Mainos Pelaa, missä haluat – siirtyminen työpöytäkoneesta pelikannettavaan

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mainos
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
18.05.2018
Viestejä
52
coore-asus-nb0-1024x556.jpg



Tämä artikkeli on Asuksen kanssa toteutettu kaupallinen yhteistyö:
Kaada pelaamisen raja-aidat ja pelaa suosikkipeliäsi ilman ajan ja paikan rajoituksia. Käymme läpi peliläppärin valintaan liittyviä tärkeitä seikkoja.

Voiko nykyään oikeasti korvata pelitietokoneen kannettavalla? Kun kyseessä on nykyaikaisen kannettavan tietokoneen komponentit, vastaus on kyllä. On kuitenkin joukko muita seikkoja, jotka kannattaa pitää mielessä kannettavaa pelitietokonetta hankkiessa. Näitä ovat liikkuvuus pelatessa sekä se, että pelitietokoneen voi aina ottaa mukaansa, joista molemmat hämärtävät vanhat rajoitukset, joihin pelaaja törmäsi lähtiessään vaikkapa mökille, veneelle, hiihtämään tai matkailuautolomalle.



Pelikannettavan avainominaisuudet lyhyesti:
  • Suorituskyky – nykyisten ja tulevien pelien pitää toimia
  • Näyttö – sinun tarpeisiisi sopiva tarkkuus ja kuvataajuus
  • Liitännät ja portit – liitännät nykyisille ja tuleville lisälaitteillesi ja varusteillesi
  • Liikkuvuus – miten helppo tietokone on ottaa mukaan?
  • Ylläpito – pidä koneesi hyvässä kunnossa, niin se pysyy suorituskykyisenä

Tässä artikkelissa esitellään Asus ROG Strix Scar II esimerkkinä helposti hankittavasta pelilkannettavasta.


Riittävä suorituskyky suosikkipelejäsi varten


Vanha, usein toistettu myytti on, ettei pelikannettava vieläkään riitä suorituskyvyltään korvaamaan pöytäkonetta. Suorituskyvyltään tehokkaampien ja vähemmän lämpöä tuottavien neliydinprosessorien sekä NVIDIAn Pascal-grafiikkapiirien tultua markkinoille tilanne on muuttunut.

Nopeat ja paljon tehoa vaativat FPS-pelit (First Person Shooter), kuten PUBG ja Overwatch, vaativat pelikoneelta vähintään neliydinprosessorin ja grafiikkapiirin, joka on vähintään GeForce GTX 10 -sarjan tehoa vastaava. Näillä eväin voi olla varma, ettei ruudunpäivitysnopeus putoa heikommaksi kuin 60 kuvaa sekunnissa (FPS) Full HD -resoluutiolla. Grafiikka-asetukset kannattaa säätää niin, että käytössä on koneen parhaat peliasetukset, joilla ruudunpäivitysnopeutena on vähintään 60 FPS. Alle 60 FPS:n kuvataajuudella näiden pelien pelikokemuksesta tulee nykivä, joka vaikuttaa negatiivisesti pelikokemukseen.



On toki olemassa monia pelejä, joissa tahti on rauhallisempaa ja jotka eivät vaadi yhtä suurta suorituskykyä kuin edellä mainitut esimerkit. Perehdy nykyisten ja tulevien suosikkipeliesi järjestelmävaatimuksiin ja valitse laitteisto niiden, tai mielellään hieman korkeampien, vaatimusten mukaisesti, jotta suorituskyvyn rajoitukset eivät ala häiritä pelikokemustasi.

Vinkki: Helppo tapa varmistaa pelikannettavan paras mahdollinen suorituskyky on muistaa asentaa aina viimeisimmät grafiikka-ajuripäivitykset. Voit käyttää myös Windowsin pelitilaa (näppäinyhdistelmä Win+G, joka aktivoi pelitilan), jolloin Windows ohjaa laitteiston suorituskyvyn pelaamiseen.



Suorituskykyä enemmän kuin tarpeeksi


Asus ROG Strix Scar II on erityisesti FPS-pelaajille tarkoitettu pelikannettava, jonka prosessorina on Intelin 8. sukupolven kuusiytiminen Core i7, jonka Turbo-kellotaajuus yltää korkeimmillaan 4,1 GHz:iin. Suorituskyky riittää nykyhetken vaativien pelien pelaamiseen ilman kompromisseja – ja pitkälle tulevaisuuteen.



NVIDIAn GeForce GTX 1070 -grafiikkapiiri on nähty aiemminkin kannettavissa tietokoneissa, mutta ROG Strix Scar II -kannettavan tapauksessa kyseessä on piirin rajoittamaton laptop-versio, jossa on käytössä korkeampi kellotaajuus kuin aiemmissa Max-Q-versioissa. Kaikki tämä sen vuoksi, että tämän hetken suosituimpia pelejä olisi mahdollista korkealla ruudunpäivitysnopeudella.



Silloin kun pidät pelitauon ja haluat hetken rauhaa, on Asus ROG Strix Scar II -tietokoneen tuulettimet mahdollista kytkeä helposti hiljaiseen Silent Mode -tilaan. Avaa Gaming Center napsauttamalla näppäimistön ROG-painiketta ja valitse Fan Overboostin kautta tuuletinprofiili. Näin et häiritse junassa vierustoveria tai kirjastossa opiskelukavereitasi.​


Nopeisiin peleihin tarvitaan nopea näyttö


120 Hz:n näyttö näyttää seuraavan ruudun tuplasti nopeammin kuin 60 Hz:n näyttö, minkä ansiosta liikkeiden seuraaminen on parempaa peleissä.

Kilpailuhenkisissä ammuntapeleissä kuvan tarkkuudeksi riittää hyvin 1080p (Full HD), kunhan ruudunpäivitysnopeus on mahdollisimman korkea. Jos strategia- tai seikkailupelit kiinnostavat räiskintää enemmän, kannattaa valita korkeampi kuvan tarkkuus (1440p tai 4k), joka pääsee oikeuksiinsa, kun pelissä esitellään upeita ympäristöjä ja maisemia ja pelaamisen tahti on rauhallisempaa.



Jos haluaa pysyä pelatessa ajan tasalla myös pelimaailman ulkopuolisista tapahtumista, kannattaa harkita kannettavan täydentämistä ulkoisella näytöllä. Muista, että HDMI-portin version pitää olla 2.0 tai uudempi, tai vaihtoehtoisesti tietokoneessa voi olla Displayport, kun halutaan käyttää 4k-tarkkuutta 60 Hz:n päivitystaajuudella.

Vinkki: Hanki lisäksi ulkoinen näyttö, kun haluat työskennellä tehokkaammin tai vaikkapa pitää pelatessa silmällä Discord-keskustelua.



Nopea, kapeakehyksinen pelinäyttö


Asus ROG Strix Scar II -pelikannettavassa on 15-tuumainen Full HD -näyttö, jonka päivitystaajuus on 144 Hz ja vasteaika nopea kolme millisekuntia.

ROG Strix Scar II:n näytön kapeiden reunojen ansiosta saat näkökenttääsi enemmän näyttöpinta-alaa ja vähemmän turhaa reunusta. Näyttöpaneelin tekniikkana on IPS, jolle on ominaista laajat katselukulmat.



Silloin kun peliläppäriä haluaa käyttää enemmän pöytäkoneen tavoin, Asus ROG Strix Scar II:ssa on sekä HDMI 2.0- että Displayport-liitännät, joiden avulla on helppo liittää korkeaa virkistystaajuutta tukevia korkearesoluutioisia lisänäyttöjä.​


Aina pelivalmiina missä tahansa


Kannettava tarkoittaa liikkuvuutta. Voit siirtää järjestelmäsi minne tahansa. Vaikka kannettavat pelikoneet ovatkin tehokkuutensa vuoksi virtasyöppöjä, on joustava liikuteltavuus pöytäkoneeseen verrattuna silti lyömätön etu, kun edessä on esimerkiksi mökkiviikonloppu, lanit tai muu siirtyminen.

Peliläppäreiden akunkesto on toki tavallisiin kannettaviin tietokoneisiin nähden rajattu, mutta riittää vaikkapa siihen, että pöytäkoneesta poiketen voit hyvin jatkaa pelaamista ukonilman osuessa kohdalle ilman pelkoa tietokoneen rikkoontumisesta.



Matkalla ollessa ei usein pysty itse vaikuttamaan internetliittymän ominaisuuksiin, vaan on tyydyttävä käyttämään tarjolla olevaa langatonta verkkoa. Sen vuoksi on tärkeää, että pelikannettavassa on tehokas ja nopea verkkokortti, jottei heikon yhteyden vuoksi synny viivettä.

Kotona puolestaan on tärkeää, että voit liittää koneesi tarvittaviin lisälaitteisiin ja näyttöihin. Mieti sen vuoksi tarkkaan, montako USB-porttia ja näyttöliitäntäporttia tarvitset paitsi tällä hetkellä myös tulevaisuudessa, jos aiot päivittää laitteistoasi.

Vinkki: Muista pitää aina muutama offline-klassikkopeli asennettuna koneellesi ja ota peliohjain mukaan, kun lähdet reissuun. Silloin repussa on mukana sekä tietokone että pelikonsoli.



Pelisuorituskykyä repussa ja kotona


Kuten jo kerroimme, Asus ROG Strix Scar II -pelikannettavan suorituskyky riittää uusien korkean kuvataajuuden pelien pelaamiseen, mutta se painaa silti vain 2,4 kg. 15-tuumainen kone mahtuu mainiosti reppuun.

Viive on joka pelaajan painajainen. ROG Strix Scar II:ssa on kaksois-Wi-Fi-antennit sekä etu- että takareunassa, jotta yhteys olisi mahdollisimman hyvä ja katkoksia ja viivettä ilmenisi mahdollisimman vähän pelaamisen aikana. Langattoman verkon nopeudesta ei kannata tinkiä, minkä vuoksi ROG Strix Scar II:ssa käytetään AC Wave 2 -standardia, jonka nopeus on kaksinkertainen tavalliseen Wi-Fi AC -standardiin verrattuna.



Kun käytät konetta kotona, sinun pitää voida liittää siihen kaikki lisävarusteesi ja lisänäytöt. Asus ROG Strix Scar II:ssa on hyvä valikoima portteja, kuten USB-C, useita USB-A-portteja, HDMI, MiniDisplayport, RJ-45, kuulokeliitäntä ja muistikortinlukija.​


Huolto ja ylläpito pidentävät kannettavan tietokoneesi käyttöikää


Kuukausien ja vuosien käytön jälkeen tietokoneeseen kertyy pölyä, joka vaikuttaa laitteiston suorituskykyyn ja käyttöikään. Kun puhdistaa kannettavaa tietokonetta, on hyvä muistaa tarkistaa valmistajan takuuehdot, ennen kuin päättää avata tietokoneen kuoret. Coolerin tuulettimista on hyvä pitää kiinni, kun puhallat pölyt pois koneesta paineilmalla.

Vinkki: Paineilmatölkki on kätevä tuote, jolla voi puhaltaa tuulettimet puhtaiksi pölystä ja liasta – ja muista, että peliammattilaiset eivät syö sipsejä tietokoneen ääressä!



Tietokone, joka puhdistaa itse itsensä




Asus ROG Strix Scar II:ssa on pölyyntymistä estäviä kanavia, jotka pitävät tietokoneen puhtaampana. Niiden ansiosta tietokonetta tarvitsee puhdistaa harvemmin, ja voit keskittyä pelaamiseen siivoamisen sijaan.​


Miten pelikannettava asennetaan pelinurkkaukseen


Vaikka valitset ykköskoneeksesi pelikannettavan, se ei tietenkään tarkoita sitä, että konetta on kuljetettava jatkuvasti mukana. Muutamalla kätevällä keinolla saat pelikannettavan tuntumaan pöytäkoneelta. Seuraavassa on lyhyt muistilista tärkeimmistä seikoista, joilla saat kannettavaan pelikoneeseen pöytäkoneen tuntuman.



Muistilista:
  • Ulkoinen näyttö – pelikäyttöä varten sopii parhaiten 1080p- tai 1440p-näyttö, jolla on korkea virkistystaajuus. Työkäyttöä ja mahdollisimman suurta näyttöalaa varten Ultrawide- tai 4K-näyttö on paras vaihtoehto.
  • Telakointiasema – siirtyessäsi pöytäkoneesta kannettavaan saat rajoitettua liitäntäkaapelien lukumäärää, kun käytät USB-telakointiasemaa.
  • Kaapelien asennus – kun harkitset huolellisesti kaapelien kulun pelinurkkauksessasi, kannettava pelikone on olemukseltaan enemmän kiinteän pöytäkoneen kaltainen.
  • Hiiri ja hiirimatto – käytä suosikkihiirtäsi ja isoa hiirimattoa, niin tähtäystarkkuus ja käyttömukavuus ovat huipussaan.

Tähän artikkeliin on koottu tärkeimmät pohdittavat asiat, kun siirrytään pöytäkoneesta pelikannettavaan. Jaa mielipiteesi ja kokemuksiasi siirtymisestä tavallisesta pöytäkoneesta joustavampaan ratkaisuun.

Lue lisää Asus ROG Strix Scar II -pelikannettavasta ja sen myyntikanavista täältä.

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Läppäri toimii pelikoneena hyvin jos siihen liittää niin paljon ulkoisia laitteita että se on käytännössä pöytäkone.

Pelkän pöytäkoneen tosin saa halvemmalla ja vielä tehokkaampana.
 
Ihan mielenkiintoinen pätkä taas, mutta nuo artikkelissa olevat tracking -linkit on kyllä sellaisia joita en klikkaa.

Peliläppäri soveltuu hyvin sellaiselle ihmiselle, joka esim. asuu töiden takia arkipäivät toisella paikkakunnalla, tai on muuten paljon poissa varsinaisesta kodistaan. Tai jos pyörii LANittamassa harva se viikko.
Mutta mitä järkeä on mennä mökille ja ottaa pelikone mukaan? "Jee nyt voin mättää CS:ää isolla pingillä epämukavalla penkillä könöttäen!"

Läppäreissä suurin ongelma hinnan ohella on päivitettävyys. Jos esim. näyttiksestä alkaa puhti loppua parin vuoden kuluttua, niin tuollaisen 2200 euron peliläppärin päivittäminen maksaa toiset 2200 euroa. Pöytäkoneen näyttiksen päivittäminen maksaa vain sen näyttiksen verran. Prosessoria ja muita komponentteja tarvitsee päivitellä varsin harvakseltaan, jolloin läppärin uusimalla maksaa todella paljon ihan turhasta.

Kyhäsin nopeasti Jimm'sin verkkokaupassa ostoslistan, jolla syntyy tuota mainostettua tuotetta edullisempi ja tehokkaampi pelikone, jota on vielä helppo raahata mukana LANeille tarvittaessa.

ogwBUeC.png


Listasta on jätetty pois hiiri, koska sellaisen joutuu myös peliläppärin kaveriksi hankkimaan.
 
Sitten kun lämmöntuotto ja melu saadaan kuriin voisin harkitakin, nykyiset pelikannettavat ovat kuitenkin edelleen auttamatta turhan äänekkäitä.
Tuohon kylkeen viellä päivitettävyys. Menee ehkä vuosi tai kaksikin, niin himopelaajalle turhan hidas uusimpiin peleihin.
 
Ei millään pahalla, mutta pelikannettavan voisi kirjoittaa paremminkin muotoon peliraahattava sen verran isoja ja painavia ne ovat. 2.4 kiloa on kauhea järkäle nykyään.
 
Läppäri toimii pelikoneena hyvin jos siihen liittää niin paljon ulkoisia laitteita että se on käytännössä pöytäkone.

Pelkän pöytäkoneen tosin saa halvemmalla ja vielä tehokkaampana.

Itse pelailin pari vuotta 13,3' näyttöisellä kannettavalla ilman lisänäyttöä ihan kannettavan omalla näppäimistöllä.

Mielestäni pelaaminen kannettavalla on ihan hyvä vaihtoehto kun näyttö on sopivan kokoinen. On muuten ihan mukava ottaa kannettava välillä vaikka olohuoneeseen leffojen katselemiseen.

mulla olisi vieläkin läppäri jos ne juomat ei olisi kaatuneet sinne koneen väliin
 
Itse pelailin pari vuotta 13,3' näyttöisellä kannettavalla ilman lisänäyttöä ihan kannettavan omalla näppäimistöllä.

Mielestäni pelaaminen kannettavalla on ihan hyvä vaihtoehto kun näyttö on sopivan kokoinen. On muuten ihan mukava ottaa kannettava välillä vaikka olohuoneeseen leffojen katselemiseen.

mulla olisi vieläkin läppäri jos ne juomat ei olisi kaatuneet sinne koneen väliin
Eikö leffoja katsota yleensä olohuoneessa telkkarista? Mutta joo, peliläppärihän olis ihan ok kaikenlaiseen pelaamiseen, jos niiden hinta korreloisi tehojen kanssa paremmin pöytäkoneisiin verrattuna ja jos niitä voisi päivittää osa kerrallaan. Eli jos peliläppärin omistaminen ja ylläpitäminen ei olisi selvästi kalliimpaa pöytäkoneeseen verrattuna.

Peliläppäri on vähän sellainen "pakko-ostos", joka tehdään vain jos pöytäkone ei sovi millään omiin käyttötarkoituksiin. Ja kyllähän sellaisia on, joille pöytäkone ei sovi liikkuvan elämän takia. Mutta peliläppäri ei oikein ole varteenotettava vaihtoehto ainakaan jos on yhtään budjetti mielessä, elää vakituisemmin yhdessä paikassa, eikä ole fanaattinen lanittaja.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä se vaan niin on, että täältä sivustolta ehkä 15% harkitsee ajoittain läppäriin vaihtoa. Kukaan ei kylläkään osta, itse ostaisin mutta perkeleellisen paljon ne kerää pölyä jota ei saa pois kun avaamalla. Pöytäkoneen kun voi avata ja hönkiä kompuralla öljypaskaa 180l minuutissa sisään. :lol:
 
Tämä on näköjään muuttunut yleiseksi kannettava vs pöytäkonekeskusteluksi.

Hiukan tuntuu menneen sivuraiteille koko keskustelu. Jos ei kiinnosta kannettavat, mielestäni voi miettiä onko tähän viestiketjuun ihan välttämätöntä vastata.
 
Tämä on näköjään muuttunut yleiseksi kannettava vs pöytäkonekeskusteluksi.

Hiukan tuntuu menneen sivuraiteille koko keskustelu. Jos ei kiinnosta kannettavat, mielestäni voi miettiä onko tähän viestiketjuun ihan välttämätöntä vastata.
Tässähän on keskusteltu kannettavien hyvistä ja huonoista puolista ja syistä, joista kannettavat kiinnostaa tai ei.

Jos pelikannettavien rauta olis päivitettävissä osa kerrallaan uudempaan, niin ne olis sata200 kertaa kiinnostavampia kuin nää nykyiset, joissa yhä suurempi osa komponenteista juotetaan suoraan emolevylle, että et varmasti voi päivittää edes sitä vähää mitä joskus aiemmin on voinut. Standardikoot vaan 13:n, 15:n ja 17:n tuuman läppäreiden emoille ja näytönohjainmoduuleille niin firmat voi puskea markkinoille osia koneisiin. Jos osien standardisointi onnistuu työpöytäpuolella niin miksei kannettavissakin? Samalla peliläppäreistä tulis vähemmän kertakäyttökamaa ja enemmän uudelleenkäytettäviä, kun se näytönohjaimen takia vanhahtava läppäri ei olisikaan vielä pelkkää SER-jätettä vaan siihen vois vaan iskeä uudemman näyttiksen.
Se taas on ihan sama painaako peliläppäri 2,4kg vai 4kg, kun ei niitä ole tarkoitettu ympäri kaupunkia pitkin päivää mukana kannettaviksi muutenkaan.
 
Ei millään pahalla, mutta pelikannettavan voisi kirjoittaa paremminkin muotoon peliraahattava sen verran isoja ja painavia ne ovat. 2.4 kiloa on kauhea järkäle nykyään.
Jos 2,4 kiloinen kone ylittää jo kannettavuuden rajat, on mielestäni kyse käyttäjän eikä laitteen heikkoudesta :think: Itselläkin T-sarjan Thinkpad taitaa painaa tehoakun kanssa ainakin pari kiloa ja hyvin kulkee mukana ympäri maailmaa.
 
Viimeksi muokattu:
Jos 2,4 kiloinen kone ylittää jo kannettvuuden rajat, on kyse käyttäjän eikä laitteen heikkoudesta. Itselläkin T-sarjan Thinkpad taitaa painaa tehoakun kanssa ainakin pari kiloa ja hyvin kulkee mukana ympäri maailmaa.
Nykyinen työläppäri taitaa painaa puolet tuosta ja vasta sen kanssa tajusi miten karseita "kannettavia" nuo painavammat oikeasti ovat. Veikaan vahvasti, että painon ja koon takia noita peliläppäreitä ei suuremmin enää liikutella kun se kerran on pöydälle aukaistu, joten liikuteltavuus menee pitkälti hukkaan.
 
Nykyinen työläppäri taitaa painaa puolet tuosta ja vasta sen kanssa tajusi miten karseita "kannettavia" nuo painavammat oikeasti ovat. Veikaan vahvasti, että painon ja koon takia noita peliläppäreitä ei suuremmin enää liikutella kun se kerran on pöydälle aukaistu, joten liikuteltavuus menee pitkälti hukkaan.
Toteaisin tähän väliin tuohon ensimmäiseen viestiisi liittyen, että kannettavuus ja ”mobiilius” on kaksi eri asiaa. Isokin kannettava on varsin helppo ottaa mukaan tarvittaessa, mutta on toki täysin eri asia, jos koneen täytyy liikkua mahdollisimman vaivattomasti ja huomaamattomasti aina mukana paikasta toiseen.

Kaikki eivät edes halua sitä pienintä mahdollista kannettavaa, koska sen kanssa on poikkeuksetta tehtävä kompromisseja useamman eri asian suhteen.
 
Viimeksi muokattu:
Minun mielestä on kyllä rahan hukkaamista laittaa yli 2kiloo euroja kannettavaan millä voi pelata. Akun kesto surkea ja ei nuo varmasti mitään hiljaisiakaan ole kun niillä pelataan.

Vaikea kyllä mitenkään perustella ainakaan allekirjoittaneelle että miksi tuommoinen imuri pitäisi ostaa.
Toki jos tilan käyttö on peruste niin viehän tuo tilaa yhtälailla kuin esim. ITX kokoonpanokin kun siihen lykkää kaikenmaailman oheishärpäkkeet kiinni.

Kannettavan kuuluu minusta olla kevyt, siro(lue "ohut") ja hiljainen.

Mitä tulee itse Scar II koneeseen niin onhan tuohon ladattu melkoinen arsenaali tekniikkaa, ei käy kiistäminen.
Mutta mietin vaan että millä hinnalla.
Tuolla rahasummalla rakentelee melkoisen surffilaudan peleihin ja jää vielä rahaakin.

Joskus 2005 tai 2006 myin pöytäkoneen pois ja hommasin sen ajan "kovaa" rautaa kannettavassa muodossa. Vuosi ja paluu takaisin pöytäkoneeseen.
Helkkari sitä oheislaitteiden määrää. :oops:
 
Ei pelikannettavat välttämättä ole enää mitään hirveitä järkäleitä. Toki siitä koosta ja keveydestä saa sitten maksaa. MSI GS65 painaa alle kaksi kiloa (1,88) ja Razer Blade 2,1 kiloa.Ja nyt kun eGPU:t on lyömässä vihdoin läpi niin se helpottaa myös päivitettävyyttä.
 
Aika paljon puristeja näyttää tälläkin foorumilla olevan.
Ostin pelikannettavan pian kaksi vuotta sitten ja edelleen samalla kannettavalla mennään. Tässä vaiheessa voidaan torpata väite siitä, että kahden vuoden ikäinen kannettava ei kelpaa enää pelikäyttöön.
Omakotitaloasujana tilaa olisi myös pöytäkoneelle, mutta kone kulkee satunnaisesti mukana työmatkoilla. Mielummin pelaan iltaisin hotellilla, kuin lähden vetämään kaatokännejä.
Maksoin koneestani 1300 euroa ja väitän, että ostohetkellä olisi saanut tehdä töitä samankaltaisen pöytäkoneen rakentamiseksi nollista. Hiiri ja laturi kulkevat kannettavan mukana, takin taskussa on yleensä aina Shuret jos äänimaailmaan haluaa uppoutua paremmin.
Pelikannettavat pitävät vakiona kovaa meteliä, mutta tilanne ei hirveästi eroa pöytäkoneiden vakio- ja boxed jäähyistä. Molempia pitää viritellä hiljaisemmaksi.
Eipä se ole minulta pois, jos ei halua antaa erilaisille asioille mahdollisuutta. Minäkin olin joskus aikaisemmin sellainen :)
 
Aika rajua tavaraa. "Tietokone, joka puhdistaa itsensä" perustuen pölysuojiin on aika kuvaileva artikkelin lukijaa aliarviovasta asenteesta. J
 
Jos 2,4 kiloinen kone ylittää jo kannettavuuden rajat, on mielestäni kyse käyttäjän eikä laitteen heikkoudesta :think: Itselläkin T-sarjan Thinkpad taitaa painaa tehoakun kanssa ainakin pari kiloa ja hyvin kulkee mukana ympäri maailmaa.
No ei 2,4 kg nyt niin paljoa ole silloin tällöin paikasta toiseen siirreltäväksi.
Mutta enemmän ja vähemmän tiuhaan mukana kanneltavaksi se ei ole enää mikään kevyt, jos repussa on muutakin tavaraa.
Ja akunkesto tuskin on lähelläkään Thinkpadiasi, joka tuskin paljoa tarvitsee paljoa laturia johonkin päivän reissuihin.
Jolloin saat sille painolle oikeasti jatkuvasti hyödyllistä vastinetta.


Sille paikasta toiseen siirreltäväksi pelikannettavaksi ulkoisen näytönohjaimen kanniskelu ei ole iso miinus huomioiden hyödyt.
Kuten se että kannettava pysyy paljon paremmin kannettavana kaikenlaiseen kevyen GPU-tehontarpeen käyttöön, parantaen varmasti akunkestoakin.
 
Luulis että Core i7-kannettavalla missä on thunderbolt-liitin pärjää pitkään, tökkää vaan eGPU:n kylkeen.
 
Itellä on Asus G75VX vieläkin. Noin 4.5 kg kiloa laadukasta rautaa. Kolmannen polven i7, 16gt RAM, 670MX jaksaa vieläkin potkia. Sain sen todella hyvään hintaan n. 5 vuotta sitten. Oiskohan ollu rapiat 1300€. Eipä taida tän päivän vatineita saada samalla hintalapulla.
Tärkeää on tietysti pitää koneesta huolta. Pölyt pois aika ajoin. Lämpötahnat olis suunnitelmissa vaihtaa tässä lähiaikoina. Eihän tuota tietenkään pitkin kyliä viitti kuljetella, vaikka näppärä kantoreppu tulikin mukana. Mutta voipahan kämpässä kiikuttaa aina sinne missä ei oo muiden tiellä. Ja muutamissa laneissa ollut kyllä hyvä. 17" on jo sen kokonen näyttö, että ei ole missään vaiheessa tullut tarvetta ulkoiselle näytölle. Toki jos ois joku oma harrastehuone, niin varmasti seuraava hankinta ois kiinteempi desktop. Liikkuvalle seikkailijalle tää on ollu kyllä mainio keksintö. :)
 
Itellä on Asus G75VX vieläkin. Noin 4.5 kg kiloa laadukasta rautaa.
Mulla on G752 jossa 970M ja on kyllä ollut laadukas vehje. Isohan se on, mutta kun kolmen "asunnon" välillä ravailee niin ei oikein pöytäkone tule kyseeseen. Tämä on mun eka Asus eikä varmasti viimeinen. Hyvä näyttö ja näppis on tosin jäänyt vähän vähälle käytölle koska tää on melkein poikkeuksetta kiinni ulkoisissa.

Satunnaisena pelailijana pärjään tällä vielä ihan kohtuullisesti. Farcry 5 pyörii varsin mainiosti ja se riittää mulle vielä tällä hetkellä. Muuten tuleekin lähinnä pelailtua Football manageria ja Cities: Skylineä :rolleyes: Koneen päivittämistä... eli siis vaihtoa voisi harkita sitten kunhan uudet näyttikset tulevat mobiileihin ja hinnat kohdilleen, eli varmaan vuosi vielä räpistellään tällä.
 
HP Business Notebook 8710p riittää itselle läppäriksi ja sekin on lähinnä max muutaman kerran vuodessa käytössä kun perinteistä "kynä & paperi" RPG pelataan. Eli sillä saa tekstit auki, tarvittaessa pystyy ehkä hieman pelaamaan tai musiikkia kuuntelemaan mutta en nyt ihan vertaisi kodin 5.1 systeemiin äänen osalta tai omaan 27" 1440p näyttöönkään.

Ajaa asiansa kunhan jatkojohtoa riittää että saa tökättyä pistorasiaan kiinni ja bonuksena Windows 10 toimii oikein hyvin (vs Vista millä sitä aikoinaan myyty, itse hankin kaverin kautta 30€ oppilaitoksen käytettyjen koneiden puolelta ja siihen nähden hinta/laatu oikein hyvin kun nosti RAM:n määrän 4GB)
 
Ihan hyvin näkee kommenteista, mistä näissä natiiveissa on kyse. Osa kommentoijista ei kykene ymmärtämään koko peliläppärikonseptia, osa pitää todella käytännöllisenä. Tälläisellä jutulla mainostaja pyrkii edes hieman taustoittamaan ja opastamaan itselle tärkeän tuotekategorian tarjoamia ominaisuuksia ja mahdollisuuksia.
 
Diginatiivi ei näppiksellä snäppäile. Terveisin Muropaketti
 
Aika paljon puristeja näyttää tälläkin foorumilla olevan.
Ostin pelikannettavan pian kaksi vuotta sitten ja edelleen samalla kannettavalla mennään. Tässä vaiheessa voidaan torpata väite siitä, että kahden vuoden ikäinen kannettava ei kelpaa enää pelikäyttöön.
Omakotitaloasujana tilaa olisi myös pöytäkoneelle, mutta kone kulkee satunnaisesti mukana työmatkoilla. Mielummin pelaan iltaisin hotellilla, kuin lähden vetämään kaatokännejä.
Maksoin koneestani 1300 euroa ja väitän, että ostohetkellä olisi saanut tehdä töitä samankaltaisen pöytäkoneen rakentamiseksi nollista. Hiiri ja laturi kulkevat kannettavan mukana, takin taskussa on yleensä aina Shuret jos äänimaailmaan haluaa uppoutua paremmin.
Pelikannettavat pitävät vakiona kovaa meteliä, mutta tilanne ei hirveästi eroa pöytäkoneiden vakio- ja boxed jäähyistä. Molempia pitää viritellä hiljaisemmaksi.
Eipä se ole minulta pois, jos ei halua antaa erilaisille asioille mahdollisuutta. Minäkin olin joskus aikaisemmin sellainen :)

Onko sulla kotona telakka? Muuten kuulostaa melko masokistiselta.
 
Miksi masokistista? Telakkaa ei ole käytössä, mutta toisaalta ranteenikaan eivät ole kipeytyneet kertaakaan, vaikka välillä on ollut todella pitkiä maratooneja.

Ei ranteet, mutta niskat. Ei ainakaan oma niska/hartiaseutu kestä enää pätkääkään ylimääräistä läppärin edessä nökötystä kun asento on näytön ja näppiksen sijainnin takia mitä sattuu.
 
"Matkalla ollessa ei usein pysty itse vaikuttamaan internetliittymän ominaisuuksiin, vaan on tyydyttävä käyttämään tarjolla olevaa langatonta verkkoa. Sen vuoksi on tärkeää, että pelikannettavassa on tehokas ja nopea verkkokortti, jottei heikon yhteyden vuoksi synny viivettä."

Tuollaiset luonnonlait rikkovat verkkokortit saisivat yleistyä, mistä noita saa irtotavarana? Taataanko tuolla, että tuo takaa 3/4G:lle esim 5 megan nopeuden, jos se ilman tuota tippuu esim puoleen megaan?
 
"Matkalla ollessa ei usein pysty itse vaikuttamaan internetliittymän ominaisuuksiin, vaan on tyydyttävä käyttämään tarjolla olevaa langatonta verkkoa. Sen vuoksi on tärkeää, että pelikannettavassa on tehokas ja nopea verkkokortti, jottei heikon yhteyden vuoksi synny viivettä."

Tuollaiset luonnonlait rikkovat verkkokortit saisivat yleistyä, mistä noita saa irtotavarana? Taataanko tuolla, että tuo takaa 3/4G:lle esim 5 megan nopeuden, jos se ilman tuota tippuu esim puoleen megaan?
En nyt mikään verkkotekniikan asiantuntija ole, mutta voisi luulla, että mitä paremmat verkko-ominaisuudet laitteesta löytyy, sitä paremmin se toimii kaikissa olosuhteissa - myös silloin kun verkko on heikko, hyvillä verkko-ominaisuuksilla saadaan maksimaalinen tarjolla oleva suorituskyky irti.

Sanamuoto tuossa mainostekstissä ei nyt ehkä ole paras etenkään tuon viiveen osalta, mutta ei siinä myöskään mielestäni luvata parempaa verkkosuorituskykyä, kuin mitä verkko pystyy tarjoamaan.

Sinänsä itsekin olen kyllä skeptinen näiden kaikkien pelisuorituskykyä parantavien tukiasemien yms. toiminnan suhteen.
 
En nyt mikään verkkotekniikan asiantuntija ole, mutta voisi luulla, että mitä paremmat verkko-ominaisuudet laitteesta löytyy, sitä paremmin se toimii kaikissa olosuhteissa - myös silloin kun verkko on heikko, hyvillä verkko-ominaisuuksilla saadaan maksimaalinen tarjolla oleva suorituskyky irti.

Sanamuoto tuossa mainostekstissä ei nyt ehkä ole paras etenkään tuon viiveen osalta, mutta ei siinä myöskään mielestäni luvata parempaa verkkosuorituskykyä, kuin mitä verkko pystyy tarjoamaan.

Sinänsä itsekin olen kyllä skeptinen näiden kaikkien pelisuorituskykyä parantavien tukiasemien yms. toiminnan suhteen.
Siihen nyt ei asiantuntija todellakaan tarvitse olla, että tajuaa, että se ei voi korjata mitenkään kehnoa nettiyhteyttä, joka johtuu ulkopuolisista asioista. Tosin tuollainen tökkivä 4G tms on vain niin paska, että siinä ei huomaa mitään eroa, olipa koneen oma verkkoratkaisu sitten täysin normi, toimiva verkkokortti tai joku erikoisviritys.

Tuollainen mainosaivopieru vain pistää aina miettimään, muitakin väitettyjä asioita samassa kontekstissa, joten koko lause olisi kannattanut jättää pois.
 
Kyse ei ole pölysuojasta vaan, erillisestä kanavasta:


Ihan hyvä että yritetään ratkaista ongelmaa. Estäneekö tuo kuitenkaan pölyä kerääntymästä myös siileen ja tukkimasta sitä jää nähtäväksi. Tuulettimet yhden luukun taakse olisi joka tapauksessa suotavaa, kerran jouduin laittamaan yhden HP:n aivan palasiksi kun jäähdytys oli suunnilleen viimeinen irrotettava osa emolevyn jälkeen.
 
Siihen nyt ei asiantuntija todellakaan tarvitse olla, että tajuaa, että se ei voi korjata mitenkään kehnoa nettiyhteyttä, joka johtuu ulkopuolisista asioista. Tosin tuollainen tökkivä 4G tms on vain niin paska, että siinä ei huomaa mitään eroa, olipa koneen oma verkkoratkaisu sitten täysin normi, toimiva verkkokortti tai joku erikoisviritys.

Tuollainen mainosaivopieru vain pistää aina miettimään, muitakin väitettyjä asioita samassa kontekstissa, joten koko lause olisi kannattanut jättää pois.
Jos nyt lukisit viestini uudelleen ajatuksella läpi.

Käsittääkseni tuossa mainostekstissä ei missään kohtaa puhuta kehnon yhteyden korjaamisesta/parantamisesta, eikä myöskään erityisesti 4G:stä (langaton verkko = WiFi).

Eikä kyse nyt ole siitä, että itse olisin mitenkään vakuuttunut tuosta kyseisestä tekstinpätkästä (henkilökohtaisesti suhtautuisin siihen ehkä melko evvk-asenteella), mutta en myöskään näe siinä asioita, joista sinä mainitsit.
 
Ihan hyvä että yritetään ratkaista ongelmaa. Estäneekö tuo kuitenkaan pölyä kerääntymästä myös siileen ja tukkimasta sitä jää nähtäväksi. Tuulettimet yhden luukun taakse olisi joka tapauksessa suotavaa, kerran jouduin laittamaan yhden HP:n aivan palasiksi kun jäähdytys oli suunnilleen viimeinen irrotettava osa emolevyn jälkeen.
Tämähän on tosi yleinen ongelma about kaikissa läppäreissä. Parhaimmillaan (lue pahimmillaan) saa ruuvata näytönkin irti, kuten vasta piti yhteen asukseen tehdä kun se tuuletin oli asennettu koko paskan alimmaiseksi. Siinä sitä on viimeisen päälle mietitty käyttäjää ja laitteen elinikää. Varsinkin kun elää taloudessa missä on lemmikeitä niin tuota pölyä ja irtokarvoja tulee väkisinkin. Nykyään onkin läppäreitä valitessa ensimmäinen valintakriteeri että tuulettimeen pitää päästä käsiksi helposti ja nopeasti, vasta sen jälkeen tulee muut ominaisuudet.
 
Ei ranteet, mutta niskat. Ei ainakaan oma niska/hartiaseutu kestä enää pätkääkään ylimääräistä läppärin edessä nökötystä kun asento on näytön ja näppiksen sijainnin takia mitä sattuu.

Okei, nyt ymmärrän mitä tarkoitit :)
Ei ole ongelmia niska/hartiaseudunkaan kanssa. Tulee liikuttua ja treenattua sen verran, että lihashuoltoa tulee tehtyä jo valmiiksi.

Ihan hyvä että yritetään ratkaista ongelmaa. Estäneekö tuo kuitenkaan pölyä kerääntymästä myös siileen ja tukkimasta sitä jää nähtäväksi. Tuulettimet yhden luukun taakse olisi joka tapauksessa suotavaa, kerran jouduin laittamaan yhden HP:n aivan palasiksi kun jäähdytys oli suunnilleen viimeinen irrotettava osa emolevyn jälkeen.


Kyllä tuo tuntuu toimivan vrt. ilman pölykanavaa oleviin ratkaisuihin. Kertaakaan oman Asuksen sisältä ei ole löytynyt pölypalloja.
 
Läppärin tarve pelikoneena on häilyvä nykyaikana. Jos tarviit koneen jota voi siirrellä paikasta toiseen kotona ja olla mukavasti sen kanssa, voit liittää pöytäkoneeseen nykyään langattomasti toisen näytön ja näppäimistön ja mennä minne haluat kotona. Itse todennu tuon ratkaisun erittäin käteväksi pelikäytössä, tehomylly voi olla toisessa huoneessa ja samaan aikaan voit sillä pelailla pelejä olkkarissa telkkarin äärellä. :tup:
Miten olet liittänyt langattomasti näytön koneeseen? Eikö tuosta synny jo ikävästi viivettä joka häiritsee ainakin nopeatempoisissa peleissä?

Itse en kyllä ole koskaan nähnyt ongelmaksi tuota kodin sisällä liikkumista, lähinnä peliläppärissä houkuttelee että voisi pelata reissun päällä. Tosin siihen kuumeeseen on Nintendo Switch ollut loistava lääke.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
264 096
Viestejä
4 575 144
Jäsenet
75 359
Uusin jäsen
Onniukko

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom