Pelikoneen jäähdytystä parantamassa, neuvoja kaivataan.

Viestiketju alueella 'Jäähdytys' , aloittaja Team_Slow, 09.05.2017.

 1. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 232
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kotelo: Raven Evolution RV02-EW
  Poweri: Corsair AX760
  Emolevy: Asus Maximus IV Extreme
  Muistit: 4x4GB Kingston 1333MHz DDR3 CL9
  Näytönohjain: MSI AMD RX 480 8gb
  CPU Intel i7 2600k @ 4.3 / Noctua Cooler NH-D15

  Pelailen tuollaisella kokoonpanolla. Päivittäminen polttelisi kovasti mutta en ilmeisesti hirveästi saisi prosessorin vaihdolla hyötyä joten vaihdan näytönohjaimen AMD:n uusiin kortteihin kun tulevat myyntiin ja saataville jos arvostelut yms. on kunnossa ja hoidan jäähdytyksen kuntoon.

  Suurin ongelma koneen kanssa on tuulettimien ääni. Pahimpana esimerkkinä Homefront 2 jota pelatessa kone huusi kuin olisi lentoon lähdössä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2017
 2. sawataqe

  sawataqe

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  15.12.2016
  Itellä tippui kivasti lämmöt laittamalla sivupaneliin tuuletin ja irrottamalla edestä hyllyt mihin kovot lyödään. 1070 käy enää 45-55c täydessä räiskeessä. Koppa fractal r5
   
 3. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 232
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tässä kotelossa sivutuuletin on hieman hankala.

  Huomasin että Asus fan Xpert onkin todella hyvä ohjelma tuohon säätämiseen ja näitä tuulettimia jotka minulta löytyy parempia ei ole joten täytyy vaan säätää kohdilleen. Harmi kun en aikaisemmin tätä Fan xpertiä saanut toimimaan vaan koitin speedfanilla säätää ja lopulta luovutin. Luultavasti homma korjaantuu kun saan pohjan tuulettimet säädettyä kohdilleen. Ne on meinaan melko tehokkaat. Pyörivät tällä hetkellä 300rpm vaikka ei vissiin pitäisi niin alhaisilla nopeuksilla edes toimia.
   
 4. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 761
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
 5. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 232
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuon luultavasti itsekin ostan. Haluan vaan nähdä että tuo toimii miten pitää kun noita alkaa porukat saamaan käyttöön ja paljastuuko jotain yllätyksiä tmv. kuten yleensä kaikissa ensimmäisen sukupolven laitteissa. Samalla luultavasti uusin koko koneen kun tuohon siirryn niin tulee olemaan kallis projekti jonka suunnittelen kyllä tarkkaan. Koitan nyt säätää nykyisen kokoonpanon kuntoon ja katsoa kuinka kauan malttaa välttää päivittämistä. Freesyncin ansiosta 60 fps näyttää käytännössä samalta kuin 120fps niin ei mikään pakko olisi päivittää vielä. Tosin harvoinpa sitä on pakosta mitään päivittänyt ;)

  Ite en tuosta läpinäkyvyydestä tykkää kun nykyisestäkin kotelosta jouduin laittamaan ikkunan koneen takapuolelle jotta ledit ei loista pihalle. MSI:llä ohjelma jolla sais ledit pois aiheutti niin paljon ongelmia ettei voinut käyttää. Tuossa kotelossa suurin heikkous kyllä eikä taida oikein mitenkään saada korjattua kun väkisin loistaa valoa joka suuntaan lasin takaa.
   
 6. apeaapina

  apeaapina

  Viestejä:
  332
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Calyossin tuotteet kiinnostavat itseänikin, mutta odottelen järkevämpiä hintoja ja kehittyneempää mallia. Tuolla Kickstarterissa annetaan ymmärtää, että NSG S0 maksaisi myöhemmin hankittuna 750 euroa. Joo ei tuu mitään tuolla hinnalla. :rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2017
 7. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  1 720
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Mikä MSI:n kortti sinulla on? Gaming X?
  Raven jne koteloissa jotka on käännetty 90 astetta voi olla ongelmia tiettyjen lämpöputkien kanssa. Uritetut putket on herkempiä painovoimalla kun taas powder putket ei niinkään. Tämä näkyy eritoten silloin jos lämmönlähde on korkeammalla kuin mihin se putki lähtee.
  Itse kokeilisin huvin vuoksi kääntää kokoonpanoa täydessä kuormassa ja katso vaikuttaako lämpötiloihin (ja täten tuulettimien kierrosnopeuteen), esim siten että emolevy on horisontaalisesti ja näytönohjain/prosessorijäähy on pystyssä. Tai sitten niin että emolevy on ns. normaalissa asennossa kuten perinteisissä koteloissa.
   
 8. ile

  ile

  Viestejä:
  511
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos kotelotuulettimet on ne jotka pitää meteliä niin nyppäse äänekkäimmät pörröttimet vauhista pois ja katso paljonko vaikuttaa lämpöihin. Parin asteen nousu tuskin kiinnostaa jos turbiini lakkaa huutamasta. Kunhan saa melun lähteen paikallistettua niin on helpompi lähteä suunnittelemaan, että mitä kannattaisi muuttaa.

  Tuo Lagittajan mainitsema seikka on myös kokeilunarvoinen. Itsellä oli kanssa vähän aikaa MSI:n RX480 Gaming X, tosin ITX-kopassa, mutta rasituksessa päästiin välillä 2200 kierrokseen minuutissa näytönohjaimen tuulettimien osalta. Tämäkin kannattaa tarkistaa, että kuinka kovaa hyrrät pyörii missäkin. Yleensä se missä on eniten kierroksia, aiheuttaa eniten melua.
   
 9. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 293
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Update AP-182:iin? Emossa ei voi säätää, mutta pistät minimillä ja mukanatulevilla potikoilla rullaamaan. Hinta vissiin ripauksen alle 50€
   
 10. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 232
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pelasin noin tunnin Fallout 4 ja tuulettimet piti melko paljon ääntä. Pidin Open Hardware Monitoria taustalla: Noi 500 rpm pyörivät tuulettimet on pohjan tuulettimet, ja fan 2 on kattotuuletin. CPU fan ei jostain syystä näy mutta noilla lämpötiloilla se tuskin on ongelma.

  Näytönohjaimen tuulettimet taas pyörii melko hervotonta nopeutta tuon mukaan. Täytyy siis kokeilla tuota kotelon asennon muuttamista.
   
 11. Revanssi

  Revanssi

  Viestejä:
  193
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Jos oikeasti äänekkyys häiritsee kokeile säädellä rx480 voltteja. Mitä tahansa 1v-1.15v välillä saattaa toimia tuolla 1300mhz.
   
 12. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 232
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Millä tuo kannattaisi säätää? Ainakin MSI oma ohjelma aiheuttaa niin pahoja ongelmia ettei sitä pysty jostain syystä kokoonpanollani käyttämään. Red screen of deathia, harmaita pikseleita näytöllä jne. ongelmia. Kesti hetken ennen kuin selvisi mistä kaikki ongelmat johtuivat kun kortin hommasin.
   
 13. Revanssi

  Revanssi

  Viestejä:
  193
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Radeon ohjelma versiolla 17.7.1 onnistuu volttien säätäminen. En suosittele tuota uusinta 17.7.2, koska voltit menee takaisin vakioksi parin minuutin jälkeen.
  Nuo msi ohjelman ongelmat kuulostaisi siltä, että se yrittää laittaa jotain OC profiilia päälle.
   
 14. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 232
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Testailin volttien laskemista mutta aiheutti kaatumista niin jätin vakioksi. Ostan luultavasti jonkun noista AMD:n uusista näytönohjaimista mutta ongelmahan on niissä luultavasti sama. Aloin kuitenkin miettimään että jos tästä ei hyvää/hiljaista saa rakennettua niin voisin toisaalta kotelon vaihtaa. Aikoinaan tämä vaikutti todella fiksulta ratkaisulta mutta ehkäpä siihen on syy miksi muut kotelo valmistajat ei ole lähtenyt emolevyä kääntämään. Yksi syy myös miksi tämän hankin oli vesijäähdytys mitä minulla ei enää ole eikä tule.

  Huomasin että tuo mikä näissä tuulettimissa eniten häiritsee on se että ne muuttuu koko ajan eikä pysy paikallaan. Avaan esimerkiksi selaimen niin kierros nopeudet muuttuu jne. Harmi ettei ilmeisesti ole sellaista tuulettimen säätöpaneelia mikä osaisi kätevästi näytönohjaimen tai prosessorin lämpötilan mukaan säätyä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2017
 15. Revanssi

  Revanssi

  Viestejä:
  193
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Silverstonella on patentti käännettyyn emolevyyn. Kokeile millä kelloilla saat vaikka 1.1v vakaaksi ei pitäisi tehoja lähtea juurikaan, mutta jos lähtee on käynyt huono tuuri. Tee tuulettimille oma profiili, ettei lähde niin äkäsesti nostamaan kierroksia.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2017
 16. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 232
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Täytyypä kokeilla lisää. Ehkäpä pitäydyn kuitenkin tässä kotelossa mutta koitan saada säädettyä kaikki kuntoon. Tänä vuonna luultavasti uusin näytönohjaimen ja ehkä tuulettimia ja tuuletin paneelin jos tarvitsee. Ensi vuonna sitten isompaa remonttia. Olisi tosin hienoa jos tuulettimet yms. olisi säädetty niin että kun emolevy vaihtuu ei tarvitsisi säätää uudelleen.

  Nähtävästi en huomannut että tuolla Wattmanilla pystyy myös tuuletinta yms. säätämään. Uskaltaakohan tuon näytönohjaimen lämpötilan päästää hieman ylemmäs? Ilmeisesti 73 asteessa alkaa tosin throtlaamaan? Voisi olla yksi ratkaisu antaa lämpöjen nousta hieman ylemmäs.