Pelikonetta parilla tonnilla

Viestiketju alueella 'Konepaketit' , aloittaja erikoisninja, 26.09.2018.

 1. erikoisninja

  erikoisninja

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2018
  Uusi kone olisi tarkoitus hankkia lähitulevaisuudessa, käyttötarkoituksena pelaaminen + VR-taide. Budjettina joku pari tonnia, sanotaanko vaikka 2200€ max. En aio kellottaa. Kriteerinä bang 4 buck. Hieman on tullut tiputtua kärryiltä mitä rautaan tulee, joten arvostaisin suuresti jonkun viisaamman neuvoa.

  Koteloksi joku, joka on suht hiljainen, mutta tarvetta ei ole "vesijäähdytys ja parilla huntilla vaimennusmattoa"-tyyppiseen ratkaisuun. Kolmas Fractal Designin koppa on nyt käytössä, joihin olen ollut jokaiseen tyytyväinen, eli jotain tuollaista jossa ei ole näyteikkunaa tai pilluvaloja. Järjestelmälevyksi piisaa joku pieni SSD levy. 120GB nykyisessä, joka on piisannut mainiosti. Tuon kylkeen 6TB tai 8TB levy. NVidian näyttiksellä mennään, koska QuakeWorldissa on aina ollut omalla kohdalla jos jonkinlaista riesaa AMD:n korteilla. Elättelen toiveita siitä, että esim 1080ti saattaisi herua tarjoushintaan lähitulevaisuudessa uuden sukupolven korttien julkaisun myötä. VR:ksi Oculus Rift + kilkkeet. Jonkinsortin USB-hubikin pitäisi kai hommata.

  Mieluiten tietysti niin, että kaikki osat saisi samasta puljusta. En halua tilata ulkomailta. Ennestään löytyy näppis, hiiri, Cloud 2 luurit (ei tarvetta vahvistimelle) ja Asus VG248QE 1080p töllö, sekä Windows 7 lisenssi, joka päivitetty Windows 10. Tarvitaanko uusi lisenssi?

  1.png
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2018
 2. erikoisninja

  erikoisninja

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2018
  Vähän hätäisesti tuli lähdettyä tähän projektiin, eikä hyviä tarjouksiakaan ole näkynyt. Lisäksi onnistuin hankkimaan keuhkokuumeen, joka esti tehokkaasti perehtymästä aiheeseen siinä missä lähes kaiken muunkin. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että paluu elävien kirjoihin alkaa olla kohtapuoleen ajankohtaista, joten kasasin oheisen paketin summamutikalla. En ottanut USB-hubia, koska emossa näkyy olevan liittimiä mukavasti, ja Winkun lisenssin saa varmaan jostain muualta halvemmalla. Menin näköjään myös hieman yli budjetista. Kuten sanoin, tipuin kärryiltä aiheesta jo kauan sitten, enkä tiedä muutenkaan mistään mitään ja veikkaan myös unohtaneeni jotain olennaista, joten arvostaisin suuresti jos joku viisaampi viitsisi neuvoa.

  1.png
   
 3. E.T

  E.T

  Viestejä:
  3 544
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Näytönohjaimien kilpailutilannekin kun etenee yhtä vauhdilla kuin jääkauden jälkeensä jättämä siirtolohkare, niin kyllä se on Oculuksen kanssa hankala tuohon budjettiin mahduttaa.
  Noin paljoa en kyllä maksaisi Intelin kuudennen sukupolven arkkitehtuurin kuusiytimisestä prossusta. (Intelin kello ole sanonut Tick-Tock vuosiin)
  Ja Intelin vakiosirkkelihän on mitoitettu suunnilleen Microsoft Wordin prossukuormalle, niin joka tapauksessa tarvittaisiin se erillinen prossujäähy.
  Esim. Cryorig H7 olisi pätevä kohtuuhintainen ilman tilaongelmia.

  Ja kai on sitten jonkinlainen varmuuskopiointi tai tiedot epätärkeitä?
  Tallennuslaitteitahan on kahdenlaisia: Niitä jotka ovat jo hajonneet ja niitä jotka tulevat hajoamaan joku päivä.
   
 4. erikoisninja

  erikoisninja

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2018
  Kiitos vastauksesta. Intelin prossun laitoin lähinnä vanhasta tottumuksesta, ja olisi se kai parempi mitä tulee emulointiin. Niin juu ja koska olen jostain syystä siinä uskossa että NVidian näyttis saattaisi toimia sellaisen kanssa paremmin. Tosin emuloin tällä hetkellä ainoastaan niin vanhoja vehkeitä ettei sillä varmaan ole loppupeleissä yhtään mitään merkitystä. Pitänee katsella jotain fiksumpaa tilalle. Millaisella budjetilla tällaiseen projektiin mielestäsi kannattaisi lähteä?

  Mitä varmuuskopiointiin tulee niin en ole aivan varma mitä tässä haetaan. Useampi pienempi levy mieluummin? Jokatapauksessa hävitin jo sen vähän mitä korvaamattomaan tietoon tulee (skannattu taide ja työhön liittyvät) pari kuukautta takaperin sattuneesta syystä ja ajattelin vastaisuudessa tallentaa ne pilveen. Kaiken muun saa kuitenkin netistä kunhan jaksaa valuttaa. 6TB levy lähinnä noille emujutuille ja kaikelle sille muulle vähän vähemmän tärkeälle krääsälle mitä on vanhoille levyille kertynyt, joista on aika jättämässä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2018
 5. E.T

  E.T

  Viestejä:
  3 544
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Onko tarkoitus pitää konetta miten pitkään ilman isompia osien vaihtoja?

  No näytönohjainpuolella kyllä tulenee nyt parin vuoden sisään tapahtumaan paljon ja tällä hetkellä kallis rauta menettämään arvoaan:
  Ensimmäisenä on TSMC:ltä uusi valmistusprosessi. (jolla AMD:llä on myös parannetun Zen 2 arkkitehtuurin prossut testausvaiheessa ja palvelinmallit julkaistaneen CES:ssä)
  AMD:n resurssipulan helpotettua (Ryzenin myyntiin saaminen imi resursseja Vegalta) näytönohjainpuolellekin pitäisi tulla nyt uusittuja malleja edellistä viittä vuotta tiuhemmin.
  Ja Intel tulee mukaan erillisnäytönohjain kisaan 2020.

  Raytracinginkin tullessa laajemmin käyttöön peleissä tekniikan lanseeranneet kortit lienevät siinä jo keskinkertaisia.
  Kuten yleensä on käynyt jonkin uutuustekniikan tuotteille.


  Prossuissa suurimman osan vuosikymmenestä vallinnut kehityksen puute (+siitä seurannut hyvän prossun pysyminen täysin pätevänä sen puolenkymmentä vuotta) on nyt loppunut ja tilanne muuttunut rajusti reilussa vuodessa.
  Ryzenin pakottamana Intel on vihdoinkin joutunut nostamaan minimiydinmäärän kahdesta neljään ja desktop high endin ydinmäärän yli neljän, jossa se jumitti vuosikymmenen.
  Sen ansiosta pelinkehittäjillä on vihdoinkin hyvä syy panostaa pelien säiemäärien kasvattamiseen.

  Ja vaikka Ryzen on lähinnä GloFon valmistusprosessin rajoittamien kellotaajuuksien takia jonkin verran jäljessä näitä Skylake johdannaisia, nykyisiin AM4 emolevyihin tulee käymään kahden seuraavan julkaisun prossut.
  Lopputalven/kevään Zen 2 Ryzen 3000 vähintään tasoittanee nopeustilanteen Intelin kanssa useimmissa asioissa.
  Ja siitä vuosi eteenpäin tulee pienempi viilaus ja todennäköisesti korkeammat kellot valmistusprosessin parantuessa, kuten Intel on nostanut kelloja Skylaken jälkeen.
  Eli AM4 alustalla olisi mahdollista päästä pitemmälle "drop in" päivityksillä.

  Intelin päivitetyn arkkitehtuurin Ice Lake prossuthan eivät taatusti nykyisiin emolevyihin käy, milloin sitten tulevatkaan ehkä jopa 2020...
  Ne ovat olleet monta vuotta "kehityshelvetissä" johtuen FUBAR/SNAFU tilassa olevasta Intelin 10nm valmistusprosessista.
  (mahdollinen uusiksi suunnittelu nyky-Intelien Meltdown/Spectre haavoittuvuuksien takia ei sen alta näy)
  Ei Intelin CEO saanut kesällä kenkää alaiseen suhteen takia, vaan Intelin etumatkan tyrimisen takia.


  Hyvä ettei tule olemaan mitään tärkeätä.
  Ilman automaattista varmuuskopiointia olisi iso levy pitää tärkeämmät tiedot varmistettuna.
   
 6. maitopurkki

  maitopurkki

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017

  Coffee lake kuudes sukupolvi kyllä ole...
   
 7. Focus0

  Focus0 Technical Specialist Make ATK Great Again Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 680
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Coffee lake perustuu suoraan Skylakeen. Kaby ja Coffee laket eivät ole tavallaan uusia sukupolvia koska niissä on vain hierottu valmistusprosessia eteenpäin.
   
 8. erikoisninja

  erikoisninja

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2018
  Varmaan 3-5v. En tosin ole ikinä ollut niin hirveästi karamelligrafiikoiden perään, eikä täten tuota tuskaa vääntää vipuja pienemmälle. En myöskään ole ikinä ollut viimeisimpien herkkujen perään, vaan aina on menty karvalakkimalleilla jne. Uusimpia pelejäkään ei ole tullut pelattua juuri enää moniin vuosiin, kun ei nuo AAA-pelit ole juuri kiinnostanut, tosin tähän saattaa tulla muutos VR-vehkeiden myötä, jolloin olisi mukava olla mitenkuten tehokas kone alla. En vain viitsisi odotella projektin kanssa enää kovin kauaa, pääasiassa sen takia että nykyisestä myllystä on aika selvästi jättämässä. Black Friday olisi tietysti tulossa, jolloin saattaisi tulla parempia tarjouksiakin...
   
 9. erikoisninja

  erikoisninja

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2018
  Pikaisen googlettelun jälkeen vaihdoin prossun ja emon. Valitettavasti näyttiksen tarjous loppui sopivasti, joten otin tilalle halvimman 1080ti mitä Jimmillä oli. Budjetista mennään tietysti yli entistä enemmän. Toisaalta eipä tuo nyt niin kovin paha ole, varsinkin jos tuota voisi päivittää helpolla esim 3v päästä. Tuntuu vain, että joka kerta kun hommaa uuden koneen saa maksaa huomattavasti enemmän kuin edellisestä.

  Saattaa olla että vartoilen black fridayn tarjouksia ainakin näyttiksen osalta, mutta jos ei, niin onko oheisesta paketista jotain huomauttamista?

  2.png
   
 10. maitopurkki

  maitopurkki

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017

  Mielenkiintoinen selitys. Periaatteessa Haswellistä lähtien koko paska on samaa, mutta kyllä minä ainakin lasken hiukan viilaillumman chipin uudeksi geneksi, tehoero mikä vaan.
   
 11. maitopurkki

  maitopurkki

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017

  Entä jos laitat SSD:ksi hieman "turvallisemman"? Samsung 250GB 970 EVO SSD-levy, M.2 2280, PCIe 3.0 x4, NVMe, 3400/1500 MB/s - 89,00€
   
 12. erikoisninja

  erikoisninja

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2018
 13. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 244
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo emolevy on vanhaa B350-sarjaa, eikä muutenkaan kovin hyvä. Sanoo pojat siellä AM4-ketkussa ihan mitä tahansa. En parittaisi sitä 105W TDP:n prossun kanssa.

  Vaihda se vaikka tällaiseen:
  Asus ROG Strix X470-F Gaming emolevy - Emolevyt
   
 14. erikoisninja

  erikoisninja

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2018
  Juuri tämän halusin kuulla. Jimmillä kyseinen lankku näkyy olevan hinnoissaan, mutta onnekseni Gigantti löytyy lähimaastosta niin ei tarvitse tilailla. Kiitos!
   
 15. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 881
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Haswellin jälkeen Broadwell ja Skylake eivät ole pelkästään Haswell eri valmistusprosesseilla. Sen sijaan Kaby Lake ja Coffee Lake ovat samat kuin Skylake, vain valmistusprosessissa eroa.
   
 16. erikoisninja

  erikoisninja

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2018
  Päätin vartoilla Black Fridayn tarjouksia. Nythän asia on niin, että 1080ti saatavuus näyttää kehnolta ja mietinkin josko ottaisi RTX 2080 tilalle. Hintakin näyttää olevan samaa luokkaa, jollei sitten jostain ilmesty 1080ti hyvällä alennuksella, eli valinta on hyvin yksinkertaisesti 2080? En oikein jaksa uskoa että noita uusia kortteja tulisi hyvään alennukseen vielä. Tulevaisuuteen tuskin näkee kukaan, mutta mitään mietteitä tästä tai mistään aiheeseen liittyvästä? Porvarismi kunniaan ja RTX 2080ti suoraan tilalle? Kriteerinä edelleen b4b, budjetista on nyt päätetty joustaa hieman.

  Gigantissa on noita ja muitakin 2080 hyllyssä: Gigabyte GeForce RTX 2080 WindForce 3 OC näytönohjain - Tietokonekomponentit

  Osat ilman näyttistä millä mennään (haen emon Gigantista):
  3.png
   
 17. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 497
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Tuolla budjetilla ei ole mitään järkeä ostaa pientä ssd:tä. Laita suoraan 500GB, kun sillekään ei nykypelejä välttämättä mahdu yli kuutta kappaletta.
   
 18. erikoisninja

  erikoisninja

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2018
  Eipä sinne tarvitsekaan mahtua muuta kuin käyttis + QW + Kingspray + ehkä 1 peli, jos sattuu jotain pelaamisen väärtiä VR-peliä keksimään. Kuten sanoin, nykyisessä koneessa on 120gb SSD, joka on piisannut ilman mitään ongelmia. Jos käy niin, että innostun uusista peleistä VR-vehkeiden myötä siinämäärin etten jaksa latausaikoja vartoilla, niin ostan toisen SSD:n myöhemmin.