Peliläppäri vs pöytäkone

Viestiketju alueella 'Yleinen rautakeskustelu' , aloittaja ep3636, 03.01.2018.

 1. ep3636

  ep3636

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  05.09.2017
  Olen ostamassa konetta pelaamiseen ja tarvitsen myös läppärin muuhun käyttöön ja mietinkin, että pitäisikö vaan ostaa pöytäkone + joku halpa läppäri vai pelkästään peliläppäri? Olisi toki mukavaa pelata kodin ulkopuolellakin, mutten halua tehdä sitä suorituskyvyn kustannuksella.

  Niinpä kysymykseni onkin, että onko peliläppäreiden suorituskyvyssä eroa verrattuna pöytäkoneisiin, vaikka komponentit ovat näennäisesti lähes samat? Koska ilmeisesti ainakin näytönohjaimien ja prosessorien läppäriversioiden suorituskyvyt ovat vähän heikompia kuin vastaavanlaisten komponenttien pöytäkoneversiot. Lisäksi olen kuullut jostain, että läppärit alkaisivat hidastumaan enemmän ja aikaisemmin kuin pöytäkoneet, en sitten tiedä pitääkö paikkansa.

  Olen katsellut vähän eri vaihtoehtoja ja tässä olisi kaksi:

  Pöytäkone:
  Acer Aspire GX-781 pelitietokone - PC pelaaminen

  Ja läppäri:
  MSI GP62MVR 7RF-633NE 15.6&quote; pelikannettava - PC pelaaminen

  Noi näyttää suunnilleen yhtä tehokkailta. Toki läppärissä on ssd:n lisäksi myös hdd, mutta sellaisen saa nyt tohon pöytäkoneeseenkin. Mutta siis, onko noissa peliläppäreissä jotain huonoutta osissa, vaikka näyttäisi olevan samat osat (esim. molemmissa on gtx1060 3gb, ovatko ne silti erilaisia)?

  TL;DR: Jos pöytäkoneessa ja peliläppärissä on suunnilleen samat osat, ovatko peliläppärit silti olennaisesti huonompien jollain tavalla kuin pöytäkoneet vastaavilla osilla?
   
 2. TheMeII

  TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

  Viestejä:
  3 726
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Lämmönsiirto voi aiheuttaa läppäreissä ongelmia. Eli vaikka samantehoisia osia niin prossu ja näyttis viettää suuremman osan ajasta max lämmöissä ja alikellottavat itseään jäähtyäkseen. Ei välttämättä tee heti pakasta vedettynä, mutta kun jäähdytys imenyt itseensä jonkun aikaa pölyä alkaa ongelmat. (Ja usein puhdistus rikkoo takuun)

  Aloin myös miettimään samalla sitä että jos tarvit kannettavaa ei peliläppäri ole välttämättä se mitä kehtaa raahata joka paikkaan. tuo painaa 2.4 kiloa ja kun katsoin jonkun satunnaisen nettisurffailuläpyskän tietoja niin se painoi 1.4kg. (laturit vielä tuohon päälle)
   
 3. Talbot

  Talbot

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2017
  Itsellä ollut 3 kpl Asuksen ROG G -sarjalaisia pöytäkoneen korvaajana. Enpä varsinaisesti ole keksinyt valittamista kun ajattelee mihin nuo sopii parhaiten eli 600 km matka laneihin junalla/bussilla/lentokoneella sujuu helposti kokoonpanon mahtuessa selkäreppuun.. Eikä kotonakaan tarvitse erikseen tilaa välttämättä varata. Kyllähän noita liikuttelee, mutta työ/opiskelukäyttöön tai ylipäätään jos on tarkoitus paljon kuljetella mukana ja käyttää ns. lennossa, uskoisin kaipaavani nopeasti vähän näppärämpää mallia pidemmällä akkukestolla. Myöskin kun pöytäkone on nyt saapunut taloon niin eri kivaa ollut isommalta näytöltä kattella pelit. :jd:

  Tokihan vielä pöytäkonetta päivittelee helpommin mikä pelien kanssa tulee ennemmin aina vastaan.
   
 4. Aleksi_S

  Aleksi_S

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Vaikka suorituskyky riittäisi pelikannettavassa niin laadukkaat oheislaitteet lisäävät pelikokemusta merkittävästi. Pelaaminen esim 24/27" tuuman näytöltä hyvän näppiksen ja hiiren tai pädin kanssa on aika paljon kivempää kuin 15,6" läppärin näytöltä. Tämä minusta puoltaa pöytäkoneen hankintaan.

  Kannettavaan käyttöön voit ostaa vaikka käytetyn edullisen yrityskoneen. Pelikannettavissa on jouduttu tekemään kompromisseja juurikin esim. akun keston ja kannettavuuden suhteen.
   
 5. Jahonnes

  Jahonnes

  Viestejä:
  242
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ite aikanani peliläppärin omistaessani löin kotona läppärin kiinni erillisiin näyttöön, hiireen ja näppäimistöön. Muualla sitten käytin kannettavan omaa näyttöä ja näppistä.
   
 6. tommiq

  tommiq

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2017
  Sama
  Sama, itsellä on käytössä Aukeyn USB-C hubi johon menee HDMI ja neljä usbia niin läppäriin ei tarvitse kiinnittää "telakoituessa" kuin USB-C ja virtapiuha.

  Kannettavuus kärsii peliläppäreissä kuten aiemmin todettu, eihän tuota kovin usein tule oikeasti kannettua mukana kun 15-tuumainenkin on melko möhkäle (2,2 kiloa). Päivitettävyys kyllä ärsyttää eniten, kun entistä pöytäkonetta pystyi aina osa osalta muuntelemaan ja tätä nyt ei juurikaan pääse parantamaan.

  Ja lämmöt lähtee nopeammin kohoamaan kuin pöytäkoneessä, huolimatta jäähdytysalustasta. Tuulettimet käyvät myös äänekkäämmin, johtunee tuon lämmön lisäksi myös siitä, että se kannettava on siinä pöydällä eikä lattiatasolla jolloin se on lähempänä korvaa. Tuulettimia on myös vähemmän ja ne on pienempiä.

  Itsellä siis ASUS ROG STRIX GL502VM-FY188T 15.6'' Laitteeseen vaihdettu vain HDD:n tilalle SSD.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2018
 7. iNdo

  iNdo

  Viestejä:
  483
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  18,4"-(peli)läppärit vissiin kadonneet käytännössä kokonaan markkinoilta?
   
 8. allapo

  allapo

  Viestejä:
  290
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Thunderbolt3 kevytläppäri, 2in1 tai minipc Intel NUC (KYK) reissussa ja lisäksi thunderbolt3 kotelossa erillisnäytönohjain kotiin?

  eGPU kotelot
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2018
 9. Jälkiruoka

  Jälkiruoka

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  08.07.2017
  Peliläppäri ei ole juurikaan kannettava siinä mielessä, että sitä kantaa mieluusti töissä/koulussa mukana. Siirrettävä korkeintaan. Poweritkin on isoja ja painavia murkuloita.
  Lämpöongelmien lisäksi ainakin jossain bulkimmissa malleissa puhaltimien elinikä ja vaihdettavuus voi olla mitä on.
  Akkukesto on olematon tai korkeintaan surkea, eli sitä tiiliskiven kokoista ja painoista laturia saa raahata aina mukanaan.
  Laajennettavuutta ei käytännössä ole, korkeintaan ehkä muistia voi lisätä.
  Käyttäjästä riippuen voi silti olla käypä ratkaisu, kunhan tiedostaa ja hyväksyy haittapuolet.
   
 10. Ne0nlight

  Ne0nlight

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Tämä kaikki on valitettavan tuttua ja totta. Lisäksi ainakin itsellä läppärien liittimet, liitettävyys ja joissain tapauksissa näytönohjaimen ajurit ovat aiheuttaneet paljon harmaita hiuksia. Esimerkiksi HDMI-liittimestä ei oletuksena tule kuvaa pihalle, tai se tulee silloin tällöin. Liittimet ovat joko ahtaita tai menevät rikki helposti. Näytönohjaimen tai piirisarjan ajurit rampauttavat huonossa tapauksessa koko laitteen. Ainakin noissa perusnäyttiksissä monesti joutuu lataamaan valmistajan omilta sivuilta juuri sinun kyseiselle läppärille optimoidut ajurit, jotta ne toimivat hyvin myös jatkossa. Mitäs jos uusin peli vaatii uudemmat ajurit, ja (köh, köh Acer) on päivittänyt sinun mallisi ajurit vuonna 2016 ?? Ylipäätään läppäreissä joudutaan varsinkin pelaamisen suhteen tekemään aivan liikaa kompromisseja, jotta se pidemmässä käytössä olisi ainakaan minulle miellyttävää ja ennen kaikkea säätövapaata. Lisäksi jos pöytäkoneesta hajoaa jotain tai joku tarvitsee päivitystä, niin se hoituu helposti ja yleensä suht vaivattomasti. Läppärin kanssa sitten pääsee tutustumaan takuukäytäntöihin, mikäli ne ovat vielä voimassa. Vaikka tuleekin kalliimmaksi, ainakin itse suosittelen ehdottomasti erillistä pelikonetta ja sitten kevyempää ja kannettavampaa läppäriä mukaan silloin kun sitä tarvitsee.
   
 11. perato

  perato

  Viestejä:
  2 957
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Peliläppärille näen ihan muutamia käyttötarkoituksia:
  Matkaava elämäntapa; lentokoneessa, laivassa töissä tai paljon reissutöitä, matkustamista ja unettomia hotelliöitä. Tommosen raahattavan just ja just voi kantaa mukana jos tiedossa paljon toimettomia tunteja jossain muualla töiden välissä.
  Lapselle joka asuu vuoroviikoin kahdessa osoitteessa; pelilaite siirtyy kätevästi mukana ja on riippumaton paikalla olevista laitteista. Toki halvemmaks voi pitemmällä tähtäimellä tulla se kahden pelikoneen laittaminen eri osoitteisiin.

  Lähinnä siis jos on sitä peliaikaa reissussa paljon nii joo peliläppäri, jos reissussa tarvii vaan työominaisuuksia nii perus läppäri. Toki jos asunnossa on 10 neliötä voi se pöytäkone äkkiä viiä liikaa tilaa.


  Muuten kyllä melkee aina jos vaan budjetti antaa myöten, laittais kaks erilaista laitetta, pelikoneen kotiin ja läppärin sit työskentelyyn.
   
 12. Fabuseta

  Fabuseta

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Itellä on palvellut jo vuodesta 2013 Asuksen G75VX. Loistopeli! Painaahan se tuon 4.5kg, mutta en sitä kiikuttele pitkin kyliä juurikaan. Mutta helppo roudaa huoneesta toiseen, tai kesällä viedä vaikka terassille. Näppärä reppu tuli myös mukana, jossa kulkeutuu vaikka LANeille, tai kirjaston nopeille nettiyhteyksille, jos tarvetta.

  Vaikka ikää on jo, on laitos silti pysynyt hyvässä vedossa. Kerran vuodessa puhdistanut filtterit, eikä lämmöt ole missään vaiheessa ollut kriittisellä tasolla.

  Näyttö on 17", ja on ollut riittävän kokoinen moneen askareeseen.

  Ehkä ssd -levyn voisin päivittää jossain vaiheessa hypridilevyn kaveriksi.

  Toki X-sarjan Thinkpad löytyy sitten mobiilimpaan hyötykäyttöön ja Linux-kikkailuun.