Pelikonetta vähän erikoisemmilla reunaehdoilla, n. 2500 €

vpv

Liittynyt
05.08.2018
Viestejä
4
En ole hankkinut uutta pöytäkonetta noin kymmeneen vuoteen ja olen vähän pihalla konepakettien rakentamisesta. Nyt tekisi mieli ostaa uusi kone valmiiksi kasattuna. Pelien osalta olisi tarkoitus pelata lähinnä ajosimuja. Aion aloittaa vanhalla ratti-poljinsetillä, joten mikään siihen liittyvä ei tule vielä tähän hankintaan. Tulevaisuudessa tällä koneella haluaisin kokeilla VR-laseja, esimerkiksi Quest 3:a, mutta ei lasketa niitäkään nyt tähän pakettiin.

Mulla on pari hassua reunaehtoa, koska säädän usein Linuxien kanssa jotain. Emolevy saisi olla MSI PRO Z790-P (Wifi), koska siihen saa Dasharon avoimen lähdekoodin BIOSin/UEFIn. Aluksi varmaan ajaisin valmistajan BIOSia, mutta tulevaisuudessa voisi ehkä siirtyä tuohon Dasharoon. Näytönohjaimen pitäisi olla Radeon, koska (avoimen lähdekoodin) ajuritilanne Linuxilla on niin paljon parempi.

Linkki Datatronicin ostoskoriin. Onko jotain mitä pitäisi ottaa tässä huomioon? Budjetti noin 2500 €, mutta toki halvemmallakin voisi selvitä. Valitsin 13th gen -prossun, koska luin jostain, että erot 14th gen -prossuihin ovat pienet. Onko muistit ok? SSD-levyjä pitää olla kaksi, jotta voi asentaa Windowsin ja Linuxin eri levyille. Näyttishän on piiriltään Radeonien nopein (kai) tällä hetkellä ja ilmeisesti tuo Sapphire Nitro+ on muutenkin hyvä kortti. Näyttiksen voi vaihtaa pykälää edullisemmaksikin, jos ajosimuja varten ei kannata ostaa nopeinta. Valmiina on jo 4K-näyttö, joten sitä varten saattaisi olla hyvä olla reserviä koneessa.

P.S. Olisi varmaan ollut fiksua ostaa tää kone ennen ALV-korotusta, mutta kesällä oli kaikenlaista muuta tekemistä, joten maksetaan nyt sit vähän enemmän ALVia.
 

Timo 2

Premium-jäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
13 149
Vr takia menisin ehkä kuitenkin nvdialla ja ottaisin prossuksi 7800x3d:n tai sitten 9000 sarjasta riippuen sun tarpeista, sillä linuksilla 9000 on ollut hyvä julkaisu. Joten tän pohjalta miettisin vielä reunaehtoja.

Mutta jos nyt mennään noilla vaatimuksilla, niin
Tästä muistit

Tästä psu koska hinta on niin hyvä

Tästä jäähy.

Koppa on hyvä, mutta kallis. Itse säästäisin satkun laittaisin ennemmin jonkin lancool 216, fractal pop airin,

Gpu on hyvä, mutta ehkä sen satkun voisi säästää ja ottaa pulse maliin

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
252 326
Viestejä
4 397 249
Jäsenet
72 940
Uusin jäsen
Hamse

Hinta.fi

Ylös Bottom