Pikakahvi/murukahvi

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja jos, 06.01.2018.

 1. jos

  jos

  Viestejä:
  417
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Juoko täällä kukaan pikakahvia? Jos juot, niin mitä merkkiä suosit ja miksi?

  Itsellä vatsa ei tunnu oikein kestävän suodatinkahvia ja olen siirtynyt juomaan teetä ja nykyään myös pikakahvia. Pikakahvi ei tunnu aiheuttavan vatsaoireita, mutta on vaikea löytää pikakahvia, joka maistuisi hyvältä tai ylipäätään kahvilta.

  Nescafe goldia kokeilin joskus ja se ei maistunut oikein millekään. Nyt on käytössä Lidlistä ostettu Bellarom strong mocha blend, joka on ihan juotavaa.
   
 2. Fightinglove

  Fightinglove

  Viestejä:
  1 115
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Espanjassa tulee käytettyä, ja juurikin Nescafe goldia, kun tuntuu ettei kaupoista muuta löydy:dead:
   
 3. CafeRacer

  CafeRacer

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2017
  Nescafen red cup. Tuota tulee töissä juotua kun ei Pirkan costa ricaa voi kaataa kurkusta alas :wtf:
   
 4. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 479
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yleensä ihmisillä tuntuu olevan yksi brändi jonka päälle vannovat. Nescafen punaista hehkuttavat jotkut.

  Itse olen nykyisin sitä mieltä, että jos tarkoitus ei ole jossain erämaassa kahvia nauttia, niin kapselikeittimet ovat vähän niinkuin syrjäyttäneet nämä. Noita kapselikoneita saa nykyisin sen verran halvalla ja kapselitkaan eivät ihan törkeitä maksa (n. 30snt/kuppi), että ainakaan minulla ei ole ollut enää hetkeen tarvetta pikakahveihin turvautua.
   
 5. jos

  jos

  Viestejä:
  417
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Saakos tuota red cupia suomesta? Nescafe on toisaalta valmistajana sellainen, mitä ei mielellään haluaisi tukea (haluaisi muun muassa yksityistää pohjavedet ja muutenkaan veden ei pitäisi olla tämän firman mielestä mikään kansalaisoikeus).

  Kapselikahvia olen itsekin joskus maistanut ja muistaakseni oli hyvää, mutta onhan se silti noin 10 kertaa kalliimpaa kuin esim. Bellarom pikakahvi. Myös siinä mielessä hieman epäkäytännöllinen kun näitä kapselikeittimiä on vain harvoilla, eli et voi esim. töihin ottaa kapseleita mukaan, kun taas pikakahvin voit.
   
 6. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 479
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  https://www.amazon.de/Krups-Nespresso-XN1001-Inissia-Kaffeekapselmaschine/dp/B00G98EJHM/

  Olen nähnyt tämän tyyppisiä koneita 30-40e:llä tarjouksessa. Sen lisäksi olen nähnyt masiinoita 70e:llä joka sisältää 70e edestä kapseleita...

  Miksi tuollaista ei voisi hommata töihin? Taino, siis minulla on kolmessa edellisessä paikassa nimenomaan tuollainen ollut töissä. Nykyisessä tyyliin joka kerroksessa on tusinan verran noita vähän joka nurkassa.

  Riippuen masiinan tyypistä, kapseleita on tarjolla miljoonia erilaisia. Hintaluokat ovat tietty pikakahviin verrattuna kertaluokkaa korkeampia. Jos kahvin laatu kiinnostaa, niin tuo on kuitenkin ylivoimaisesti helpoin tapa saada säädyllistä kahvia ilman kahvilahintoja "hankalissa" olosuhteissa, kuten töissä.

  Työpaikkojen normaaliongelma on se, että kukaan ei jaksa puhdistaa sitä yhteiskäyttöistä kahvikeitintä. Kapselikone kaipaa vähemmän siivousta kuin normaali kahvikone, joten se pysyy usein kuukausia puhtaansa työpaikkakäytössä ja puhdistusohjelman läpi ajaminen jollain kalkinpoistotabletilla / liuoksella on napin painalluksen ja puolen tunnin odottelun vaativa operaatio.

  Jos hinta on ainoa asia mikä ratkaisee on pikakahvia vaikea voittaa.

  25snt/kuppi kahvi on kuitenkin sellainen hintataso, että verrattuna siihen työpaikkakompleksin kahvilaan se on ainakin 80% halvempaa...
   
 7. SheikYerbouti

  SheikYerbouti

  Viestejä:
  245
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Rainbow Luomu. Pehmein maku kaikista kokeilluista merkeistä, tai ainakin näin muistelen aikanaan todenneeni. Sitä on nyt tullut juotua useampi vuosi ainoana kahvina ja enää ei osaa muuta juoda. Saattaa maistua oikeasti ihan karmealta, mutta en vain nykyään enää sitä huomaa.

  Pikakahviin tuli päädyttyä helppouden vuoksi. Ei tarvitse pitää keittiössä esillä kahville omia laitteita eikä laittaa kahvia erikseen tulemaan. Senkun lämmittää vettä vähän ja kaataa kuppiin just sen verran kuin haluaa. Lisäksi vahvuuden saa joka kerta määriteltyä tarkasti.
   
 8. Seiloriseiska

  Seiloriseiska

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Heh olin kuukauden todella väsynyt aamulla ja meinasin jo mennä lääkäriin. Kunnes katsoin pikakahvipurkkia. Kofeiinitonta. Kiitti
   
 9. jos

  jos

  Viestejä:
  417
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  No pitääpä miettiä, ei viitsisi omin rahoin alkaa ostamaan töihin. Voisihan tollasta joskus kotiin harkita. Tosin pressopannu ja tummat paahdot on myös yksi vaihtoehto.

  Jos aamuisin on kofeiiniin tottunut, niin kestää tosiaan jonkin aikaa vieroittua. :) Itse juon kofeiinipitoista.