Pienet ja suuret musiikkiuutiset

Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
193
En nähnyt kahlattuani alueen läpi että tällaista löytyisi tältä puolen, joten tehtäköön sitten aihe itse!

Raportoidaan ja uutisoidaan tänne artistien uusimmista levyistä/aikatauluista, miehistönvaihdoksista ja kaikesta niiden välistä.

Aloitetaan tällaisella:

Shade Empire vaihtoi laulajaa
 
Onko muuten mitään tilastoa onko bändien hajoamisissa mitään vuosivaihteluita/kausivaihteluita?

Muistan kun NRJllä tms tuli Musiikkiuutiset tms joskus 2002-2003, niin siellä aina sanottiin et se ja se bändi on hajonnut. Vähän kun kuunteli pidemmän aikaa noita uutisia niin tuntui et silloin hajosi ihan vitun paljon bändejä verrattuna näkyiseen tilanteeseen...

Nykyisin tuntuu olevan trendi että mitään hajoamista ei edes tehdä, aloitetaan vaan hiljaiselo
 
Tuo AP:n mainitsema Shade Empiren uutuusalbumi Poetry of the Ill-Minded julkaistaan siis tämän kuun viimeisenä päivänä, mutta sitä odotellessa "kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse eilen, kun näin silmät tonttusen":



Igorrr'n aiemmat partyt:




Promoviisua pukkaa:
ieuD
Opus Brain
Cheval

Kyseessä siis vuodesta 2013 saakka hiottu timantti, joka on viimein saatettu kuultavaksi. Kilpailu vuoden päräyttävimmän levyjulkaisun tittelistä on ollut varsin villiäkin, mutta Savage Sinusoid nuijii vastustajat armotta maanrakoon: REVIEW: Igorrr – Savage Sinusoid
 
Tuomas Holopainen ja Johanna Kurkela yhteisen projektin parissa – Muusikkopariskunta julkaisee debyyttilevynsä alkuvuodesta

Tuomas Holopainen ja Johanna Kurkela ovat aiemminkin tehneet yhteistyötä musiikin saralla muun muassa Holopaisen Roope Ankka -teemalevyn sekä hyväntekeväisyysbiisin tiimoilta. Nyt muusikkopariskunta on kuitenkin julkaisemassa musiikkia yhdessä kokonaisen levyllisen verran Auriksi ristityn projektin tiimoilta.

Aurin debyyttilevyn julkaisee Nuclear Blast ja se näkee päivänvalon alkuvuodesta 2018. Levy-yhtiö tiedottaa projektin saaneen alkunsa vuonna 2011 Aphrodite Rising -kappaleen muodossa. Ajan myötä projekti on mennyt yhä syvemmälle kaninkoloon ja alkuvuodesta julkaistaan yksitoista kappaletta sisältävä pitkäsoitto. Laulu- ja viuluosuuksista vastaavan Kurkelan ja koskettimia soittavan Holopaisen lisäksi Auri-debyytillä on mukana Holopaisen Nightwish-kollega Troy Donockley ja levyllä tullaan kuulemaan myös vierailevia tähtiä.

Parhaillaan luovalla tauolla oleva Nightwish palaa puolestaan levolta myös keväällä 2018, jolloin luvassa on muun muassa kokoelmalevyä sekä kiertuetta.

Uutinen - Soundi
 
Mokomalta ilmestyy uusi pitkäsoitto alkuvuodesta 2018.

Suomimetallin kärkinimi Mokoma valmistelee parhaillaan uutta albumiaan. Yhtye vetäytyy studioon syksyllä ja uutta musiikkia on luvassa albumin verran vuoden 2018 alkupuoliskolla. Vielä nimeämätön albumi on järjestykseen Mokoman kahdestoista pitkäsoitto.

Clouds julkaisee uuden EP:n fyysisenä 1.7. ja diginä 1.8.

Clouds, an international doom project, just announced a new EP, and you can read all about it below. To sum it up, it will be titled Destin and feature artwork by Arthur Kornovics and four new songs. The cover has been revealed and can be seen as well.

