Postaa kuvia ravintolaruuasta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ttppii
  • Aloitettu Aloitettu

ttppii

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
567
Katsotaanpas miten kuvien lataaminen tänne onnistuu. Sinne toiseen en juuri jaksanut, kun en viitsinyt leikkiä minkään erillisen tiedostopalvelimen kanssa. Nämä ovat Mäntästä, ravintola Göstasta viime kesältä.

alkupala1.jpg

Silliä ja perunoita




pääruoka2.jpg

Taisi olla pulled porkia tjsp.




jälkiruoka2.jpg


Ja jälkiruoka.



Oikein hyvä setti, ei uskoisi että pikkupaikkakunnalla on näin hyvää ruokaa.
 
Siis mitä helvettiä, onko täälläkin muka niitä idiootteja jotka kaivavat ensimmäisenä kameran esiin kun ravintolassa saa ruuan pöytään? Kerätäänkö näistä muistoja tulevia sukupolvia varten vai mikä hiton pointti tuossa on? 'Oi joi, silloin vuonna -19 saatiin näin nätti perunasalaattiannos, siellä se on kehyksissä ukin kammarin peräseinällä' ja sitten vähän duckfaceselfietä perään.
 
Öööh, ei siinä ole mitään junttia. Päinvastoin, itselläni ainakin ulkomaille mennessä 60%+ koko matkan riemusta tulee siitä että pääsee syömään 2x päivässä sikäläisissä ravintoloissa kaikkea hienoa. Totta munassa niistä sitten kuvatkin otetaan, kun se ruoka kerta on kiinnostavampi kohde itselleni kuin se Mona Lisa tai Notre Dame on.
 
  • Tykkää
Reactions: Hcc
Otan kyllä kuvia vasta kun tarjoilija on lähtenyt ja yleensä yhden vain enkä ala tolkuttomasti sommittelemaan. Matkoilla ruoka on tärkeä osa reissua, toki niistä kuvat otettava. Ensin katsotaan ruokapaikat sitten nähtävyydet. Oltiin ihan ruokamatkalla Italiassa niin enempi kuvia ruoasta kuin maisemista :)

Tärkeitä ovat muistojen vuoksi, kuvia katsellessa muistuu paikka, tuoksut, maut, tunnelma ja tietenkin seura mieleen.
 
Italiasta

jsGRxKl.jpg

lammasta ja rosmariinipottuja

ohrWo4c.jpg

vasikan kieltä

gpRwOZH.jpg

vasikkaa ja tonnikalaa

ywIR3RY.jpg

jotain lihamykyjuttua

y6zdaUA.jpg

jäätelö

GppOyua.jpg

savustettua ankanrintaa slaisseina, kastanjaa ja jotain perunaa viininlehdessä

7tOSRfz.jpg

kanipossuterriiniä tjs

OvqQVoE.jpg

leivoslajitelmaa

3JujTS4.jpg

vierailtiin maatilalla, tuossa niiden omaa lihatuotantoa. Tuo marinoitu ihra oli muuten tajuttoman hyvää, siis nam. Yritit kasvo pitkin pihoja, valtavia puskia rosmariinia jnejne

cJSaBIu.jpg

sama maatila, nautaa, possua, omaa makkaraa. Vaikka nauta oli suht kypsää oli ihan tajuttoman hyvää ja mureaa http://www.abratenews.com/piedmontese-beef/

7uOHNEg.jpg

paikallisen Valintatalon grillistä, älyttömän hyviä, hintaa taisi olla setille joku 1.90€ :)

Xp4TiEu.jpg

suklaa, minttu ja hasselpähkinäjäätelö
 
Italia vol 2

c9Fewvy.jpg

mansikkasorbettia

7XHI8eh.jpg

toi oli alkupala, eli nyrkin kokonen köntti mozzarellaa, sitten ilmakuivattua kinkkua veistetty tolkuttomasti.

4f1aj4U.jpg

alkupalasalaattia

LtedsCu.jpg

alkupalan mukana tuli tollanen pizzapohja mukaan

ei jaksanut kuin nuo alkupalat :)

WVlVfyS.jpg

turskaa, paahdettua hasselpähkinää, rucolaa, oliiviöljyä

xYcRHUZ.jpg

uunipottu munalla, juustokastiketta

LfeEe6J.jpg

muna


bt0LRSG.jpg

tonnikala oliivipastaa

rX7WDRg.jpg

viinissä marinoitua possua taikinakuorella, joku perunavelli

05u1oVa.jpg

tiramisu ja spumantea

HyBRcCd.jpg

kylmä kasvis

62REoXF.jpg

raviolit

XvmQNiH.jpg

juustosettiä

JODIj5d.jpg

suklaa ja hasselpähkinäjäätelö, taisi olla vaniljaa ja persikkaa toinen
 
Taivaanranta Lahti, lounaalla

AceKiAm.jpg

leipää

jCzY9vh.jpg

savuporo kanttareillikeitto, vähän heikohkosti maistui savu ja sienet

qyMkO6d.jpg

hirven lapaa, melko iso annos oli, näyttää kuvassa pienelle kaksi isoa lihakönttiä oli, sivulla perunamuusista ja yrteistä tehty joku paistos

yNRSshG.jpg

joku suomalainen juusto ja kirsikoita, oli jees, oisin voinut ottaa tuplana

ypj8I7X.jpg

suklaakakkua ja, viskimarinoituja lakkoja ja mantelijäätelöä, oisin voinut ottaa suklaakakun tuplana (triplana)







http://harjupaviljonki.verkkopolku.com/?Etusivu

QeQAKIa.jpg

vohvelii ja kermavaahtoa




http://ravintolamaisteri.fi/

U6RcbpT.jpg


tQs15zk.jpg


CisRit6.jpg


ApYLeKG.jpg

burgeri
 
http://www.cabriole.fi/
wE3O1ry.jpg

oisko ollut americana

Sn0YbXQ.jpg

en muista

bkasksJ.jpg

marjapiirakkaa vaniljakastikkeella

vJOeSQu.jpg

suklaakakkua oisko ollut vademlamansikkasoosilla



http://www.cafefanny.fi/
vADAKrz.jpg

kahvia ja sukaacookie




http://www.gabriel1763.fi/lng/fi
2I6or5y.jpg

bulkkipunkeroa, ihan jees

0aleKBA.jpg

focaccia mansikkabalsamikolla

XwwvY42.jpg

joku pasta oli, en muista mikä

Ib7diPz.jpg

rautakauppa-pizza


http://www.rafaels.fi/

3jLOOpG.jpg

nautaa muusilla

MUiLCvO.jpg

FiPOizj.jpg

heppaa ranskalaisilla

4qrNiZ1.jpg

punkeroa, oli ihan jees

ay4aH79.jpg

pavlova





http://porvoonpaahtimo.fi/

2OABMLX.jpg

irish coffee






http://www.cabriole.fi/ uudestaan

ByKxge4.jpg



I0SDcNv.jpg






http://www.timbaali.com/

RRs0kcU.jpg

roquefort? etanat

7dPOMWW.jpg

valkosibalietanat





http://www.fredrika.fi/

onV58Xu.jpg
 
Italiassa ruoka on kyllä aivan järkyttävän hyvää. Voisin syödä niiden antipastoja aamusta yöhön enkä muuta tarttis.

Toscanan alueella viinitilalla maaseudulla majatalossa yöpyminen + mamman ruuat ja tilan viinit = Nirvana. Keskiaikainen San Gimignano ja niiden viinitilat ja villisikaruuat oli kyllä paikka missä voisi kuolla onnellisena. Tosin viini oli niin hyvää että varmaan siihen vuodessa kuolisinkin jos siellä asuisin.
 
Siis mitä helvettiä, onko täälläkin muka niitä idiootteja jotka kaivavat ensimmäisenä kameran esiin kun ravintolassa saa ruuan pöytään? Kerätäänkö näistä muistoja tulevia sukupolvia varten vai mikä hiton pointti tuossa on? 'Oi joi, silloin vuonna -19 saatiin näin nätti perunasalaattiannos, siellä se on kehyksissä ukin kammarin peräseinällä' ja sitten vähän duckfaceselfietä perään.

riiXZBm.gif
 
  • Tykkää
Reactions: Hcc
Lähtöasetelma, Italiassa automatkalla Amalfi Coastilla, pysähdytään pieneen vuoren rinteelle rakennettuun kylään. Päätämme tilata pastaa, koska miksi ei. Tällä kertaa lihapullilla, mukavan näköisessä ravintolassa upealla näköalalla.

20160402_125935.jpg
Oli ihan yhtä mautonta, kuin miltä näyttääkin...
 
Varmasti hyvää, mutta kyllä Italian (kenties maailman) paras ruoka ja etenkin viini, löytyy Toscanan maaseudulta.:drool:
 
Varmasti hyvää, mutta kyllä Italian (kenties maailman) paras ruoka ja etenkin viini, löytyy Toscanan maaseudulta.:drool:
Toissa viikonloppuna tuli yhdessä ravintolassa maistettua jotain paikallista talon omaa Lambruscoa ja voi jestas että oli hyvää. Paras maistamani viini koskaan. Paikka oli i pifferi niminen mesta boschi di carregassa.
 
Varmasti hyvää, mutta kyllä Italian (kenties maailman) paras ruoka ja etenkin viini, löytyy Toscanan maaseudulta.:drool:
Sinne tarkoitus mennä seuraavaksi kunhan muksu kasvaa sen ikäseksi että voi olla mummilla useamman päivän hoidossa. Työkaverin mies golffaa paljon Italiassa ja sillä aikaa se vaimo kiertelee syömässä ja etsii ruokapaikkoja, kehui juurikin Toscanaa vähän paremmaksi kuin Piemontea.
 
Saako noista hienoista ravintoloista mitää liharuokaa mikä ei olis sisäelimistä, poskista kielestä sun muista ällöttävistä osista tehty?
Jotenkin tuntuu oudolta että mitä kalliimpi paikka, sitä halvempaa ja kuvottavampia ruhonosia käytetään. Mikä siinä on pointti?
 
Saako noista hienoista ravintoloista mitää liharuokaa mikä ei olis sisäelimistä, poskista kielestä sun muista ällöttävistä osista tehty?
Jotenkin tuntuu oudolta että mitä kalliimpi paikka, sitä halvempaa ja kuvottavampia ruhonosia käytetään. Mikä siinä on pointti?
Öööh herkkujahan nuo ovat :drool:

Ns "paremmat" ravintolat erottuu joukosta kun tarjoaa sellaista mitä ei kaikkialta saa. Ja sellaisille jotka tykkää erilaisesta kuin peruspihvi-ruoasta niin nuo ovat herkkuja vaikkakin ehkä ällö käsitellä, esim. kieli. Munuaisen valmistaminen ruoaksi on aikaa vievää ja aika ällöttävää (kusen haju), mutta valmiina herkullista. Mukavaa jos joku tekee kaiken sinun puolesta. Ei sitä kyllä Lahdessa mistään saa.
Onhan se trendikkäämpää sanoa että kävin syömässä karitsankieliconfittia häränhäntäliemessä kuin esim. että kävin syömässä pihvin.
 
Öööh herkkujahan nuo ovat :drool:

Ns "paremmat" ravintolat erottuu joukosta kun tarjoaa sellaista mitä ei kaikkialta saa. Ja sellaisille jotka tykkää erilaisesta kuin peruspihvi-ruoasta niin nuo ovat herkkuja vaikkakin ehkä ällö käsitellä, esim. kieli. Munuaisen valmistaminen ruoaksi on aikaa vievää ja aika ällöttävää (kusen haju), mutta valmiina herkullista. Mukavaa jos joku tekee kaiken sinun puolesta. Ei sitä kyllä Lahdessa mistään saa.
Onhan se trendikkäämpää sanoa että kävin syömässä karitsankieliconfittia häränhäntäliemessä kuin esim. että kävin syömässä pihvin.
Munuaisen valmistaminen ei ole aikaa vievää. Nopea paisto pannulla voissa ja parhaimmillaan. Nuorella elukalla.
 
Olen kerran pannulla paistanut munuaisia ja niitä ei syönyt kissatkaan :rofl:

Hyvin valmistettuna voivat varmasti ollakin ihan maukkaita.
 
Tryffelirisottoa. Aivan järkyttävän hyvää. Risotto on kinkkuviipaleiden alla piilossa. Kinkkuviipaleiden päällä oli keltaista tryffelikastiketta ja päällä tryffelihiutaleita.

20161113_144831.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Aikaisemmin olen aikuisiällä ollut italiassa kahdella eri keikalla 9+10 päivää ja tullut maisteltua monenlaisia ravintoloita läpi ja saatua erittäin hyviä kokemuksia. Eka keikka pitkälti Roomassa, toinen autolla San Remo-Garda-Dolomiitit akselilla ja täytyy omaksi yllätykseksi sanoa että elämäni parhaimman italilaisen aterian sain nyt uudenvuoden aaton spesiaalimenulla Vilnassa, Liettuassa.

Alkuruokana bresaola nyyttejä, joissa sisällä jotain juustoista ja sinappi-viikunakastiketta
Toisena saksanhirvi ragulla täytettyjä canneloneja
Väliin suun puhdistukseksi limesitruunasorbetti
Pääruokana ankanrintaa ja uunissa paistettua karamelisoituaomenaa ja appelsiinia pähkinöillä
Jälkkärinä suklaakastikkeella "tuulihattuja"

IMG_20161231_213056_003.jpg


Tyttöystävällä oli kalamenu jossa oli mustekalacarpacciota, pinaattiravioleja rapujen kera ja pääruokana todella herkullista miekkakalaa kirsikkatomaatti-kapris höysteellä.

Ruoat paikassa ei sinänsä mitään superkomplekseja, mutta erittäin hyvin valmistettuja millä pääsee jo todella pitkälle. Suosittelen Fiorentinoa, jos on asiaa Vilnaan päin! Paikassa oli uutena vuotena aterioimassa myös useita syntyperäisiä italialaisia ja samassa korttelissa sijaitsee enemmän tai vähemmän sattumalta jokin Liettuan italialaisen kulttuurin järjestön tjsp tilat.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 478
Viestejä
4 539 177
Jäsenet
74 803
Uusin jäsen
Mäntyvirta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom