Peliläppärin jäähdytys

Viestiketju alueella 'Jäähdytys' , aloittaja Hellrock, 11.06.2019.

 1. Hellrock

  Hellrock

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Hei kysyisin nyt vähän viel viisaammilta neuvoa kun hommasin tässä asus rog strix scar 3:sen peliläppärin ja no tiesin kyllä et esim cpu kannettavissa käy paljo lämpösenä kun pöytäkoneis

  mut en nyt ihan yli 90 asteen lämpöi sentään odottanu ni kävi tässä mielessä kun löysin esim kannettaville jäähdytys alustan cooler master ergostand iv ja 3x deltacon alipainejäähdytintä.

  et onkohan noi ihan passelit hommaan vai onko niitä parempia olemas en itse oikee ton parempia löytäny ni jos jollain on vinkkaa viel paremmat ideat ni ottaisin vastaan :)

  tässä on noihi tuotteisii linkit ERGOSTAND IV | Cooler Master ja Data-Systems

  ainaki aida64 mukaan prossu alkaa thermal throttlaa melkeen heti kun täys rasitus ja prossun nopeus tippuu 3.25Ghz ja pysyy siinä. toivottavasti noitten avulla sais täyden tehon irti rasitukses.
   
 2. HekaDesimaali

  HekaDesimaali

  Viestejä:
  118
  Rekisteröitynyt:
  18.04.2017
 3. Lare

  Lare Error 404

  Viestejä:
  1 268
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Jos läppäri imee ilmaa pohjasta, niin jäähdytysalusta saattaa toimia. Tai ei. Itsellä oli aikanaan iso Zalmanin jäähdytysalusta ja vanhan HP:n läppärin lämmöt tippuivat 15 asteella. Uudempaan Asukseen ei ollut mitään vaikutusta, vaikka sekin imi ilmaa pohjasta. Noista alipainejutuista ei kokemusta.

  Kannattaa ensin kokeilla kannettavan nostamista pöydästä jollain, jotta tuuletin saa paremmin ilmaa. Alivoltitus Intel XTU:lla on myös tehokas tapa laskea prossun lämpöjä.
   
 4. Hellrock

  Hellrock

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  ainaki tämä cooler masterin alusta laski kyllä maksimissaan noin 15 astetta. rasitukses about 10 nyt testataa huomenna lisäks viel ne 3 vaccuum imuria kumpi on parempi Pelkkä alusta, pelkät imurit vai kaikki yhdessä
   
 5. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 430
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Turhaa hikoilua imo. Jos prossu ei throttlaa, niin sykit vain turhaan ja kehität itsellesi ongelman.

  Jos prossu throttlaa, isket koneen takuuseen.

  Kontaktin parantaminen esim liquid ultralla voi olla toimiva vaihtoehto, mutta evää takuun. Alusta taas auttaa hiljentämään tuuletinprofiilia.

  Jos ja kun testaat tuuletuksen tehoa, tulee se tehdä vakiokierroksilla ja saman lämpöisessä huoneessa, jotta todellinen lämpö tulee ilmi.
   
  Sampsukka tykkää tästä.
 6. Hellrock

  Hellrock

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  ainaki jos tekee aida64:Sella ni throttlaa. ja pelissä kyllä vissii jos heittää silent tuuletin moden päälle balance/turbolla ei mun mielest in-game throttlaa yhtään
   
 7. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 430
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Niin, throttlaa tehosta ei lämmöistä. Tuon revikan pohjalta ei pitäis huolestua, jos prossu pysyy alle 99 ja käyttäytyy tehoiltaan hyvin & pätkimättä.

  Minulla nykyinen läpyskä varmaan seittemäs reissukäytössä ja external tuulettimien testailun jälkeen päätynyt pitämään alustan läppärin alla ja sallivan tuon jäähdytyksen toimivan automaattisesti kuten on suunniteltu sen sijaan, että pakonomaisesti alkaisi säveltämään omia virityksiä parempien lämpöjen toivossa.
   
  HekaDesimaali ja Hellrock tykkäävät tästä.
 8. Moloch

  Moloch

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  07.09.2018
  Biltemasta ostin tänään tämän:

  https://www.biltema.fi/redirect/productrelative/3/fi/2000040480

  Ei ollut kallis mutta tiedä sitten onko tehokaskaan. Ainakaan enää ei läppäri kuumenna reisiä. Ja tuulettimet eivät ole erityisen äänekkäitä. Mutta sen sinisen led-valon olisi voinut jättää pois...

  EDIT: parin tunnin käytön jälkeen uskaltaa varovaisesti suositella jos ei etsi kymmenien asteiden jäähdytystä. Oman HP Elitebook 2540p CPU lämmöt putosivat Core Temp:n mukaan vain noin 5 astetta. Mutta suurin hyöty on tosiaan siinä ettei läppäri sohvalla/sängyllä loikoillessa enää lämmitä reisiä. Eli siinä mielessä hyvä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2019
 9. KoneenKokoaja

  KoneenKokoaja

  Viestejä:
  327
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2018
  Ainakin itselläni samankaltainen jäähdytys alusta auttoi throttlettamiseen varsinkin kesähelteillä. Sen avun huomais ihan silmämääräisestikin kun frame ratejen heittely loppui pitemmässä pelisessiossa kun throtlettaminen väheni. Sen lisäksi toki imuroin läppärin aukoista pölyt pois kerran kuussa sen mitä 1500w immurilla sai. Tosin itselläni on nykyään desktop, mutta edellinen kone oli peliläppäri.

  (tuollaisesta alipaine systeemmistä itselläni ei ole mitään kokemusta)

  Itselläni throtlettaminen oli ongelma lähinnä vain kesähelteillä kun läppärin omat jäähyt ei enää helteiden aikana täysin riittäneet kovassa pelisessiossa pitämään lämpöjä alhaalla.
   
 10. Hellrock

  Hellrock

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Tää jäähdytys alusta nyt ennimäkseen ollu käytös kun saanu nostettua tota ylemmäks ni on pelaamises pitäny lämmöt alle 90 astetta reippaasti ni toimii ihan hyvin. imureil ei nyt saa kun lämmöt maksimissaan johonki 84 asteeseen kun kikkailee ne samalle tasolle kun tän alustan ni oikeastaan pelkkä alusta parempi kun yhdistelmä molempia koska sit ei tarvi kuunella helvetinmoista suhinaa.. :)
   
 11. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  208
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  sen verran vois mainita että kaltevat alustat tappaa tuulettimista laakerit.
   
 12. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  8 574
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos siellä on liukulaakerit (sleeve) tuulettimessa. Nestelaakerit (hydraulic) ei välitä.
   
 13. Hellrock

  Hellrock

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Hmm mistähän ton nyt ottais selvää asus rog strix scar 3 käytössä et kummat laakerit tässä ois.

  Muutaman kerran oon käyttäny kaltevassa asennos mut enpä nyt käytä enää ennenkun saan jostain infoa et kummat tässä on :p
   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2019