"The CD version will contain four new songs, Errata, the single which by now hasn't been included on any physical material and two acoustic versions of older songs: Even If I Fall and You Went So Silent. The vinyl version will contain just the four new songs as a collector's edition.

"There will also be a special package for this release limited to only 50 pieces, and we will come back with more details regarding it, however, what we can say by now is that this is going to be very much on your liking and will contain a lot of items. Please stay tuned until Monday next week, when we will come back with our next guest appearance on the EP as well as more news about the EP itself."
 
Tiedä vaikka olisi kunniansa säilyttämiseksi poistunut oman käden kautta, sen verran häpeällistä äänijätettä yhtyeen tuorein albumi oli.
 
Enpä tätä uutista heti uskonut todeksi ja toivoin että ei todellakaan olisi ollut... Paljon on tullut kuunneltua Linkin Parkia nuoruudessa ja vieläkin vähän väliä.. keveitä multia jäbälle!
 
Yritetään pysyä asiallisina.
Lead singer of Linkin Park is dead, but in the end it does not even matter.
 
Olihan tämä jonkin sortin ikävä uutinen. Toki tuo debyytti oli kovasti pinnalla ja soitettiinkin paljon mm. autossa. Vähän tullut Guitar Heroakin kokeiltua rumpujen kanssa. Liian nuorena lähti.
 
Minä en kyllä vieläkään lämpene tälle hologrammipelleilylle, mutta money talks niin minkäpä sille voi :/

Ronnie James Dio lähtee maailmankiertueelle hologrammin muodossa: Suomen keikka tulossa marraskuussa | KaaosZine

En ehkä voi sanoa että kovinkaan täpinöissäni olisin, kun nyt kerta herra Dio tuli elävänäkin nähtyä Heaven & Hellin riveissä, ja Kaisaniemen Tuskassa aikanaan tuli kuunneltua myös miehen soolokeikkaa, vaikkei lippua silloin ollut.

Mutta en toisaalta myöskään ihan ymmärrä sitä hirvittävää itkua ja sosiaalisessa mediassa riehumista aiheesta. Tuohan on käytännössä Dion keikkatallenteen esittämistä vähän modernimmalla tavalla, ja live-bändin kanssa. Onhan noita keikkatallenteita esitetty myös mm. elokuvateattereissa maksua vastaan. Kauhea itkeminen ennen kaikkea "rahastamisesta", ja samalla unohdetaan sujuvasti paljonko Dion perheen hyväntekeväisyyssäätiö - johon pahiten tässä yhteydessä rahastamisesta syytetty Ronnien leski Wendy on varmasti yhtälailla panostanut omaa työtään paljon - on lahjoittanut rahaa syöpätutkimukselle jo Dion vielä eläessä sekä kuoleman jälkeen. Vaikkei sitä nyt suoraan ole missään sanottu, niin varmasti myös tuon tulevan kiertueen tuotoilla (jos siitä jotain käteen jää) on ainakin välillinen vaikutus tuohon hyväntekeväisyystyöhön. Uskon myös että lähipiirillä on jonkinlainen tuntemus siitä että maestro itse olisi tällaisen toiminnan hyväksynyt.

Ainoa mistä vähän voi napista on se, että kiertueen nimen olisi voinut ehkä valita vähän paremmin kuin "DIO Returns". Bändin olennaisin jäsen eli laulaja ei nyt kuitenkaan ole varsinaisesti palaamassa.

Edellämainitusta huolimatta, en nyt ehkä silti välttämättä haluaisi että kaikki kuolleet tähdet tuotaisiin hologrammikiertueille. Toisaalta, ei se minulta ole pois vaikka tuotaisiinkin, koska saan kyllä itse päättää ostanko lippua vai en.
 
HS ja 1970-luku: Elviksen kuolema ei mua liikuta
Tapahtui eräänä päivänä vuonna 1977 Memphisissä ja samaan aikaan Ludviginkadulla Helsingissä.
Tilaajille
d8ad571524bb4ed3a02cae9a4f2c3a96.jpg

Elvis Presley kuoli 16. elokuuta 1977. (KUVA: REUTERS)
Ilkka Mattila HS
Julkaistu: 16.11.2014 7:43

Rockin kuningas Elvis Presley kuoli tiistaina 16. elokuuta 1977 kotonaan Memphisissä Yhdysvaltain Tennesseessä vähemmän kuninkaallisesti.

Elvis istui vessanpöntöllä ja luki, kun sydänkohtaus iski. Hän pääsi raahautumaan vessan ulkopuolelle mutta tuupertui lattialle, josta kihlattu Ginger Alden löysi hänet kahden maissa iltapäivällä.

Elvistä elvytettiin ambulanssissa ja sairaalassa, mutta se oli myöhäistä. Rockin kuningas julistettiin kuolleeksi kello 15.30. Tieto annettiin julkisuuteen puoli tuntia myöhemmin. Vain 42-vuotiaaksi elänyt Elvis oli poistunut lopullisesti rakennuksesta.

SUOMESSA kello oli samaan aikaan 24. Seuraavan päivän Helsingin Sanomien ensimmäinen painos oli jo tehty, ja toimitukseen jäi päivystämään vain ulkomaantoimittaja Jukka Rislakki. Myöhäiset uutiset saataisiin vielä mukaan pääkaupunkiseudulle jaettavaan viimeiseen painokseen.

Sitten se tuli: uutistoimisto Associated Pressin eli AP:n uutinen, jonka mukaan "Elvis Presley, mississippiläinen poika, josta tuli rock and rollin kuningas, kuoli myöhään tiistai-iltana sairaalassa Memphisissä, ilmoitti poliisi".

Rislakki mietti hetken ja soitti Rikhardinkadun ja Korkeavuorenkadun kulmassa sijaitsevaan ravintolaan, jonne vuorossa oleva toimitussihteeri oli silloisen tavan mukaan siirtynyt jo rentoutumaan muiden toimittajien seurassa.

"Hän purskahti nauruun ja ihmetteli, että vaivauduin mokoman takia soittamaan", nykyisin Latviassa asuva tietokirjailija Rislakki muistelee. "Lehden latojia, taittajia ja painoa ei 'tietenkään' vaivattaisi tällaisen jutun takia."

Rislakki päätti ujuttaa pienen uutisen lehteen omalla vastuullaan. Uutinen ehti yhden palstan levyisenä elokuun 17. päivän sivulle.

be2e06ee1c034a17bf71fa11ff0ab501.jpg

Paljon suuria uutisia ja yksi pienempi.
Jukka Rislakki lyhensi toista ulkomaanuutista sen verran, että sivulle mahtui 26 riviä tekstiä tapahtuneesta. Siinä kerrottiin, että Elvis oli viety sairaalaan hengitysvaikeuksien takia, ja lopussa oli tiivis yhteenveto hänen urastaan.

"Yhdellä lauseella luettelin mieleen tulleita lauluja. Myöhemmin huomasin, että kiireessä olin tehnyt kirjoitusvirheen sanassa 'heartbreak'", Rislakki sanoo. "Seuraavana päivänä asiasta ei paljon puhuttu, muistaakseni minua ei arvosteltu."

ELOKUUN 18. päivänä Helsingin Sanomat julkaisi Elviksestä kahdelle palstalle levitetyn nekrologin, jossa oli yhden palstan kasvokuva. Tekstiäkin oli ainakin kolme kertaa niin paljon kuin päivän toisessa nekrologissa, joka kertoi insinööri Väinö Koikkalaisen poismenosta.

Sunnuntaina 21. elokuuta HS:n sunnuntaisivuilla Arto Häilä kirjoitti vielä puolen sivun analyysin Elviksen urasta ja merkityksestä 1950-luvulla nuoruutensa eläneelle sukupolvelle.

Nykyisen mediamaailman perspektiivistä katsoen Elviksen kuolema sivuutettiin hämmästyttävän vähin äänin.

Ei suomalaisten poptähtien muistoja Elviksestä, ei "suru saapui Elviksen kotikadulle" -tyyppisiä tunnelmakuvia eikä monisivuisia muistoliitteitä.

Popmusiikki ei kuulunut 1970-luvulla Helsingin Sanomien säännöllisesti ja laajasti seuraamiin kulttuurin lajeihin. Maailman tunnetuimpien rockartistien Suomen-vierailut eivät yleensä ylittäneet uutiskynnystä, ja säännöllinen pop-palsta levyarvioineen ilmestyi lehteen vasta 1980-luvulla.

Mutta Elvis Presley oli supertähti, jolla oli valtavasti ihailijoita myös Suomessa, vaikka Elvis ei koskaan täällä käynytkään. HS:n nekrologissakin muistutettiin, että Elviksen levyjä myytiin Suomessa parisataatuhatta.

HS kertoi myös, että Elvis kärsi viimeiset vuotensa erilaisista sairauksista ja ylipainosta ja söi paljon lääkkeitä.

Arto Häilän jutussa siteerattiin yhdysvaltalaista musiikkitoimittajaa Peter Guralnickia, joka kirjoitti paljon Elviksestä.

Guralnick oli kuvaillut vuonna 1976, että Elvis taistelee kuolevaisuutta vastaan eikä ole voiton puolella, Guralnickin mukaan "hänen äänensä on akanainen, ja hänen silmissään on lasimaisen persoonaton ketto".

IHMISTEN muistikuvissa elänyt elinvoimainen, seksikäs ja tummaääninen nuori Elvis oli väistynyt pöhöttyneen, sekoilevan ja surullisesti rapistuneen Elvis-ihmisraunion tieltä. Sellaisen Elviksen kuolema tuntui lähinnä luonnonvalinnalta, joka oli parempi vaieta unholaan.

Nuorempaa sukupolvea liikuttanut 1950-luvun rock and rollin retromuotikin nousi pinnalle vasta vuonna 1979. Elviksen kuoleman aikaan Sex Pistols oli julkaissut jo kolme ensimmäistä hittisingleään ja The Ramones oli ehtinyt käydä ensimmäisen kerran keikalla Suomessa ja kylvämässä punkin siemenen uuteen sukupolveen.

1970-luvun lopun nuorten Elvis-suhteen kiteytti Eppu Normaali kappaleessaan Elviksen kuolema, joka julkaistiin yhtyeen ensimmäisen singlen b-puolella helmikuussa 1978.

"Mää synnyin 59 / ja Elvis aikaan isoisän / ja aikaan Beatleksien / mä vielä edes masturboinut en", lauloi Martti Syrjä säkeistössä ja vahvistaa kertosäkeessä, että "Elviksen kuolema / ei mua liikuta".

Ilman Jukka Rislakkia se olisi liikuttanut ehkä vielä vähemmän.

"Vuosia myöhemmin levisi huhuja, joita olen turhaan yrittänyt oikoa – esimerkiksi että Hesarissa olisi päätetty olla kertomatta Elviksen kuolemasta", Rislakki sanoo.

Elviksen kuolema järkytti maailmaa 40 vuotta sitten, mutta suomalaistoimituksissa epäiltiin tiedon uutisarvoa: ”Eivät rokkareiden kuolemat merkinneet siihen aikaan mitään”
40 vuotta sitten tieto Elvis Presleyn kuolema sai miljoonat fanit ympäri maailmaa kyyneliin. Suomessa perinteinen uutismedia pohti, onko asiasta tarpeen kertoa ollenkaan.
a12306dec71149889ac5a286d93cba38.jpg

Presleyn elekieli hämmensi Suomessa vielä vuonna 1977. (KUVA: RON GALELLA)
Joonas Turunen HS
Julkaistu: 15.8. 16:06

JOS ELVIKSEN tasoisen tähden kuolema tapahtuisi nyt, olisi tieto hetkessä miljoonien kännyköiden ruuduilla ympäri maailmaa.

Ehkä hän olisi viime hetkinään tviittannut Gracelandin yksinäisyydestä: ”Olen lopen uupunut olemaan Elvis Presley”.

Näin hän sanoi erään konsertin jälkeen viimeisenä elinvuotenaan, kerrotaan Ray Connolyn vasta suomennetussa elämäkerrassa.

Vuonna 1977 Elvis Aaron Presley oli maailman suosituimpia artisteja, jonka levyjä oli myyty satoja miljoonia. Tähdellä oli kuitenkin pahoja terveysongelmia, eikä hän saanut nukuttua edes lääkkeiden avulla.

Elokuun 16. päivän aamuna öisin valvonut laulaja vetäytyi omaan yksityiskylpyhuoneeseensa lukemaan. Iltapäivällä parikymppinen tyttöystävä löysi Elviksen lattialta elottomana.

Sairaalassa laulajatähti julistettiin kuolleeksi. Yhdysvalloissa alkoi mediarumba, jonka aikana presidentti Jimmy Carter totesi, että Elviksen kuolema ”riistää maaltamme sen ainutlaatuisen olemuksen”.

Amerikkalainen populaarikulttuuri oli jo tuolloin lyönyt läpi suomalaisnuorison parissa, mutta samaa ei voi sanoa uutistoimituksista.

5189cfd504104f1aa06cb9e218d2728b.jpg

HS:n uutinen 17.8.1977,
HS:n toimituksessa pohdittiin, onko laulajan kuolemasta tarpeen kertoa ollenkaan. Lopulta tapahtunut todettiin koruttomasti yhden palstan kokoisella uutisella lehden sisäsivuilla, ja sekin oli ulkomaantoimittaja Jukka Rislakin omapäisen toiminnanansiota.

Sunnuntaina ilmestyi laulajan laajempi nekrologi, jossa oli jopa palstankokoinen kasvokuva.

YLEISRADIOSSA oli tuohon aikaan kaksi pop-toimittajaa: Jake Nyman ja Heikki Harmaeli Hector.

Nyman muistelee, että asiasta saatettiin kertoa lyhyesti lauantain 17. elokuuta radiouutisissa. Mutta huomio oli varsin pientä.

”Eivät poppareiden tai rokkareiden kuolemat merkinneet siihen aikaan uutistoimituksessa juuri mitään”, Nyman kertoo puhelimessa.

Ilta-Sanomissa uutisen nosti etusivulle viikonlopun toimitussihteerin vuorossa ollut Antero Virtanen, jolla on Reutersin lähettämä kaukokirjoitinliuska edelleen tallessa.

”Kiintoisa yksityiskohta sähkeessä on, että laulajaa vielä kuolinuutisessa kutsuttiin vanhalla luonnehdinnalla Elvis the Pelvis, jolla alkujaan pyrittiin mollaamaan koko uusi musiikkivillitys”, Virtanen kertoo.

Varsinaisen jutun kirjoitti Juho Juntunen, joka totesi Elviksen eläneen amerikkalaista unelmaa: ”uskonnollisen kodin pojasta tuli seksisymboli ja maailman parhaiten palkattu muusikko”.

RISTIRIITOJA täynnä oleva imago teki Elviksestä tähden. Hän oli valkoinen laulaja, joka kuulosti mustalta. Helluntailainen kasvatus näkyi läpi elämän, mutta Elvis heilutti lantiotaan hurjasti.

f92db35f947f4651b51a968aa73f3d07.jpg

Ilta-Sanomat uutisoi näyttävästi.
”Koko ruumiini kiihottuu, kun esiinnyn”, Elvis selitti.

Viralliselle amerikalle laulajan hurmoshenkinen tanssahtelu oli pitkään kova pala. Vaikka Elviksellä oli omat tukijansa, oli vastustus kovaa.

Miamissa poliisi ilmoitti, että lantion heiluessa vietäisiin laulaja putkaan. Vuonna 1956 tähtijuontaja Ed Sullivan otti pitkin hampain Elviksen esiintymään ohjelmaansa sillä ehdolla, että esiintyminen kuvattiin lantiosta ylöspäin.

Seuraavana vuonna säveltäjä Irving Berlin soitti radioasemia läpi, koska halusi kieltää niitä soittamasta Elviksen levytystä kappaleesta White Christmas.

Kymmenien miljoonien tv-katsojien yleisöt tekivät Elviksestä lopulta tuotteen, jonka myymisestä ei kannattanut kieltäytyä. Musiikkikriitikkoja hän ei sen sijaan täysin vakuuttanut.

SUOMALAISEN Ajan henki -lehden kuvassa Elvis nojailee pianoon.

”Lehden kommentti oli, että tässä on taas yksi instrumentti, jota Presley ei osaa soittaa”, kertoo Jake Nyman.

Kyse ei ollut musiikkilehdistön nykyaikana viljelemästä ironisoinnista. Kansanjoukkoja villitsevä mustan musiikin valkoinen lähettiläs koettiin aivan todellisena uhkana kunnon musiikille.

Kun rokin kuningas poistui yllättäen näyttämöltä vain 42-vuotiaalta, puhkesivat miljoonat fanit ympäri maailmaa kyyneliin. Gracelandin ulkopuolelle oli 18. elokuuta kokoontunut jopa 150 000 surijaa.

65ccf174cdb140b791f292727de95072.jpg

Autolla ajettiin väkijoukkoon.
Suru syveni entisestään, kun juopunut kuljettaja ajoi hautajaispäivänä väkijoukkoon tappaen kaksi nuorta naista ja vahingoittaen useita muita.

HS kertoi onnettomuudesta sivulla 19.

Eniten huomioita Suomessa herättivät juuri Elviksen hautajaiset. Ilta-Sanomat oli jo edellisenä päivänä uumoillut, että hautajaisiin odotetaan ”ihailijamellakoita”. Uusi-Suomi kertoi ”kaaoksesta Memphisissä”.

Hautajaisista näytettiin lyhyitä otteita jopa Ylen A-studiossa.

HS puolestaan kertoi 19. elokuuta ”keski-ikäisten Elvis -fanien rynnäköstä” Valintataloon ja Stockmannille ostamaan levyjä.

”Levyjä ostavat asiakkaat olivat valtaosaltaan Elviksen ikätovereita, 35-50 -vuotiaita”, kertoi päivän lehdessä Stockmannilta.

Suomessakin oli jo ehtinyt varttua populaarimusiikkia nostalgisoiva sukupolvi. Ajan henki näkyi kuitenkin edelleen. Pari päivää myöhemmin HS totesi, että ”markkinahäly säesti Elviksen hautajaisia”.

Lehti lainasi kirjoituksensa loppuun Komsolskaja Pravdaa.

”Kun muistaa vanhan sanonnan ettei kuolleista saa puhua pahaa, on varsin vaikea arvioida Elvis Presleytä”, muotoili kommunistisen nuorisoliiton lehti.

”Varmaa on kuitenkin, että vainaja teki parhaansa auttaakseen yhteiskuntansa vallanpitäjiä täyttämään nuorison aivot rock-musiikilla, jottei nuorille jäisi aikaa pohtia oikeudenmukaisuuden ja epäoikeudenmukaisuuden ongelmia”, lehti jatkoi.

Vaikka Elviksestä tehtiin kotimaassaan amerikkalaisuuden symboli, säilyi hän monessa maailmankolkassa loppuun asti vaarallisena kapinallisena. Myös täällä Suomessa.
211d0f00e05548d6849e188ac0705b8e.jpg

Elviksen nekrologi 18.8.1977
 
Virolainen tyttöbändi Vanilla Ninja on palannut vaatimattomalta 16 vuoden tauoltaan:


Youtube suositteli tuota, ja piti katsoa et onko muka samat likat tosissaan. Mut on ne, ja kohta aikovat albumin julkaista. Edellinen albumi ilmestyi vuonna 2005.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 701
Viestejä
4 544 620
Jäsenet
74 831
Uusin jäsen
Panasonic

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom