Pienet kysymykset ruokaan ja juomaan liittyen

Liittynyt
10.10.2018
Viestejä
444
Onko mahdollista löytää monivitamiinipilleri, joka ei muistuta:
- kooltaan haulikon täyteistä
- pinnaltaan hiekkapaperia
- hajultaan ja maultaan kertaalleen oksennettua boolia

Ei haittaa jos tarvitsee tilata verkkokaupasta, kun ainakin suomalaiset ruokakaupoissa myytävät vitamiinit ovat järjestään tällaisia. Vai onko tuo joku lain vaatima juttu, ettei lapset söisi niitä huvikseen (kun tukehtuvat ennemmin kurkkuun juuttuvaan murkulaan).

Ja ei, eivät ole poretabletteja, vaikka kovasti sellaista muistuttavat. En löytänyt haulla vitamiiniketjua niin laitoin tänne.
Osta kapselimuodossa oleva monivitamiini. Tabletit on pääsääntöisesti kaikki isoja, karkeita ja paskan makuisia, varsinkin jos pitoisuudet/sisältö on järkevä/laaja. Kapseli(t) on huomattavasti helpompi niellä, eikä maistu miltään

Bodykaupasta tulee itsellä tilailtua valtaosa lisäravinteista (sis vitamiinit): MONIVITAMIINIT - Lisäravinteet, varusteet ja valmennukset kovaan treeniin | Bodykauppa.fi
 

teho75

Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
461
Kokkailun opettelu on käynnissä.
Miten kun paistaa paksun kaksinkertaisen jauhelihapihvin (alimmaisena pihvi, keskellä Creme Bonjour tuorejuustoa levitetty ja päällä pihvi) niin miten on parasta asettaa hellan lämpötila?
Tein ensimmäisen kerran äsken ja silloin levyn lämpötilasäätö oli nelosella. Pihvi tuli melko mustaksi pohjasta ja sitten laitoin kakkoselle levyn kun käänsin pihvin. Tuollaista paksua pihviä piti paistaa 20 minuuttia jotta oli kypsä keskeltäkin.

Pitääkö nopeasti alussa olla tosi kuuma levy jotta lihanesteet ei lähde? Eli vähän aikaa kutosella ja sitten kakkoselle tms?
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Voisiko ne pihvit paistaa ensin sopivaan kypsyyteen ja vasta sen jälkeen lisätä tuorejuuston jauhelihapihvien väliin ja kypsentää sitten miedommalla lämmöllä loput jos tuorejuuston on tarkoitus sulaa pihvien väliin?
 

teho75

Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
461
Voisiko ne pihvit paistaa ensin sopivaan kypsyyteen ja vasta sen jälkeen lisätä tuorejuuston jauhelihapihvien väliin ja kypsentää sitten miedommalla lämmöllä loput jos tuorejuuston on tarkoitus sulaa pihvien väliin?
Niin, tuo ei tullut mieleen. Ohje oli sanomalehdestä jonka mukaan tein ja siinä oli tollain paksuna kerroksena. Sikäli sulta hyvä idea jota voisi kokeilla seuraavan kerran. Tuorejuuston pitäisi sulaa varmaan.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Niin, tuo ei tullut mieleen. Ohje oli sanomalehdestä jonka mukaan tein ja siinä oli tollain paksuna kerroksena. Sikäli sulta hyvä idea jota voisi kokeilla seuraavan kerran. Tuorejuuston pitäisi sulaa varmaan.
Paista vaan kummatkin pihvit kypsiksi tai ainakin lähelle sopivaa kypsyyttä ja sitten juusto pihvien väliin ja paistinpannun päälle vielä kansi tai lautanen. Silloin lämpö ei karkaa harakoille ja juusto sulaa nopeammin pihvien väliin.
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
1 841
Paista pinnat kiinni reilussa lämmössä ja saat sen kunnon paistopinnan siihen, sitten uunissa loppuun juuston kanssa?
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 943
Mä en usko paistopintaan muuten kuin siksi, että se maistuu hyvälle. Muistaakseni tuo pinnat kiinni -myytti on murrettu moneen kertaan.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Jauheliha kypsyy muutenkin nopeasti. Ainut ongelma on vaan siinä, että siitä tehty pihvi pysyy kasassa rikkoutumatta tai halkeilematta.

@teho75 oliko naudanlihasta?
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Mutta eikö sitä voisi koko paksua pihviä juustoineen laittaa ihan uuniin alusta lähtien?

@living_death
Onko nyt kyse hampurilaispihveistä vai jostain muusta?

Paistaisin silti pannulla. Uunissa pihveistä vaan tirisee maut ulos kun taas pannulla joudut käyttämään voita/öljyä, joka tuo taas mehukkuutta ja maut säilyvät paremmin.

Pannulla voit myös pitää pihvin muodon ja paksuuden kasassa lastalla painamalla.

Jauhelihapihvi kutistuu ja pullistuu uunissa ja muoto kärsii ja sen paistopinnan saa paremmin esille kun painaa pihviä lastalla pannua vasten.

Mulla on tämmöinen.
 

teho75

Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
461
Onko nyt kyse hampurilaispihveistä vai jostain muusta?

Paistaisin silti pannulla. Uunissa pihveistä vaan tirisee maut ulos kun taas pannulla joudut käyttämään voita/öljyä, joka tuo taas mehukkuutta ja maut säilyvät paremmin.

Pannulla voit myös pitää pihvin muodon ja paksuuden kasassa lastalla painamalla.

Jauhelihapihvi kutistuu ja pullistuu uunissa ja muoto kärsii ja sen paistopinnan saa paremmin esille kun painaa pihviä lastalla pannua vasten.

Mulla on tämmöinen.
Ei oo kyse hampurilaispihvistä. Perunan kanssa söin niitä. Muna, korppujauho, sipulikeittopussi, kermaviili ja jauheliha oli sekoitettuna.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Ei oo kyse hampurilaispihvistä. Perunan kanssa söin niitä. Muna, korppujauho, sipulikeittopussi, kermaviili ja jauheliha oli sekoitettuna.
No sitten tekisin lihapullia ja laittaisin taikinaan muiden aineksien lisäksi tuorejuuston mukaan :D

Joudut ehkä lisäämään korppujauhoja vähän alkuperäisen reseptin lisäksi, ettei jää liian löysäksi.

Muista laittaa korppujauhot 5-10 minuutiksi erikseen turpoamaan kerman kanssa.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 174
Tekisin niin kuin joku sanoi, että paista pannulla pinta ja loppu uunissa. Älä vaan pidä kauaa uunissa, niin ei mehut pitäisi valua ulos. Helpompi ainakin niin.
 
Liittynyt
25.04.2017
Viestejä
2 466
Kokkailun opettelu on käynnissä.
Miten kun paistaa paksun kaksinkertaisen jauhelihapihvin (alimmaisena pihvi, keskellä Creme Bonjour tuorejuustoa levitetty ja päällä pihvi) niin miten on parasta asettaa hellan lämpötila?
Tein ensimmäisen kerran äsken ja silloin levyn lämpötilasäätö oli nelosella. Pihvi tuli melko mustaksi pohjasta ja sitten laitoin kakkoselle levyn kun käänsin pihvin. Tuollaista paksua pihviä piti paistaa 20 minuuttia jotta oli kypsä keskeltäkin.

Pitääkö nopeasti alussa olla tosi kuuma levy jotta lihanesteet ei lähde? Eli vähän aikaa kutosella ja sitten kakkoselle tms?
Ohuet pihvit paistetaan kuumalla, paksut korkeintaan keskilämmöllä. Rasvaa on syytä käyttää runsaasti myös. Tässä lähtöasetelma onnistuneeseen pihvinpaistoon.
 
Liittynyt
25.04.2017
Viestejä
2 466
Tekisin niin kuin joku sanoi, että paista pannulla pinta ja loppu uunissa. Älä vaan pidä kauaa uunissa, niin ei mehut pitäisi valua ulos. Helpompi ainakin niin.
Tämä pätee enemmän todella isoihin pihveihin, joita ei perusmarketissa juuri edes ole.

Toki uunilihat kannattaa pannulla ruskistaa ensin. Esim. Kokonainen kassler.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
381
Onko kukaan löytänyt mistään(netti)kaupoista mushroom-tyyppisiä popcorn-jyviä? Eli sellaisia, mistä tulee niitä isoja ja pyöreitä "elokuvapopcorneja".
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
90
Tunnistaako kukaan tälläista shottia ja tietää mistä se tehdään:
Se on lämmintä, maistuu kahvilta ja päällä on kermavaahtoa?
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
90
Sellainen 5 cm korkea kapea lasi. Kapakassa sai kuin sanoi hotshot. Eh, Googlasin hotshot niin taisi jo löytyä. Likööriä, kahvia ja kermavaahtoa.

Edit tuli kyllä muitakin vaihtoehtoja...
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
1 841
Ajattelin tehdä broilerilasagnea vaihtelun vuoksi. Onko maun ja suutuntuman kannalta parempi tehdä tomaattikastike valmiiksi ja kipata paloiteltu broisku hautumaan siihen joksikin aikaa, vai esipaistaa ja heittää vasta sitten pataan? Ajattelin että ne saisi enemmän makua sisäänsä jos hautuu hiljaisella tulella sillä aikaa kun teen juustokastikkeen. Tuntuu, että paloista irtoaa aina pirusti nestettä vaikka kärtsäisi hyvin kuumalla pannulla.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 174
Ajattelin tehdä broilerilasagnea vaihtelun vuoksi. Onko maun ja suutuntuman kannalta parempi tehdä tomaattikastike valmiiksi ja kipata paloiteltu broisku hautumaan siihen joksikin aikaa, vai esipaistaa ja heittää vasta sitten pataan? Ajattelin että ne saisi enemmän makua sisäänsä jos hautuu hiljaisella tulella sillä aikaa kun teen juustokastikkeen. Tuntuu, että paloista irtoaa aina pirusti nestettä vaikka kärtsäisi hyvin kuumalla pannulla.
Se kärtsäys aiheuttaa lisää hyviä makuja, Maillardin reaktiota, en nyt muista suomeksi mikä se oli. Eli paista ensin kuumalla pannulla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 089
Onko kukaan löytänyt mistään(netti)kaupoista mushroom-tyyppisiä popcorn-jyviä? Eli sellaisia, mistä tulee niitä isoja ja pyöreitä "elokuvapopcorneja".
Löysitkö?
Nyt olisi Amazonissa 9€/kg (jos keksit jotain muuta tilattavaa), aikaisemmin oli jotain tyyliin 20-30+€/kg posteineen.

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
381
Löysitkö?
Nyt olisi Amazonissa 9€/kg (jos keksit jotain muuta tilattavaa), aikaisemmin oli jotain tyyliin 20-30+€/kg posteineen.

Enpä vielä löytänyt, joten kiitos tästä, lähti tilaukseen ja testiin
:kippis:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 353
Suositelkaas hyvää (ja halpaa?) lihalämpömittaria niin uunin kuin myös grillin kanssa käytettäväksi.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 353
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 089
Hyviä nuo kaikki Inkbirdit on ja malli toki omien tarpeiden mukaan. En tiedä mitä tuo 2X maksaa, mutta jos hintaeroa ei juuri ole, niin sulla on antureita varalla tuon kanssa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 353
Hyviä nuo kaikki Inkbirdit on ja malli toki omien tarpeiden mukaan. En tiedä mitä tuo 2X maksaa, mutta jos hintaeroa ei juuri ole, niin sulla on antureita varalla tuon kanssa.

39,90€ + 2,99€ postikulut maksoi tämä kahden anturin paistomittari.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
151
Laitilan humalavettä on tullut kiskottua jonkin aikaa nyt, yllättävän makoisaa ja kevyttä kuin mitä. Mutta aloin tuossa miettimään sen terveellisyyttä, voiko itseä humalaa nauttia "liikaa"? Sitruunahapon takia noita ei välttämättä kannata muutenkaan juoda tölkkikaupalla päivittäin, jos hampaita haluaa suojella :p

Humalaveden aineosat: Vesi, hiilidioksidi, humala (Citra), happamuudensäätöaine (sitruunahappo).
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 282
Onko jossain tiskiharjoja joissa normaalia pitempi varsi? Tuli taas mieleen kun litran termosta puhdisti ja pitää sormenpäillä pitää normiharjasta kiinni plus sormet ei tykkää hyvää termoksen terässuuaukosta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 282
En halua pulloharjaa vaan normitiskiharjan vaikka 200mm(30-40cm varsi tms) normia pitemmällä varrella.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 750
En halua pulloharjaa vaan normitiskiharjan vaikka 200mm(30-40cm varsi tms) normia pitemmällä varrella.
Miksi? Se pulloharja on suunniteltu pullojen kuten termospullon pesuun.

Mutta joo. En ole koskaan nähnyt pitkävartista tiskiharjaa. Mitä, jos siihen vetäisee vaikka ilmastointiteipillä jatkovarren? Ei olis iso operaatio.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 943
Onko jossain tiskiharjoja joissa normaalia pitempi varsi? Tuli taas mieleen kun litran termosta puhdisti ja pitää sormenpäillä pitää normiharjasta kiinni plus sormet ei tykkää hyvää termoksen terässuuaukosta.
Martta-Pirkka: lusikallinen konetiskiainetta yöksi likoamaan, kirkasta tulee.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
381
Mitkäs muuten on kokemukset jyvistä?
Oliko lopputuote mitä pitikin?
Oikein hyvät kokemukset. Ovat juuri, mitä etsinkin. Lisäksi ovat paljon maukkaampia, kuin nuo täältä kaupoista saatavat butterfly-lajikkeet. :eat:

Olivat itse asiassa niin hyviä, että tilasin heti perään 5 kg lisää varastoon ja kylkeen cheddar-pulveria :lol:

Voin lämpimästi suositella popcornin ystäville.
 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
1 276
Mistähän johtuu jääkaapissa säilöttyyn kuorelliseen keitinperunaan syntyvä epämiellyttävä haju ja maku? Saattaa syntyä jo vuorokaudessa ja samalla peruna muuttuu osittain miltei valkoiseksi.

Miten estää ja mitä lajikkeita suosia tämän välttämiseksi? Tuntuu tapahtuvan aika satunnaisesti omalla kohdalla.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 004
Mistähän johtuu jääkaapissa säilöttyyn kuorelliseen keitinperunaan syntyvä epämiellyttävä haju ja maku? Saattaa syntyä jo vuorokaudessa ja samalla peruna muuttuu osittain miltei valkoiseksi.

Miten estää ja mitä lajikkeita suosia tämän välttämiseksi? Tuntuu tapahtuvan aika satunnaisesti omalla kohdalla.
Voiskohan olla liian kylmä kaappi? Kaverin kaapista huomattiin joskus että toinen alalokero ei ollutkaan vihanneksia varten, vaan sinne kannatti laittaa oluet kylmenemään. Toisaalta peruna taitaa kestää kylmääkin aika hyvin.
 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
1 276
Voiskohan olla liian kylmä kaappi? Kaverin kaapista huomattiin joskus että toinen alalokero ei ollutkaan vihanneksia varten, vaan sinne kannatti laittaa oluet kylmenemään. Toisaalta peruna taitaa kestää kylmääkin aika hyvin.
Kosteudenkin olen olevinaan sulkenut pois yhtälöstä, että eikai se jää kuin se kylmyys jäljelle. Oma kaappi on tosiaan säädetty hyvin viileälle ja säilytyspaikkaakin on tarkemmin funtsailtuna tullut vaihdeltua.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 492
Viestejä
4 164 077
Jäsenet
70 416
Uusin jäsen
giantaxe

Hinta.fi

Ylös Bottom