PC, PlayStation, XBOX & Nintendo - yhteinen väittelyketju

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 317
Mielipiteesi on rekisteröity. Nauroin, koska ihan uskomatonta sitä itseään, en nopeesti keksi parempaa hinta/laatu -suhdetta missään muussa vastaavassa palvelussa. Mikä on parempi palvelu tällä sektorilla?
Itse väitän kyllä, että kaikkien näiden tilaus- ja striimauspalveluiden hinnat nousee ennen pitkää, sanotaan vaikka seuraavan 10v aikana. Spotify, Disney+, Netflix ym. ja varmaan myös Game Pass kaikki nostaa hintoja. Idea onkin siinä, että hintaa nostetaan vain sen verran, että kuluttaja sen hyväksyy ja kokee, että hinta/laatusuhde on edelleen riittävän hyvä.

Melko autisti pitää olla, jos kuvittelee että esim. Netflix tai Game Pass yhtäkkiä tuplaa hintansa vain siksi, että pitäähän sijoittajille saada kahisevaa. Game Passin hinta nousee varmasti ennen pitkää, mutta se nousee vain sen verran, että tilaajat jatkaa tilaamista.

Ennemmin näkisin että Microsoftilla on joku tavoite asetettuna siten, että esim. vaikka 50 milj. tilaajaa nykyhinnalla on break-even ja jos tilaajia on siitä ylöspäin, niin sitten se on plussaa, joka investoidaan takaisin palvelun sisällön kehittämiseen ja lisäämiseen, ja sitä kautta tilaajien määrä kasvaa entisestään. Ilmaiskampanjat pyörii jatkuvasti, joilla heitetään uusia tilaajia sisään tai sitten saadaan tilauksen katkaisseet aloittamaan uudestaan.

Näen paljon yhtymäkohtia Game Passin ja Netflixin välillä, mm. juuri tuo että ensimmäiset vuodet bisnestä pyöritetään tappiolla ja kasvatetaan tilaajamääriä pikkuhiljaa: Netflix Business Model
Kuinka moni lopettaa tilauksen jos palvelun hinta nousee eurolla? Nyt puhutaan kuitenkin sellaisista summista, että sillä ei ole tilaajan kannalta merkitystä. Ei siitä ole montaakaan viestiä aikaa, kun joku vatipää oli sitä mieltä, että Game Passin hinta on pian 29€/kk, joka on yli tuplat nykyhinnasta. Eihän tuollaisessa ole yhtään mitään järkeä, että karkoitetaan nykyiset tilaajat ja karsitaan myös uudet tilaajat pois.

Verrokkina Netflixin hinnanmuutokset viime vuosien ajalta:

Pitäisiköhän miettiä hieman omaa suhtaumista asiaan, jos eri mieltä asiasta ovat vatipää-autisteja sitä itseään täynnä olevilla mielipiteillä?
 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 417
lisäosamyyntejä, lisälaitemyyntejä, oheiskrääsää tms. mukaan, vaan kaikki massit pitää tulla Game Passin kautta?
Tai voisi sanoa pareminkin näin selvemmin:
Mäsä nostattaa asiakaskuntaansa->Enemmän konsoleita->Ihmiset mahdollisesti ostavat enemmän muutakin krääsää konsoliinsa kuin kaikki olisi game passin kautta.

Nyttehän Game passin isoin tehtävä on tehdä houkuttelevamaksi vaihtoehdoksi konsolinsa kuin kilpailijansa ja vaikka en henk.kohtaisesti usko että mäsä pystyy haastaa Playstationia konsolimyyneissä mutta parantaa omaa tulostaa kuitenkin edellisestä sukupolvesta ja siten saada enemmän tilaajia ja kaikkea.

Ja kun mäsän ostamat studiot puskevat pelejä niin sitten jokusen vuoden päästä Playstation 5 omistajatkin ostavat Xboxin PS:n rinnalle jos eivät perusta PC pelaamisesta.

Kun @Pingviini on maininut monesti tuosta game passin hyödyllisyydestä niin pakko sanoa että on sekin ollut minulle vaikka olen nytten tarjouksien kautta ottanut sen itselleni voimaan, ei ole tarvinut ostaa esim Gears 4/5 täyteen hintaan pelin ilmestymisen aikaan vaan pelanut tuolla tilauksella ne läpi.

Mutta se kuinka voitollista Game pass on pelkkänä palveluna... voisin sanoa että toki alku invenstoinit laittavat homman ehkä pakkasen puolelle mutta uskoisin että ne mäsällä katsoo juuri kokonaiskuvaa ja vuosien päästä saatua hyötyä.

Toki mäsän invenstoinit eivät olleet kannattavia jos tästä sukupolvesta Series Xboxit eivät lyö Xbox one konsolien myyntejä ja eikä tilaaja määrät nouse.

Mutta koska mäsällä on rahaa millä mällätä ja yrittää ostaa pelaajia puolelensa niin pelaajien kannattaa yrittää käyttää se hyödyksi, mä ainakin game passin kohdalla jos sattuu omaan makuun mielenkiintoinen peli tai saan taas tarjouksen game passista niin otan sen ja katselen mitä tarjottavaa on PC puolella.

Mutta koska tästä ei ole mitään 100% totuutta esittää niin omakin näkemykset menevät lähinnä mitä spotifyi ja Netflixi ovat touhneet tässä ajan saatossa->Aluksi tappiolla->Tavoite jossain välissä saada voittoa kun saatu hommattua riittävä asiakaskunta ja tämä katsottuna kokonaisuutena.

Katsottaan kuinka vuonna 2025 on Game passin tilaaja määrät ja paljon game passin maksu on noussut ja paljon Xbox konsoleita on myyty.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 317
Ai nyt ei enää lasketa edes mitään Game Pass-tilauspalvelun ulkopuolisia pelimyyntejä, Live Gold-tilauksia, lisäosamyyntejä, lisälaitemyyntejä, oheiskrääsää tms. mukaan, vaan kaikki massit pitää tulla Game Passin kautta? Että ihan kunnolla mutkat suoriksi vain. :rofl2:

Mitäs luulet, joko Mojangin hankinta on kuitattu? :think: Viime tiedon mukaan Minecraftilla oli 140 miljoonaa kuukausittaista pelaajaa, lisäosat myy kuin häkä, kakarat on ihan innoissaan kaikesta Minecraft-krääsästä ym. Sen kaupan jälkeen ovat ostaneet vielä 15 pelistudiota lisää, varmaan ihan vain kännissä ja läpällä.

Toiseksi, kun kerran höpiset näistä kärsimättömistä sijoittajista ja rahavirroista ym. Kannattaa muistaa, että voit ostaa ainoastaan koko firman osaketta. Ei ole erikseen myynnissä Xbox-puolen osaketta, Windows-puolen osaketta ja sitten vielä vaikka verkkopuolen osaketta. Se on yksi ja sama osake, ja esim. viimeisen 5v aikana Microsoftin osake on noussut yli 360%. Liikevaihto on yli 41 miljardia dollaria ja koko yrityksen markkina-arvo on lähes 2000 miljardia dollaria. Viimeisimmän neljänneksen tulos oli yli 15 miljardia dollaria VOITTOA. Kerro mulle se sijoittaja, joka on tyytymätön siihen miten tuota lafkaa johdetaan ja pyöritetään. "Joo mutku Game Pässi on liian halpa"

Jos sulla on vain jotain omia ruutupaperille tehtyjä Game Pass-laskelmia, niin kannattaa ehkä olla vaan hiljaa.

Spoilerin takana MS:n osakekurssi viimeisen 5v ajalta:
Pari lähdettä mukaan:

Jotenkin tulee tästä mieleen samat vakuuttelut, mitä kuultiin niin Xbox Onen launchissa ja myöhemmin Kinectin tarpeellisuudesta, ihan kun kuviteltaisiin että tuon kokoinen firma ei pysty enää virhearviointeihin?

Xboxin osuus MS:n tuloksentekokyvystä on ollut kokoluokkaa yksi kärpäsen paska, joten vaihteeksi ontuu vertaukset huolella. Juurihan tuolla Epic vs. Apple -oikeudenkäynnissä kuultiin että ainoastaan alustamaksut ja IAP tuo rahaa taloon Xboxin osalta. Eli millä tapaa MS:n menestys yrityksenä korreloi Xboxin menestykseen? Tokihan sieltä voidaan kupata määrämättömän ajan rahaa pelipuolelle kunnes se alkaa näkyä koko yrityksen tuloksentekokyvyssä, jolloin asia alkaa kiinnostamaan myös sijoittajiakin. Siihen asti Spencer saa puuhata hiekkalaatikollaan mielin määrin.

Siltikin on varaa antaa tarjouksia ja antaa hyväksikäyttää niitä. Kyllä mie näen, että bisnes on ihan terveellä pohjalla eikä ole painetta nostaa hintoja. Kuten tossa aiemminkin sanoin, niin pörssifirman edustaja ei iha satuja voi laukoa.

edit: puhun siis edelleen tosta, että gamepass ei olisi kannattava nykyisellä hinnallaan. Tottahan siinä kontekstissa katsostaan pidemmälle tulevaisuuteen ja suunta näyttää hyvältä. Hankinnat on hankintoja, kehitystä. Eikä noita pelistudioita tietenkään 100% gamepassin lipputuloilla kuitata, mut se tilaajamassa on aina sitä tasaista tuloa.
Tottakai on varaa, kun rahaa voidaan saada muualta yrityksestä. Pörssifirmana Spencerin käyttämät termit ovat tarkoituksella riittävän monitulkintaisia, toki totuudessa pitää pysyä. Sustainable kun ei tarkoita samaa kuin voitollinen.

Tilaajamassa tuo tasaista tulovirtaa, mutta sinun täytyy huomioida tässä myös kolikon toinen kääntöpuoli kulujen osalta. Tällöin se n. 300 miljoonaa dollaria per kk (mikäli kaikki tilaajat ovat normaalihinnalla tilanneita) liikevaihtoa ei olekaan enää niin merkittävä summa kun miettii mitä kaikkea tällä pitää pystyä kustantamaan.

Mutta koska tästä ei ole mitään 100% totuutta esittää niin omakin näkemykset menevät lähinnä mitä spotifyi ja Netflixi ovat touhneet tässä ajan saatossa->Aluksi tappiolla->Tavoite jossain välissä saada voittoa kun saatu hommattua riittävä asiakaskunta ja tämä katsottuna kokonaisuutena.

Katsottaan kuinka vuonna 2025 on Game passin tilaaja määrät ja paljon game passin maksu on noussut ja paljon Xbox konsoleita on myyty.
Jos nyt en väärin muista niin Spotify on edelleen raskaasti tappiollinen.
 
Viimeksi muokattu:

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 417
jolloin asia alkaa kiinnostamaan myös sijoittajiakin. Siihen asti Spencer saa puuhata hiekkalaatikollaan mielin määrin.
Tämähän se juuri on varmaan mitä katsottaan vuosien saatossa:
Jos konsolimyynnit ja asiakaskunta eivät nouse vuosien saatossa niin game pass tulee varmasti saamaan kirvestä kalloon tai invenstoinit eivät ole niin isoja enään.

Nyttehän Falloutin ja seuravan Tes+Starcraft vai mikä sen pelin nimi olikaan niin sen varassa on paljon ja uskon että mäsäkin tulee siirtymään enemmän live service peleihin elikkä pelejä päivitettään ajan saatossa jolloin houkutellaan tilaajat pysymään samassa tilauksessa.

Tuosta Live service peli tyypistä oli jo puhetta uuden tulevan GTA kohdalla että se tekisi samanlailla, en tiedä oliko vain netti puolesta kysymys vaiko myös yksinpelistä.

Aktiivinen 10€ tilaus kk ja live service pelithän olisi varmaan sellainen paras kimppa tehdä tulosta.

Pelikehitys on muutenkin nykypäivänä aika kallista ja eikä kerta 60€ ostot monia miljoonia kappaleina enää sytytä sijottajia mutta mieti jos pelin kehityskaaresta voisit leikata puolet ja sitten houkuttaa pelaajat pelaa sitä puolet kehitysajasta sillä 10€ per kk hintalapulla jolloin jo yhden vuodenkin tilaukset tuovat enemmän hilloa taloon kuin se kerta rykäisy valmiista pelistä ja tuohon vielä mahdolliset DLC päälle.

Joku fiksumpi saa näitä pähkäillä mutta tuli vain tuosta live service pelaaminen ja aktiivinen tilaus mieleeni nostaa tälläinen ajatus ilmoille, voi olla täyttä sekundaa mutta kuitenkin.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
6 111
Tämähän se juuri on varmaan mitä katsottaan vuosien saatossa:
Jos konsolimyynnit ja asiakaskunta eivät nouse vuosien saatossa niin game pass tulee varmasti saamaan kirvestä kalloon tai invenstoinit eivät ole niin isoja enään.

Nyttehän Falloutin ja seuravan Tes+Starcraft vai mikä sen pelin nimi olikaan niin sen varassa on paljon ja uskon että mäsäkin tulee siirtymään enemmän live service peleihin elikkä pelejä päivitettään ajan saatossa jolloin houkutellaan tilaajat pysymään samassa tilauksessa.

Tuosta Live service peli tyypistä oli jo puhetta uuden tulevan GTA kohdalla että se tekisi samanlailla, en tiedä oliko vain netti puolesta kysymys vaiko myös yksinpelistä.

Aktiivinen 10€ tilaus kk ja live service pelithän olisi varmaan sellainen paras kimppa tehdä tulosta.

Pelikehitys on muutenkin nykypäivänä aika kallista ja eikä kerta 60€ ostot monia miljoonia kappaleina enää sytytä sijottajia mutta mieti jos pelin kehityskaaresta voisit leikata puolet ja sitten houkuttaa pelaajat pelaa sitä puolet kehitysajasta sillä 10€ per kk hintalapulla jolloin jo yhden vuodenkin tilaukset tuovat enemmän hilloa taloon kuin se kerta rykäisy valmiista pelistä ja tuohon vielä mahdolliset DLC päälle.

Joku fiksumpi saa näitä pähkäillä mutta tuli vain tuosta live service pelaaminen ja aktiivinen tilaus mieleeni nostaa tälläinen ajatus ilmoille, voi olla täyttä sekundaa mutta kuitenkin.
Kuka haluaa myydä konsoleja jos ne kerran tekee tappiota hirveästi per myyty kappale?
 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 417
Kuka haluaa myydä konsoleja jos ne kerran tekee tappiota hirveästi per myyty kappale?
Pelien myynnit, oheiskrääsä ja erilaiset tilaukset?

Pelienmyynnistä puhuttakoon:
1.577 billion copies of PS4 titles: Jos sony saa sen 2-30% per peli niin alkaa sitä summaa olemaan.

Laskee tuon vaikka keskiarvoisesti 10€ per peli tulee sonylle niin alkaa sitä summaa olemaan+PSnow ja plussa tilaukset päälle tuona aikana toki pitäisi vähentää mitä sonyn pitänyt maksaa noista ja paljon per konsoli tullut tappiota mutta uskoisin että voiton puolella ollaan jokunen miljardi varmaan.

Sonylle taas tuollaiset miljardit ovat varmasti iso raha kun mäsä voi pyyhkiä perseensä noilla noin "vitsillä" heitettynä mutta uskon että jos mäsän game pass lyö itsensä oikeasti läpi että pelaajat sitä tahtovat ja mäsä alkaa jo sonyn takapuskurissa olemaan kiinni yleisesti katsottuna niin sitten varmaan sonykin jonkilaisen tekee mutta toki ei niin suuressa mittakaavassa kuin mitä mäsä pystyy tekee.

Kun mäsä leikkii rahoilla niin Sony yrittää vastata erilaisuudella juuri ohjaimen ja lataus nopeuksien puolesta vs game pass.

Jokatapauksessa Mäsällä on paljon paremmat eväät haastaa tällä sukupolvella Sony kuin edellisessä sukupolvessa Xbox Onen suhteen, tästä olemme varmaan kaikki lähes samaa mieltä?

Jossain suhteessa mäsä on onnistunut jo minunkin tuttava piirissä keillä on ollut sony playstationi pääalustana ja sitten toisena PC-> Monet ovat ottaneet game passin tilauksen juuri sen kuukauden tai parin ajaksi että pelaavat jonkun tietyn pelin läpi ja uskon että nämä samat kaverit ketkä omistivat ps+pc kombonaation eivät olisi kuitenkaan ostaneet xboxia.

Ja toisekseen mäsä voi katsoa sen varaan että tietää että pleikkareita ei ole saatavilla tänä tai kunnolla edes seuraavana vuonna niin mäsä tarttua tuohon kiinni.


Jos taas Xboxia on saatavilla ja houkutteleva game pass kaverina kuka tietää miten tulee käymään.
 
Liittynyt
27.02.2018
Viestejä
1 173
Jotenkin tulee tästä mieleen samat vakuuttelut, mitä kuultiin niin Xbox Onen launchissa ja myöhemmin Kinectin tarpeellisuudesta, ihan kun kuviteltaisiin että tuon kokoinen firma ei pysty enää virhearviointeihin?

Xboxin osuus MS:n tuloksentekokyvystä on ollut kokoluokkaa yksi kärpäsen paska, joten vaihteeksi ontuu vertaukset huolella. Juurihan tuolla Epic vs. Apple -oikeudenkäynnissä kuultiin että ainoastaan alustamaksut ja IAP tuo rahaa taloon Xboxin osalta. Eli millä tapaa MS:n menestys yrityksenä korreloi Xboxin menestykseen? Tokihan sieltä voidaan kupata määrämättömän ajan rahaa pelipuolelle kunnes se alkaa näkyä koko yrityksen tuloksentekokyvyssä, jolloin asia alkaa kiinnostamaan myös sijoittajiakin. Siihen asti Spencer saa puuhata hiekkalaatikollaan mielin määrin.



Tottakai on varaa, kun rahaa voidaan saada muualta yrityksestä. Pörssifirmana Spencerin käyttämät termit ovat tarkoituksella riittävän monitulkintaisia, toki totuudessa pitää pysyä. Sustainable kun ei tarkoita samaa kuin voitollinen.

Tilaajamassa tuo tasaista tulovirtaa, mutta sinun täytyy huomioida tässä myös kolikon toinen kääntöpuoli kulujen osalta. Tällöin se n. 300 miljoonaa dollaria per kk (mikäli kaikki tilaajat ovat normaalihinnalla tilanneita) liikevaihtoa ei olekaan enää niin merkittävä summa kun miettii mitä kaikkea tällä pitää pystyä kustantamaan.



Jos nyt en väärin muista niin Spotify on edelleen raskaasti tappiollinen.
Spotify on imo huono vertailukohta koska sisältöön pääsee käsiksi ilmaiseksi.
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 397
Nyt olisi sitten taas erittäin hyvä aika jokaisen tähän ketjuun kirjoittavan keskittyä siihen, miten keskustellaan asiallisesti ja rakentavasti. Kaikki väheksyvät ja alentavat muotoilut ja piikittely pois viesteistä. Jos ei mene perille, niin jaellaan suoria varoituksia. Tästä on sanottu jo useampaan otteeseen tässä ketjussa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 317
No tämä on helppo tarkastaa, jos nyt viitsit laittaa sen alkuperäisen viestisi johon viittasit niin me kaikki voimme tarkastaa ne lähteet siinä.
Sinä olet esittänyt väitteen, jonka mukaan minä olen esittänyt väitteeni ilman lähteitä. Teknisesti ottaen sinulla on näyttövastuu asiasta. Eli laita sitä linkkiä asiasta jossa näin on käynyt tai asiassa ei ole enää jatkokeskusteltavaa. Jos tätä ei löydy, niin lienee vähintäänkin kohtuullista pahoitella virheellistä lausuntoa toisen käyttäjän toimista?

Spotify on imo huono vertailukohta koska sisältöön pääsee käsiksi ilmaiseksi.
Ehkä kannattaa mainita asiasta @Sadness ille joka vertausta teki?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2018
Viestejä
9 612
Ihan hyvää pohdintaa gamepassin rahan tekemisestä:
Aika pintapuolista spekulointia vailla faktan faktaa. Jos MS saisi jotenkin game passin laskettua sivuvaikutuksineen plussalle, niin ne kyllä siitä toitottaisivat toreilla ja aukioilla. Sitä odotellessa on varmaa vain se, että se tekee tappiota.

Tappion tekeminen taas on täysin luonnollista kun haalitaan markkinaosuutta käyttämällä kyseiseen hommaan rahaa.
 
  • Tykkää
Reactions: M_M
Liittynyt
19.11.2016
Viestejä
4 235
Sinä olet esittänyt väitteen, jonka mukaan minä olen esittänyt väitteeni ilman lähteitä. Teknisesti ottaen sinulla on näyttövastuu asiasta.
Vähän epäilinkin ettei sinulla ole halua kaivella vanhoja viestejäsi koska se todistaisi mitä sanoin.

Eli jätetään asia tähän, uskon että kaikki täällä voivat vetää oman johtopäätöksensä siitä miksi et halua viestiäsi tuoda esiin.

Jätän viimeisen sanan sinulle taas kerran.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
9 244
Aika pintapuolista spekulointia vailla faktan faktaa. Jos MS saisi jotenkin game passin laskettua sivuvaikutuksineen plussalle, niin ne kyllä siitä toitottaisivat toreilla ja aukioilla. Sitä odotellessa on varmaa vain se, että se tekee tappiota.

Tappion tekeminen taas on täysin luonnollista kun haalitaan markkinaosuutta käyttämällä kyseiseen hommaan rahaa.
Sentäs vähän syvempää kuin tuon warrenin parin lauseen twitter viestit, joita ei oikein osaa perustellakkaan sen isommin, kun viestiketjuja selailin. Niitä paria viestiä on kuitenkin jo useampaan otteeseen lainattu "lähteinä". Ei tuo artikkelikaan sen kummempi lähde ole. Olipahan pohdintaa kuitenkin.

Edit: aikamoinen väite "ilman faktan faktaa", artikkelissa oli melko paljon erillaisia faktoja mainittuna. Mut, kuten saatteessa mainitsin "hyvää POHDINTAA". Et muuta osannut artikkelista mainita, vaan samantien palasit vain omaan mutuiluun? Silmät kiinni ja sillee.. artikkeli sentään perustelee ajatuksensa.

edit2: Enkä ottanut kantaa tekeekö plussaa vain miinusta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2018
Viestejä
9 612
artikkelissa oli melko paljon erillaisia faktoja mainittuna.
Jaa? Ei ainakaan lähdeviitteiden kera, vai onko tuohon artikkeliin joku appendix jossain?
Et muuta osannut artikkelista mainita, vaan samantien palasit vain omaan mutuiluun?
Samapa se että kuka mutuilee, lienee samanarvoista että tuleeko mutuilu minulta vai jostain muualta (linkistäsi) niin kauan kun taustatiedot ja niiden ymmärrys ei ole merkittävästi eri tasolla. Artikkelin kirjoittaja lähinnä suhtautuu microsoftin kykyyn arvioida palvelun kannattavuutta melko väheksyvästi tai naiivisti. Olisi varsin absurdia jos joku excelmestari microsoftilla ei olisi ynnännyt yhteen game passin kaikkia kerrannaisvaikutuksia jne. arvioidessaan että onko se tällä hetkellä voitollinen palvelu vai ei. Artikkelissa tapahtuvat pohdinnat on myös tässä ketjussa käyty läpi muutamaan otteeseen viimeisen parin sivun aikana ja se ei varsinaisesti tuo pohdintoineen mitään uutta keskusteluun. Ei sillä etteikö toistaminen voisi satunnaisesti olla hyväkin tehokeino.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 317
Vähän epäilinkin ettei sinulla ole halua kaivella vanhoja viestejäsi koska se todistaisi mitä sanoin.

Eli jätetään asia tähän, uskon että kaikki täällä voivat vetää oman johtopäätöksensä siitä miksi et halua viestiäsi tuoda esiin.

Jätän viimeisen sanan sinulle taas kerran.
Jätetään toki, sinullehan tässä kävi hassusti. Ensi kerralla suosittelen aiheeseen perehtymistä ennen valheellisten väitteiden esittämistä. Milläs oikeustajulla syyttömän pitäisi tässä todistaa erikseen syyttömyytensä? :)


Sentäs vähän syvempää kuin tuon warrenin parin lauseen twitter viestit, joita ei oikein osaa perustellakkaan sen isommin, kun viestiketjuja selailin. Niitä paria viestiä on kuitenkin jo useampaan otteeseen lainattu "lähteinä". Ei tuo artikkelikaan sen kummempi lähde ole. Olipahan pohdintaa kuitenkin.

Edit: aikamoinen väite "ilman faktan faktaa", artikkelissa oli melko paljon erillaisia faktoja mainittuna. Mut, kuten saatteessa mainitsin "hyvää POHDINTAA". Et muuta osannut artikkelista mainita, vaan samantien palasit vain omaan mutuiluun? Silmät kiinni ja sillee.. artikkeli sentään perustelee ajatuksensa.

edit2: Enkä ottanut kantaa tekeekö plussaa vain miinusta.
Niin mikäs siinä Apple vs. Epic -lakijutun todistajalausunnossa on vikana? Siellähän todettiin juuri että Xbox ei tuottaisi voittoa ilman alustamaksuja ja sovelluksensisäisiä ostoja, eli GP ja rautapuoli on tappiolla.

Näihinkin Cordenin pohdintoihin tulisi paljon enemmän lihaa luiden ympärille jos MS tarjoaisi jotain konkreettisia KPI-lukuja palvelun bisnes-puolen arviointia varten.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
9 244
Jaa? Ei ainakaan lähdeviitteiden kera, vai onko tuohon artikkeliin joku appendix jossain?
Noh faktaa voi olla ilman lähteitäkin, vaikkei tietty silloin tieteellinen julkaisu ole ja sapiskaa sais jo yläasteellakin. Itse noita voi tarkistella. En tähän tän enempää palaa, ku sulla ei itse artikkelista ja sen sisällöstä sanottavaa ole.
 
Liittynyt
22.10.2018
Viestejä
9 612
Noh faktaa voi olla ilman lähteitäkin, vaikkei tietty silloin tieteellinen julkaisu ole ja sapiskaa sais jo yläasteellakin. Itse noita voi tarkistella. En tähän tän enempää palaa, ku sulla ei itse artikkelista ja sen sisällöstä sanottavaa ole.
Ei ollut pahemmin kyllä faktoja esillä, vaan lähes poikkeuksetta lauseissa missä käsiteltiin pohdinnan lähtökohtia oli ’lets assume’, ’I understand’, ’chances are’, ’might’, ’likely’, ’feels’, ’could it be that’. Oli siellä muutama game passiin liittyvä faktakin joukossa lähteineen, mutta ne on tuossa aikaisemmassa keskustelussa jo kattavasti käsitelty.
Esim: People point to Xbox marketing CVP Aaron Greenberg's comments that Xbox Game Pass "wasn't a big profit play" to spin the business model as weak. Thing is, that's standard practice for any new business on this sort of scale, while it's in a user acquisition mode.

Em. asiat huomioiden artikkelin kirjoittajakin on hyvin tietoinen siitä että tekee lähinnä omaa tulkintaa game passin bisnesmallista, eikä hänellä ole mitään omia lähteitä arvailuidensa taustalle. On myös samaa mieltä siitä että on täysin normaalia että bisnes on tappiolla alkuvaiheessa lanseerausprosessia.

Kaveri on sinänsä aivan oikeassa siinä, että bisnesmalli on laadullisesti erilainen jos vertaa vaikka netflixiin juuri tuon upsell potentiaalin takia. Innolla odottelen että millä game passin hinnalla ja palvelutasolla MS ilmoittaa että se on laskenut koko roskan sivuvaikutuksineen kannattavaksi.
 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 417
Hyviä uutisia pc pelaajille. :tup:

Huonoja uutisia toisille.

SOny fans.png

Kuva ei liity mitenkään uutiseen, roskaa vain silmässä.

Edit:
Nytten olisi hyvä mäsän laittaa pelejä lisää game passiin:

(Aka ne mitkä ovat saaneet 60fps päivityksen)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 317
Huonoja uutisia toisille.


Kuva ei liity mitenkään uutiseen, roskaa vain silmässä.
En nyt tiedä miten tuosta saa huonon uutisen edes PS-pelaajille, jos vanhoja PS4-pelejä julkaistaan jälkijunassa PC:lle ja näistä saatavat tulot satsataan vielä parempien PS5-pelien kehitykseen. Luuliko joku oikeasti, että Sonylla oltaisiin niin tyhmiä ampuen omaa konsolibisnestä jalkaan tuomalla pelit toiselle alustalle samantien? Saati miten se olisi edes teknisesti mahdollista esim. Ratchetin osalta? Pätkä alkuperäisestä Jim Ryanin haastiksesta:

"
Fair enough. So releasing PlayStation games on PC was something that Sony PlayStation held back on for a long time. Now it sounds like you’re very much on that bandwagon. What changed?
I think a few things changed. We find ourselves now in early 2021 with our development studios and the games that they make in better shape than they’ve ever been before. Particularly from the latter half of the PS4 cycle our studios made some wonderful, great games. There’s an opportunity to expose those great games to a wider audience and recognise the economics of game development, which are not always straightforward. The cost of making games goes up with each cycle, as the calibre of the IP has improved. Also, our ease of making it available to non-console owners has grown. So it’s a fairly straightforward decision for us to make.


This is following on from your publishing Horizon Zero Dawn on PC in August last year. How did that go?

We assessed the exercise in two ways. Firstly, in terms of the straightforward success of the activity of publishing the game on PC, people liked it and they bought it. We also looked at it through the lens of what the PlayStation community thought about it. There was no massive adverse reaction to it. So we will continue to take mission steps in this direction."
 

NeZu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
04.05.2021
Viestejä
38
Pohdin tällä hetkellä kahden konsolin väliltä että kumpi kannattaa hankkia. PS5 konsolia tukee ohjain, konsolin äänettömyys sekä että se tuntuu Next-Gen konsolilta. Koko paketti tuntuu todella hiotulta.

Valitettavasti peli jonka kuitenkin ensisijaisesti haluaisin on Xbox Series X / PC yksinoikeus. Olen käsittänyt arvioiden perusteella että myös sarja-X olisi huippu tehokas.

Yksi riittävän hyvä peli on tällä hetkellä itselleni riittävä syy hankkia konsoli.
 

NeZu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
04.05.2021
Viestejä
38
Tämä video on se jonka perusteella varmaankin valitsen. Pelattavuus on todella korkealla omissa kriteereissäni, joten ohjain on PS5 konsolissa aivan omalla tasolla.

 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 417
Voithan sinä valita PS5 ja sitten kaveriksi Xss sen yhden pelin takia ja tarvittaessa game pass tilaukseen jos tulee mielenkiintoisia pelejä sinne.
(Jos vain budjetti sallii)
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 313
Pohdin tällä hetkellä kahden konsolin väliltä että kumpi kannattaa hankkia. PS5 konsolia tukee ohjain, konsolin äänettömyys sekä että se tuntuu Next-Gen konsolilta. Koko paketti tuntuu todella hiotulta.
Series X pitäisi olla inasen hiljaisempi rasituksessa. Tom's hardwaren testeissä Series X: 37 desibeliä, ja PS5 performance-tilassa 40 desibeliä. PS5 -konsoleissa myös jonkin verran coil whine -tapauksia (kela sirisee) Redditin perusteella, mutta varmaan tuota on myös Series X -konsoleissakin jossain määrin. Paljolti tuurista kiinni coil whinen äänekkyys. En tiedä lisääkö PS5 -tapauksessa korkeammat GPU:n kellotaajuudet sitten potentiaalista coilwhinen määrää..

Pelattavuus on todella korkealla omissa kriteereissäni, joten ohjain on PS5 konsolissa aivan omalla tasolla.
Viittaatko tuohon haptiseen vasteeseen? Siinä on potentiaalia kyllä. Ilmeisesti pelituki vielä aika suppeaa, ja joissain peleissä aika mitätön ominaisuus, mutta jos Sony tuota pystyy tulevaisuudessa hyödyntämään enemmän ja paremmin, niin tuossa on potentiaalia.

Puhtaasti konsoleiden puolesta pelikokemuksessa ei taida olla isoja eroja PS5 ja Series X välillä, joten ohjaimen ja yksinoikeuspelien puolesta punnitsisin juurikin valintaa, kuten olet ilmeisesti tekemässä. Tehojen puolesta PS5 ja Series X on hyvin lähellä toisiaan. Sillä Series X isommalla GPU-teraflopilla voi pyyhkiä takapuolta. Teraflopit ei ole ikinä skaalautuneet suoraan pelitehoiksi, vaikka osa Xbox-faneista tällä mehustelikin. Jos itse olisin konsolia hommaamassa, niin valitsisin PS5. Kaikki aiemmat konsolit olleet Xboxeja, ja kai tuota voisi saatavuuden parannuttua kokeilla Sonyn vehkeitä.
 
Liittynyt
28.06.2019
Viestejä
1 014
Voithan sinä valita PS5 ja sitten kaveriksi Xss sen yhden pelin takia ja tarvittaessa game pass tilaukseen jos tulee mielenkiintoisia pelejä sinne.
(Jos vain budjetti sallii)
Helpointa on hommata vaan ps5 sekä series x molemmat kuten allekirjoittanut....ei tarvitse välittää konsolisodista että millä mikäkin paras peli ja versio. Voin sanoa että molemmat koneet on hyviä.... Ps5 ehkä enemmän next gen console sanan merkityksessä ja series x enemmän teho pc pienessä koossa... Tykkään kyllä molemmista ja molemmat hyviä ostoksia....jos vasn löydät sellaiset ;)
 

NeZu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
04.05.2021
Viestejä
38
Series X pitäisi olla inasen hiljaisempi rasituksessa. Tom's hardwaren testeissä Series X: 37 desibeliä, ja PS5 performance-tilassa 40 desibeliä. PS5 -konsoleissa myös jonkin verran coil whine -tapauksia (kela sirisee) Redditin perusteella, mutta varmaan tuota on myös Series X -konsoleissakin jossain määrin. Paljolti tuurista kiinni coil whinen äänekkyys. En tiedä lisääkö PS5 -tapauksessa korkeammat GPU:n kellotaajuudet sitten potentiaalista coilwhinen määrää..



Viittaatko tuohon haptiseen vasteeseen? Siinä on potentiaalia kyllä. Ilmeisesti pelituki vielä aika suppeaa, ja joissain peleissä aika mitätön ominaisuus, mutta jos Sony tuota pystyy tulevaisuudessa hyödyntämään enemmän ja paremmin, niin tuossa on potentiaalia.

Puhtaasti konsoleiden puolesta pelikokemuksessa ei taida olla isoja eroja PS5 ja Series X välillä, joten ohjaimen ja yksinoikeuspelien puolesta punnitsisin juurikin valintaa, kuten olet ilmeisesti tekemässä. Tehojen puolesta PS5 ja Series X on hyvin lähellä toisiaan. Sillä Series X isommalla GPU-teraflopilla voi pyyhkiä takapuolta. Teraflopit ei ole ikinä skaalautuneet suoraan pelitehoiksi, vaikka osa Xbox-faneista tällä mehustelikin. Jos itse olisin konsolia hommaamassa, niin valitsisin PS5. Kaikki aiemmat konsolit olleet Xboxeja, ja kai tuota voisi saatavuuden parannuttua kokeilla Sonyn vehkeitä.
Hyviä pointteja, huomaa että olet selvästi kokenut ja tiedät mistä puhut, mutta miten sitten päädyit tuollaiseen ratkaisuun? Pitkän Xbox putken jälkeen toiseen leiriin. Kaksi konsolia ei ole mikään ratkaisu. Kuulostaa valtavan kalliilta kun kuitenkin lähes 10 vuotta edessä. Lukuisia pelejä kahdelle alustalle. Haluaisin 3-4 huippu peliä, joita sitten pelaan nuo vuodet. Videon perusteella Xbox on aika tasoissa PS5 kanssa.
 
Liittynyt
10.03.2021
Viestejä
134
Series X ja Game Pass Ultimate on kyllä aika hyvä diili. Varsinkin kun sinne pian alkaa valumaan isoja first party -pelejä heti julkaisupäivänä.
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 313
Hyviä pointteja, huomaa että olet selvästi kokenut ja tiedät mistä puhut, mutta miten sitten päädyit tuollaiseen ratkaisuun? Pitkän Xbox putken jälkeen toiseen leiriin.
En ole siis toistaiseksi hommaamassa kumpaakaan kun PC:llä olen aina pelannut 99% ajasta, mutta jos nyt noita uusia EA-sports urheilupelejä varten jomman kumman hommaan, niin sitten voisi kokeilla PS5. Xboxilla on NHL-pelisarjan nettipeleissä valtava määrä pohjois-amerikkalaisia pelaajia, joita vastaan pelit lähes poikkeuksetta lagii. PS5 on selvästi suositumpi Euroopassa, ja taas Xbox menestyy USA:ssa, ja tämä varmaan osin selittää tuota. Kai sieltä PS5 myös tulisi P-amerikasta vastuksia, mutta ehkä vähän vähemmän.

Tämä nyt yksi syy miksi PS5 voisi kokeilla, ja toinen ihan ''vaihtelun vuoksi''. Mitään ylivertaista ei Xboxeista löydy PS-nähden, ja toki sama toisinpäin. Nyt kun PS5 ohjainkin vaikuttaa hyvältä. Xbox 360 ostin aikanaan täysin ohjaimen takia. Ne pleikkarin vanhat pienet ohjaimet oli todella huonoja käyttää isokätiselle. Kai niihinkin olisi voinut tottua, mutta myös liipasimet olleet aina aiemmissa Xbox-ohjaimissa paremmat.
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 313
Kaksi konsolia ei ole mikään ratkaisu. Kuulostaa valtavan kalliilta kun kuitenkin lähes 10 vuotta edessä. Lukuisia pelejä kahdelle alustalle. Haluaisin 3-4 huippu peliä, joita sitten pelaan nuo vuodet. Videon perusteella Xbox on aika tasoissa PS5 kanssa.
Samaa mieltä. Kaksi konsolia on varmasti suurimmalle osalle rahantuhlausta, mutta toki siten saisi molempien parhaat puolet, joten miksei sekin voi olla joillekkin hyvä ratkaisu. Itse olen henkeen ja vereen ollut aina PC-pelaaja, ja konsolit hankittu lähinnä noita EA-sportsin urheilupelejä varten. Jos EA ei olisi lopettanut NHL-pelisarjan tekemistä PC:lle, niin tuskin olisin koskaan konsoleita ostanut. PC on lähes kaikilla objektiivisilla mittareilla paras laite pelaamiseen. Ja kallein. Uusi näytönohjain yksistään maksoi 650e, ja koko PC yhteensä noin 1100 €, mutta kerran se vain kirpaisee. Joillekkin kasuaali-pelaajille konsolit voi olla selvästi parempi ratkaisu kuin PC.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 317
Mitä itse aiheeseen tulee niin kovin vähältä kuulostaa 3-4 peliä kymmenelle vuodelle, ellet nyt johonkin Multiplayer eSports-titleen ala täysillä panostamaan. Helpoin varmaan tehdä ostopäätös sen perusteella, mitä exclupelejä konsoleille on saatavilla ja tulossa, kun suurin osa alustoille julkaistavista peleistä on kuitenkin multiplatformeja.

PS5 pelejä saanee sitten odotella PC:lle hetken, toki jos ei ole kiire niiden pelaamisen suhteen niin eiköhän niitä 1-3v. sisään ala PC:lläkin näkyä.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Liittynyt
28.06.2019
Viestejä
1 014
Samaa mieltä. Kaksi konsolia on varmasti suurimmalle osalle rahantuhlausta, mutta toki siten saisi molempien parhaat puolet, joten miksei sekin voi olla joillekkin hyvä ratkaisu. Itse olen henkeen ja vereen ollut aina PC-pelaaja, ja konsolit hankittu lähinnä noita EA-sportsin urheilupelejä varten. Jos EA ei olisi lopettanut NHL-pelisarjan tekemistä PC:lle, niin tuskin olisin koskaan konsoleita ostanut. PC on lähes kaikilla objektiivisilla mittareilla paras laite pelaamiseen. Ja kallein. Uusi näytönohjain yksistään maksoi 650e, ja koko PC yhteensä noin 1100 €, mutta kerran se vain kirpaisee. Joillekkin kasuaali-pelaajille konsolit voi olla selvästi parempi ratkaisu kuin PC.
No mä voisin perustella oman kahden next gen konsolin hommaamisen ;)

Peli pc tä ei löydy.... Ps3 löytyy mutta skippasin ps4 kokonaan joten ps5 saan koko ps4 kirjaston boostattuna kiitos taaksepäin tuen niin aivan win win tilanne.

Ja astro jo näytti ilmaispelillään mitä on odotettavissa tulevaisuudessa ja enemmän... Tykkäään.

Xbox one x oli mulla pääkonsolina aikaisemmin joten sille löytyy paljon ostettuja pelejä joihin on yullut nyt jo monta kymmentä fps boost peliä series x lle ja toi kone on vasn luonnollinen jatkumo aiemmalle... Tekee kaiken paremmin minkä se lupasikin jo kauan aikaa sitten. Toimii ohjaimet ,ratit , ulkoiset levyt kaikki ristiin konsoleiden välillä...aivan hiton hyvä peli tämäkin.
 

NeZu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
04.05.2021
Viestejä
38
Empä olisi uskonut että kun päädyn PS5-konsoliin niin eihän sitä voi edes ostaa:

Tämäkin vaikuttaa siis päätökseeni. Saatavuus.
 

NeZu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
04.05.2021
Viestejä
38
"Emme tällä hetkellä ota vastaan lisää ennakkotilauksia Xbox Series X -konsoleista huonon saatavuuden vuoksi. Tulemme saamaan rajattuja määriä konsoleita ja toimitamme niitä asiakkaille tilausjärjestyksessä. Päivitämme saatavuustietoa tuotesivulle lisää sitä mukaan kun saamme tietoa valmistajalta." - verkkokauppa.com

Ikävä homma, täytyy lukea tästäkin aiheesta lisää.
 

NeZu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
04.05.2021
Viestejä
38
Empä olisi uskonut, mutta 12 devaajan tiimi tekee pelin, jonka vuoksi hankin Xbox Series X konsolin. PS5 Digital Edition on varmasti jollain tapaa eri tasolla, mutta pelit tai peli ratkaisi asian. Niin kova luotto on erääseen yksinoikeuteen.

Myöhemmin harkitsen tuolla ylempänäkin ilmenneeseen porukkaan sijoittuvaa peliä. Silppurin kosto, pizzaa ja sellaista selkeää graafista ilmettä. Jotain tuollaista olen myös kaivannut. Videolla oli juttua että Sarja-X olisi parempi näiden pelien kohdalla, jotka julkaistaan molemmille konsoleille.
 
Liittynyt
10.03.2021
Viestejä
134
"Emme tällä hetkellä ota vastaan lisää ennakkotilauksia Xbox Series X -konsoleista huonon saatavuuden vuoksi. Tulemme saamaan rajattuja määriä konsoleita ja toimitamme niitä asiakkaille tilausjärjestyksessä. Päivitämme saatavuustietoa tuotesivulle lisää sitä mukaan kun saamme tietoa valmistajalta." - verkkokauppa.com

Ikävä homma, täytyy lukea tästäkin aiheesta lisää.
Gigantista pitäisi saada Xboxia varattua, kun käyt kassalta kysymässä. Netin kautta ei onnistu. 1-4vk toimitusaikoja ihmiset kertoneet.
 

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106


  • Mass Effect: Legendary Edition runs in backward compatibility mode.
  • Both versions run at native 2160p in quality mode. In performance mode, they both lower their resolution to 1440p. No other visual aspect changes between these two modes.
  • In quality mode, both consoles offer 60FPS. I have noticed some small drop in PS5, but anecdotal.
  • In Series X, the performance mode offers up to 120fps, although it suffers some drops (especially in Mass Effect 1).
  • PS5 in performance mode only offers 60FPS due to its limitations in backward compatibility mode.
  • Loading times are faster in SeriesX.
  • Same texturing, shadows, anisotropic filtering, reflections and drawing distance.
  • PS5 has some graphic bugs with some elements
Performance modessa iso ero konsolien välillä, XSX 1440p@120 ja PS5 1440p@60. Series X:n vauhdikas SSD pääsee myös oikeuksiinsa tällä kertaa.

Biomutantin PS5-versiossa ilmeisesti sitten jotain isompaa hässäkkää meneillään, kun XSX-versio pyörähtää 4K@60, mutta PS5:llä ovat joutuneet karsimaan 1080@60. Melko hurja ero pikselimäärissä.



 

NeZu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
04.05.2021
Viestejä
38
Juu, empä olisi ikinä uskonut mutta aion hankkia sarja-X konsolin. Syynä The Ascent ja se että ilmeisesti juuri nämä molemmille alustoille julkaistavat pelit vain toimivat paremmin Xboxsilla. Olin jo 95 % hankkimassa Digital Editionia PS5 konsolista.

Toisin kävi. Jos oikein ymmärrän uusi PS5 tullaan tekemään uusiksi osin erilaisten ongelmien vuoksi. Osien saatavuus ja moni muu ongelma. Harmillinen homma koska Sonyn piti olla aivan ylivoimainen mutta menikin sitten itse kusemaan koko jutun.
 
Liittynyt
28.06.2019
Viestejä
1 014
Juu, empä olisi ikinä uskonut mutta aion hankkia sarja-X konsolin. Syynä The Ascent ja se että ilmeisesti juuri nämä molemmille alustoille julkaistavat pelit vain toimivat paremmin Xboxsilla. Olin jo 95 % hankkimassa Digital Editionia PS5 konsolista.

Toisin kävi. Jos oikein ymmärrän uusi PS5 tullaan tekemään uusiksi osin erilaisten ongelmien vuoksi. Osien saatavuus ja moni muu ongelma. Harmillinen homma koska Sonyn piti olla aivan ylivoimainen mutta menikin sitten itse kusemaan koko jutun.
No ei se ps5 mitään uusiksi tulla tekemään ongelmien takia vaan vaihtaa vissiin toisenlaisen cpu chipin siihen että saa tuotantomääriä kasvatettua.

Omassa ps5 digital edition ollut nolla probleemaa tähän asti.

Mutta hyvä valinta series x...hyvin on sekin pelittänyt.

Edit...jotenkin tuntuu että osien saatavuusongelmien takia enemmänkin hintakorotuksissa paineita kuin että hinta tipahtaisi ihan pidempäänkään hetkeen. Eli ei julkkarissa daadut koneet ainakaan liikaa tulleet maksamaan.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 811
Eiköhän se Biomutant vielä pätsillä hyppää ylös. Kelpaa hyvin julkaisukuntoresoluutio sohvalta. Ennakkoon ostin. :)
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 811
mikäs tässä turripelissä kiehtoo? vähän sieluttomalta vaikutti traileri, onko tämän takana tunnetutkin devit tai jotain?
Sieluttomalta? Minusta tuo taas on täynnä sydäntä ja vaikkapa sitä sielua. Ei kai ne niin tunnettuja ole ja ehkä siksikin siinä tuntuu olevan ladattuna kaikki mahdolliset panokset.

Upean näköinen maailma, hauskat hahmot, lennokas taistelu, buildien vaihtelut, lopareita ja kaikkea kiinnostavaa ainakin minulle.
 
Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
448
Kyllähän tuossa Biomutantista huokuu selkeä oma tyyli joka erottuu massasta. Tykkään paljon ja testiin kyllä ensi viikolla menee.
 
Liittynyt
21.05.2021
Viestejä
1
Gigantista pitäisi saada Xboxia varattua, kun käyt kassalta kysymässä. Netin kautta ei onnistu. 1-4vk toimitusaikoja ihmiset kertoneet.
Aiemmin tällä viikolla kävin tekemässä varauksen ja tänään saapui oma boksi myymälään noudettavaksi. Tämä siis Tammiston Gigantissa, eli sieltä kannattaa käydä kyselemässä jos uusi Xbox kiinnostaa.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 173
Metro Enhanced Editioniin lisätty natiivi tuki DualSenselle. Testasin juuri ja sekä mukautuvat liipasimet että pärinät toimii ainakin Steam-versiossa. Vähän tiheämpään tahtiin Sonyn yksinoikeuksia PC:lle ja voin toimittaa konsolini roskalavalle, jatkaa premium tietokone-elämää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 160
Selailin viimeiset viisi sivua ja huh huh mitä vääntöä. Ilmeisesti joillekin on suuri ongelma Game Passin liian alhainen hinta ja Microsoftin tappiolla myytävät konsolit. :bored:

Haloakin sivuttiin hieman. Pakko antaa peukku 343:lle, että korjaavat vihdoinkin Halo CE:n valaistukseen liittyvät ongelmat, jotka tulivat jo muinaisessa Pc käännöksessä lähes 20 vuotta sitten.

Saisivat vielä korjata nuo valtavat Fps ongelmat Halo 1 ja Halo 2 Anniversary peleissä, kun käytössä on Xbox One X. Fps huitelee isoissa taisteluissa 30-60 väliä. Peli toimi ilmeisesti reilu vuosi sitten, mutta Reachin julkaisun myötä alkoivat One X:n ongelmat. Jouduin pelaamaan Halo 2:n pääosin vanhoilla graffoilla, kun Legendarylla ei ole varaa fps droppeihin.

Tässä videossa on valmiina aikaleima, josta näkee hyvin ongelman:
 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 417

Sony on tehnyt moneen eri otteeseen selväksi, että tulevaisuus tuo tullessaan lisääkin Playstationin yksinoikeuspelejä PC:lle. Vajaa kaksi viikkoa sitten Gamereactor uutisoi, että Playstation Studios sai hiljan ihan oman Steam-sivun, jossa kaikkiaan nimikkeitä on 41 kappaletta, mutta ainoastaan 24 ovat näkyvissä.

Days Gone on saatu PC:lle, ja Gamereactorin arvion voi lukea täältä. Näyttää siltä, että seuraavana on vuorossa Uncharted 4: A Thief's End ainakin Sonyn dokumenttien mukaan. Uncharted on yksi Sonyn isoimmista pelisarjoista, joten PC-versio tulee olemaan iso juttu."

No tätä en odottanut näkeväni.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
158

Sony on tehnyt moneen eri otteeseen selväksi, että tulevaisuus tuo tullessaan lisääkin Playstationin yksinoikeuspelejä PC:lle. Vajaa kaksi viikkoa sitten Gamereactor uutisoi, että Playstation Studios sai hiljan ihan oman Steam-sivun, jossa kaikkiaan nimikkeitä on 41 kappaletta, mutta ainoastaan 24 ovat näkyvissä.

Days Gone on saatu PC:lle, ja Gamereactorin arvion voi lukea täältä. Näyttää siltä, että seuraavana on vuorossa Uncharted 4: A Thief's End ainakin Sonyn dokumenttien mukaan. Uncharted on yksi Sonyn isoimmista pelisarjoista, joten PC-versio tulee olemaan iso juttu."

No tätä en odottanut näkeväni.
Tuo peli julkaistiin 5 vuotta sitten. Konsoleita sillä ei enää myydä, joten nyt voi varmaan rauhassa lypsätä rahaa niiltä PC-pelaajilta jota tätä ei ole vielä pelannut.
 
Liittynyt
31.03.2021
Viestejä
1 530
Toisaalta kun ajattelee niin ihan järkevä liike Sonylta. Kyseessä on kuitenkin jo sen ikäinen peli, että Pleikkarifanit ovat sen jo pelanneet. Uncharted sarja on myös kokonaisuudessaan jaettu "ilmaiseksi" PSPlus jäsenille viime vuonna. Joten jos sarjalla haluaa vielä rahastaa, niin PC-pelaajat ovat ihan hyvä kohde. Tosin kyllähän tuosta tulisi portata koko Uncharted sarja PC:lle, eikä vain viimeistä osaa.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 172
Viestejä
4 193 627
Jäsenet
70 869
Uusin jäsen
Arttu1345

Hinta.fi

Ylös Bottom