Pelinäytöt

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
897
Räikeetä johdattelua kun huomioi ettei Amd päässyt Nvidian ohi edes 7nm turvin ja Nvidian 7nm siirtymäkin vielä käyttämättä.

Aivan vääränlaista perustelua tuolle miksi Gsync ei kannata hankkia.
Nvidialla on useita näytönohjaimia ja parempi valikoima ja jos Gsync näytön ostaa niin ei siinä pahasti metsään mene paitsi että extraa joutuu hieman maksamaan ja yleensä Freesync näytöt ajaa ihan saman asian kuin Gsync.
Intel ei toki ole vieläkään päässyt edes käyttämään sitä 7nm prosessia vaikka sekin on "varastossa".

Mutta joo, olet ihan oikeassa. Näytöt ovat verrattain pitkäikäisiä, ja ei sitä tiedä mikä tilanne on parin näytönohjainsukupolven päästä. Lisäksi näytönohjainsegmentillähän tässä merkitystä on. Jos tarkoitus on hankkia high endiä, AMDllä ei ainakaan toistaiseksi ole edes sitä tarjota.

Paras argumentti ostaa freesync-näyttö on juurikin tuo, että saa suunnilleen saman ja halvemmalla, ja toimiipahan syncci AMD:n näytönohjaimilla jos tulevaisuudessa tulee hyviä.
 
Liittynyt
15.01.2020
Viestejä
218
Lähinnä kokemuksia haen kyseisistä näytöistä että osaisin päätöksen tehdä. Varmasti kaikki vaihdot on parempia kuin nykyinen mutta tosiaan tarkoitus pitää taas uutta näyttöä pitkään. Minua mietyttää lähinnä tuo gsync vs gsync compatible. Vaikka tuossa lenovossa on sama paneeli kuin lg850 niin jotain eroja ilmeisesti on kun googletin. Esim lg on 8bit+ frc mutta lenovossa ei? onko tällä suurta merkitystä? Yhdeksi vaihtoehdoksi löysin myös viewsonicin elite xg270qg. Hintaa on kyllä reilusti. Onko tästä kokemuksia? Lg paneeli ja aito gsync. Paras ulkonäkö ois, mutta en tiedä onko hinta eron arvoinen.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 645
Gigantin MSI Optix MAG322CQRV saapui tänään, ja olen kyllä pettynyt.

Aikaisemmin minulla on ollut siis Samsungin 32" 1080p TV/monitori.

60Hz --> 144Hz ja pienentynyt input lagi, on kyllä huomattava parannus.
1080p --> 1440p, resoluution muutos ei ole niin merkittävä kuin kuvittelin.
Suora paneeli --> Kaareva paneeli, muutos on lähinnä outo.

Lisäksi, värit ja gamma tuntuu olevan jotenkin vinksallaan ja pelatessa esim. CSGO näkyy paljon ghostingia tummissa kohdissa kun liikkuu ja katselee ympärilleen. Asetuksia säätämällä tuntuu siltä, että joutuu valita motion blurrin, ghostingin, tai jonkinlaisen "hyper" -kuvanlaadun väliltä. Tällöin liikkuva kuva näyttää yliterävöidyltä ja kuin joku HDR filtteri olisi käytössä. Kuva kuitenkin normalisoituu pysähtyessä. Käyttäessäni G-syncciä, kuva myös välkkyy tasaiseen tahtiin.

Tulen todennäköisesti palauttamaan tämän näytön. Täytyy ensin kokeilla vielä säätää asetuksia, ja kalibroida värit spyderillä. Ajattelin kokeilla seuraavaksi MSI Optix MAG272QP kunhan se tulee saataville. Epäilen kyllä että siinä saattaa olla samat ongelmat.

Saisipa tuosta olohuoneen 55" OLED:sta 32" version. Palamisriski on tietenkin olemassa, mutta tuo HDR 1080p 120Hz näyttää kyllä mahtavalta. Värientoisto on todella hyvä, eikä input lag myöskään huono.

Mietin samaa että täytyyköhän tämä palauttaa, koska tuo ghosting juuri CSGO:ssa on aivan järkyttävää. Ikään kuin jatkuvaa stutteria katselisi.
 

E.T

Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
6 254
Huomautus - jätä tuo turha provoaminen pois
Minua mietyttää lähinnä tuo gsync vs gsync compatible.
G-Sync = Nvidia ottaa osuuden näytönkin hinnasta ja sen jälkeen maksat vielä Nvidia-extraa näytönohjaimissa, jos haluat käyttää variable refresh ratea.

FreeSync näytön variable refresh rate taas toimii minkä tahansa VESA:n avointa AdaptiveSync standardia tukevan näytönohjaimen kanssa.
Mukaan lukien tulevat Intelin kortit, tietenkin next-gen konsolit ja Nvidiakin suostui tunnustamaan sen vuosi sitten, vahvistaen epäyhteensopivuuden ollleen keinotekoinen ajuritemppu.
Using FreeSync with Nvidia GPUs Examined
Kunnon yakuzan lailla Jen-Hsun vain haluaa omia senkin omakseen tuolla G-sync compatible brändillä.
(G-Syncin sekin on tehty alunperin embeddedDisplayPort standardiin virransäästämiseksi kehitetystä variable refresh ratesta)

Eikä ole ainoa puolilaiton/vähintään kyseenalainen temppu Nvidialta.
[H]ardOCP: GeForce Partner Program Impacts Consumer Choice
Nvidia kun päästetään kuin koira veräjästä vaikka mistä ja vaikka tekisi kuinka räikeitä kilpailun ja kuluttajan edun vastaisia toimia.
Mutta kunnon Tukholma-syndroomaiset tietenkin aina puolustavat vahingoittajaansa, kuten varmaan huomasitkin tuosta paria viestiä ylempää.

Vaikka tuossa lenovossa on sama paneeli kuin lg850 niin jotain eroja ilmeisesti on kun googletin. Esim lg on 8bit+ frc mutta lenovossa ei?
Tuo ero spekseissä voi riippua ihan siitäkin kuinka tarkkaan tiedot ilmoitetaan.
Materiaalejahan ei copypastata, vaan Lenovo on laatinut omat markkinointimateriaalinsa.
Toinen mahdollisuus on tietenkin että FRC:n poisjättäminen on antanut vähän löysää tuohon maksimikuvataajuuden nostamiseen.
 
Liittynyt
15.01.2020
Viestejä
218
E.T et oikein vastannut minun kysymykseeni suoranaisesti. Minä oon käyttäny nvidian ohjaimia/teknologiaa varmaan 15 vuotta ja jos heillä laatu pysyy samanlaisena en näe juurikaan syytä vaihtaa merkkiä ellei jotain mullistavaa tapahdu. Ärsyttää enemmänkii tuo paneelilotto ja mietin juuri nuita lg/lenovo/viewsonicia että pääsisinkö helpommalla lg paneelin kanssa verrattuna muihin. Haluaisin vain hieman vahvistusta mietinnöilleni että jos lähtökohtaisesti nvidiaa tulen käyttämään niin kannattaako edes miettiä nuita compatible versioita. Käytännön eroja siis haen että onko joku kokeillut molempia ja todennut että ei oikeastaan eroa vai että ehdottomasti puhdas gsync.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
897
Jos nyt sattuu löytämään Gsync-näytöstä erinomaisen diilin niin ei siinä mitään, mutta ekstrahinnan maksaminen siitä, että on lukittu yhden näytönohjainvalmistajan kortteihin saadakseen tuon ominaisuuden näytöstään on vähän kyseenalaista.

Merkkiin lukittautuminen on melkoisen lyhytnäköistä hommaa. Minäkin olin käyttänyt Intelin prosessoreita suunnilleen 15 vuotta, mutta nyt kun AMD on prosessoripuolella viimein tullut varteenotettavaksi vaihtoehdoksi, ostin AMD:n prosessorin. Jo nyt AMD on näytönohjainmarkkinoilla parempi ratkaisu tietyissä hintaluokissa, eikä ole mahdotonta että ensi sukupolvella tuo asetelma laajenee. Jos pitää maksaa ekstrahintaa siitä, että saa lukittua näyttönsä merkittävän ominaisuuden tietylle näytönohjaimelle niin se lähinnä hieno tapa tukea näytönohjainmarkkinoiden monopolisoitumista, mikä ei ole kuluttajalle hyvä idea. Monopoliaseman vaikutukset näkee hyvin katsomalla Intelin prosessorien verrattain hidasta kehitystä ja todistetustikin täysin rahastuksen vuoksi tehtyä prosessorikannan muuttelua viime vuosikymmenen aikana.
 
  • Tykkää
Reactions: E.T
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 645
Mielestäni kaikki VA:t ovat auttamatta poissa pelistä jos halutaan näyttöjä, joka ei haamuile. Tumman pään nopeus vaan on ongelma (muun lisäksi).
Onkohan yhtäkään VA-paneelia joka ei haamuilisi? Itse tuli koitettua, ja palautettua, MSI Optix
mag322cqrv koska CSGO tuo häntiminen oli aivan järkyttävää katsottavaa. Värit ja iso ruutu toki kivat, mutta ei tuota vain kestä katsoa nopeammalla liikkeellä.

Näyttösuosituksia pelaamiseen siis otetaan vastaan. 1440p ja mielellään 32". TN-paneeleita ei taida olla kuin 27" asti mutta tällöin hyppäys omasta Benq:sta ei ole kummoinen.

edit: LG 27GL850 ?
 
Viimeksi muokattu:

E.T

Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
6 254
Haluaisin vain hieman vahvistusta mietinnöilleni että jos lähtökohtaisesti nvidiaa tulen käyttämään niin kannattaako edes miettiä nuita compatible versioita. Käytännön eroja siis haen että onko joku kokeillut molempia ja todennut että ei oikeastaan eroa vai että ehdottomasti puhdas gsync.
Tuossa myöhempi testi keväältä silloin julkaistuilla LG:n näytöillä:
FreeSync on Nvidia GPUs Revisited
Kunhan välttää jotain vanhoja tai muutenkin heikosti toimivalla variable refresh ratella olevia näyttöjä, niin ongelmia tuskin tulee.

Ja Intelhän on resursseiltaan sen luokan jättiläinen, että jos haluavat niin varmasti pystyvät pitemmällä ajalla tuomaan reilua kilpailupainetta muille näytönohjaimissa.
Se vain ei tapahdu kahdessakaan vuodessa, vaan hyvän piiriarkkitehtuurin luonti on enemmänkin puolenkymmenen vuoden projekti. (kuten varmaan konsoleihinkin tuleva AMD:n GPU)
Vastaavasti taas Nvidia on esitellyt oireita joita Intelillä oli CPU-etulyöntiasemaansa mokatessaan.



Onkohan yhtäkään VA-paneelia joka ei haamuilisi?
Ongelmalliset vasteajat ovat VA-nestekiteen fyysinen ominaisuus, niin aika hankalaa lienee.
Enkä kyllä ole vielä nähnyt VA-näytön testiä jossa ei vasteajoissa olisi tietyissä siirtymissä reilusti muita paneelityyppejä suurempaa viivettä.
Tai sitten on tosiaan todella räikeä overdrive.

Kuvaputkea edes vähän lähempänä oleva kontrasti/musta houkuttelisi itseänikin, mutta hitaimmat vasteajat ja "black crush" eivät.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 645
Ongelmalliset vasteajat ovat VA-nestekiteen fyysinen ominaisuus, niin aika hankalaa lienee.
Enkä kyllä ole vielä nähnyt VA-näytön testiä jossa ei vasteajoissa olisi tietyissä siirtymissä reilusti muita paneelityyppejä suurempaa viivettä.
Tai sitten on tosiaan todella räikeä overdrive.

