset pyrkivät muuttamaan ansaintalogiikkaa "subscription-tyyppisiksi" palveluiksi fyysisten ja kerralla kuitattujen myyntien kustannuksella.

Kukaan tuskin hankkii pöytäkonetta siksi, että se on kaunis ja käytännöllinen liikutella, vaan koska se on kustannustehokas ja välttämätön tiettyjen toimintojen käyttämiseen.

...tulipas tästä vahingoissa tylsä, asiallisen oloinen kommentti näin vaihteeksi :speechless:
 
Jop, en tietenkään mitään pollia ajatellutkaan, vaan ihmisten mutua ja näkemystä tilanteesta.

Mun näkemys on että työkäytössäkin ollaan siirrytty pitkälti läppäreihin (+telakkaan), eikä perinteistä pöytäkonetta ole enää pitkään aikaan hankittu kuin perustellusta syystä, enkä usko että ne syyt tulevat juurikaan tulevaisuudessakaan muuttumaan (tai no lähitulevaisuudessa, 100 vuoden päähän en yritä spekuloida).
 
Taitaa aika monella pöytäkoneen omistajalla olla nykyään myös läppäri,itsellä on ollut pelikelpoinen pöytäkone vuodesta 2000 ja läppäri lisänä jotain 5-6 vuotta,joilla ei ole koskaan pelattu mitään.
 
Mielenkiintoinen avaus.

Ajattelisin että ihmisille ei myydä mitään, että kuitenkin kaikesta huolimatta ihmiset ovat kuitenkin se osapuoli joka enemmän ratkaisee sen mitä he ostavat, kuin myyjät ja valmistajat.

Ja että ihmiset ovat kaikista vaihtoehdoista pääsääntöisesti valinneet läppäreitä koska tavallisilla ihmisillä jotka ostaa jotain 70%-90% tietokoneista(poissuljen tässä serverit vaikka tietokoneita nekin ovat), ei pöytäkoneet ole antaneet mitään ylimääräistä mikä puoltaisi sellaisen ostamisen. Sen sijaan läppärit antavat tavalliselle ihmisille extraa, eivätkä ne ole mitenkään rajoitetumpia tai merkittävästi hintavempia.(arvelisin että suurimmalle osalle ihmisistä läppäreiden merkittävin ominaisuus on niiden pieni koko, ei niinkään kannettavuus). ( Näköjään läppärit ovat nykyään halvimmillaan halvempia kuin pöytätietokoneet, kuvastaa hyvin ettei siihen segmenttiin edes kannata yritää pöytätietokoneilla ängetä mukaan. )

Arvelisin että läppäreiden ja pöytäkoneiden suhde on vakiintunut jo ehkä 10 vuotta sitten. Reilu 15 vuotta sitten viimeisimmätkin tavalliset ihmiset luultasti hommasivat tietokoneet. Ehkä alkuun jotkut ihmiset vielä suosivat pöytätietokoneita mutta arvelisin että viimeisen 10 vuotta tavalliset ihmiset ovat ostaneet lähinnä läppäreitä. Valmiit pöytäkoneet ovat parhaimmillaan pelikoneina.

Myös pelikoneiden arvelen pitkälti liukuvan läppäreitä kohti. Asiallisia peliläppäreitä on ollut pitkään ja läppäreiden tekninen ja form-factorista johtuva lähes ainoa rajoite, watit, alkaa merkitsemään vasta tehokkaammissa yhdistelmissä mitään. Toki aina budjettitietoiset saavat enemmän suorituskykyä pöytäkoneella kun vastaavan suorituskyvyn omaava läppäri maksaa enemmän.

Pöytätietokoneissa on vain pari skaalan ääripäätä joissa pöytäkoneet päihittävät aina läppärit. Kaikkien tehokkaimmat, sekä kaikkein halvimmat(käytetyt)

Enemmän arvelisin että viimeisen 5 vuoden aikana on tapahtunut siirtymää tableteihin ja puhelimiin, läppäreistä erityisesti. Jos ihminen ei erityisesti tarvitse juuri täysveristä tietokonetta eli läppäriä, on järkevämpi ostaa puhelin joka kattaa sekä puhelimen toiminnot että sen mihin aiemmin tarvitsi läppäriä.
Vähän epäilen että tabletit eivät ainakaan vielä ole ihmisillä pääasiallisena, "parhaimpana" tietoteknisenä laitteena. Esim. tilastoissa Suomessa omalta osalta tutkitaan tuota että monessako kotitaloudessa on laite X, mutta niitä ei ole tarkemmin eroteltu. Siis niiden varsinaista roolia ja merkittävyyttä. Tabletti joka toimii käytännössä tietokoneena on erilainen laite kuin joku lapselle viihdelaitteeksi annettu tabletti.
 
Serverit on tietysti oma lukunsa, niitä ei läppärit korvaa. Ja tietysti osa pöytäkoneen kotelossa olevista tietokoneista on käytännössä servereitä.

Hintaetuahan pöytäkoneella ei ole enää oikeastaan koskaan, muuten kuin siinä mielessä että huippuloneita ei yksinkertaisesti ole kannettavina, tai ne ovat jotain yksittäisiä spesiaalikappaleita.

Tällaisessa rautaan keskittyvässä paikassa on tietysti selvää että pöytäkoneet edustavat huomattavasti keskimääräistä isompaa osuutta, koska pöytäkoneiden se 1. etu on sen raudan joustavuus.

Vaikka joitain, nykyään yhä harvempia, läppäreitä voikin jossain määrin myös rautatasolla päivittää, niin eihän niissä oikein edes voi vastaavaa modulaarisuutta olla.

Tietyti siinä huippuluokan pelikannettavassa sen hintaan vaikuttaa se että oheislaitteet joutuu hankkimaan kahteen kertaan.. Siis lähinnä näppis ja erityisesti näyttö, jolloin se pelikone on käytännössä edullisempi desktoppina.

Ellei sitten ole jotain huippuläppäria paskalla halpisnäytöllä, jota ei ole tarkoituskaan käyttää ensisijaisesti. Tosin tällaiselle laitteellekin varmasti löytyisi kysyntää.
 
Taitaa aika monella pöytäkoneen omistajalla olla nykyään myös läppäri,itsellä on ollut pelikelpoinen pöytäkone vuodesta 2000 ja läppäri lisänä jotain 5-6 vuotta,joilla ei ole koskaan pelattu mitään.

Itse tajusin, että en tee läppärillä siviilissä mitään. PC-kannettava on omituinen sekasikiö, jossa on kannettavan laitteen ja PC:n huonot puolet yhdessä. Hirveä monen kilon rontattava möykky ja sitten kuitenkin näyttö, näppis ja hiiri pitää korvata ulkoisilla vastineilla, jos aikoo "saada jotain aikaiseksikin". Jos ei ole tarvetta, pärjää älypuhelimellakin, ja ylipäätään suurin osa kotoa poistumisesta menee mahdollisimman vähissä IT-merkeissä muitenkin. Ymmärtäisin vielä sellaisen käyttötarkoituksen, että tietokone on vain kodinkone muiden joukossa, ja se on kätevä saada piiloon kun ei tarvita, mutta itselläni on tämä peli-PC idlaamassa muutenkin, jos ei muuten niin musiikkia soittamassa, ja sille pöytä. (hyvä on, olen viimeistään 00-luvulla jämähtänyt luddiitti)

Työkoneeksi annettiin viime vaihdossa läppäri, ja siitä on se hyvä puoli, että jos on joskus etätöissä, se on helpompaa raahata repussa kuin edellinen Thinkcentre-pöytäkone, ja jos on joskus joku kahdenkeskinen palaveri, sen voi napata kuvapuhelimeksi mukaansa, mutta muutenhan se on tarpeettoman pieni pöytäkone, joka välillä puhkuu ja puhisee jäähdyttääkseen itseään kuorman alla. Voi olla ikänäköä jo, mutta sillä näytöllä en näe paljon mitään, ja ihmisten työtehtävät ovat erilaisia, mutta kun on kerrankin tottunut, kaipaa sitä, että edessä on kaksi edes 24-tuumaista näyttöä.

Niin, että jos vielä tekoäly onnistuu syömään ison osan raportinkirjoitteluhommista ja kaikenlaisesta asiantuntijatyöstä, selkeiden deskarien osuus x86-laitteista voi jopa nousta.
 
Tuo satunnainen etäily kai niitä duunikoneitakin pitkälti ohjaa siihen läppäri+telakka komboon.
 
