Photoshop&illustrator -koneeseen emo/prossu/muistit (&näyttis?) ~600+-€

Viestiketju alueella 'Konepaketit' , aloittaja AnanasKana, 21.04.2019.

 1. AnanasKana

  AnanasKana

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  16.02.2018
  Sisko tarvitsisi rautaa koneeseensa otsikossa mainittuun käyttöön, ei pelaamista. Kotelo, virtalähde, oheislaitteet, kovalevyt jne. Löytyy ennestään. Lisäksi olisi yksi 750ti joutilaana, riittääkö se näyttikseksi?

  Mitähän osia kuvanmuokkauskäyttöön on hyvä hankkia? Pelikoneita on tullut kasattua lukuisia mutta tähän tarkoitukseen ei ole. Useampi ydin&säie? Ryzen? Muistin määrä?

  Näytön päivittäminen saattaa myös olla paikallaan, muistaakseni systerillä on joku aika perus va-paneeli. Saa siis suositella ruutujakin! :)

  Vanhemmat ovat maksajina tässä prokkiksessa joten perusteltua liukumavaraa on.
   
 2. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  7 220
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 3. xana

  xana Tukijäsen

  Viestejä:
  423
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Eizo ColorEdge näyttöä ja näytönkalibrointilaitetta suosittelen, jos Photoshop käyttö on vähänkin ammattimaisempaa. Itselläni on Eizo ColorEdge CX240CAL näyttö, jossa tuli mukana erillinen näytönkalibrointilaite. Itse näyttö kalibroi itsensä käyttäjän avustuksella säännöllisin väliajoin. Se on ollut minulla jo yli viisi vuotta. Olen tyytyväinen siihen.
  Tämä näyttö ja näytönkalibrointilaite on hyvä vaihtoehto.
  Korostan, että hyvään näyttöön kannattaa panostaa.:)
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2019
 4. AnanasKana

  AnanasKana

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  16.02.2018
  Juu, näin itsekin ymmärsin. Tonnin näyttöä (+muu rauta) vanhemmat ei kuitenkaan systerille ihan heti kustanna :D

  Kuvaa joitain keikkoja ja tapahtumia ja photaroi niitä, lisäksi maalaa ja piirtää ja käsittelee kai niitäkin. Tekee koneella kuvia ja käsittelee niitä.
  Näytöksi mietin tällaista:

  Philips 276E8VJSB/00 27" 4K UHD -näyttö 299,90 €

  Meneekö pahasti metsään? Kalibroisin tuon tietty, tässä olisi oiva sauma oikeuttaa spyderin ostaminen "koska siskon photarinäyttö." :lol:

  Jos näyttää siltä että sisko alkaa tosissaan tuolla tienaamaan niin ostetaan sitten vaikka perheen voimin hälle raudat viimisen päälle.
   
 5. JuhaH

  JuhaH

  Viestejä:
  183
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Adobe on kyllä niin vahvasti pro Intel+Nvidia yhtiö, että jos kone tulee noille softille niin ehdottomasti inteliä. Premieren kanssa Ryzen voi olla vielä harkitsemisen arvoinen (rendausnopeus menee Ryzenille, mutta siinäkin käytön sujuvuus paperilla huomattavasti köpösämmälle Intelille)
   
 6. xana

  xana Tukijäsen

  Viestejä:
  423
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Kyllä tuolla Philips näytöllä alkuun pärjää. Myöhemmin, jos systerille tuloja tulee tuolla toiminnalla; hankkii sitten paremman näytön.
  Suosittelisin hankkimaan Eizon, koska sen laatuun voi luottaa. Tehdäänhän kaikki mallit Japanissa ja niillä on 5 vuoden takuu. Tämä on sitä laatua. Onko tämäkin Eizo liian kallis? Eizo FlexScan EV2750-WT -näyttö, valkoinen 829,90 €. Tämä on vielä erittäin hienokin ja valkoinen kopaltaan.
  Jos pitää olla huokeampi. Moni on tykännyt Dell näytöistä. Tämä voisi olla yksi vaihtoehto. Dell UltraSharp 27 PremierColor UP2716D 27" WQHD -näyttö 699,90 €. Hieman huokeampi. Dell UltraSharp 27 InfinityEdge U2719D 27" WQHD -näyttö 499,90 €
  Sen olen kolleekoilta kuullut, että halpojen näyttöjen kalibrointi on joskus ollu haastaa. Syynä lienee niiden huonommat paneelit.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2019
 7. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  7 220
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Philipsiä vaan peliin, pandapaneelit on kivoja. Halpojen näyttöjen kalibrointi onnistuu siinä missä kalliimpien myös, jos niissä on semmoinen järkevä paneeli. VA tai TN vääristää vähän värejä/kontrastia reunoilla ja katselukulmista, niin ei niitä kannata ostaa.

  Minulla Dellin 1440p-näyttöjä on ollut useita malleja ja 5+ vuotta, kuten myös kalibraattori parisen vuotta, samoin kuin Photoshop-tilaus. Harrastan vain valokuvausta, mutta ihan täysin turhaan ostaa tuollaisen halvan Eizon (ammattilaismallit erikseen), kun normaali IPS ja kalibrointilaite on paljon, paljon järkevämpi hankinta. Ei siinä ole ideana, että värit näyttää kivoilta, vaan että värit näyttää täsmälleen samoilta printeissä ja muiden kalibroiduilta monitoreilta.

  Erästä pandapaneelia on sekä AOC:in ~250€ hintaluokan näytössä ja LG:n 750€ hintaluokan näytössä. Ei se paneeli ole hinnan merkki..
  AOC Value-line Q3279VWF, hinta 212€
  LG 32GK850G-B, hinta 652€
   
 8. xana

  xana Tukijäsen

  Viestejä:
  423
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Olen samaa mieltä kanssasi. Tosin ei nuo halvemmat Eizot pöllömpiä ole. Todella pitkäikäisiä nekin ovat. Minulla on toisena näyttönä Eizo FlexScan M1900. Näyttö on valmistettu tammikuussa 2006.
   
 9. AnanasKana

  AnanasKana

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  16.02.2018
  Kiitos jo nyt hyvistä vastauksista!

  Taidetaan mennä Philipsillä näin alkuun ja katellaan toivottavasti Eizoa vielä tulevaisuudessa. Mikäli näytöt on noin pitkäikäisiä niin eipä korkeampi hintakaan niin paha ole.

  Oliko tuon näytönohjaimen suhteen vielä minkälaista kantaa? 1080p melkein uskaltaisin lyödä muinaisen 750tin kiinni mutta alkaako vain yskiä tuolla 4K:lla? DisplayPortkin siitä uupuu. Joku halpa radeon isolla vramilla?
   
 10. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  7 220
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei sillä näytönohjaimen muistilla tee paljon mitään. Kunhan mahtuu kuvat muistiin ja ne vie tyyliin megatavuja, ei gigatavuja..

  Ongelma voi olla, että 750 Ti saattaa olla 4K 30fps. Se voi häiritä käyttäjää, tai sitten ei. Ei siinä muuta vikaa ole.

  --

  Mieti sitä näytönohjainta, täällä olisi takuuton RX 550 4GB 80€, mutta uutena ei kannata perus-Radeoneista yli satasta maksaa, kun RX 570 pyörii siellä ~150€ pinnassa ja sillä voi jotain pelatakin:
  Tuotehaku | Hinta.fi

  Myös GTX 1650 olisi kiva, mutta se maksaa liikaa ja jää peleissä RX 570:lle. Kyllä nyt lähtisin katselemaan RX 570:aa tarjouksista, kun se on monikäyttöinen kortti.

  --

  ..tai sitten ostat Inteliä, ja vaihdat emolevyn tällaiseen:
  MSI MAG Z390 TOMAHAWK, ATX-emolevy - 169,00€ (ota tämä, siinä on jäähy GPU-virransyötölle)
  MSI Z390-A PRO, ATX-emolevy - 139,00€

  Noissa on displayport ja siitä tulee 4K @ 60Hz, eikä tarvitse mitään extraa.
   
  AnanasKana ja tsönäri tykkäävät tästä.
 11. AnanasKana

  AnanasKana

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  16.02.2018
  Joo pienellä googlailulla vaikuttaisi että 4k/30hz olisi 750Tillä... Veljellä saattaa lojua pari joutilasta korttia kämpillään, ehkä jopa 900-sarjaa, täytyy niistä kysyä. 1650 olisi tosiaan kiva virtapihi kortti, mutta "hukkarahalta" tuntuisi kun sisko ei kevyttäkään pelailua harrasta. Myös itseäni ahdistaa ajatus tehdä jollekin pöytäkonetta missä ei ole erillistä näytönohjainta sisällä. Tehdessä siskon tämän hetkistä konetta vuosia sitten, löin muistaakseni jonkun muutaman kympin nvidian GT:n ihan vaan ettei tarvitse nauttia siitä integroidusta näyttiksestä. Ehkä tää on vaan pääni sisällä ja nykyiset integroidut kelpaa peruskäyttöön?

  Vähän vielä kitsastuttaa hintaero tuon amd:n ja 6-ytimisen intelin välillä, mutta voi olla että täytyy ottaa se korkeakelloinen intel kun katsoo noita Photoshop scoreja. Miten niiden välinen ero sitten konkreettisesti näkyy töitä tehdessä, siitä kun en tiedä o_O 9600K maksaa sen vajaa 300e kaupasta riippuen, hiukan pienemmällä kellolla olevat SMT ryzenit huomattavasti vähemmän.

  "Hankalaksi" menee mutta kyllä tässä kuvio hahmottuu pala palalta :tup:
   
 12. hese_e

  hese_e

  Viestejä:
  1 258
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
 13. AnanasKana

  AnanasKana

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  16.02.2018
  Juu mutta käytännön eroa tässä hain kun nuo pisteet ei paljoa minulle kerro. Pointtina siis tässä se että siskoni ei tarkkaile koneen kokoonpanoa tai kuvan prosessointisekunteja niin kuin minä kyylään pelin fps-lukemaa :lol: Jos siis amd:llä photarin käyttö on huomattavan ikävää, tulee intel koneeseen. Jollei niiden välillä ole juurikaan käytännössä eroa niin kokoan sen kokoonpanon mikä tulee hinta-laatusuhteelta kannattavimmaksi.

  (Tarkoituksena ei ole lietsoa intel-amd kiistaa, kumpiakin leirejä olen tilanteen mukaan tukenut.) :love:
   
 14. hese_e

  hese_e

  Viestejä:
  1 258
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ei se huomattavan ikävää pitäisi olla. Photarista ei ole vuosiin ollut kokemusta, mutta Lightroom, Capture 1 ja Affinity photo rullaa ryzenillä yhtä kivasti mitä aikanaan tappiin kellotetulla 4790K:lla. Noissa lisäcoreista kun on hyötyä lähinnä massaexporteissa. GPU tuki painaa noissa oikeastaan enemmän, mitä single core perffi. Siskon konetta tuskin tulee kellotettua, joten intel ei ota juurikaan eroa, ellet valkkaa mallia jossa turbot on 4.5Ghz tai yli. Nuo budjettikivet, esim 8400 on 4ghz turbokertoimella.

  Ensin katsoin, että 600€ koko roskaan, mutta valtaosa osistahan on valmiina. Kummaltakin saa tuon ihan hyvin kasattua.

  Sitten noista näytöistä. Paperilla tuo philips on ihan hyvä. Esialkuun katsoisin 100% srgb toistoon kykenevän näytön. Vasta jos hommasta innostuu kannattaa katsella adobergb väreihin kykeniviä, silloinkin lähinnä jos työt menee printtiin. Verkko kun pyörii srgb:n ympärillä, eikä tarvitse profiilista toiseen konversioita miettiä.

  Pro näytöissä isoin etu on oikeastaan tarkempi tehdaskalibirointi, mahdollisuus tee-se-itse rautakalibirointiin ja paneelit on valikoitu, joten vähemmän valovuotoa ja muutenkin tasalaatuisemmat paneelit.
   
  AnanasKana tykkää tästä.
 15. AnanasKana

  AnanasKana

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  16.02.2018
  Nimenomaan printtejä kuulemma kyselty ja toivottu häneltä. :nb:

  Näytöistä:
  Kannattaako sitä Philipsiä hankkia vai panostaa heti enemmän, ja mikä on oikeasti seuraava järkevä rahallinen hyppy kuvankäsittelynäytöissä?

  Koneen raudan suhteen tosiaan mielestäni voi säästää kunhan Photari pyörii käyttäjälle sujuvasti.
   
 16. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  7 220
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei se ole Philips. Se on Philips + kalibrointilaite. Tai kalliimpi näyttö + kalibrointilaite. Ei ole tehtaalta tulevia näyttöjä, jotka 100% toimii siellä kotiympäristössä oikein.

  Suosittelisin Spyder5Expressiä, mutta sitä ei tehdä enää. Kai se uusi Spyder on kanssa jees.
   
  AnanasKana tykkää tästä.
 17. hese_e

  hese_e

  Viestejä:
  1 258
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ei se widegamut tuossa vielä tee onnelliseksi. Sen huomaa siitä, että missä esim punainen väri näyttää olevan yhtä massaa norminäytöllä, niin sillä erottaa vielä värisävyt toisistaan. Eli siinä missä norminäytössä 32bit väreillä on 256bittiä valkoisen ja punaisen välillä, niin wide gamut näytöllä on sama 0-255 bittiä, mutta punainen on punaisempaa. Oikea 10bit paneeli tuo tuohon 1024 steppiä 255:n sijaan, mutta sitä tuetaan vain muutamassa softassa ja pitää olla ammattinäytönohjain (quatro/radeon pro), jotta koko featurea edes tuetaan.

  Eli ei kannata edes ajatella widegamut kamoja. Ero on lopulta pieni, hintaluokka nousee rajusti ja hyötyäkseen on osattava pitää väriprofiilit hallinnassa koko homman ajan ja printterinkin on oltava oikeasti hyvä. Parempi siis opetella norminäytöllä ensin. Enemmän on hyötyä siitä, että saa huoneen valaistuksen haltuun (ei heijastuksia ruudulla ja tasainen taustavalo, kun kuvankäsittelyä tehdään yllättävän himmeällä näytöllä, muuten printit on vähän mitä sattuu).

  Lähtisin itse näillä:
  1) IPS/VA näyttö 100% srgb väriavaruudella. Mieluusti sellainen, jossa on edes rgb säädöt (eli voi erikseen säätää paljon kuvassa on vihreää/punaista/sinistä). Nillä saa värin aika lähelle oikeaa, joten kalibirointikäyrät ei ole niin rajuja -> vähemmän bandingia kuvassa. Parhaat arvostelut on oikeastaan täällä, translate käyttöön: PC Monitor Tests & Fernseher Tests - Prad.de
  2) Spyder/x-rite kalibirointiin. Halvin ratkaisu on liittyä paikalliseen valokuvakerhoon, niillä todennäköisesti onkin sellainen.
  3) Joku i5 9000 sarjasta, tai 2600x prosuksi.
  4) 1660/580 tason näyttis riittää.
  5) Muistia se 16Gb. 32gb tulee tarpeeseen vasta isoilla panoramoilla, tai komposiittikuvilla. Ynnä muistia on helppo lisätä.
  6) Kannattaa harkita piirtopyötää (wacom). Niissä ei kannata ahnehtia, minulla on medium, mutta oikeasti small olisi parempi. Nuo isot on hyviä piirrettäessä, mutta käsitellessä tehdään pienempää liikettä ja käytetään lopulta paljon pienempää alaa.

  Aika kevyellä raudalla tuossa oikeasti pärjää.
   
  AnanasKana tykkää tästä.
 18. hese_e

  hese_e

  Viestejä:
  1 258
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Imho tämä kannatta lukaista.

  "Currently, the best CPU for most Photoshop tasks is the Core i9 9900K 8 Core, followed closely by the Core i7 9700K 8 Core. These CPUs are excellent for everything in Photoshop and will easily out-perform anything else you can currently buy."

  "At the moment, an Intel CPU will almost always give you better performance in Photoshop for your dollar. The exact amount varies by CPU, but in general you can expect 20-30% better performance with an Intel CPU over an AMD CPU. However, once you get below ~$300 for the CPU, the difference between AMD and Intel tends to be minimal."

  "For Photoshop, it is extremely important to have a supported GPU, but the actual performance of that card will not make a major impact on performance. Compared to the high-end RTX 2080 Ti, even a GTX 1060 is only about 8% slower. Once you get to a GTX 1070 Ti, the difference is only a few percent."

  Siellä on myös vähän vertailua ryzen vs intel photoshopissa. Siitä kiva, että se listaa sekunneissa operaatiot. Saa vähän käsitystä mitä rahalla saa.
   
  AnanasKana tykkää tästä.
 19. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  7 220
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo firma siis tekee custom-koneita ja juuri Photoshop/Premiere-käyttöön. Niillä on oma Photoshop-benchmark (jonka tuloksia on muuten ekassa vastauksessa tuolla ylhäällä), jota voi itse kukin ajella omalla koneella. Se ajaa skriptillä operaatioita kuvalle ja laskee niihin menevän ajan.

  Puget Systems Adobe Photoshop CC Benchmark

  Pistäisin suurta painoarvoa kaikelle, mitä nämä sanoo. Ne on tehneet tätä vertailua vuosia ja uskaltaisin väittää, että ovat parhaita siinä. Ne päivitäää sitä vertailua jatkuvasti ja ajelee sitä uudestaan ja uudestaan, niin ota se Photoshop 2019 CC versio:
  Photoshop CC 2019 CPU Roundup: Intel vs AMD vs Mac

  Mutta edelleen:
  i5-9600K: 768
  R7 2700X: 791
  i9-9900K: 989

  Menee mielestäni kategoriaan "nuo on tarpeeksi hyviä". Laitatko budjettiin +50%, että saat pisteitä parisataa lisää? Nämä on lisäksi operaatioden viemiä aikoja, niin ihan tarpeeksi sulavaa se peruskäyttö on ja kyllä se sisko jaksaa odottaa pari sekuntia filtteriä..

  --

  Enkä huomannutkaan tuota GPU-asiaa, hyvä huomio. Itsellä on vaan aina ollut kunnossa, niin en kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Tosin:
  Photoshop CC 2019: NVIDIA GeForce RTX Performance

  Intelin integroitu GPU on ~60% RTX 2080 Ti:stä, että voi elää ilman sitäkin ainakin omasta mielestä.
   
  AnanasKana tykkää tästä.
 20. jhjh

  jhjh

  Viestejä:
  714
  Rekisteröitynyt:
  19.12.2018
  9600k on Gigantissa 259e ja dustinhomessa 265e.
  8700 Gigantissa 305e ja dustinhomessa 308,90e
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2019
 21. Zmoo

  Zmoo

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Kannattaa huomata ettei Illu vaadi paljoakaan tehoa ja ei photarikaan jos tarkoitus on tehdä simppeleitä säätöjä yksittäisille kuville. Tehnyt näitä 10v vanhalla Core 2 MacBook Prollakin mökillä, joka benchmarkkaa 10 kertaa hitaammin kuin tuo ehdoitettu i5 puhumattakaan jostain i9 tai tehoryzenit. Monitoriin kannattaa satsata, Dellin Ultrasharpit on tehdaskalibroituna jo aika kohdillaan tai sitten tosiaan erillinen kalibrointilaite, en kyllä ole Spyderista vakuuttunut. Tuolla puhuttiin sRGB:stä mutta kyllä näyttö on hyvä olla kalibroituna omaan värimaailmaansa tai Adobe RGB:hen ja laittaa sitten Photari / Illu asetuksista Adobe RGB koska printtiä tehdään ja jos nettikuvaa tekee niin sitten muistaa tallentaa sRGB.
   
  AnanasKana tykkää tästä.
 22. hese_e

  hese_e

  Viestejä:
  1 258
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  AdobeRrb näytöt on vain aika kova hyppäys hinnassa, joten 600€ budjetilla en siitä haavelisi. 100% srgb toistoon pystyvällä monitorilla saa kasattua koneen tuon budjetin sisällä. Ynnä hommaa aloittaessa voi noita väriprofiilimokia tulla, joten saa harjoitella rauhassa. Kun periaattessa pitäisi soft proofilla katsoa mille kuva näyttää srgb muodossa mille kuva näyttää normikansan näytöllä. Prophoto/adobergb avaruudessa editoidessa, mutta srgb näytöllä ei pitäisi tulla isompia yllätyksiä.

  Itsekkin linkoan kuvat reissussa ultrabookilla, hitaampaa, mutta toimiihan tämä. Intelin integroitu oli kyllä yllättävän hyvä, joten tiputtamalla näyttiksen pois paketista saisi enemmän rahaa sijoitettua monitorin suuntaan.
   
 23. Zmoo

  Zmoo

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  sRGB näytöllähän nimenomaan niitä yllätyksiä tulee jos sulla on AdobeRGB Photoshopissa ja sitten vedoksista tulee värejä mitä sun näyttö ei näytä. Aika paljon vihreän ja syaanin välisiä värejä jää sRGB:ssä pois mutta toistuu CMYKissä.

  Ei sen näytön tarvi 100% Adobe olla. Eikä väkisin 4K:takaan laittaisi ... käytettynä saa varmaan parilla satkulla jo oikein hyviä
   
 24. AnanasKana

  AnanasKana

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  16.02.2018
  Jees, alkaa selkiytyä nyt hyvin mihin rahaa kannattaa satsata :tup:

  Alan haalimaan osia kasaan pikkuhiljaa, näillä näkymin prossuksi tullee i5xxxx/ryzen 2600(x?) riippuen täysin millaisia tarjouksia osista sattuu silmään. Muistiksi näkisin hinta-laadulta kohtuullisena jonkun 16gb kitin 3000mhz/cl16. Näyttikseksi otetaan lähipiiristä joku puoli-ilmainen käytetty min. 4gb vram.

  Näytöksi otan sen Philipsin ja kalibrointilaitteen. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, seuraava järkevä hyppy näytöissä vaikuttaisi olevan huomattavasti tyyriimpi - en siis vielä lähtisi sinne uima-altaan syvään päätyyn tässä kokoonpanossa :)

  Kiitokset vielä kaikille vinkeistä! :tup: