Postaa hätä/pikareseptisi

Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
2 269
Mikä ton 10min seisotuksen tarkoitus on? Maustua vai vaikuttaako se jotenkin munan koostumukseen?

Mites muuten kun munakkaan ohjeissa sanotaan aina että "riko munan rakenne haarukalla" niin onko se sama asia kuin vispaa munia kunnolla haarukalla? Eli pitääkö munien rakenne kevyesti vaan rikkoa vai vatkata kunnolla sekaisin vai onko sillä mitään väliä?
Antaa vähän maustua joo, ja joidenkin kokkien mukaan vähän lämmenneenä väitetysti paistuu "paremmin". Mutta nämä on välillä vähän henkimaailman juttuja, joilla joko on oikeaa merkitystä tai ei ole. Tai sitten on merkitystä, jos oma makupaletti on herkkä. Tykkään helposti kokeilla erilaisia helppoja vinkkejä ja katsoa, onko niistä hyötyä.

Itse tosin aika usein säilytän kananmunia muutenkin huoneenlämmössä. Mitä rikkomiseen tulee, niin en oikein tarkkaan tunne kaikkia termejä ohjeita lukiessa. Tykkään haarukalla aika voimakkaasti rikkoa/sekoittaa sen verran hyvin, että seos on kauttaaltaan keltaista.
 
Liittynyt
05.09.2018
Viestejä
232
Kun hiilarinälkä yllättää, niin välillä tykkään tehdä spagetti aglio e olio-evään seuraavalla tavalla:

Keitä spagetti ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä. Viisi min ennen kuin spagetti on valmista lämmitä n. 0,5 dl oliiviöljyä pannulla, pilko 3-4 valkosipulin kynttä ja paista niitä minuutti-pari, kunnes ovat kullanruskeita (tässä ainoa tarkka paikka, valkosipuli ei saa palaa). Pannulle sekaan maun mukaan kuivattuja chilihiutaleita ropsaus, spagetti siivilän kautta valutettuna (saa jäädä reilusti kosteaksi) pannulle ja pari pyöräytystä öljyssä.

Jos on jääkaapissa jotain kovaa juustoa, niin lautaselle annoksen päälle sitä sekaan raastettuna.

Tonnikalaa voi puristien kauhuksi myös pannulle purkin laittaa, jos proteiinia kaipaa :) .
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
889
Valkosipulia ja öljyä kattilaan ja hetken päästä tonnikala, suolaa ja pippuria perään. Purkki ranskankermaa ja hetki kypsennystä ja suolaa ja pippuria maun mukaan. Tämä toimii hyvin pastan kanssa jos ei halua tomaattipohjaista kastiketta tehdä.
 
Liittynyt
09.10.2020
Viestejä
283
Pannulle pari kananmunaa, maissia ja pitkäpapuja pakastimesta, suolaa ja pippuria perään. Lisäksi lautaselle jääkaapista puolikas tomaatti ja pala kurkkua "salaatiksi". Jos oikein hienostelee niin pussillinen pikanuudeleita kaveriksi.

Tuolla mennään kun rima on matalalla. Maissia ja papuja on pakastimessa aina, etenkin papuja tulee laitettua vähän kaikkeen mitä kokkailee.
 
Liittynyt
03.06.2022
Viestejä
736
Helpoin pikaruoka on varmaan pakastettu hernekeitto. Säilyy käyttökelpoisena hyvinkin vuoden. Ei tarvitse kuin lämmittää kattilassa. Myös lihakeitto toimii.

Tähän liittyen hätäruoka on itse tehty hernekeitto. 1 kg kuivia herneitä -> ~5 litraa keittoa. Aikaa kuluu herneitä liottaessa ja keittäessä mutta varsinaista työtä on vain vähän. Joulun jälkeen kun keittää kinkkuhernekeiton, niin herneet pysyvät kierrossa ja saa pakastimeen täydennystä.

Jos on tarvetta vain nopealle lisukkeelle, niin couscous on aika ylittämätön: lisää kiehuva vesi ja odota 5 min.

Spaghetti carbonara on nopea ja helppo laittaa, spaghetti, pekoni (tmv.), keltuaisia ja juusto:
 
Liittynyt
26.12.2022
Viestejä
229
Helpoin pikaruoka on varmaan pakastettu hernekeitto. Säilyy käyttökelpoisena hyvinkin vuoden. Ei tarvitse kuin lämmittää kattilassa. Myös lihakeitto toimii.

Tähän liittyen hätäruoka on itse tehty hernekeitto. 1 kg kuivia herneitä -> ~5 litraa keittoa. Aikaa kuluu herneitä liottaessa ja keittäessä mutta varsinaista työtä on vain vähän. Joulun jälkeen kun keittää kinkkuhernekeiton, niin herneet pysyvät kierrossa ja saa pakastimeen täydennystä.

Jos on tarvetta vain nopealle lisukkeelle, niin couscous on aika ylittämätön: lisää kiehuva vesi ja odota 5 min.

Spaghetti carbonara on nopea ja helppo laittaa, spaghetti, pekoni (tmv.), keltuaisia ja juusto:
Carbonara on kyl nopsa, itsellä löytyy pakkasesta nimenomaan tätä varten aina guancialea annospaloja vakuumeissa, saa nopsaa pyöräytettyä. Toinen nopea on Pasta all'Amatriciana:
Pastaa, tomaattimurskaa, guancialea tai pancettaa, pecorinoa ja vähän chiliä.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 770
Mistä ostatte guancialea? Ei ole ihan helppo löytää?
Tämä kiinnostaa myös kun haluaisin opetella tekemään hyvän carbonaran.
Vai onko jotain hyväksi havaittua korviketta jota olisi paremmin saatavilla? En tiedä onko pekoni semmoinen nyt ihan kuitenkaan, vaikka toki pekonipastakin ihan hyvä on.
 
Liittynyt
26.12.2022
Viestejä
229
Tämä kiinnostaa myös kun haluaisin opetella tekemään hyvän carbonaran.
Vai onko jotain hyväksi havaittua korviketta jota olisi paremmin saatavilla? En tiedä onko pekoni semmoinen nyt ihan kuitenkaan, vaikka toki pekonipastakin ihan hyvä on.
Tampereella ainakin kauppahallista Koivistolta saa, eli varmaan vähän kaupunki kohtaista mistä löytyy, mutta yleensä joutuu "erikoisliikkeisiin" menemään.
Paras korvaaja on varmaan tuo pancetta, sitä löytyy vähän paremmin yleensä marketeista. Pekonilla on vähän huono korvata kun se on melkeinpä aina savustettua.
 
Liittynyt
11.01.2017
Viestejä
11
Itse tykkään pirusti tortilloista ja liian monesti tulee ahmittuakin niitä, joku Lidlin mozzarellaraastepussi kylkeen niin proteiinitkin on taattu vaikka täytteet olisikin jotain kaalia ja ananasta.

Linssiruokiin olen myös yrittänyt tutustua että saisi protskut halvalla ilman eläimien murhaa.
Ensimmäinen linssisapuska minkä tein on tuo ohessa oleva keitto minkä jostain bongasin, ja meni kyllä heittämällä suosikkiruoaksi.

Maailman paras linssikeitto
2 rkl voita
3 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
2 tl kurkumajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
½ tl Cajun-mausteseosta
1- 1 ½ rkl merisuolaa
3 dl kuivia punaisia linssejä
800 g tomaattimurskaa
1,1 litraa vettä
2 dl kuohukermaa

1. Mittaa kuivat linssit siivilään ja huuhdo huolellisesti kylmällä vedellä, kunnes vesi ei ole enää sameaa.
2. Kuori sipulit ja valkosipuli, leikkaa pieneksi silpuksi terävällä veitsellä. Mittaa sipulisilppu, jauhemaiset mausteet ja voi isoon kattilaan.
3. Kuullota seosta miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
4. Lisää tomaattimurska ja vesi sipuliseokseen. Anna seoksen kiehua muutama minuutti ja lisää sitten linssit.
5. Sekoita ja anna keiton kiehua kannen alla 30 minuutin ajan miedolla lämmöllä. Sammuta levy, lisää kuohukerma ja tarkista suolan määrä.


Edit: Pakko vielä lisätä, jos on vähänkään taipumusta tortilloihin, niin kannattaa kokeilla tehdä Crunchwrappeja koska ne nostaa kyllä tortillat next levelille.
Tää oli helvetin hyvää. Kiitti vinkistä!
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
119
Itsellä nopea kolmen aineen ruoka kun ei jaksa tehdä mitään vaativampaa (tämä annos riittääkin heti pariksi päiväksi):

Keitän lisukkeeksi pussin riisiä. Samalla paistinpannulle broilerin filesuikaleita (hunaja kastikkeessa), kun neste alkaa irtoamaan kippaan joukkoon purkin pippurikermaa. Antaa hautua sen aikaa kun riisi kypsyy.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 945
-Wok-rehu + liha. (mitä nyt sattuu pakkasesta löytymään.) Jos haluaa hienostella ja haluaa riittosampaa settiä niin keittää riisiä tai nuudelia tms. Nopea ja halpa. Ja kaikki käy pakkasesta pannulle, jopa ne lihat kun ei rupee hifistelemään.
-Nistipata tässä ketjussa mainittukin niin siitä nyt ei tarvii sen enempiä kertoa. Mausteet tekee vaihtelua jos ei tosiaan muuta ole ja kyllästyttää.
-Hernekeitto. Herneet säilyy ns. vitun pitkään ja siitä pussista saa monen pvän safkat. Pelkät herneetkin menee mutta suositeltavaa on laittaa jotain sekaan. Jauhelihakin käy tms.
-Metukkapasta. Metwursti säilyy ja sitä voi pakastaakkin jos sattuu tarjouksesta ostamaan. Jotku kaupat myy kanttipalojakin suht halvalla kilohinnalla jotka käy paremmin kun viipaleet kun pilkkoo ne annospusseihin pakkaseen. Pastaa tai makaronia pitäs aina olla kuivakaapissa ja kermakin säilyy suht pitkään.

Kaikki noista suht nopeita väsätä ja muutenkin simppeleitä. + halpoja.
Tohon viel lisäks jotku tortillapohjat jotka voi täyttää lähes millä vaan, riippuen mitä kaapista löytyy ja mikä fiilis.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 924
-Metukkapasta. Metwursti säilyy ja sitä voi pakastaakkin jos sattuu tarjouksesta ostamaan. Jotku kaupat myy kanttipalojakin suht halvalla kilohinnalla jotka käy paremmin kun viipaleet kun pilkkoo ne annospusseihin pakkaseen. Pastaa tai makaronia pitäs aina olla kuivakaapissa ja kermakin säilyy suht pitkään.
Tänks!!!
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 984
Hei yks erityisen helppo pikaeväs tulikin mieleen! Käryytät jotain nakkeja, lenkkiä tms pannulla että saa väriä, sekaan kumoat tölkillisen valkoisia papuja tomaattikastikkeessa. Jos kaapista löytyy niin jotain tymäkämpää chili-kastiketta. Jos haluaa hifistellä niin paistaa vielä pari kananmunaa. Koko setti lautaselle ja raejuustoa kylkeen.

PS. Jos laiskottaa niin reseptistä voit unohtaa niin kananmunat, chilipotkun kuin raejuustonkin ja nälkä lähtee. :D
Mun etäpäivälounas. Ilman kananmunaa ja raejuustoa. Hiukan suolaa ja tabascoa sekaan. Toimii!
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 984
Mua hiertää toi, kun about kaikissa pastaresepteissä on kerma. Se on täysin turha ainesosa (pl. kana-kantarellisoosi, siihen laitan jotain paksua maitotuotetta, creme fraichea, ricottaa, joskus jopa kermaa, jos on jäänyt jämät irish coffeesta). Paseerattu tomaatti tai tomaattimurska riittää, joihinkin pelkkä oliiviöljy. Jos haluaa hifistellä, lorauttaa hiukan valkkaria sekaan. Tai vaikkei haluaisikaan, parantaa kaikkia sooseja.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
114
Mua hiertää toi, kun about kaikissa pastaresepteissä on kerma. Se on täysin turha ainesosa (pl. kana-kantarellisoosi, siihen laitan jotain paksua maitotuotetta, creme fraichea, ricottaa, joskus jopa kermaa, jos on jäänyt jämät irish coffeesta). Paseerattu tomaatti tai tomaattimurska riittää, joihinkin pelkkä oliiviöljy. Jos haluaa hifistellä, lorauttaa hiukan valkkaria sekaan. Tai vaikkei haluaisikaan, parantaa kaikkia sooseja.
Omasta mielestä taas todella kriittinen osa tietyissä pastoissa, eikä pelkkä tomaatti riitä mitenkään
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 984
Omasta mielestä taas todella kriittinen osa tietyissä pastoissa, eikä pelkkä tomaatti riitä mitenkään
Kermainen tomaattikeitto on kyllä ihan jees, mutta mä teen ite ilman, sekaan kyllä aina jotain juustokikkareita. Makuasioita toki ja kukin tekee täsmälleen niin kuin parhaaksi näkee. En ole missään nimessä mikään änkyrä kerman suhteen, mitä tulee Italian keittiöön. Siellähän ei taideta kermaa juuri käyttää. Olen kokeillut bolognesea kermalla, mutta se kokeilu jäi yhteen. Raja menee mulla kyllä carbonarassa, siihen tulee kananmunaa ja juustoraastetta, EI KERMAA! Kyllä mä silti tykkään käydä lounaalla silloin tällöin heittämässä naamariin carbonaran, vaikka ko. kuppila rikkookin tuota sääntöä. Ja on olevinaan vielä italialainen ravintola.

Mutta otsikon mukainen pikaresepti, ettei mene ihan OT:ksi. Purkki tonnikalaa öljyssä pannulle, nopea haudutus ja paseerattu tomaatti tai tomaattimurska päälle. Suola, pippuri, ehkä jotain yrttiä purkista ja pastasoosi on valmis. Pitkässä versiossa haudutan ensin sipulit ja lisään tonnikalan. Sitten lirautan valkkaria ja annan hiukan keittyä kasaan. Sitten tomaattimurska ja mausteet, annetaan hautua. Tasapainotetaan sokerilla ja tarvittaessa sitruunamehulla. Yleensä lisään loppuvaiheessa hiukan pilkottua peperonia purkista. Siis se liemeen säilötty vihreä chili. Jos on jäänyt katkarapuja pakkaseen, saatan heittää nekin sekaan. Ei sekään kauhean monimutkainen ole.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 767
Viestejä
4 203 093
Jäsenet
70 987
Uusin jäsen
Rosmonautti

Hinta.fi

Ylös Bottom