Joo siis kun tulin nykyiseen taloon 2012 lähes kaikilla oli edelleen pöytäkoneet kuten tapana on, ja jossain vaiheessa 2020 kyllä mietin, että mitähän ihmettä siihen aikaan olisi tehty, jos olisi tullut ukaasi, että nyt kaikki kotiin töihin (ja silti itse jäin yhden kaverin kanssa toimistolle, kun meillä oli kotona satunnaisiin aikoihin perhettä, ja olisi pitänyt saada työpisteen ympärille sitten sellainen Maxwell Smart -kupoli). (eräillä IT-talon asiakkailla oli myös VPN:n lisenssit laskettu satunnaiseen etäilyyn ja ne yllätys yllätys loppuivat hetkeksi kokonaan ennen kuin lisätilaus meni läpi)
 
Luulisin, että omaan käyttöön pöytäkoneita ostavat vain pelaajat, jotka hakevat konsoleita parempaa suorituskykyä tai pitävät enemmän hiiri+näppis kombosta. Jos GPU yms. hinnat kasvaa samaan tahtiin kuin viime vuosina niin varmaan pelaajia siirtyy konsolien puolelle minä mukaan lukien. Muille kuin pelaajille läppäri tai vaikka tablet tarjoaa enemmän arvoa pienemmän tilan tarpeen ja kannettavuuden vuoksi.
 
Niinhän sitä voisi luulla, jos ei ymmärrä että tehokkaalla pöytäkoneella voi tehdä muutakin kuin vain pelata.
Itsellä läppäri on lähes pelkästään, koska sillä pääsee auton "tietokoneelle" tekemään juttuja ja luureissa/tableteissa taas liitäntä mahdollisuudet on olemattomat.
Kannettavissa laitteissa myös näytöt on suurelta osin niin heikkoja, ettei ne kiinnosta sen takia missään käytössä.
 
Mä veikkaan, että pöytäkoneiden osuus tulee edelleen tippumaan.

Se osa, joka nykyään ostaa ison pöytäkoneen muuhun kuin pelaamisen, on ihan promillen osia kaikista koneenostajista. Pelaamiseen taas tulee tulevaisuudessa vielä nykyistä enemmän pelipöytäkoneita oleellisesti edullisempia laiteita, joilla kuitenkin pelikokemus on ihmisiä miellyttävä. Tulee esim tehokkaammat integroidut näyttikset, joilla voi pelata, näitä tulee sitten konsoleihin, käsikonsoleihin ja kannettaviin.

Jo nykyään 300 euron Xbox tarjoaa monelle jopa paremman pelikokemuksen kuin viisi kertaa kalliimpi peli-pc. Kokemuksessa on niin paljon muutakin kuin se 144fps 4k kuvanlaatu. Konsolien helppous ja varmuus on iso plussa ihmisille, jotka ei ole kasvaneet dossin tai windowsin säätämiseen ja pelien optimointiin, vaan haluavat vain laittaa pelimasiinan päälle ja päästä pelaamaan.

Toisaalta koneelta isoja tehoja vaativat kuviot ja laitteet, kuten vr-lasit, on niin kalliita, että niitä ei hanki kuin kovimmat harrastajat. Toisesta päästä vaatimustasojanaa tulee lisää ihmisiä pelaamaan kevyempiä pelejä, joille riittävää rautaa saa huomattavasti nykyisiä pelipöytäkoneita halvemmalla.

Viimeisten 10 vuoden aikana pöytäkoneiden osuus näyttää tippuneen noin puoleen. Veikkaan suunnan jatkuvan.
 
Tuossa uutisessa kyllä käsiteltiin lähinnä pc koneiden myyntiä, enkä pikaisella lukaisulla huomannut että läppäreitä olisi eritelty sen kummemmin.

Sinänsä se yleinen pc koneiden myynnin lasku voi kyllä johtaa desktop koneiden suhteelliseen osuuden kasvuun.

Tietysti on vielä kysymys että mihin esim chromebookit lasketaan? Nehän ovat käytännössä tabletteja näppiksellä. Onko se pc?
 
Niinhän sitä voisi luulla, jos ei ymmärrä että tehokkaalla pöytäkoneella voi tehdä muutakin kuin vain pelata.
Itsellä läppäri on lähes pelkästään, koska sillä pääsee auton "tietokoneelle" tekemään juttuja ja luureissa/tableteissa taas liitäntä mahdollisuudet on olemattomat.
Kannettavissa laitteissa myös näytöt on suurelta osin niin heikkoja, ettei ne kiinnosta sen takia missään käytössä.
Nykyään löytyy myös melko tehokkaita läppäreitä. Työkoneelta vaaditaan tehoa, mutta onhan tuo läppäri kätevä kuskata mukana. Telakka kotona ja konttorilla, desktop pc:n raahaaminen ei ainakaan itseä kiinnosta.

Itse teen 95% tietokoneen käytöstä läppärillä. Loput 5% sitten iMacilla. Harvat pelaamiset sitten xboxilla tai pleikkarilla
 
Hintaetuahan pöytäkoneella ei ole enää oikeastaan koskaan, muuten kuin siinä mielessä että huippuloneita ei yksinkertaisesti ole kannettavina, tai ne ovat jotain yksittäisiä spesiaalikappaleita.
En nyt juurikaan läppärimarkkinoita seuraa, mutta omaan korvaan aika erikoinen väite. Esimerkkinä noin 1000€ hintaluokka: Läppäreistä löytyy parhaimmillaan RTX 4050 grafiikkapiiri, kun taas itse kasattuun pöytäkoneeseen saa Radeon RX 6700 XT:n. Ihan jo raa'assa grafiikkasuorituskyvyssä tuo pöytäkone pesee läppärillä lattiaa ollen noin kaksi kertaa nopeampi.
 
En nyt juurikaan läppärimarkkinoita seuraa, mutta omaan korvaan aika erikoinen väite. Esimerkkinä noin 1000€ hintaluokka: Läppäreistä löytyy parhaimmillaan RTX 4050 grafiikkapiiri, kun taas itse kasattuun pöytäkoneeseen saa Radeon RX 6700 XT:n. Ihan jo raa'assa grafiikkasuorituskyvyssä tuo pöytäkone pesee läppärillä lattiaa ollen noin kaksi kertaa nopeampi.
Laske tuohon vielä näyttö mukaan, ei se ero kovin kommoinen enää ole.

Tietysti jos näyttö on jo olemassa, tai katsoo että sen tarvitsee erikseen myös läppärille, niin silloin varsinkin gpu:ta painottava kokoonpano on kyllä edullisenpi.

Mulla ei ole peliläppäreistä tietoa tei kokemusta sen kummemmin, mutta tuleeko niiden kanssa lämmönhallinnassa ongelmia peleissä tms?
 
Mulla on pöytäkoneen lisäksi ikivanha läppäri, joka hoitaa nettiselailutarpeen esim. reissuissa.

Vaikka periaatteessa läppärit alkavat olla aika hyviäkin välillä, niiden päivitettävyys on kutakuinkin nolla, kun taas pöytäkoneeseen saa tarvittaessa uutta palikkaa.
 
Tuossa uutisessa kyllä käsiteltiin lähinnä pc koneiden myyntiä, enkä pikaisella lukaisulla huomannut että läppäreitä olisi eritelty sen kummemmin.
Siinä oli tämä yksi kuva jossa listattu desktop ja notebook koneet. Ei ehkä ole ihan puoleen tippunut pöytäkoneiden osuus, mutta sitä suuruusluokkaa.
pc-sales-canalys-report-100936265-orig.jpg

En nyt juurikaan läppärimarkkinoita seuraa, mutta omaan korvaan aika erikoinen väite. Esimerkkinä noin 1000€ hintaluokka: Läppäreistä löytyy parhaimmillaan RTX 4050 grafiikkapiiri, kun taas itse kasattuun pöytäkoneeseen saa Radeon RX 6700 XT:n. Ihan jo raa'assa grafiikkasuorituskyvyssä tuo pöytäkone pesee läppärillä lattiaa ollen noin kaksi kertaa nopeampi.
Gigantin sivulla on näppärä katsoa suuntaa-antavia tuloksia eri koneiden välillä.