Kuvaputkea edes vähän lähempänä oleva kontrasti/musta houkuttelisi itseänikin, mutta hitaimmat vasteajat ja "black crush" eivät.
Niin kai se menee IPS paneelin puolelle sitten tämä etsintä.
 

napsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
25.08.2019
Viestejä
1 676
AOC julkaisi kaksi 27-tuumaista näyttöä G2-sarjaan - Muropaketti.com

"Litteä Q27G2U-pelinäyttö tulee saataville vielä tammikuussa. Sen suositushinnaksi on asetettu 329 euroa. Kaarevan CQ27G2U-mallin toimitukset alkavat helmikuussa ja sen suositushinnaksi on asetettu 339 euroa."

Olisikohan tuo suora versio seuraava näyttöni. :think:

AOC Gaming Q27G2U/BK, 284€ | Hinta.fi
AOC Gaming CQ27G2U/BK, 298€ | Hinta.fi

Suora Multitronicista alle kolmeensataan. :eek:

Gaming Monitor producer AOC hits again: Q27G2U & CQ27G2U

Noissahan on jopa kaiuttimet, säädettävä jalusta ja LFC. :eek:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
15.01.2020
Viestejä
218
Voipi tosiaan olla järkevin siirtyä suoraan näihin nVidia compatible näyttöihin kun tarkoitus taas pitää pitemmän aikaa. Oli se parempi tai ei niin jokatapauksessa voittaa varmasti tämän vanhan luuskan. Mitenköhän yleisesti, onko tuo lg:n ips paneeli laadukkaampi kuin AUO tai innoluxin tekemät? Aika karuja juttuja luin nuista asuksista missä joutuu vaihtamaan sen tusinan kertaa että tulee ees jonkunlainen paneeli. Lenovossa ja lg omassa olisi tuo nano-ips paneeli eli jompikumpi nyt ois varmaan ihan asiallinen ,mutta osaako joku vastata onko nuihin saatu korjattua sitä mustaruutu ongelmaa 165hz kun käyttää? Tämmöisestä ongelmasta luin ja itselläni on tällä hetkellä nvidian näyttis, josta kai tämä ongelma johtuu.
 
Liittynyt
13.09.2019
Viestejä
106
AOC julkaisi kaksi 27-tuumaista näyttöä G2-sarjaan - Muropaketti.com

"Litteä Q27G2U-pelinäyttö tulee saataville vielä tammikuussa. Sen suositushinnaksi on asetettu 329 euroa. Kaarevan CQ27G2U-mallin toimitukset alkavat helmikuussa ja sen suositushinnaksi on asetettu 339 euroa."

Olisikohan tuo suora versio seuraava näyttöni. :think:

AOC Gaming Q27G2U/BK, 284€ | Hinta.fi
AOC Gaming CQ27G2U/BK, 298€ | Hinta.fi

Suora Multitronicista alle kolmeensataan. :eek:

Gaming Monitor producer AOC hits again: Q27G2U & CQ27G2U

Noissahan on jopa kaiuttimet, säädettävä jalusta ja LFC. :eek:
Tuo suora paneelinen näyttö kyllä herätti kiinnostukseni. Speksit näyttää pitkälti samalta kuin tässä MSI Optix MAG272QP.
Mitkähän tuossa on suurimmat erot, jotka mahdollistaa paljon kohtuullisemman hinnan?

Äkkiseltään en suurempia eroja löytänyt.
144Hz vs. 165Hz
Kaiuttimet vs. ei kaiuttimia

VA-paneelihan tuossakin on, vaikka Multitronic väittää muuta.
 

napsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
25.08.2019
Viestejä
1 676
Tuo suora paneelinen näyttö kyllä herätti kiinnostukseni. Speksit näyttää pitkälti samalta kuin tässä MSI Optix MAG272QP.
Mitkähän tuossa on suurimmat erot, jotka mahdollistaa paljon kohtuullisemman hinnan?

Äkkiseltään en suurempia eroja löytänyt.
144Hz vs. 165Hz
Kaiuttimet vs. ei kaiuttimia

VA-paneelihan tuossakin on, vaikka Multitronic väittää muuta.
Tuohon MSI:n näyttöön minäkin olen vertaillut. Kun toimituksen kanssa tulee 170 euroa eroa olisi MSI:n näytön syytä olla paljon parempi. Kirkkaushan tuossa MSI:n näytössä pitäisi olla parempi, kun AOC:n näytössä on tuollainen aika kehno, kuten videon lopussa nähdään n. 13 minuutin kohdalla:



Eihän tuossa videossa toki ole sama näyttö, mutta veikkaisinpa, että käytössä on sama paneeli kuitenkin.

---

Tietääkö kukaan toimiiko G-Sync tuossa AOC:n monitorissa?
 
Liittynyt
13.09.2019
Viestejä
106
Tuohon MSI:n näyttöön minäkin olen vertaillut. Kun toimituksen kanssa tulee 170 euroa eroa olisi MSI:n näytön syytä olla paljon parempi. Kirkkaushan tuossa MSI:n näytössä pitäisi olla parempi, kun AOC:n näytössä on tuollainen aika kehno, kuten videon lopussa nähdään n. 13 minuutin kohdalla:



Eihän tuossa videossa toki ole sama näyttö, mutta veikkaisinpa, että käytössä on sama paneeli kuitenkin.

---

Tietääkö kukaan toimiiko G-Sync tuossa AOC:n monitorissa?
Comparison between: 27" AOC Q27G2U, 27" MSI Optix MAG272QP

Tuosta kun vielä vertailee niin MSI:ssä on 10bit (8bit + FRC) paneeli ja AOC:ssä 8bit paneeli.
En tiedä sitten miltä tuo ero käytännössä sitten näyttää.
Toisena etuna MSI:lle on paremmat liitännät ja suurempi kirkkaus.
Tosin ainakin omassa käytössä arvelisin 250 cd/m^2 ja yhden DP liitännän riittävän hyvin.

Tuskin nämä ja tuo 144Hz --> 165Hz ovat tuon hintaeron arvoisia.
 

napsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
25.08.2019
Viestejä
1 676
Comparison between: 27" AOC Q27G2U, 27" MSI Optix MAG272QP

Tuosta kun vielä vertailee niin MSI:ssä on 10bit (8bit + FRC) paneeli ja AOC:ssä 8bit paneeli.
En tiedä sitten miltä tuo ero käytännössä sitten näyttää.
Toisena etuna MSI:lle on paremmat liitännät ja suurempi kirkkaus.
Tosin ainakin omassa käytössä arvelisin 250 cd/m^2 ja yhden DP liitännän riittävän hyvin.

Tuskin nämä ja tuo 144Hz --> 165Hz ovat tuon hintaeron arvoisia.
En minäkään näe tuota hintaeroa oikein perusteltuna. Minulla on varmaan tällä hetkellä ehdokkaina tuo suora AOC ja sitten LG 32GK850F-B, joka on se n. 450 euroa.
 
Liittynyt
13.09.2019
Viestejä
106
En minäkään näe tuota hintaeroa oikein perusteltuna. Minulla on varmaan tällä hetkellä ehdokkaina tuo suora AOC ja sitten LG 32GK850F-B, joka on se n. 450 euroa.
Laitoinpa tuon AOC Q27G2U/BK tilaukseen Multitronicista. Saa nähdä koska se saapuu varastoon. Tuo kohtuullinen hinta (1440p, 144Hz, VA, suora paneeli) houkutteli kokeilemaan vaikka varmasti tuostakin puutteita löytyy. Tuntuu että joidenkin puutteiden kanssa joutuu kuitenkin elämään ellei tuplaa tai triplaa budjettia.

Jos olen tuohon näyttöön vielä tyytymätön, niin todennäköisesti seuraava vaihtoehto on budjetin tuplaaminen tuohon LG 27GL850-B, tai johonkin muuhun näyttöön jossa tuo sama IPS-paneeli.

Tuossa AOC:ssä kyllä vähän mietityttää tuo matala ilmoitettu kirkkaus 250 cd/m2. Toisaalta tuossa MAG322CQRV ilmoitettu kirkkaus oli 300 cd/m2, ja kuitenkin kalibrointilaitteella mitattaessa maksimi oli vain 230cd/m2. Eli ilmoitetut arvot näyttävät olevan vähän sinnepäin ja toisaalta tuo 230 cd/m2 näyttää jo varsin kirkkaalta ainakin tämän vuoden ajan tyypillisessä valaistuksessa. Pimeässä huoneessa 150cd/m2 on mielestäni sopiva.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
897
230cd/m^2 voi tuntua matalalta jos tietokoneen näytölle paistaa kesällä aurinko kovin suoraa. Läppäreissä pidän 300cd/m^2 miniminä koska olosuhteita on vaikea kontrolloida, mutta kotona en niinkään välittäisi matalammasta.
 

napsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
25.08.2019
Viestejä
1 676
Laitoinpa tuon AOC Q27G2U/BK tilaukseen Multitronicista. Saa nähdä koska se saapuu varastoon. Tuo kohtuullinen hinta (1440p, 144Hz, VA, suora paneeli) houkutteli kokeilemaan vaikka varmasti tuostakin puutteita löytyy. Tuntuu että joidenkin puutteiden kanssa joutuu kuitenkin elämään ellei tuplaa tai triplaa budjettia.

Jos olen tuohon näyttöön vielä tyytymätön, niin todennäköisesti seuraava vaihtoehto on budjetin tuplaaminen tuohon LG 27GL850-B, tai johonkin muuhun näyttöön jossa tuo sama IPS-paneeli.

Tuossa AOC:ssä kyllä vähän mietityttää tuo matala ilmoitettu kirkkaus 250 cd/m2. Toisaalta tuossa MAG322CQRV ilmoitettu kirkkaus oli 300 cd/m2, ja kuitenkin kalibrointilaitteella mitattaessa maksimi oli vain 230cd/m2. Eli ilmoitetut arvot näyttävät olevan vähän sinnepäin ja toisaalta tuo 230 cd/m2 näyttää jo varsin kirkkaalta ainakin tämän vuoden ajan tyypillisessä valaistuksessa. Pimeässä huoneessa 150cd/m2 on mielestäni sopiva.
Ajattelin itsekin tilata tuon. Minulla ei ole kokemusta VA-paneeleista, joten pakkohan sellainen on ottaa ainakin kokeiltavaksi. Palautan sitten, jos en ole tyytyväinen.

Tuolla hinnalla näyttö lienee kuitenkin hyvä ostos ja sen kanssa ei tarvitse olla naimisissa loppuikäänsä, kun kuitenkin muutaman vuoden kuluessa tulee vaihdettua 4K-näyttöön.

---

Laitoin tilauksen. Hinta oli noussut hieman.

---

Internetissä sanottiin, että Eurooppa-hinta suoralle mallille olisi 330 euroa. Saa nähdä meneekö Multitronic tilausten kanssa puihin. Hintaeroa on kuitenkin vajaa viisikymppiä, joten sitä eivät voi kyllä hinnoitteluvirheeksi väittää, jos kuluttaja-asiamieheen otetaan yhteyttä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.09.2019
Viestejä
106
Ajattelin itsekin tilata tuon. Minulla ei ole kokemusta VA-paneeleista, joten pakkohan sellainen on ottaa ainakin kokeiltavaksi. Palautan sitten, jos en ole tyytyväinen.

Tuolla hinnalla näyttö lienee kuitenkin hyvä ostos ja sen kanssa ei tarvitse olla naimisissa loppuikäänsä, kun kuitenkin muutaman vuoden kuluessa tulee vaihdettua 4K-näyttöön.

---

Laitoin tilauksen. Hinta oli noussut hieman.

---

Internetissä sanottiin, että Eurooppa-hinta suoralle mallille olisi 330 euroa. Saa nähdä meneekö Multitronic tilausten kanssa puihin. Hintaeroa on kuitenkin vajaa viisikymppiä, joten sitä eivät voi kyllä hinnoitteluvirheeksi väittää, jos kuluttaja-asiamieheen otetaan yhteyttä.
Arvelin kanssa että on mahdollista että tuo hinta nousee vielä takaisin lähemmäs tuota ~370€, mitä se oli pari viikkoa sitten. Siinä mielessä laitoinkin tilaukseen vaikka ei ole vielä varastossa. Eiköhän se kuitenkin tuolla nykyisellä hinnalla toimiteta. Compusat näyttää toimitusaika arvioksi 3.2.2020, ei paha.
 

napsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
25.08.2019
Viestejä
1 676
Arvelin kanssa että on mahdollista että tuo hinta nousee vielä takaisin lähemmäs tuota ~370€, mitä se oli pari viikkoa sitten. Siinä mielessä laitoinkin tilaukseen vaikka ei ole vielä varastossa. Eiköhän se kuitenkin tuolla nykyisellä hinnalla toimiteta. Compusat näyttää toimitusaika arvioksi 3.2.2020, ei paha.
Hinta kyllä nousee, jos arvostelut ovat hyviä. :tup:
 
Liittynyt
28.01.2017
Viestejä
9
Morjensta! Onko kelläään jo kokemuksia Asus TUF sarjan näytöistä? Ite tilasin tämmöisen FullHD Pelamiseen --> Asus 24,5" TUF Gaming VG259Q, 144Hz Full HD -pelimonitori, musta - 249,00€
Joo. Pakkasin juuri tänään takaisin laatikkoon odottamaan palautusta. Pelikäytössä ei moittimista, mutta vaikkapa ihan tavallisessa surffailussa kuva oli niin... häiritsevä, että totesin paremmaksi kokeilla jotain toista mallia.

En oikein tiedä mistä oli kyse. Tekstiä oli omituista lukea ja kuva "eli" todella paljon päätä liikuttaessa sivulta vasemmalta oikealle - enemmän kuin viime vuosikymmenen alkupuolella ostetussa TN-paneelisessa BenQ G2222HDL:ssä. Redditistä löytyy hieman samankaltaisia kokemuksia: ASUS VG259Q Review - Super Fast Gaming IPS : Monitors
 
Liittynyt
02.03.2018
Viestejä
45
Joo. Pakkasin juuri tänään takaisin laatikkoon odottamaan palautusta. Pelikäytössä ei moittimista, mutta vaikkapa ihan tavallisessa surffailussa kuva oli niin... häiritsevä, että totesin paremmaksi kokeilla jotain toista mallia.

En oikein tiedä mistä oli kyse. Tekstiä oli omituista lukea ja kuva "eli" todella paljon päätä liikuttaessa sivulta vasemmalta oikealle - enemmän kuin viime vuosikymmenen alkupuolella ostetussa TN-paneelisessa BenQ G2222HDL:ssä. Redditistä löytyy hieman samankaltaisia kokemuksia: ASUS VG259Q Review - Super Fast Gaming IPS : Monitors
Tuohan kuulostaa oudolta? Ihan kuin puhuisit TN-Paneelista.. Osaatko avata tuota enemmän?

Itse tässä juuri arponut minkä IPS-näytön (ehkä myös kokoa isompana eli 27") sitä hommaisi. Nyt siis testissä Asus VG258QR TN-paneelilla . Mutta meinaa pää tulla kipeäksi tästä ja tosiaan värisävyjen muutokset vähänkin liikkuessa. Käyttö kumminkin laidasta laitaan, eli pelaamista, sekä vähän videoeditointia.
 
Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
429
Joo. Pakkasin juuri tänään takaisin laatikkoon odottamaan palautusta. Pelikäytössä ei moittimista, mutta vaikkapa ihan tavallisessa surffailussa kuva oli niin... häiritsevä, että totesin paremmaksi kokeilla jotain toista mallia.

En oikein tiedä mistä oli kyse. Tekstiä oli omituista lukea ja kuva "eli" todella paljon päätä liikuttaessa sivulta vasemmalta oikealle - enemmän kuin viime vuosikymmenen alkupuolella ostetussa TN-paneelisessa BenQ G2222HDL:ssä. Redditistä löytyy hieman samankaltaisia kokemuksia: ASUS VG259Q Review - Super Fast Gaming IPS : Monitors
Toimii moitteettomasti pelaamisessa.
Väritoisto minun silmään paljon asiallisempi kuin TN panelissa.
144hz ja Vega 64 toimii mukisematta.
ELMB vissii toimii automaattisesti ja paljon sulevampi kuva kuin normaali 144hz freesyncin kanssa peleissä.
Ja nettiselaaminen onnistuu asiallisesti, ilman häiriötä. Joko olen "puu" silmä että en erota mistään mitään.
 
Liittynyt
28.01.2017
Viestejä
9
Tuohan kuulostaa oudolta? Ihan kuin puhuisit TN-Paneelista.. Osaatko avata tuota enemmän?
Näh, ei ollut TN-tyylistä värien muuttumista. Varma en ole, mutta vähän lisää Internetiä tonkiessani tulin hypoteesiin että AG-pinnoite oli turhan aggressiivinen omaan makuuni. Voi tietysti olla, että PPI:n kasvaminenkin reilusti jostain syystä häiritsi liikaa.

Toimii moitteettomasti pelaamisessa.
Väritoisto minun silmään paljon asiallisempi kuin TN panelissa.
144hz ja Vega 64 toimii mukisematta.
ELMB vissii toimii automaattisesti ja paljon sulevampi kuva kuin normaali 144hz freesyncin kanssa peleissä.
Ja nettiselaaminen onnistuu asiallisesti, ilman häiriötä. Joko olen "puu" silmä että en erota mistään mitään.
Hyvä jos miellyttää, makuasioitahan nämä! Kävin itse kuitenkin hakemassa tilalle Lenovon Y27q-20:n, ja tuntuu omaan käyttöön toimivan paremmin. On tietysti tuplasti kalliimpikin. ELMB:n tai vastaavan teknologian puute vähän harmittaa, mutta toisaalta harva näyttö sitä tukee Freesyncin kanssa yhdessä muutenkaan eikä ole itsellä tarpeeksi rautaa pyörittää kaikkea 144fps.
 
Liittynyt
09.01.2020
Viestejä
96
Tuo suora paneelinen näyttö kyllä herätti kiinnostukseni. Speksit näyttää pitkälti samalta kuin tässä MSI Optix MAG272QP.
Mitkähän tuossa on suurimmat erot, jotka mahdollistaa paljon kohtuullisemman hinnan?

Äkkiseltään en suurempia eroja löytänyt.
144Hz vs. 165Hz
Kaiuttimet vs. ei kaiuttimia

VA-paneelihan tuossakin on, vaikka Multitronic väittää muuta.

Kattelin jonkuu aikaa eri näyttöjä ja tuntuu et jokaisesta löytyy jotain ongelmaa.Varsinkaa kun ei viitti ihan kaikkia rahoja laittaa näyttöön kiinni.Tuli sit ostettuu tää MSI Optix MAG272QP.Nyt tunnin verran käyttäny selaillu nettiä ja katellu youtube videoita ja pelannu CS:ssää Tosin vaa 60hz ja 20fps 1440p resoluutiolla ku on viel tää vanha läppäri.Ei anna ihan oikeeta kuvaa tällä koneella mut uus kone ei oo viel tullu.Mutta ihan hyvältä vaikuttaa näin alkuu ainakii.Ihan hyvät värit ja ihan ok katselukulmat.Eikä mitään häntimistä ollu pelatessakaan ent sitten 144hz/165Hz jää nähtäväksi.Pitää sit perehtyä enemmän kun uus kone tulee.Saahan tätä onneks 30päivää testailla.
 
Liittynyt
06.07.2018
Viestejä
62
Kattelin jonkuu aikaa eri näyttöjä ja tuntuu et jokaisesta löytyy jotain ongelmaa.Varsinkaa kun ei viitti ihan kaikkia rahoja laittaa näyttöön kiinni.Tuli sit ostettuu tää MSI Optix MAG272QP.Nyt tunnin verran käyttäny selaillu nettiä ja katellu youtube videoita ja pelannu CS:ssää Tosin vaa 60hz ja 20fps 1440p resoluutiolla ku on viel tää vanha läppäri.Ei anna ihan oikeeta kuvaa tällä koneella mut uus kone ei oo viel tullu.Mutta ihan hyvältä vaikuttaa näin alkuu ainakii.Ihan hyvät värit ja ihan ok katselukulmat.Eikä mitään häntimistä ollu pelatessakaan ent sitten 144hz/165Hz jää nähtäväksi.Pitää sit perehtyä enemmän kun uus kone tulee.Saahan tätä onneks 30päivää testailla.
Laitahan lisää kokemuksia näytöstä kun oot päässyt perehtymään. Täällä kans olis harkinnassa kyseinen näyttö.
 

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
4 395
Näyttäisi lopulta tulevan kunnon HDR tuella oleva ips 1440p näyttö.
240hz G-sync tuettu ja freeSync preimum pro.
750cd kirkkaus HDR600 tuki.
Ei mitään turhia rgb valoja.
Saatavuudesta ei vielä tietoja.
Tulee myös halvempi 165hz versio ja 4k 144hz malli.

SPECTRUM FULL SPECS
 

Eksuu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2018
Viestejä
2 343
Näyttäisi lopulta tulevan kunnon HDR tuella oleva ips 1440p näyttö.
240hz G-sync tuettu ja freeSync preimum pro.
750cd kirkkaus HDR600 tuki.
Ei mitään turhia rgb valoja.
Saatavuudesta ei vielä tietoja.
Tulee myös halvempi 165hz versio ja 4k 144hz malli.

SPECTRUM FULL SPECS
Minulle tuossa olisi melkolailla täydellisillä spekseillä näyttö, mutta en uskalla ainakaan ennakkovarata pieneltä ja melko tuntemattomalta valmistajalta ns. ennen näkemätöntä näyttöä. Ihme, ettei suuremmat valmistajat ole tuoneet tuollaista vielä markkinoille.
 

njs

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 159
Siinä vaiheessa kun tuo saadaan markkinoille on noita varmasti tarjolla isommiltakin valmistajilta.
 
Liittynyt
22.05.2017
Viestejä
1 768
On kyllä varsin kiinnostavan oloiset näytöt. Mukavaa vaihtelua "gamer" paskeeseen jota markkinat tällä hetkellä pullollaan. Simppeli ja tyylikäs muotoilu ilman mitään valo perseilyä tms.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 082
En kyllä laittaisi yhtään jeniä tuollaiseen "täydelliseen näyttöön" ennakkoon, joka maksaa vain 500 taalaa siinä missä isot valmistajat ovat saaneet "melkein yhtä hyvillä" spekseillä paneelit noin 2000e hintaluokkaan.

Sanoisin että it is a scam. Odotteleepi rauhassa siihen kun nuita saa verkkokauppa.comista niin eipähän jää kusetettu olo.
 

