Parhaat pizzatäytteet?

Liittynyt
23.10.2017
Viestejä
103
80-luvun loppupuolella söin Tukholmalaisessa lähiössä pizzan missä oli kanaa (ei siis broileria), banaania ja currya. Oli itsesasiassa aikas hyvää. Jäbät tiskin olivat kyllä kauempaa kuin Italiasta.
 

tigerman

NOSTO
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
258
Njuda ja mascarponejuusto uudet suosikit. Valkosipuli-chili oliiviöljyä päälle.
 
Liittynyt
16.12.2020
Viestejä
7
Tätä en ole ennen kuulukkaan että kukaan pistäisi suolakurkkua pizzaan..

Ilmeisesti omatekoinen pizza?

Laitatko sen ennen paistoa vai jälkeen?
Kyllä tätä olen saanut useammasta pitseriasta. Ananas ja muut makeat eivät maistu pitsassa, joten tämä tuo hyvin raikkautta.
Taitaa tulla vasta paiston jälkeen.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Sunnuntaina teen yksinkertaisen pepperonipizzan mozzarellaraasteella ja mozzarellalla (pallo palasiksi), eli hitoksen paljon juustoa ja suolaista makua pepperonista.

Täytyykin lähteä tekemään taikina ja laittaa jääkaappikohotukseen, että saa kunnollisen ja aavistuksen happaman makuisen frisbeen aikaiseksi.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
256
Mistä jengi hommaa ndujaa?
Itse ostan Tampereen kauppahallista tai Culinariasta. Kauppahallista saa makkarana ja culinariasta lasipurkissa. Makkarana parempi, mutta ero on minimaalinen.
Selvittelin joskus, niin netistäkin löytyy aika kivasti. Siitä hieno tuote että sitä on vaikea saada pilaantumaan.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
484
Jos on laadukas italialainen pizzeria niin kannattaa rohkeasti ottaa ihan erilaisia juustopizzoja. Neljän eri juuston pizzat on yleensä sellaisia, että ei petä kovintakaan pizzafanaatikkoa, jos juustoista tykkää ja on laadukkaita täyteaineita.

Mites muuten majoneesi pizza fanit? Onko jotain tiettyä majoneesia suositella pizzaan?
 
Liittynyt
20.10.2018
Viestejä
2 530
Jos on laadukas italialainen pizzeria niin kannattaa rohkeasti ottaa ihan erilaisia juustopizzoja. Neljän eri juuston pizzat on yleensä sellaisia, että ei petä kovintakaan pizzafanaatikkoa, jos juustoista tykkää ja on laadukkaita täyteaineita.
Kyllähän jo kaupan pakastealtaiden juustopizzatkin ovat valmispizzojen parhaimmistoa.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Jos on laadukas italialainen pizzeria niin kannattaa rohkeasti ottaa ihan erilaisia juustopizzoja. Neljän eri juuston pizzat on yleensä sellaisia, että ei petä kovintakaan pizzafanaatikkoa, jos juustoista tykkää ja on laadukkaita täyteaineita.

Mites muuten majoneesi pizza fanit? Onko jotain tiettyä majoneesia suositella pizzaan?
Oulussa oon vain syöny majoneesipitsoja lähi-idänheppujen paikoissa. Siellä se on vain "majoneesi" tai "talonmajoneesi" ja joka paikassa se on vähän erilaista. Aina erittäin hyvän makuinen ja pelastaa huononkin pitsan, lähempänä Bearnaise-kastiketta kuin hampurilaismajoneeseja. Kaksi kertaa 15v sisään silti tullut käsittämätön virhe, kerran majoneesina oli salaattikastiketta ja toisella kerralla hampurilaismajoneesia. :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Oulussa jos vierailee niin suosittelen majoneesipitsapaikoiksi Rautatienkadun La Festaa (Oulussa on 3 eri La Festaa) ja keskustan Da Marioa. Kumpikin erittäin hyviä. Ninwelle myös erityismaininta runsastäytteisistä kilon painoisista majoneesikänkyistä joita saa myös yöllä.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Oulussa oon vain syöny majoneesipitsoja lähi-idänheppujen paikoissa. Siellä se on vain "majoneesi" tai "talonmajoneesi" ja joka paikassa se on vähän erilaista. Aina erittäin hyvän makuinen ja pelastaa huononkin pitsan, lähempänä Bearnaise-kastiketta kuin hampurilaismajoneeseja.
Vaasassa Dallas-pizzassa on yhtenä talon erikoisuutena Doctor Sweden -niminen lätty, jossa on kebabia, aurinkokuivattua tomaattia ja bearnaise-kastiketta. Kastike toimii yllättävän hyvin pizzan päällä. En ehkä kokonaista pizzaa ottaisi noilla täytteillä, mutta buffetista tulee aina otettua pari palaa jos vain on tarjolla.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
484
Rustica Cheese deluxe on aika passeli omaan makuun. Toki välillä tulee lisättyä aurajuustoa vielä viidenneksi juustoksi.
Pitääpä testata kun joskus tulevaisuudessa tulee tilaisuus.

Harmi että suomalaisissa pizzerioissa harvassa saa vuohenjuustoa, se mielestäni sopii pizzaan erinomaisesti. Pizzabuffassa sitä kyllä saa pizzaan ja mielestäni viime kerralla kun kävin sieltä pizzan hakemassa vähän yli vuosi sitten niin oli tosi hyvä juustopizza ja kokoakin reilusti verrattuna normipizzeerioiden pizzojen kokoon. Yllättävän hyvä ketjupizza paikaksi ainakin juustopizzojen osalta.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
484
Onko kellään kebab pizzojen ystävällä suositella, että mistä Sinun mielestä saa parhaat kebab pizzat Suomessa?
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Onko kellään kebab pizzojen ystävällä suositella, että mistä Sinun mielestä saa parhaat kebab pizzat Suomessa?
Oulusta. La Festa, Da Mario, Ninwe ja Da Max on suosikit. Huonoja saa etelä-pohjanmaalta (Uusikaupunki, Rauma, jne.). Kovin mauttomia ja rasvaisia, juustonkin vielä heittävät täytteiden päälle eikä makua löydy millään. Viime kesänä kun kävin sielläpäin ja sain taas "lähi-idän" pitseriasta mauttoman pitsan, niin kävin ihan Googlemapsista lukemassa arvosteluita. Siellä joku oli valitellut samaa ja ravintoloitsija puolustautui, että "suomessa ei tykätä mausteisesta ruuasta".
 
Liittynyt
16.07.2020
Viestejä
145
Majoneesi, kebab, poro ja paprika. Aivan täydellinen. Poron tilalle käy myös hyvin esimerkiksi aurajuusto.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
484
Majoneesi, kebab, poro ja paprika. Aivan täydellinen. Poron tilalle käy myös hyvin esimerkiksi aurajuusto.
Poroa saa aika harvasta paikasta Suomen pizzerioista, erinomainen täyte toki, mutta tuohon yhdistelmään menee tosissaan aurajuusto tai mikä tahansa vahvempi juusto, joka maistuu selvästi läpi.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
484
Nykyään parhaita pizzoja kana+BBQ-kastike yhdisteet. Lisätäytteinä menee melkein mikä tahansa kunhan kaksi ensimmäistä täyttyy.

Jos on samaa mieltä olevia (BBQ-kastikkeista tykkääviä) lukijoita niin mistä saa parhaat BBQ-kastikkeet lukijat?
 
Liittynyt
26.02.2019
Viestejä
2 447
Nykyään parhaita pizzoja kana+BBQ-kastike yhdisteet. Lisätäytteinä menee melkein mikä tahansa kunhan kaksi ensimmäistä täyttyy.

Jos on samaa mieltä olevia (BBQ-kastikkeista tykkääviä) lukijoita niin mistä saa parhaat BBQ-kastikkeet lukijat?
Jokusta eri kastiketta on tullut testattua ja omaan makuun weberin BBQ on ollut paras. Olen aina silloin tällöin katsellut, että mistä tuota löytyisi, mutta aika huono on ollut saatavuus. Jos tykkää näistä, niin ehkä kokeilemisen arvoinen soosi, jos vain löytyy jostain.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 969
En ole grillimestari, mutta jos olisin, kaivaisin netistä reseptejä ja soveltaisin. Ei ole rakettitiedettä. Paitsi jos ei maksa vaivaa vääntää itse.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 884
Nykyään parhaita pizzoja kana+BBQ-kastike yhdisteet. Lisätäytteinä menee melkein mikä tahansa kunhan kaksi ensimmäistä täyttyy.

Jos on samaa mieltä olevia (BBQ-kastikkeista tykkääviä) lukijoita niin mistä saa parhaat BBQ-kastikkeet lukijat?
Olen tykännyt tästä Saarioisten soosista kana-BBQ-pizzassa. Kaiken lisäksi saa monesta paikasta ja on halpaakin.
 
Liittynyt
19.06.2018
Viestejä
646
Ah,tuli nälkä.. Ketjun aiheeseen en oikein pysty vastaamaan nopeasti joten runoilen hieman pidempään, kun ei mun mielestä ole yhtä oikeaa vastausta vaan kaikki riippuu kaikesta. Yksinkertainen perinteinen ohutpohjainen pizza toimii mielestäni muutamalla (laadukkaalla)täytteellä ja toisaalta kotona pellille tehty pizza on täysin erilaista mutta mielestäni siltikin pizzaa..siinä vaan saa olla melkein vaikka kuinka paljon täytettä kunhan sointuu jotenkin yhteen. Lisäksi itse en oikein miellä kaikista eksoottisimpia (vaikka lohi tai banaani) oikein pizza-täytteinä vaikka pizzan hienous tietty on että siihen saa laittaa mitä itse haluaa.

Omat mielitäytteet rakentuu näistä:
kotona tehdyssä, paksummassa: jauheliha, aura, jalapeno, herkkusieni (+ persikka, salami, valkosipuli, rucola..you name it, listaa voi jatkaa paljonkin)
ohutpohjainen: mozzarella, salami, rucola

Toisaalta söin viikko sitten piiiiiiiitkästä aikaa pizzeriassa pizzaa ja otin ihan perinteisen kinkku+katka+ananas ja olihan se älyttömän hyvä pizza kun se laadullisesti vaan oli toimiva.

Lienee hyvä mainita vielä ruokajuoma: olut
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 969
Kastikkeen ja mozzarellan lisäksi pizza ei kaipaa kuin hyvin mausteetua peperonia. Salamikin tietysti käy. Jotkut jättävät nekin pois.
 
Liittynyt
04.03.2017
Viestejä
285
Oma suosikkini on Denniksen Corleone:
Jaloviina-tabascoa, salamia, pekonia, paistettua sipulia, persiljaa, mustapippuria
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 884
Tein eilen vanhan kunnon opera specialin. Jostain syystä en ollut itse tehnyt noilla täytteillä pizzaa koskaan aikaisemmin. Helppo, halpa ja hyvä: tonnikalaa, kinkkusuikaleita ja pepperonisalamia. Maistuu ja toimii. Pitää kokeilla keventää tuomalla yhdistelmään vähän makeutta lisäksi, esim. persikka voisi olla aika hyvä lisä tuohon.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
484
Oma suosikkini on Denniksen Corleone:
Jaloviina-tabascoa, salamia, pekonia, paistettua sipulia, persiljaa, mustapippuria
Pizzeria Denniksessä hyvä kanssa:

Cobb:

bbq-kanaa, paahdettua pekonia, avokadoa, kananmuna, aurajuustoa, baby leaf salaattia, ranch-majoneesia, mozzarellaa
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 969
Pizzatäytteiden kanssa suosin nykyään less is more -periaatetta. Kolme täytettä on ihan max, ja yksikin riittää, jos tuote on muuten kunnossa. Margheritaan asti en ole minimalisoinut, mutta peperoni on kaikessa yksinkertaisuudessaan toimiva napoli-tyylisessä pizzassa.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 764
Classicpizzan ALPEN WÜRSTER kuulosti niin kummalliselle, että piti oikein testata:
Tulista salsakastiketta, mozzarellaraastetta, raclettejuustoa, rapeaa pekonia, bratwurstia, maustekurkkuja ja piparjuurismetanaa.

Yllätti positiivisesti. Oli muuten tosi hyvää. Tuo piparjuurismetana varsinkin oli aika kova. Sellainen maukkas ja kevyesti tulinen maku.
 
Liittynyt
25.04.2020
Viestejä
24
Pizzatäytteiden kanssa suosin nykyään less is more -periaatetta. Kolme täytettä on ihan max, ja yksikin riittää, jos tuote on muuten kunnossa. Margheritaan asti en ole minimalisoinut, mutta peperoni on kaikessa yksinkertaisuudessaan toimiva napoli-tyylisessä pizzassa.
Aika sama. Less is more pätee myös hampurilaisiin, pihvi, ehkä juustokin, maustekurkku ja mahdollisesti tomaatti ja/tai salaatti riittää.

Uudessa pizzapaikassa eka tilaus aina margherita tai marinara, se kertoo tason. jos kotiin tilaa niin sit toiseksi joku salami tai diavola. Toki yli 3 täytteen pizzoista klassisia on quattro formaggi ja quattro stagioni. Valitettavan harvoin näitäkään saa Suomessa (tai ehkä ylipäätään missään) asiallisilla täytteillä edes ihan semi-asiallisista pizzerioista.
 
Liittynyt
11.12.2019
Viestejä
23
Oulusta. La Festa, Da Mario, Ninwe ja Da Max on suosikit. Huonoja saa etelä-pohjanmaalta (Uusikaupunki, Rauma, jne.). Kovin mauttomia ja rasvaisia, juustonkin vielä heittävät täytteiden päälle eikä makua löydy millään. Viime kesänä kun kävin sielläpäin ja sain taas "lähi-idän" pitseriasta mauttoman pitsan, niin kävin ihan Googlemapsista lukemassa arvosteluita. Siellä joku oli valitellut samaa ja ravintoloitsija puolustautui, että "suomessa ei tykätä mausteisesta ruuasta".
Sivuhuomiona:
Uusikaupunki (varsinais-suomi) ja Rauma (satakunta) ovat molemmat aika kaukana etelä-pohjanmaalta.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 969
Toki yli 3 täytteen pizzoista klassisia on quattro formaggi ja quattro stagioni. Valitettavan harvoin näitäkään saa Suomessa (tai ehkä ylipäätään missään) asiallisilla täytteillä edes ihan semi-asiallisista pizzerioista.
Totta. Hyvistä raaka-aineista kasattu quattro on jäätävän hyvä pizza. Mutta jossain vitosen pizzeriassa se on yksi viimeisiä, mitä harkitsen ja varsinkin silloin, kun täytteitä on enemmän kuin neljä. Niitäkin on meinaan osunut silmään. Ei vain taivu niihin kinkkusuikaleisiin, eikä purkkiherkkusienetkään hirveästi houkuttele. Tosin noi jälkimmäiset on sentään yleensä syötäviä.
 
Liittynyt
03.05.2018
Viestejä
3 187
Parit vakiot:
- Margareta. eli tomaattikastike ja pizzajuusto.
siihen lisäksi:
- vuolukanaa, aurajuustoa, bbq kastiketta
- erikseen paistettua paistijauhelihaa, kinkkua,
- ilmakuivattuja kinkkuja/salamia ohuina siivuina (leikkelehyllystä),

lisäks halujen mukaan salaattijuusto/mozzarella,i oregano, valkosipuli kastike, majoneesi (kurku/paprika). Tänään menee punajuurimajoneesi testiin. siellä on Ooni kuumana.

Aika simppelit toimii mukavasti. Joskus voi vetää lihaöverit.

edit: toi Oonin 16" on kyllä nopea paistamaan pizzaa. kätevämpi sen kanssa kuin grillissä kivellä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
484

Lucan pizzojen ideologia tulee suoraan pizzan synnynseuduilta Napolista. Pizzojen päälle tulee maukasta tomaattikastiketta ja fior di latte-mozzarellaa, joka täydentää kuohkean ja maukkaan pohjan. Osa täytteistä lisätään paiston jälkeen ja osa paistetaan täytteineen.

Varsinkin fior di latte-mozzarella on aivan täydellinen pizzatäyte.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
484
Tupla kana ja tupla curry (kastike) on myös erittäin hyviä, jos raaka-aineisiin on painostettu :thumbsup:
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 215
Viestejä
4 194 798
Jäsenet
70 873
Uusin jäsen
Temmikael

Hinta.fi

Ylös Bottom