PCI-SIG kommentoi 12VHPWR-kohua vierittämällä vastuun valmistajille

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 861


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Uuden 12VHPWR-virtaliittimen alkutaival on ollut vähemmän mairitteleva, kun käyttäjät ovat raportoineet sulaneista virtaliittimistä GeForce RTX 4090 -näytönohjaimilla. Erinäisten teorioiden ja tutkimusten jäljiltä tultiin yleisesti yhteen lopputulemaan: Suurimmassa osassa tapauksia vika on ollut käyttäjän huolimattomuudessa ja liittimet ovat jääneet painamatta pohjaan.

Aihe oletettiin jo haudatuksi NVIDIAnkin todettua käyttäjävirheiden olevan suurin syy heidän tietoonsa tulleissa noin 50 tapauksessa maailmanlaajuisesti. Nyt PCI-SIG on kuitenkin käynyt vielä raottamassa arkun kantta käytännössä heittämällä kaikki muut osalliset rekan alle.

Järjestön tiedotteessa kerrotaan yhden valmistajan raportoineen PCI-SIGille potentiaalisesta turvallisuusriskistä sekä jo vireillä olevasta oikeudenkäynnistä, jossa 16-pinnistä 12VHPWR-liittimen syytetään olevan vakava turvallisuusriski kuluttajille. PCI-SIGin mukaan kaikkien sen jäsenten, jotka valmistavat mitään järjestön hallinnoimiin teknologioihin perustuvia laitteita, on tehtävä kaikki tarpeelliset toimet käyttäjäturvallisuuden takaamiseksi. Esimerkkinä mainittiin myös oikeusjutussa kuvailtujen tapausten testaaminen ja toistaminen.

Varsinainen rekan alle heittäminen tapahtui, kun PCI-SIG muistutti sen toimittavan vain tarpeelliset tekniset tiedot ja ominaisuudet yhteensopivuuden takaamiseksi eikä se ota kantaa itse suunnitteluun, valmistukseen, materiaaleihin ja niin edelleen. PCI-SIG:n mukaan on valmistajien vastuulla varmistaa, että kaikki heidän valmistamansa laitteet ovat turvallisia ja läpikotaisin testattuja kaikilta osa-alueiltaan.

Tiedotteesta raportoinut Tom’s Hardware painotti artikkelissaan vielä, että yllä olevan kaltaisia ulostuloja standardeja hallinoivilta järjestöiltä ei nähdä juuri koskaan. Tiedotteella tehdäänkin selväksi, että PCI-SIG haluaa pestä omat kätensä asiasta täysin ja varmistaa, ettei vastaavaa tapahdu tulevaisuudessa.

Lähde: Tom's Hardware

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
1 533
En aivan täysin ymmärrä. PCI-SIG on vain hallinnollinen elin ja tekee standardit. Miten se on niiden vika jos valmistajat ryssii?
 
Liittynyt
11.02.2019
Viestejä
1 789
En aivan täysin ymmärrä. PCI-SIG on vain hallinnollinen elin ja tekee standardit. Miten se on niiden vika jos valmistajat ryssii?
Tämä tiedote oli puhtaasti lakitekninen tempaus juurikin tämän korostamiseksi ettei vahingossakaan kukaan ala sen oikeusjutun myötä huutelemaan että standardin vika.

Ei se toki oikeutta estä toteamasta että standardissa on puutteita, mutta sen näkee sitten jos juttu johonkin etenee.

Joka muuten vaikuttaa vähän heikolta siinä mielessä että ei näytä kukaan kehannut enää tunnustaa että kaapelit suli, redditin ketju suljettiin vissiin jo NVIDIAn lausuntoon mutta ei siellä ainakaan pikaisella vilkaisulla pariin viikkoon ole sulamiskuvia laiteltu. Mikä olisi vähän omituista jos tapauksia edelleen olisi kiihtyvään tahtiin syntynyt.
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 357
Menikö noiden korttien mukana ohjetta, jossa neuvotaan oikeaoppinen piuhan kiinnitys? Jos ei, niin Nvidia saattaisi oikeudessa tuon hävitä, kun Jenkeissä on kahvilat yms. maksaneet korvauksia auton koelaudalta kaatuvista kahveista yms. käyttäjien virheistä, jos mukana ei ole mennyt mainintaa esim. juoman kuumuudesta ja vaarasta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
246 797
Viestejä
4 314 055
Jäsenet
71 911
Uusin jäsen
Kivnic

Hinta.fi

Ylös Bottom