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
4 395
Minulle tuossa olisi melkolailla täydellisillä spekseillä näyttö, mutta en uskalla ainakaan ennakkovarata pieneltä ja melko tuntemattomalta valmistajalta ns. ennen näkemätöntä näyttöä. Ihme, ettei suuremmat valmistajat ole tuoneet tuollaista vielä markkinoille.
Ei kannata varata kun heidän tabletti julkaisu meni ihan penkin alle.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
85
En kyllä laittaisi yhtään jeniä tuollaiseen "täydelliseen näyttöön" ennakkoon, joka maksaa vain 500 taalaa siinä missä isot valmistajat ovat saaneet "melkein yhtä hyvillä" spekseillä paneelit noin 2000e hintaluokkaan.

Sanoisin että it is a scam. Odotteleepi rauhassa siihen kun nuita saa verkkokauppa.comista niin eipähän jää kusetettu olo.
Voi hyvinkin olla. Ainakin on hyvä keino tulla markkinoille ja tehdä nimeä. Itse saattaisin sen tehdä juuri noin eli tekemällä ensimmäisen satsin omakustannehintaan ennakkotilaajille markkinointimielessä ja sitten uudella satsilla hakea normaalikatetta. Markkinointiin tarkoitetun budjetin käyttää muutenkin kuin ostamalla mainoksia lehdistä.

Varman päälle pelaaja odottaa toki laitteista arviot ennen kuin painaa liipasinta :)
 

Eksuu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2018
Viestejä
2 343
Ei kannata varata kun heidän tabletti julkaisu meni ihan penkin alle.
Tätä muistelinkin, ettei paljoa ole läppäreitä näkynyt. Haiskahtaa olevan vähän liian hyvää ollakseen totta nuo näytöt. Hinnat ovat ainakin niin matalat, että vaikea uskoa.
 

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
4 395
Siinä vaiheessa kun tuo saadaan markkinoille on noita varmasti tarjolla isommiltakin valmistajilta.
Ces messuilla ei julkaistu yhtään mallia ainostaan lisää rgb ja 4k malleja ja sitten näitä korkean virkistystaajuden malleja en muista resoja niissä mutta hdr600 tukeva ei tullut.
 

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
4 395
Tätä muistelinkin, ettei paljoa ole läppäreitä näkynyt. Haiskahtaa olevan vähän liian hyvää ollakseen totta nuo näytöt. Hinnat ovat ainakin niin matalat, että vaikea uskoa.
Pitää muista että tuo näytön hinta on ilman jalustaa jos haluaa sen niin maksaa n100€ lisää.
Ja myös noi hinnat on ennakkovarajille eli saa varman satasen lisää pistää kun tulee yleisesti myyntiin.
 

Eksuu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2018
Viestejä
2 343
Pitää muista että tuo näytön hinta on ilman jalustaa jos haluaa sen niin maksaa n100€ lisää.
Ja myös noi hinnat on ennakkovarajille eli saa varman satasen lisää pistää kun tulee yleisesti myyntiin.
Sata tai pari sinne tänne on mielestäni vieläkin melko halpa tuollaisille näytöille. Hieman on semmonen fiilis, etten usko ennen kuin näen.
 

napsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
25.08.2019
Viestejä
1 676
Jaahas, Multitronic on vaihtanut AOC Q27G2U/BK:n varastoon saamispäiväksi 14.2. :tdown:
 

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
4 395
Kyllä verrattuna näihin 4k hdr1000+ mallehin niin on suht halpa epäilen että hinta tulee olemaan n 700-790€ eli kuitenkin parisataa euroa kalliimpi mitä nykyiset parhaat mallit esim LG 27GL850-B.
 

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
4 395
Tuo AOC malli on varman aika kysytty tällä hetkellä eli voi johtua siitä.
 
Liittynyt
09.01.2020
Viestejä
96
Laitahan lisää kokemuksia näytöstä kun oot päässyt perehtymään. Täällä kans olis harkinnassa kyseinen näyttö.
Ollu vieläkii tää näyttö kytkettynä läppäriin elikkä ollu vaa työpöytä käytössä.Tähän asti oon kyl tykänny.Tukeva jalusta hyvät säädöt eikä vie paljoa tilaa pöydältä siitä iso plussa.Hyvät värit tosin nyt vielä etenkin kun kirkkautta ja kontrastia joutunu tiputtaa lyhyen katseluetäisyyden takia niin vaaleella taustalla reunoissa ihan tosi pientä mustaa hehkua.Ja pikimustalla ruudulla pientä hehkua mut tää on ainakii niin pientä et itteeni ei haittaa yhtään.Enemmi reunahehkua tulee miun Lg telkkarista mikä on ips paneelilla ja tässä kyl näytössä paremmat väritkii.Katselukulmat on miusta kans aika hyvät.Nettiselailu ja tekstin lukeminen on myös hyvin luontevaa.Näytön säätöjä on myös helppo käyttää.Hdr:rrää koitin äske eikä kyl näyttäny hirveen hyvältä (ylikorostuneet epätarkat värit).Pelikäyttöä tuli sillo alussa vaa koitettuu ku ei tää kone pyöritä kunnolla edes cs:ssää ku 20 fps lukemilla 1440p resoluutiolla, silloin näytti hyvältä.lopullinen tulos selviää sit kun saan sen paremman koneen.Ainut syyni ois enää tän palauttamiseen ois paha häntiminen esim 165hz:llä mitä en kyllä usko.sanottakoon viel tähän loppuun et en oottanukkaan ihan täydellistä näyttöö tässä hintaluokassa eikä itellää oo semmosta kokemusta näistä kuin monella täällä foorumilla.Jos ostopäätös pelottaa niin eiköhän tuolta maailmalta luulis kohta putkahtavan jonkuu ammattilaisen arvio tästä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.07.2018
Viestejä
62
Ollu vieläkii tää näyttö kytkettynä läppäriin elikkä ollu vaa työpöytä käytössä.Tähän asti oon kyl tykänny.Tukeva jalusta hyvät säädöt eikä vie paljoa tilaa pöydältä siitä iso plussa.Hyvät värit tosin nyt vielä etenkin kun kirkkautta ja kontrastia joutunu tiputtaa lyhyen katseluetäisyyden takia niin vaaleella taustalla nurkissa ihan tosi pientä mustaa hehkua.Ja pikimustalla ruudulla pientä hehkua mut tää on ainakii niin pientä et itteeni ei haittaa yhtään.Enemmi reunahehkua tulee miun Lg telkkarista mikä on ips paneelilla ja tässä kyl näytössä paremmat väritkii.Katselukulmat on miusta kans aika hyvät.Nettiselailu ja tekstin lukeminen on myös hyvin luontevaa.Näytön säätöjä on myös helppo käyttää.Hdr:rrää koitin äske eikä kyl näyttäny hirveen hyvältä (ylikorostuneet epätarkat värit).Pelikäyttöä tuli sillo alussa vaa koitettuu ku ei tää kone pyöritä kunnolla edes cs:ssää ku 20 fps lukemilla 1440p resoluutiolla, silloin näytti hyvältä.lopullinen tulos selviää sit kun saan sen paremman koneen.Ainut syyni ois enää tän palauttamiseen ois paha häntiminen esim 165hz:llä mitä en kyllä usko.sanottakoon viel tähän loppuun et en oottanukkaan ihan täydellistä näyttöö tässä hintaluokassa eikä itellää oo semmosta kokemusta näistä kuin monella täällä foorumilla.Jos ostopäätös pelottaa niin eiköhän tuolta maailmalta luulis kohta putkahtavan jonkuu ammattilaisen arvio tästä.
Kiitos infosta, vaikka nopempi tempoista pelaamista et vielä päässytkään kokeilemaan. Joo, turha näiltä näytöiltä on odottaa mitään oled tasoista mustaa, vaikka kontrasti onkin suhteellisen hyvä näissä, niin useasti tuo musta hieman "hehkuu". Tuskin haittaa. Hdr on näissä kai melko kehno, mutta se ei ole itselle niiiin tärkeää tuossa hintaluokassa. Eipä tuossa epäilytä juuri muu kuin juurikin tuo liiketoisto, muissa osa-alueissa on varmasti parempi kuin nykyinen useamman vuoden vanha full hd tn-näyttö. Ostopäätös ei sen suuremmin pelota, kunhan näytön voi palauttaakin siinä tapauksessa että siinä ilmenee jotain ylitsepääsemätöntä. Käyttäjäarvosteluja löytyy netin syövereistä jo jonkin verran, mutta ei vielä ammattilaisen tekemää. Eiköhän sellainenkin pian tosiaan saada.
 

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
4 395
Kiitos infosta, vaikka nopempi tempoista pelaamista et vielä päässytkään kokeilemaan. Joo, turha näiltä näytöiltä on odottaa mitään oled tasoista mustaa, vaikka kontrasti onkin suhteellisen hyvä näissä, niin useasti tuo musta hieman "hehkuu". Tuskin haittaa. Hdr on näissä kai melko kehno, mutta se ei ole itselle niiiin tärkeää tuossa hintaluokassa. Eipä tuossa epäilytä juuri muu kuin juurikin tuo liiketoisto, muissa osa-alueissa on varmasti parempi kuin nykyinen useamman vuoden vanha full hd tn-näyttö. Ostopäätös ei sen suuremmin pelota, kunhan näytön voi palauttaakin siinä tapauksessa että siinä ilmenee jotain ylitsepääsemätöntä. Käyttäjäarvosteluja löytyy netin syövereistä jo jonkin verran, mutta ei vielä ammattilaisen tekemää. Eiköhän sellainenkin pian tosiaan saada.
Kaikki HDR400 tason näytöt ei kannata ostaa sen perustella kun se standardi on ainostaan markkinointia varten tehty ja se pitäisi poistaa omasta mielestä kokonaan kun on monelle harhaanjohtava kuluttajalle.
 
Liittynyt
06.07.2018
Viestejä
62
Ei varmasti. Oishan se oikeasti toimiva Hdr mukava saada näyttöönkin, mutta sellaiset taitaa olla vielä valitettavasti vähissä tai vasta tuloillaan.
 

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
4 395
Ei varmasti. Oishan se oikeasti toimiva Hdr mukava saada näyttöönkin, mutta sellaiset taitaa olla vielä valitettavasti vähissä tai vasta tuloillaan.
Löytyy ainostaan 4k näytöistä tällä hetkellä kunnolliset local dimming ym.. ja ces messuilla julkisti hdr1400 tason malleja ongelma vain niissä on järjetön hintataso ja koko on vähintään 32" ja kun vielä ei löydy displayport 2.0 tuki tai hdmi 2.1 niin ovat hieman välimalleja että niistä saa kaiken irti.
Jos haluaa sellaisen ostaa niin hintataso liikkuu varman 32" 3000+€ ja 43" lähemmäs 5000€
 
Liittynyt
09.01.2020
Viestejä
96
Nonii tänää ajelin kaverille testaamaa tätä näyttöä dp-kaapelilla 165hz ja Cs Go oli pelinä.Ei ollu mitään ongelmia liiketoistossa ei varjokuvia eikä mitään muutakaan ongelmia.Tällä kertaa ei tehot loppunu kesken ku oli 2080ti näyttiksenä.Koitin lopuksi vielä star warssia ja sekii näytti ihan hyvältä.Kaverikii pelailee jonkuu verran ja sano kans et ihan hyvältä vaikuttaa tää näyttö.Ois voinu enemminkin testailla mutta monet pelit ootteli jotai isoja päivityksii ja töihin pitää viel keretä.Mut ois tossa cs:ssän aika varmaa huomannu isoimmat puutteet.Värit ois ehkä voinu olla vähän terävämmät mut pitää niitä sit säädellä joku hetki.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 296
Viestejä
4 156 646
Jäsenet
70 406
Uusin jäsen
Eppupelaa

Hinta.fi

Ylös Bottom