Pixel 6 -puhelimet käyttävät yhtiön omaa Google Tensor -järjestelmäpiiriä

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 495
google-pixel-6-pro-6-official-20210802.jpg


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Googlen on huhuttu käyttävän tulevissa Pixel-puhelimissaan Whitechapel-koodinimellä tunnettua järjestelmäpiiriä. Nyt yhtiö on varmistanut, että tulevasta Pixel 6 -sukupolvesta tulee todellakin löytymään yhtiön oma järjestelmäpiiri.

Googlen Pixel 6- ja 6 Pro -puhelinten sisältä tulee löytymään Google Tensor -järjestelmäpiiri. Järjestelmäpiirin ominaisuuksista ei kerrottu sen tarkemmin, mutta sen kerrotaan mahdollistavan yhtiön parhaiden tekoäly- ja koneoppimismallien soveltamisen suoraan Pixel 6 -puhelimilla.



Googlen julkaisemissa kuvissa perus- ja Pro-mallit erottaa toisistaan kamerasaarekkeen yläpuolelle jäävästä tilasta, joka on Pro-malleilla suurempi. Koko puhelimen takakannen halkaisevan kamerasaarekkeen sisältä löytyy perusmallissa kaksi kameraa, joiden tarkempia tietoja ei tässä vaiheessa paljastettu. Pro-mallissa on samat kaksi sensoria sekä perusmallista uupuva telekamera, jonka objektiivin kerrotaan mahdollistavan nelinkertainen optinen zoom.

Pixel-puhelinten uusi käyttöliittymä tulee noudattamaan Google I/O -tapahtumassa esiteltyä Material You -periaatteeseen, jossa käyttäjä pääsee kustomoimaan käyttöliittymän ulkonäköä entistä vapaammin. Lisäksi yhtiö kehuu puhelimen tietoturvan olevan ainakin eri suojauskerrosten määrällä laskien markkinoiden järeimpien muurien takana. Ottaen huomioon, että puhelimessa panostetaan myös paikallisesti tapahtuvaan puheentunnistukseen, tieto huojentanee ainakin vähän joidenkin potentiaalisten ostajien mieltä.



Sekä Google Pixel 6- että 6 Pro saapuvat myyntiin myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana tulevan syksyn aikana. Molemmista on tulossa saataville kolme eri väriyhdistelmää, jotka poikkeavat mallien välillä. Pro-mallista tulee saataville keltasävyinen, vaalean harmaa ja tumman harmaa versio, joissa toinen väri on tummempi tai vaaleampi versio pääväristä. Perusmallista on puolestaan tulossa kellertävä punertavalla yläosalla, vihertävän harmaa keltavihreällä yläosalla ja tumman harmaa.

Lähde: Made by Google @ Twitter

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Jännä myös et mitä tietojen lähetus juttuja googleen ja usaan on sisäänrakennettuna ;)
 
Jännä myös et mitä tietojen lähetus juttuja googleen ja usaan on sisäänrakennettuna ;)
Eiköhän ne kierrä Suomen kautta kuten Kiinamerkeilläkin jottei kärähdä yhtä helposti pelkän ip:n takia. Tosin Googlella ei virallisesti ole velvollisuutta tarjota täyttä pääsyä kaikkeen tietoon salassa.
 
Tekoäly painotteisesti brändäävät, mutta tekeekö nykypäivänä AI/ML-ominaisuuksilla puhelimissa mitään?
 
Pixelit alkaa olemaan ainoita itseä kiinnostavia android-puhelimia mitä markkinoilta löytyy, taidan silti siirtyä seuraavaksi Applen leiriin ihan vain vaihtelun vuoksi. Odotellaan silti innolla testejä sun muita.
 
Ovat taas aika suuria jos huhuttu näytön koko on 6,4" ja 6,7".
 
Mitähän lie tarkoittaa tuo "expensive" sitten, mennäänkö tässäkin sinne tonnin rajaan tänä vuonna?
Osterloh confirms that the Pixel 6 Pro “will be expensive.” The Google SVP of Devices and Services also describes the phone as a “mainstream premium product,” and hints that the higher price supports the “latest technology” in use.
 
Mitähän lie tarkoittaa tuo "expensive" sitten, mennäänkö tässäkin sinne tonnin rajaan tänä vuonna?
Osterloh confirms that the Pixel 6 Pro “will be expensive.” The Google SVP of Devices and Services also describes the phone as a “mainstream premium product,” and hints that the higher price supports the “latest technology” in use.
6 Prossa varmaan menee yli tonnin hinnat. Tai sitten menee molemmissa.
 
6 Prossa varmaan menee yli tonnin hinnat. Tai sitten menee molemmissa.
Vähän pelkään että kun google sanoo näiden olevan premiumia, niin hinnat alkaa olla samsung fold tyylisiä.

Näyttää kyllä vielä normaalia typerämmältä tuo kamerakohoke. Liekö sitten moni haluaa muuten ohuemman puhelimen kyhmyllä, mutta itse tykkäisin tasaisesta takaosasta. No, kuorellahan tuo on korjattavissa.
Omasta mielestäni tuollainen kamerakyhmy taas olisi mahdollisesti parempi kuin normaali kulma pullistuma, ei keikkuisi puhelin pöydällä. Hassulta toki näyttää ainakin vielä. Aika näyttää.
 
Perus Pikkelssi kiinnostaa. Kaarinäyttö on aika turnoff. Toivotaan että hinnat on jokseenkin järkevällä tasolla. Innolla odotan testejä.
 
Jos oikeasti yksityisyyttä ja tietoturvaa haluaa niin pixel johon asentaa grapheneOS:n on aika kova sana, mitenköhän customrommien pääasiassa grapheneOS:n kehitys onnistuu
noille kun soc on noin voimaakkaasti customsuunnittelua, eipä ole mitään tarvetta päivittää pixel 5:stä ja varsinkin jos hinnat jumalauta lähestyy 1000€ niin kiitos mutta ei kiitos.
 
Jostain käsitin, että prosessori olisi muuten aika normi ARM/Cortex tavaraa, ei edes välttämättä sitä kaikkein nopeinta ja siihen kylkeen on ympätty sitten Googlen oma AI Asic. Ja tuota käytettäisiin mm. valokuvissa tekemään vielä parempia kuvia mitä nyt. Taitaa samalla loppua GCamin kopiointi muihin laitteisiin.
 
Minkäköhänlaista kokoluokkaa nämä tulevat olemaan. Pixel5 juuri mukavasti taskuun sopiva ja jos menevät yhtään tuosta isommaksi fyysisesti tulevaisuudessa on se mielestäni huono kehityssuunta.
 
Joitakin selkeitä heikennyksiä tulossa
- Kaareva näyttö
- Näytönalainen sormenjälkilukija

Toivotaan: Squueze assistant, laajakulmaselfiekamera, kasvojentunnistus.

Vielä näköjään jäänee petrattavaa "Pixel 7 malliin". Jännä että päätyvät tuohon kaartuvaan näyttöön, kun käsittääkseni suurin osa asiakkaista preferoi suoria? Eikö viitsitty tehdä käyttäjätutkimusta?

Mutta tuleehan tämä olemaan kova, koska noi valokuvat jo sillä vanhalla sensorilla oli tosi hyviä ja "aina onnistuu".
Myös sisäinen äly kelpaa ja sille löytyy käyttöä.
 

Samsungin GN1 50MP sensori (Android-beetasta kaivettu), Samsung valmistaa piirit Googlelle (huhu) ja modeemikin on Samsungin Exynos-sarjaa (huhu)
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 637
Viestejä
4 494 373
Jäsenet
74 265
Uusin jäsen
Oranta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom