Pelikone max 1200e

Viestiketju alueella 'Konepaketit' , aloittaja m4ke87, 14.06.2018.

 1. m4ke87

  m4ke87

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2018
  Budjetti: max 1200e
  Ostopaikka: Komplett
  Ei käyttöjärjestelmää eikä kasausta
  Kone tulisi vain pelikäyttöön. Kellottaa ei ole tarve.
  Hiljaisuus toki plussaa.

  Tämmösiä osia kattelin niin olisko muuteltavaa?

  G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB KIT 3200Mhz
  MSI Z370 Gaming Plus, Socket-1151
  Phanteks Eclipse P400S Glass Silent
  Intel Core i5-8400 Processor
  Sapphire Radeon RX 580 8GB Nitro+ SE
  Corsair TX550M, 550W PSU
  Samsung 860 EVO 500GB SSD
  Seagate Barracuda 2TB 3.5'' HDD
  Cooler Master Hyper H411R Valkoinen LED
  ASUS DVD Writer, DRW-24D5MT

  =1172e

   
 2. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 431
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
 3. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Kyllä Ryzeni ottaa selkään i5:ltä suurimmassa osassa pelejä 1080p:llä, joten ei kyllä nopeempi ole... ja jos ton verran budjetti venyis, niin suoraa 25€ lisää ja 8600K kiinni.
   
 4. jorma88

  jorma88

  Viestejä:
  380
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Näytti minun mielestä että tuo koppa ei sisällä paikka tuolle DVD-laitteelle, en nähnyt mainintaa 5,25 paikasta.
   
 5. Mane

  Mane

  Viestejä:
  590
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse jättäisin tuon i5 8400 pois ja jimmssin tarjouksesta 8600k tilalle (219e). Jimmssillä myös z370 emoja tarjouksessa mutta ei taida olla mitään ihan noin edullisesti mitä Komplett myy tuota MSI:n gaming plus.
   
 6. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 431
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Tomppa sanoo Ryzeniä nopeammaksi CPU Hierarchy 2018: Intel and AMD Processors Ranked

  Sitäpaitsi Ryzenissä on 12 säiettä ja i5:ssa vain 6, siksi Ryzen on lähitulevaisuudessa parempi.

  Tähän voi lisätä mahdolliset Spectre/Meltdown/uudemmat haavoittuvuudet. Taas tuli yksi lisää jotka iskee vain Inteliin. Tulevat tietoturva-aukot riittävät yksinään syyksi olla ostamatta Intelin prosessoria tällä hetkellä.

  Oikeassa olet, 5,25 paikkaa ei kopasta löydy joten DVD-aseman asennus olisi tuskaista. Koppa vaihtoon tai ulkoinen DVD-asema tilalle.
   
 7. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Empä anna tolle tompan hierarkialle paljon arvoo, kun ei edes pelejä tai tuloksia kertonu. Kuitenkin moni muu testi mitä kattonu, näyttää päinvastasta useemman pelin kohdalla.
  Turhaa spekuloit miten ne säikeet tulevaisuudessa toimii. Ainahan AMD:llä on enemmän säikeitä ollu, mutta silti pärjänny huonommin peleissä.
  Eipä ne Ryzenit oo silti ohi menny, vaikka millaet spectret ja meltdownit on tullu ja niitten mukana suorituskykypenalttia.
   
 8. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 431
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  "Useampi peli" on todella kaukana kaikista peleistä. Lisäksi erot peleissä ovat usein niin pieniä ettei niitä suurin osa käyttäjistä huomaa mitenkään.

  Vielä vuosi sitten i7-7700K oli "future proof". Nykyisin kukaan ei suosittele pelikoneeseen 4-ytimistä Intelin prosessoria. Joten nimenomaan Intel-puolella kannattaisi olla hiljaa noiden säiespekulointien kanssa.

  Ei ole vielä näkynyt testejä esim. Spectre 4 korjauksilla tai viimeisimmällä LazyFPU korjauksella.
   
 9. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Sanoin useampi peli siksi, koska joku kuitenkin sanoo AMD-lasit päässä, sen yhden ainoon pelin jossa tulokset olis tasan. Kyllä ne tulokset on huomattavia. Miks ottasit jotain heikompaa omiin tarpeisiis?
  Ei kukaan suosittele mitään vanhaa prosessoria uuteen koneeseen, koska samalla hintaa saa uudemman. Kyllä se 7700k vieläkin pärjää erittäin hyvin peleissä. Empä ole ketään nähny suosittelevan AMD FX -sarjaakaan mihinkään buildiin, vaikka onhan niissäkin 8 säiettä.
  Enkä minä mitään spekuloinu, vaan ihan faktoihin perustin menneitä tuloksia.
  Tuskimpa ne uudet korjaukset vaikuttaa paljonkaan pelaamiseen ja peruskäyttöön.
   
 10. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 431
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Suurimmalle osalle nopeuserot peleissä ovat edelleenkin merkityksettömiä. Sen sijaan esim streamauksessa erojen merkitys on huomattavasti suurempi, suurimmalle osalle streamaajista.

  Sehän onkin hauskaa kuinka future proof prosessori vanheni yhdessä sekunnissa sellaiseksi jota kukaan ei suosittele. FX-sarjan uusin 8-säikeinen prosessori on vuodelta 2012, joten ei suuri ihme kun ei suositella.

  Niiden uusien korjausten vaiktuus jää nähtäväksi. Ihan kuten vielä julkaisemattomien aukkojen korjaukset. On täysin mahdollista ettei nykyisillä Intelin prosessoreilla tee kohta juuri mitään mikäli tarpeeksi paljon tulee aukkoja ja niihin tarpeeksi paljon nopeutta heikentäviä korjauksia.
   
 11. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Kyllä mua kiinnostas ainakin saada edes 60 fps resoluutiosta riippumatta pelissä, jota ei välttämättä saakkaan sillä heikommalla vaihtoehdolla. Toki samantekevää se sillon on jos pyörii 300 fps resoluutiosta ja pelistä riippumatta. Mutta näin ei ole.
  Edelleen, haluisin kuulla sun perustelut asialle, että miksi ostaisit OMAAN käyttöös heikomman prosessorin?

  Tässä keskustellaan pelaamisesta, ei striimaamisesta................ Miks sun pitää aina alkaa lähteen sivuraiteille siitä asiasta, mistä on kyse kun alkaa näyttään siltä, että olet väärässä?
  Onhan se 7700K futureproof. Hyvin se vieläkin pärjää peleissä, eikä yhtään sen omistajia kaduta ostos moneen vuoteen vielä eteenpäinkään. Ihan yhtä futureproof on mikä tahansa CPU, oli se sitten AMD tai Intel.
  Ihan kivat spekulaatiot sulla taas vaihteeks... Voihan se toki olla että AMD:ltä löydetään jotain vielä pahempaa ja menee koko firma konkkaan.
   
 12. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 431
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Ellei pelissä saa 60 FPS resoluutiosta riippumatta, on täysin turha syyttää prosessoria asiasta. Ei ole raudan vika jos pelissä on joku 30 FPS lock tai muuta vastaavaa kuraa. AM4 on parempi alusta ja siihen saa paremmin päivitettyä prosessoreita. Kun Zen2 julkaistaan ensi vuonna, minä isken Zen2:n koneeseen. Mitä tekevät 7700K:n omistajat? Toivovat että 4 ydintä riittää. Lisäksi noissa benchmarkeissa ei koskaan ole taustalla mitään, tositilanteessa on.

  Tietokoneelle saatetaan keksiä uusia käyttötarkoituksia hankinnan jälkeen. Kuten vaikkapa streamaus tai miksei kryptocoinien mainauskin. AMD:n näytönohjaimen ostaneet mainasivat paremmin kuin Nvidian näytönohjaimen ostaneet, hyvä esimerkki siitä ettei aina voi tietää mitä tapahtuu. Kukaanhan ei mainannut niillä näytönohjaimilla jotka oli ostettu ENNEN kryptoboomia :think: Pari FPS vähemmän on halpa hinta siitä ettei tarvitse ostaa uutta konetta mikäli vaikka streamaus alkaakin kiinnostamaan.

  Vai että 4 ytimen prosessori on yhtä futureproof kuin 6 tai 8 ytimen prosessori :D Löytyy sellainen 2017 julkaistu peli kuin Assassins Creed Origins joka hakkaa i7-7700K prosessorinkäytön ihan tappiin, koska ytimet loppuvat kesken :rolleyes: Melkoista futureproofia.

  Spectre ja Meltdown + LazyFPU aukot ovat todellisia. Ne AMD:n pahemmat aukot pelkkää spekulaatiota.

  Eli tiivistettynä syitä ostaa AMD: parempi alusta (nopea SSD ei hidasta ääritapauksissakaan), parempilaatuinen prosessori (ei tahnaa HS:n alla), pitkäikäisempi alusta (parempi päivitettävyys), enemmän ytimiä ja säikeitä (enemmän futureproof).
   
 13. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  No etkös sit just todistanu, että 7700K on futureproof, kun ei sitä voi syyttää ettei sais 60 fps joka pelissä.
  Ketään ei edelleen se päivitettävyys kiinnosta, kun yleensä täällä apua kyselevät ei päivitä konetta moneen vuoteen... monta kertaa toikin sulle pitää sanoo.
  Tässä uusien käyttötarkotusten tapauksessa ei sitten voi ottaa sitä vähän heikompaa prosessoria ottaa siihen käyttöön, kun taas sit sen AMD:n voi ottaa heikompana siihen suunniteltuun käyttöön??? Nää sun logiikkas on kyl aina niin utopisia xD

  Noi sun perustelut paremmasta alustasta on kyl aikamoista kuraa.
  Inteli kellottuu paremmin ne tahnat siellä sisälläkin. Pitkäikänen alusta on kyllä tässä asiassa turha, niistä syistä mitä oon sulle nyt 5 kertaa sanonu. Ja edelleen ne säikeet on turha vertailukohta, koska todistetuista syistä isompi määrä säikeitä ei välttämättä suoriudu paremmin.

  Vaikka kuinka 7700K olis tapissa säikeiden takia, niin silti antaa enemmän suorituskykyä siinä pelissä kun Ryzen. Aika kumma homma kyllä...
  @2:06
   
 14. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 431
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Sen "heikomman" AMD:n eroa suunnitellussa käytössä "parempaan" Inteliin on hyvin vaikea huomata. Jos taas se toinen käyttö kiinnostaa, ero on ratkaisevan suuri. Siltä pohjalta. Monet Intelin i3:n ostaneet harmittelivat takavuosina kun tuli ostettua vain i3 eikä i5/i7. Taisi tulla vähän muutakin käyttöä kuin suunnittelivat aluksi. Kalliiksihan se tuli.

  Jos kellottaa. Hyvin harva loppujen lopuksi siihen ryhtyy. Pitkäikäisen alustan ymmärrät kun Zen2 julkaistaan. Mitä ne todistetut syyt ovat? Se että vuoden 2012 prosessori ei pärjää nykyisin?

  Se ei anna enemmän suorituskykyä vaan enemmän FPS. Antaako paremmat frametimet myös? Epäilen. Lisäksi, kuten jo nähtiin, 7700K tukehtuu hyvin helposti jos taustalla on edes vähän lisäkuormaa. Ikävä pelata kun täytyy miettiä milloin joku taustaohjelma kaataa korttitalon :rolleyes:
   
 15. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Niin itkettäs muakin jos ostasin AMD:n pelikäyttöön ja ens vuonna ei sit pystyis pelaan uusia pelejä niin hyvin kun Intelillä.
  Eipä se päivitys siihen i5 tai i7 kovin kalliiks tule. Voi ne emolevyt ja vanhat prossut myydä, eikä se emolevyn erotus hirveen paljon ole. Ihan samanlailla se vanha AMD:kin pitää myydä.
  Jos et kellota, niin sillon ei ainakaan se purkaa siellä prossun välissä pitäs haitata.
  Turhaan mää niitä syitä sulle alan kertoon kuudetta kertaa, kun et niitä sillonkaan ymmärtäs AMD:n lasit päässä.
   
 16. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 431
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Ostaisin ensi vuonna Zen2:n joka pyörittää pelejä paremmin kuin mikään nykyinen Intel.

  Tulee se päivitys siihen i5:n tai i7:n selvästi kalliimmaksi verrattuna siihen että olisi heti ostanut i5/i7, eli i3 päivityksessä i5/i7 ei ole mitään järkeä koska se on niin kallista.

  Vanhalla AMD:lla pitää myydä vain prosessori. Prosessorin myynti on selvästi riskittömämpää ja helpompaa kuin emolevyn myynti.
   
 17. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Itekkin ostasin 10 vuoden päästä uuden Intelin, pyörittää pelejä paremmin kun mikään nykynen AMD.
  Eihän se päivitys tohon i5/i7 maksa muutakun sen prosessrin hinnan, ihan niinkun AMD:llä. Jos uudempaan sukupolveen vaihtaa, niin siihen lisäks se emolevyn erotus, mikä halvemman pään emoissa on jonkun max 50€. Eli empä nyt kauheen kalliista päivityksestä tiedä...
  AMD:llä se luvatti kantatuki loppuu 2020, jota ennen kyllä aika harva alkaa päivittään prossuansa, ellei ole harrastaja. Joten sen takia ei kyllä kannata alkaa huonompaa alustaa ottaan.
  Ja eihän sitä tiedä, jos vaikka z370/390 tukee seuraavaakin sukupolvee.
   
 18. Divi

  Divi

  Viestejä:
  761
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Olisiko aika hakeutua taas vaihteeksi sinne väittelyketjuun? @m4ke87 En näe hirveästi järkeä ottaa kellotusemoa ja sille kaveriksi kerroinlukittua prossua jota ei voi kellottaa. 8600K on ihan hyvä kuten Mane edellä jo sanoikin.
   
 19. Fenotype

  Fenotype Tukijäsen

  Viestejä:
  854
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Intel Core i5-8400 (6/6 ydintä/säiettä) :facepalm:
  Omassa 20€ amd fx 6300 prossussakin on yhtä vähän säikeitä ja se prossu on jo muinainen vuodelta 2012, :lol:
  Niin ei kyllä ole mitään järkeä suositella uutta intel 6/6 prossua ja vielä kaupan päälle Spectre, Meltdown ja LazyFPU jne..
  Mutta tottakai jokainen ostaa sitä mistä tulee hyvä mielikuva, intel on onnistunut hyvin mielikuvitusten markkinoinnissa.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 20. Divi

  Divi

  Viestejä:
  761
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  @Fenotype Kone tulisi vain pelikäyttöön. Kellottaa ei ole tarve. <--- Alotusviestistä suoraan. Kiinnostaisi ihan oikeasti nähdä niitä benchmarkkeja missä noi Ryzenit vie noita Intelin kiviä puhtaasti pelikäytössä. Muitakin kuin jotain cherrypickattua best case scenario hömppää.
   
 21. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Mitä helvettiä :D :D
   
 22. KiriGai

  KiriGai Palvelinvelho Tukijäsen

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Prosessoriksi amd, vaikka tässä ollaan kovasti muuta väiteltykkin. Uusi Ryzen 2600 kiveksi vaan noitten muistien kaverina, muutempa ei ole sanottavaa, muuta kun toi viisivarttinen asemapaikka puuttuu kotelosta.

  E: unohtui sanoa, että amdllä on myös paljon viileämpi prosessori ja kellot on matalemmat sen takia koska 4ghz ryzen vastaa hyvillä muisteilla 5ghz inteliä.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 23. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 431
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Ajattelin että aiot pelata pelejä etkä katsoa benchmarkkeja.

  Katso vaikka tuosta

  FPS on kova mutta laskeppa mitä FPS:a vastaa 26,2 ms frametime. Säästän laskemisen vaivan: noin 38 FPS. Samalla FPS mittari pyörii yli sadassa. Eli FPS näyttää hyvältä, peli tahmaa.

  Esimerkki siitä kuinka vähän pelkkä FPS kertoo. Ja kuinka vähän kannattaa vain tuijottaa benchmarkkeja ja FPS:a.

  Ensi vuonna AMD julkaisee Zen2:n joka sopii nykyisiin AM4-emolevyihin ja hakkaa kaikki nykyiset Intelit kevyesti.

  Kirjoittajalla on vuoden 2012 AMD prosessori, 6C/6T, joten ei järkeä vuonna 2018 ostaa 6C/6T Inteliä. Olen samaa mieltä.
   
 24. Fenotype

  Fenotype Tukijäsen

  Viestejä:
  854
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Oorait,
  Mitäs pelejä yleensä pelailet? , niistä on hyvä lähteä miettimään laitteistoa.

  Tossa juutuupi videossa puhuu jotain coreista ja säikeistä ja miten fps ei ehkä ole hyvä keino mitata. Ukko ihmettelee miten i5 vielä surpricinly sinnittelee mutta
  kaikki tietää mikä tulevaisuuden trendi tulee olemaan peleissä corejen ja säikeiden osalta. Kohta inteliltäkin tulee 8 core prossujakin, miksiköhän...
  Inteliltäkin löytyy useampi säie prossuja vissiin i7 suorittimissa olisi.

   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2018
 25. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Ja vertaat 7700K vs R2??? Ei kukaan ole ostamassa vanhaa mallia.
  Ensivuonna tulee uutta Ryzeniä, joka saa ens vuoden Inteliltä taas selkään. Ei mitään uutta.

  Etkös hetki sitten sanonu, että ei voi verrata mitään 2012 vuoden AMD ja 2018 Inteliä keskenää. Nyt sitten se onkin iha sama onko ne 6 säiettä vuodelta 2012 vai 2018.... ei herranjumala xD
   
 26. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 431
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Tuossa oli esimerkki siitä mitä liian vähän säikeitä saa aikaan. Ja prosessori oli Intelin paras peliprossu vajaa vuosi sitten. Osoittaa ettei Intelin prosessori välttämättä riitä peleissä edes puolta vuotta.

  Ens vuoden Inteliltä? Nämä nykyiset Intelit ovat samaa kamaa mitä julkaistiin 2015 :D En hirveästi yliarvioisi Intelin ensi vuoden malleja.

  Niin siis 2012 6 säiettä AMD. Vuonna 2018 16 säiettä AMD ja 6 säiettä Intel. Kehitystä?
   
 27. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Kyllä se intelin viime vuoden 7700K on vieläkin parempi kun nää Ryzenit tänä vuonna...
  Niillä säikeiden määrillä ei ole mitään väliä, jos ne on tollasta kuraa kun AMD:llä, ettei pärjää pienemmäälle määrälle.
  Myöskin vois ymmärtää tosta viestistäs, että Inteli 2015 parempaa tekniikkaa kun AMD:llä 2018?
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2018
 28. Stargate2017

  Stargate2017

  Viestejä:
  1 429
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  Minä sanon minun mielitpiteeni teidän GURUJEN kesken koska nyt on niin että en ole itse päättänyt jos AMD tai Intel.

  AMD Ryzen hyvät puolet:
  + Riittävän hyvä peleissä jos et ota ihan low end Ryzeniä.
  + Parempi usein jos ottaa multitasking esim videorenderöinti ja special hyötykäytö... pelaa youtube video samalla
  ja n muuta taskia niin... riippuu jos AMD ryzenilla on ennemän cores ja threads mikä vastaan mikä.
  + Viileämpi kuin INTEL. Minä haluan koneen joka kestää 10 vuotta siis CPU ja en puhu näytönohjaimesta.
  + Paremmin suojattu vs Meltdown ja muita CYBER hyökkäyksiä vastaan tai mitä niitä nyt kutsuisi.
  + Tasaisempi frame rate kuin Intel.
  + Tarjoa ratkaisua monelle eri budjetille ja käyttötarkoitukselle.
  + Riippuen emosta niin jos päivittää CPU esim Zen arktitehturiin todennäköisesti
  ei tarvitse vaihtaa emoa.
  Neutraali: Hyötyy enemmän nopeasta RAM jolloin voi haastaa jos kellottaa+nopeata RAM s Intel I5-8400 vaikka ei olisi super high end Ryzen.  Intel 7000 sarja huono sarja en hanki ja sillä sipuli.

  Intel 8000 sarja
  + Hieman parempi useimmissa peleissä tämä tietysti riippuu mikä Intel ei välttämättä Intel I5-8400 kellottamaton vaikka siinä on 6 cores.
  + Intel I5-8400 6 cores 6 threads ei nyt budjetti ratkaisuna tunnu huonolta varsinkin jos ei koskaan haluaa kellottaa.
  + Intel I7-8700k on paras CPU peleille juuri nyt siinä hintaluokassa.
  - Käy kuumana. Vakava ongelma se tietysti saa korjattua jäähdytyksellä mutta käy kalpaten mahdollisesti 5 vuoden käytön jälkeen.
  - Epätasainen framrate.
  - Haavoittuvainen Meltdown ja muille ongelmille.
  - Intel emot päivittäminen tuleville Intel sarjoille niin älä unta näe että vanha emo kelpaa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2018
  Threadripper tykkää tästä.
 29. täytelaku

  täytelaku

  Viestejä:
  282
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Alottajalle: Ostat sitten Intelin tai AMD:n samasta hintaluokasta niin et varmasti pety. Molemmat nykypäivänä hyviä vehkeitä ja näyttishän niissä peleissä ratkaisee.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 16.06.2018