Pelimies eksyy eroottispeleihin

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja sinihiekka, 07.12.2019.

 1. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  753
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  [​IMG]

  Lokakuussa tuli törmättyä Summertime Sagaan pelikeskustelussa. Summertime Saga on siis Patreonin tämän hetken neljänneksi rahoitetun projekti kuukausittain keräämällään 55 000 dollarilla, mikä jatkaa esimerkiksi Leisure Suit Larryn sekä selainpelien perinnettä 2D-life siminä ja kaupunkikokemussimulaattorina hieman Persona 5:n tyyliin. Summertime Saga on vieläpä ilmainen peli, kuten lähes kaikki genren julkaisut, sillä tukijoiden Patreon-rahoitus elättelee tekijöitä.

  DarkCookie is creating Summertime Saga | Patreon

  Olin henkilökohtaisesti ehtinyt jo unhoittaa sosiaalisimien yläasteella mieluisan peligenren, kunnes aloin etsiskellä persona5maisia pelejä. Varsinainen yllätys oli kuitenkin, että eroottispelit ovat noin vuodesta 2018 eläneet Patreon-rahoitusbuumia, jonka myötä moni tekijä pääsee kuukausipalkoille ja siitä on seurauksena itse asiassa äärimmäisen hyviäkin pelejä.

  DrPinkCake is creating Adult games | Patreon

  Yksi antoisimmista peleistä, mitä on ikinä tullut pelattua, vaikkapa sarjassa Knights of the Old Republic II:n kanssa osuu tähän genreen, sillä sen verran hyvää pelisuunnittelua Being A DIK edustaa. Kun käsikirjoitus ja animaatiotyökin on kunnossa niin nämä pelit ansaitsevat näkyvyyttä, jossei jopa tunnustusta. Aika harvassa on syy-seuraus-mekaniikkaa tarjoavat, valinnaisuudella ryyditetyt pelijulkaisut jo konsoleillakin, joten siinä mielessä näihin tutustuttuani olen oppinut arvostamaan erityisesti Ren'Py-pelimoottorilla tehtyjä pelejä, joissa keskiössä on pelkkä pelaaminen eikä välivideon katsominen.

  Ren'Py -peleissä on maltillisimmillaan hyvin yksinkertainen tapa edistää välilyönnillä tarinaa, kunnes AAA-välivideopeleistä poiketen teet aktiivisia valintoja kohtausten kulkuun liittyen. Japanilaisissa hentai- ja eroge - peleissä on vuorostaan länsimaisiin verrattuna usein huomattavan paljon lineaarisempi tarinarakenne, joten nykyinen länsimaisten eroottispelien buumi tuottaa pelillisesti merkittäviäkin teoksia. Japanissa eroge on suurpeliteollisuus, kun lännessä ollaan pitkälti yksittäisten tekijöiden luovuuden varassa.

  Top Patreon Adult Games: Top Earners + Biggest + Highest Paid + Successful

  F95zone on tämän pelihaaran suosituin forumi sekä tietokanta, jolla on oiva hakukone pelien etsimiseen sinne kirjautuneille. Tekijöiden Patreon-sivustoilta useimmiten löytyvät latauslinkit, mutta esimerkiksi F95Zonessa ne ovat omissa ketjuissaan keskitetysti avausviestissä. Pelien asennusprosessi on sen mittainen, että purkaa zip-tiedoston vaikka 7zipillä ja lyö pelin käyntiin, joten tämä on vielä kaiken hyvän lisäksi vaivattomampi harrastus kuin konsolit tai Steam.

  Alla on näkemykseni tämän hetken parhaista peleistä.
   
  Xiyng tykkää tästä.
 2. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  753
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Summertime Saga

  Patreon-rahoitusjättiläinen 54 000 kuukausittain keräämällään dollarilla lie paras tuloportti 2D -peleihin. Pelinä Summertime Saga on persona5mainen kaupunkikokemussimulaattori hahmonkehityksineen verrokkiaan syvemmällä suhdepelillä, mitä tulee nuoren kössin elämään.

  Being a DIK

  Koskettava Acting Lessonsista tuttu käsikirjoittajamestarinsa suuntasi toisessaan pelissään fuksivuoteen Delta Iota Kappan osakunnan jäsenenä. Luvassa on 3D-osakuntaralliin yhdistettyä draamaa pelillisesti ja animaatiollisesti loistavassa teoksessa, joka on kenties parhain esimerkki listan pelien nautinnollisuudesta. Välilyönnillä edistät tarinaa ja hiirellä teet tiheään valintoja. Luennoilla ja tenteissä opiskelet muun muassa matematiikkaa, englantia ja sukupuolentutkimusta.

  Good Girl Gone Bad

  GGGB on vuorostaan täysin riisuttu animaatioista, mutta loisteliaan 2D-kuvakerronnan moninaisuus kannattelee fantastisia kohtauksia. Peli on ultravalinnainen näkökulmanvaihdos nuoren naisen elämään, jossa opiskelut, seuraelämä, sosiaalinen media sekä sovinnaisuus kohdataan. Vaatinee kenties hieman totuttelua, kunnes valkenee kuinka henkilökohtaisellä tasolla puhuttelevan moraalinäytelmän Eva Kiss meille tarjoilee helposti välilyönnin avulla nautittavassa muodossa.

  Star Maidens

  Vielä alkuhuumaansa elävä Star Maidens on tällä erää ensimmäisen episodinsa mittainen, mutta omissa kirjoissani lupaavin uusi 3D-projekti tällä saralla kohtauspeliltään.

  Wands and Witches

  Jos haluaa matkata luomallaan 2D-pelihahmolla, naisena tai miehenä, Tylypahkaan, Likusterintien kauppakadun ostosreissua myöten tullakseen lajitteluhatun määräämän tuvan osaseksi Wands and Witches lie se peli. Hahmonkehitys jatkuu opinahjossa tehtävien kautta, joiden löytäminen edellyttää kuitenkin walkthroughin käyttöä, joten tämä ei kaikkeudessaan ole vähävaateisin peli pelattavaksi vaan etenee päivärytmissään.

  House Party

  House Party on ainoa ja ensimmäinen reaaliaikainen peli näistä, jonka kotibailu on kiehtova miljöö. Laitteistovaatimukset olivat vaan verrattain korkealla ettei kannettavallani sitä varsinaisesti pelaamaan päässyt, mutta hyvältä vaikutti vaikka oma illanviettoni päättyi suomipoikamaisesti pahoinpitelyssä surmatuksi tulemiseen olohuoneessa.

  Milfy City

  Kesti hieman aikaa ymmärtää Milfy Cityn suosiota, sillä kaupunkikokemuspelinä se on ontto ja minipelinsä ovat hirveää pelisuunnittelua. Mutta kunhan sain pelin rullaamaan ja aloin kohtaamaan hahmoja törmäsinkin valtavan viettelevään 3D-kohtauksellisuuteen sekä moninaisuuteen. Vaikka luo asetelmia, Milfy City ei ota Being a DIKin lailla taidokkaasti kaikkea iloa tai surua irti draamasta vaan keskittyy ennemminkin ainoastaan kivaan.

  Kingdom of Deception

  Maineikkaan Sierra Leen käsikirjoittama 2D-Kingdom of Deception on vuorostaan täysiverinen RPG -peli. Vihollisen väijytykseen jäänyt naiskenraali Sabia joutuu rakentamaan kaiken alusta uudelleen, taistellen tai alistuen, Grog og Darin örkkikylässä milteipä orjuudessa. Örkkien eri johtajien taakse ryhmittyvät valtataistot repivät rikki heimoa, jossa voi olla vain yksi päällikkö. Pelinä tämä on aika herkkä heittämään gameoveria, joten joka välissä saa olla tallentamassa, ellet aikonut pelata 20 päivää kylässä heti alusta uudelleen. Vuoropohjainen 1vs1-taistelu ja hahmonkehitys on kivaa. Sinällään tämä ei siis antaudu peluulle, jossa syy-seurauksia voisi Being a DIKin tai GGGB:n lailla vaan pelata läpi vaan rankaisee tallentamattomia siitä, mitä tämän pelinkeruu-urakan myötä olen oppinut pitämään harkitsemattona pelisuunnitteluna. Se vaikeustason nosto olisi parasta hakea muualta. Annetaan pelaajien olla pelaajia.

  A Wife and Mother

  Upean lavastus- ja valaistusssuunnittelun saattelema perheen muutto uuteen kaupunkiin perheenäidin näkökulmasta on tuotantoarvoiltaan ja viettelykseltään komeaa 3D-jälkeä. Hidaspolttoisesti etenevä peli haastanee pelaajansa moraalitutkielmana.

  Timestamps

  Kaupunkikokemuspelin sijaan tässä kodin piirin 3D-aikakonedraamassa olisi parempi esimerkkirunko Milfy Citylle eli herkästi edistettävä kohtauksellinen tarinavetoinen teos useammalla vastapelurilla.
   
 3. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 662
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olisko K-18 merkintä mitään vaiko saako sen vain räbän puolelle?
   
 4. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  753
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Ei ole tarjolla.

  En tosin tiedä tarvitaanko K-18 leimaa, kun parhaissa näissä viettelys ja peli ovat keskiössä eikä mekaaninen aikuisviihde. Eihän täällä elokuvakeskustelujaan kai merkata, että Talvisota, K-18 vaikka niissä olisi rakastelukohtauksia. Patreonin ja eri maksunvälittäjien omat säännöt taas määrittelevät peliprojektien sisältöä, joten kuvastokin on aika vaniljaa. Esimerkiksi kouriminen ja ilman suostumusta käyty kanssakäynti on näistä peleistä niiden perusteella pannassa. Ainakin, jos haluat rahaa tehdä teoksillasi.

  Peleistä parhaat ovat nähdäkseni ennemminkin 1980-luvun teinikomedioita ja Kubrickin Eyes Wide Shutia vastaavia tunnelmallisia teoksia. Vastaavia teoksia esitetään valtakunnan verkosta, joten ei tämän tarvitsisi olla tabu.
   
 5. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 662
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Totta ja onhan esim videopeleissä ollut eri rakastelukohtauksia mutta veikkaisin että videoiden tai kuvien muodossa ei saa tänne postata.

  Mitä sanoo @Sampsa tai @Juha Kokkonen ?
   
 6. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  1 129
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei ole tullut pelattua genren pelejä ja alun perinkin klikkasin aiheen auki tehdäkseni köyhän '"eksyy"-vitsin (lainausmerkit olennaiset), mutta tämähän näyttää varsin asialliselta setiltä. Sinänsä ei ole mitään genren pelejäkään vastaan mutta ei ole tullut silti tutustuttua.
   
  Dwerty ja sinihiekka tykkäävät tästä.
 7. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  753
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  En keksi, miksi pelien rohkeimpia kohtauksia tai kuvia tarvitsisi välttämättä sen enempää lähetelläkään ketjuun, niin se olisi varmaan siltä osin ihan hyvä linjaus. Harvemmin peruspeleissäkään lähdetään peliä purkaamaan siitä, että linkitetään vaikkapa kohtaus sellaisenaan.

  Vaivalloisempia romanssikohtauksia kuin mitä esimerkkipeleissä tulee vastaan on mielestäni nähty ihan peruspelitalojulkaisuissa, kuten vaikkapa Persona 5 tai Witcher 3, joissa odotat vastinetta pelihahmolle antamastasi ajasta tai lahjasta tai ostat tyynytalosta välivideollisen verran mekaanista kanssakäymistä, etkä sen sijaan pelaa läpi kohtausta, jossa on draamaa ja tekijyyttä molemmin puolin.
   
 8. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  753
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Mass Effect 2 unohtui vielä mainita suhteuttaessa genreä 2010-luvun valtavirran peleihin, sillä se ei ollut kovin peitelty, seksiä myyvä kuvaus ison pelitalon tuotteeksi. Siinä mielessä tämän genren parhaissa se viettelys lie jopa hienovaraisempaa, kun se ei välttämättä linkity ajatuksekseen palkkiosta. Tai kohtaus ole pelkkää mekaniikkaa. Toki genren alaisuudessa on myös reaaliaikaisia, Cryenginellä tehtyjä projekteja, joissa se pääpaino on avoimen pelimaailman mekaanisissa kohtauksissa, mutta yllä olevan listan peleissä painottuu kuitenkin ennemminkin tarinallisuus, pelaajan valinnaisuus ja hahmonkehitys, mikä on omissa kirjoissani jo aikalailla sitä mitä pelaamisen pitäisi olla välivideoiden katsomisen sijaan. Sääli, jos näihin liitetään herkästi ennakkoluuloja, kun osa on pelillisesti kunnianhimoisempia suhde- ja RPG -pelejä tai visual noveleita kuin 2010-luvun valtavirta tuottaa.

  Subverse

  Kickstarterissa 1,6 miljoonaa puntaa (himpun verran enemmän kuin Elite: Dangerous aikanaan) kerännyt Subverse on tiettävästi 2010-luvun ensimmäinen pelitalotuotantoon perustuva länsimainen eroottispeli menestyneeltä Studio FOWn animaatiopajalta. En vaan usko, että siitä olisi välttämättä avaamaan tulvaportteja, mitä tulee eroottispelien ammattituotantoihin, kun kuvastonsa on käsittääkseni huomattavasti itäisempää, erikoisempaa ja railakkaampaa kuin länsimaisten itsenäisten tekijöiden vaniljapainottaisissa peleissä, jotka ovat useimmiten peruspornosivustokuvastoakin maltillisempia.
   
 9. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  753
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Steamistä löytyviä suosituimpia alan pelejä esittelevät sivuston näyttävät listoillaan suosittelevan lähinnä japanilaisvaikutteisia, äärilineaarisia tarinoita tai mekaniikkapelejä, joten ei ole ihme, että länsimaiset indiet ovat pysyneet aikalailla underground-toimintana, jos yleiskuva on ettei näissä ole mitään pelattavaa. Esimerkiksi HuniePopilla ei ole jakoa länsimaisten yksityisten tekijöiden tai tekijätiimien tuotteita vastaan, mutta ilmeisesti anime-yleisö tarjoaa näkyvyyden.

  Sama linja jatkuu sitten konsoleilla, jossa Switchin suosituin pelin taisi olla lähinnä haptiseen tuntumaan kytketty teos eikä siis varsinainen pelattavaksi tehty peli, kuten aiemmin mainitut indie-genrehuiput.

  Acting Lessons ja Depraved Awakening ovat kuitenkin saavuttaneet menestystä tiettävästi Steamissä. Tiedä, mikä on suunta, kun Being a DIK, joka on kaikilta osa-alueilta huima hyppy eteenpäin näistä (samalta tekijältä kuin Acting Lessonsissa), näköjään julkaistaan Steamissä tulevaisuudessa.

  Se on sitten lähinnä masentavaa, että striimausnäkyvyyttä kosiskelevat viraalimarkkinointituotteet, kuten Kentucky Fried Chickenin rahoittama I Love You Colonel Sanders eivät sisällä pelillisyyttä ollenkaan, mutta ovat silti tunnetuimpien genrepelien joukossa. Oikeasti hyvistä genren peleistä puhuminen on sitten vastaavasti aikalailla tabu, kun taas verrattain vähävirikkeinen hauskuutus murtaa valtapelimedian kiinnostuksen.
   
  Xiyng tykkää tästä.
 10. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  661
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  "Tarinan" vuoksihan näitä pelataan.
   
 11. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  753
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Leisure Suit Larry nyt on ainakin jäänyt jengin mieliin. Oikein kukaan vaan ei lännessä tee pelejä, joiden teemoja ja kuvastoa elokuvissa, musiikissa ja kirjallisuudessa on arkipäiväistä käsitellä. Aivan samalla rohkeustasolla vieläpä.

  Kyseenalaistaisin myös todella pelataanko näitä, kun en vielä pari kuukautta sitten itse tiennyt, että tälläinen ilmiö on edes ajankohtainen. Kovin montaa peliä ei tarvinnut koittaa huomatakseen, että seassa on itse asiassa erinomaisia pelejä.

  Being a DIK ja Good Girl Gone Bad ainakin omissa kirjoissani menevät vaikkapa Persona 5:n edelle, mitä tulee tarinakulkuihin, joten en sanoisi, että pelitaloilla on mikään yksinoikeus tarinoihin. Kun 2010-luvulla keskustelut ja kohtaukset, joissa on valinnallisuutta seurauksineen ovet olleet ääriharvinaisia, niin se ei ole mikään mahdoton haaste tehdä aktiivista viihdettä. Passiivisia kymmenien tuntien välivideopelejähän nämä eivät pelirungoltaan ole vaan ennemminkin olympialaista estejuoksua.

  Pelituotantojen malliin ajatus siitä, että olisi useamman hengen tiimi kirjoittamassa tarinaa ja henkilöitä kollektiivina tuskin kirjailijoille maistuisi. Being a DIK sekä aivan poikkeuksellisen hauskan kirjoitusotteen tuotos Witch Trainer Silver ovat tekijöiltään osoitus siitä, että hyvin lahjakas dramaturgi tai hauskuuttaja saa kyllä soimaan vaikka minkälaisen pelin.

  Internet on lisäksi täynnä epäilemääsi niin kyseenalaistaisin liikuttaisiko mikä tahansa ihmisiä kuukausittain lahjoittamaan tekijöille 5000-50 000 dollaria, jos näissä peleissä ei olisi mitään pelattavaa tai kuvasto ei kestäisi vertailua muuhun taiteeseen. Aikuisviihdekään ei ole mitään tasavahvaa vaan sitä voi tehdä ajatuksen kanssa tai ilman. Kumpaakohan ammattimainen tuotanto pornossakaan enimmäkseen julkaisee.
   
 12. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 827
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En näe tuossa ketjun aloituksessa mitään ongelmaa - näyttäisi olevan ihan asiallisesti tehty. Tietysti eroottisten kuvien yms. osalta foorumin yleiset säännöt koskevat myös tätä ketjua. Ei tänne esimerkiksi leffoistakaan saa mitään yhdyntäkuvankaappauksia postailla.
   
  Sadness tykkää tästä.