Tuolla esim Fortniten 1080p normal tuloksissa heidän myymät koneet näyttää monessa hintaluokassa olevan melko samoissa läppärien ja pöytäkoneiden välillä.
700€ 205 vs 220fps (3050 vs 1660super)
800€ 210 vs 215fps (3050 ti vs 3050)
1000€ 230 vs 245fps (3060 vs 3060)

Nykyään taas onneksi itse kasaamalla ja osille hyviä hintoja etsimällä saa jälleen samaan rahaan enemmän tehoa kuin valmiskoneen kanssa. Mutta suurin osa uuden koneen ostajista ostaa valmiin koneen eikä kasaa sitä itse.
 
Tuolla esim Fortniten 1080p normal tuloksissa heidän myymät koneet näyttää monessa hintaluokassa olevan melko samoissa läppärien ja pöytäkoneiden välillä.
700€ 205 vs 220fps (3050 vs 1660super)
800€ 210 vs 215fps (3050 ti vs 3050)
1000€ 230 vs 245fps (3060 vs 3060)
Nuo Gigantin valmiskoneet ovat kyllä aika kaukana siitä suorituskyvystä, jota budjetilla x olisi mahdollista saada. Esim. tuossa 1017€ hintaisessa 3060 pöytäkoneessa on prosessorina hitaahko 5600G, jota on vielä entisestään rampautettu yksikanavaisella 8GB RAM-muistilla. Tarjouksessa 999€ hintainen 13400F/16/4060Ti-kombo on jo paljon fiksumpi, vaikka nuo Victukset ovatkin pakettikoneiden paskinta kastia epästandardeilla osilla ja olemattomalla jäähdytyksellä.
 
Siinä oli tämä yksi kuva jossa listattu desktop ja notebook koneet. Ei ehkä ole ihan puoleen tippunut pöytäkoneiden osuus, mutta sitä suuruusluokkaa.
pc-sales-canalys-report-100936265-orig.jpg
Hemmetti että on onnistuttu vaikealukuinen tehdä tuosta kaaviosta.
 
Jos All-In-One koneita saisi järkihintaan kohtuullisella näyttiksellä, niin voisin siirtyä kokonaan sellaiseen. Voisin myös kuvitella, että AIO-koneille olisi suuremmat markkinat, jos ihmiset tajuaisivat, että sellaisia on olemassa. Täyttäisi varmaan jokaisen eläkeläisen vaatimukset.
 
Itse olen suuri pöytäkoneiden ystävä, saa valita minkä kokoisen näytön, millaiset kaiuttimet ja minkälaisen näppäimistön ja hiiren haluaa.
Eiköhän sitä pöytäkoneille riitä jonkinlaisia markkinoita "aina", nopeinta rautaa koosta ja virrankulutuksesta välittämättä tarvitaan aina jossain.
Hyvänä esimerkkinä pikkuhiljaa kehittyvä VR pelaaaminen, siihen käyttöön saa upotettua juuri niin paljon tehoja kun koneesta löytyy.
Tietenkin tulevaisuudessa myös VR pelit kehittyvät ja mikään ohjelma tai peli ei voi olla hitti "massojen" keskuudessa, jos se vaatii high end PC:n.
Suurelle enemmistölle kännykkä/tabletti on varmasti riittävä, kevyeen sisällöntuotantoon menee sitten läppäri ja pöytökoneet sitten niille, jotka tarvitsevat enemmän.
 
Siinä oli tämä yksi kuva jossa listattu desktop ja notebook koneet. Ei ehkä ole ihan puoleen tippunut pöytäkoneiden osuus, mutta sitä suuruusluokkaa.

Noi sun linkaamasi jutut ovat siis osuuksia uusien myynneistä, ei itse laitteista.

Aloittaja varmaan tarkoitti pöytäkoneiden osuutta kaikista tietokoneista, siis niitä mitkä on olemassa ja aktiivisessa käytössä, mikä on eri kuin ne mitä on ostettu. Ero tulee siis siitä että läppärit ovat lyhytikäisempiä.

Suomessa on tilastoissa eroteltu noita, mutta nekin on melko hyödyttömiä koska samaisella kotitaloudella voi olla pääasiallisena tietoteknisenä laitteena pöytäkone, sitten joku vanha hyvin satunnaisesti käytössä oleva läppäri ja vielä joku vanha tabletti.
 
Itse olen suuri pöytäkoneiden ystävä, saa valita minkä kokoisen näytön, millaiset kaiuttimet ja minkälaisen näppäimistön ja hiiren haluaa.
Saa niitä kannettaviinkin, alla esim oma setti missä Thunderboltilla on kiinni eGPU joka ajaa 3840x1600 näyttöä vaivatta. Yhdellä USB lähettimellä langattomana näppis ja hiiri. Yksi kaapeli irti ja kannettavan voi heittää reppuun, yksi kone hoitaa kaiken työhommista kohtalaiseen pelailuun.

Vanha pöytäkonekin vielä on pöydän alla hardcore pelailuun, mutta lähinnä se kerää pölyä, kun ei jaksa taiteilla kahden koneen kanssa.

2023-08-08 14.30.00.jpg
 
Sama kuin edellisellä. Ns. käyttö/surffikone vaihtui muutama vuosi sitten pienestä pöytäkoneesta läppäri+egpu comboon. Vähän pienempi virrankulutus sekä lähtee näppärästi mukaan tarvittaessa. Koska kyseessä on käyttökone, kaikki tarvittavat jutut on mukana tai pilvessä. e-GPU on toiminutkin lähinnä telakkana 2-3 monitorille ja ethernetille, toki tällä uusimmalla läppärillä kevyt pelailukin jo onnistuisi.

Tehokkaampi peli-PC on sitten erikseen 120hz telkkarin kanssa.

Noihin taulukon lukuihin ei taideta kylläkään laskea kuin valmiit pöytäkoneet, viimeksi sellaisen olen ostanut porukoille 2000-luvun alussa. Tämän uusimman läppärin taas hankin alle 2 viikkoa sitten. Silti mulla on täällä käytössä lukumääräisesti enemmän pöytäkoneita kuin läppäreitä.
Mitäs Steam hardware survey sanoo? Sieltä varmaan näkisi prossun ja näyttisten perusteella jotain jakaumaa myös.
 
Noi sun linkaamasi jutut ovat siis osuuksia uusien myynneistä, ei itse laitteista.

Aloittaja varmaan tarkoitti pöytäkoneiden osuutta kaikista tietokoneista, siis niitä mitkä on olemassa ja aktiivisessa käytössä, mikä on eri kuin ne mitä on ostettu. Ero tulee siis siitä että läppärit ovat lyhytikäisempiä.

Suomessa on tilastoissa eroteltu noita, mutta nekin on melko hyödyttömiä koska samaisella kotitaloudella voi olla pääasiallisena tietoteknisenä laitteena pöytäkone, sitten joku vanha hyvin satunnaisesti käytössä oleva läppäri ja vielä joku vanha tabletti.
Käytännössä pöytäkoneiden käytössä olevaa osuuttahan ei oikein voi mitenkään mitata, joten jäljelle jää lähinnä myyntiosuus ja oletus hieman pidemmästä käyttöiästä.

On kyllä hyvä pointti että lasketaanko noissa tilastoissa pöytäkoneiksi vain isojen valmistajien pakettikoneet, vai lasketaanko esim myydyt emolevyt pöytäkoneeksi. Merkittävä osa pöytäkoneista on kasattuja, joko itsekasattuja tai paikallisessa tietokonekaupassa kasattuja, lasketaanko noita mukaan ollenkaan?

Lisäksi pöytäkoneiden määrän tilastointia sotkee varmasti myös niiden päivitykset. Yksi tapa tietysti laskea kone uudeksi on kun emolauta vaihtuu. Munkin "pöytäkoneessa" on luokkaa 20v vanha koppa, mutta ei emo ole kuin muutaman vuoden ikäinen (koska noi 1156 emot nyt oli mainstriimiä?).
 
Pöytäkoneita tulee kyllä ikävä, jos ne katoavat. Niiden kanssa näpertäminen on itsessään jo kivaa, lähes terapeuttista. Se, että niillä voi vielä tehdäkin kaikenlaista, on kiva kirsikka kakun päälle. :cool:

Ja päivitettävyys tosiaan on myös hieno homma. Läppäreissä juotetaan nykyään saatana muistikammatkin emoon kiinni, koita sellaselle sit jotain tehdä. Ehkä Framework pelastaa? (En pidätä hengitystäni.)
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 630
Viestejä
4 542 132
Jäsenet
74 828
Uusin jäsen
polygonpanda

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom