Pikku kysymys tuulettimen säädöstä

Viestiketju alueella 'Jäähdytys' , aloittaja Henkilö X, 04.08.2018.

 1. Henkilö X

  Henkilö X

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Täällä ei ole näköjään ainakaan nopealla vilkaisulla triidia pikku kyselyille enkä tarkkaan ottaen ole sitä mieltä että tämä kuuluu muihinkaan triideihin mitä katsoin. Disclaimer, en ole expertti.

  Okei. Ostin tuolta jimmsiltä valmiiksi kasatun konepaketin. Toimii hyvin, mutta hermoja raastoi jokin jatkuvasti täysillä huutava tuuletin. Mietin että eikai sen tarvi huuttaa tolleen kokoajan. Laitoin sitten ohjelman jolla pääsi säätämään esim. tuulettimien tehoja.

  Siellä huomasin, että tämä oli defaulttina aina täysillä 100%. HWMonitor sanoo että se oli chassis fan. TÄssä toisessa ohjelmassa se lukee "AIO Pump". Lähdin sitten googlettaan että mikä tää on ja se ilmeisesti pitäisi olla jokin nestejäähdytys juttu? Kyllä tämä kone ihan tuulettimilla jäähdytetty on. Katoin kanssa, että siihen kohtaan voi vissiin kiinnittää myös ihan tuulettimen. Joku pumppu vissiin pitäisi aina olla 100% joten onko se nyt siksi 100% vaikka siinä onkin tuuletin?

  Lueskelin että "AIO Pump" pitäisi aina olla 100%. Mutta toi huuto ärsyttää ja en näe syytä miksi tuon pitäisi olla täysillä aina. Onko siinä potentiaalisesti jokin osa joka pitäisi aina jäädyttää hyvin? Jossei ole tähdelistä syytä niin onko hyvä idis vetää tuo matalemalle teholle?
   
 2. maitopurkki

  maitopurkki

  Viestejä:
  1 195
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Mikähän konemalli? Jos BIOS:ista voi säätää, voit kokeilla laittaa pienemmälle. Todennäköisesti kesäsuhari lyönyt tuulettimen AIO-paikkaan, itse en ikinä ole ostanut konepakettia, joten en tiedä onko mahdollista. Tämä vain on ainoa vaihtoehto jonka keksin.
   
 3. Henkilö X

  Henkilö X

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Tuulettimen pystyn säätämään kyllä, mutta sen tehdäkseni (ainakin toistaiseksi) joudun käyttämään jotain asuksen pasketta. Muita vaihtoehtoja mitä löysin en saanut toimiin. Biossia en ole vielä itseasiassa katsonut. Senkin voin tehdä jossai vaiheessa.

  Sisään en ole myöskään vielä kattonut, että mikä tuuletin siellä tämä kyseinen on ja että voinko laittaa sen kiinni muualle. Siellä vissiin voi olla vaihtoehtoja. Ainakin kattonut, että yrittänyt saada nämä ohjelmat tietoa sensoreista joissa ei ole kiinni mitään.
   
 4. saami

  saami luumu.eu Make ATK Great Again Köyhä

  Viestejä:
  212
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Laita kiinni johonkin channel fan liittimeen, mikäli löytyy vapaana. Muutenkin biossista voi säätää kaikki tuulettimet pyörimään miten haluaa.
   
 5. Carlos

  Carlos

  Viestejä:
  564
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Jotta tähän nyt voisi kunnolla vastata, niin pitäisi tietää mitä kaikkia tuulettimia koneessa on, sekä myös mikä emo koneessa on.