Otsalamput, käsivalaisimet, työvalot yms.

Liittynyt
18.09.2019
Viestejä
207
Mulla on useampi Armytekin lamppu ja ei kyllä ole pahaa sanottavaa. En näe syytä maksaa Lumonitesta, kun WizardPro:n saa 40e halvemmalla. En omista Lumonitejä, mutta olen käpistellyt niitä kyllä. Ominaisuuksiltaan lähes identtisiä. Tässä oli jonkunlainen pintapuolinen vertailu, tosin vanhempia versioita ilmeisesti:

Valokuviossa on pieni ero, mutta onko merkittävä, riippuneen käyttötarkoituksesta.
Valokuvio parempi työkäytössä armytekissä, lumonite ehkä pyöräilyyn voisi olla parempi kun kirkkaampi spotti antaa kantavuutta ja hajavalo himmeämpi.

Armytekin ite ostasin 100 kertaa 100, hinta, kestävyys ja puolet pitempi takuu. Hyvä lamppu compas r on myös, ja takuu tosiaan testattu toimivan, armytekeissä ei vielä koskaan ollut yhtään vikaa että lamppu toimii, takuusta ei tietoa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 088
Eipä ole lisättävää noihin aikaisempiin kommentteihin. En näe syytä ostaa Compassia. Ostaa nyt yhden Armytekin jos/kun on tarvetta ja sitten BF:nä halvalla toinen :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 088
Kannattaa tämä alkuun silmäillä:

Itselleni täysin uusi tuttavuus.
 
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 336
Kannattaa tämä alkuun silmäillä:

Itselleni täysin uusi tuttavuus.
Eri valo kuin Superraptor. Tämä on vain Suomen markkinoille.

"No stepdown, better “daylight leds” (?), better reflectors (?) and 600 lumen mode. "
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
66
kaikki ne on lämpösäädeltyjä (toivottavasti), tuon kokonen mötikkä ei fyysisesti pysty n.800 lumenia enemmän tuotettua lämpöä haiduttamaan, kaikki sen yli on turhaa flexausta, valitsee lampun mielummin muiden ominaisuuksien perusteella
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 728
Onkos AAA luokassa jotain warm white/high cri valoa edc käyttöä ajatellen? Ei tarvii mikään älytön valotykki olla, thrunite ti:stä toi kytkinsysteemi mennyt huonoksi niin ei tule matkoille otettua mukaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
240
Onkos AAA luokassa jotain warm white/high cri valoa edc käyttöä ajatellen? Ei tarvii mikään älytön valotykki olla, thrunite ti:stä toi kytkinsysteemi mennyt huonoksi niin ei tule matkoille otettua mukaan.
Sofirn C01S, jos 4000K menee. Omassa avainnipussa alkuperäinen C01 Yujin 3200K 5mm ledillä, mutta valotehosta ei paljoa voi puhua. Miellyttävää valoa kyllä pukkaa.
 
Liittynyt
27.02.2018
Viestejä
289
Tyhmä kysymys, mutta kysyn silti.

Lienee noista "kiinalampuista" Sofirninit ihan toimia vermeitä? Samaa mallia mitä tässäkin on muutaman sivun aikana linkattu. Onko puolesta ja vastaan tai mitään muuta suositella jos kuluttaisi 20-50€ moiseen hankintaan? Pyöräilyyn metsiköissä olisi tarkoitus hommata joten mahdollisimman kevyt. Ei siis akkuja ja johtoja pitkin päätä =) Lienee järkevää kaupasta riippumatta tilata uusi akku erikseen jostain? Mistäs porukka niitä hommailee tänä päivänä?
 
Liittynyt
01.10.2017
Viestejä
257
olisiko ideoita taskulampuksi jossa on lämmin keltainen valo, n. 2700 kelvinin paikkeilla? airamilla on 12 volttiin kytkettäviä solar-sarjan polttimoita joissa on sävy kohdillaan mutta ympärivalaiseva lamppu lyijyakkuun kytkettynä ei ole kovin kätevä laitos tuolla maastossa
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 728
Astroluxin A01:t saapui ja on kyllä mukavan värinen valo ja toistaa värit erittäin hyvin. Lyijykynämodin tein heti ja sillä tuo next mode memory putosi ~5 sekuntiin eli ei tarvitse enää stroboa tuijotella vahingossa...
 

0nanias

Make ATK Great Again
Liittynyt
03.09.2018
Viestejä
1 860
Jos jollain on hakusessa halpa pikkuvalo hyvällä ledillä niin Aliexpressin convoy storessa on myynnissä harmaana Convoy S2+:aa Samsungin LH351D -ledillä ja ilman stroboja olevalla neljän tehoasetuksen max 5A driverilla.
Vaihtoehtoina ledeille 4000K, 5000K tai 5700K, kaikki >90Ra eli värien toisto pitäisi olla kohdillaan. Hintaa 16,42 taalaa ja ilman posteja eli ei voi kalliiksi haukkua.

US $16.42 |Gray Convoy S2+ with samsung LH351D ,Ra>90,DTP copper board ,ar coated glass lens|Flashlights & Torches| - AliExpress
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
540
Multa tulee myös iso plussa tuolle convoy sarjalle. C8 malli ollu käytössä jo useita vuosia 18650 akuilla ilman ongelmia. Mukavan kirkas ja toiminta varma lamppu. Suosittelen kokeilemaan koska hinta ei päätä huimaa. Todella hyvä lamppu yksinkertaisella ajurilla.

Nyt on ollut vuodenpäivät M3 malli ja siinä 26650 akku kiinni. Aivan mahtava lamppu kyseinen. Valotehoa riittää ihan joka tarpeeseen. Jos haluaa taskuun menevän lampun, jossa on kunnolla potkua pitkään polttoon, voin suositella kyseistä. Tuolla todellakin näkee kissan silmät kiiluvan pellon takaa, vaikka pellonpää on 800-1000m päässä. Hyvä on lamppu ja kaikki jotka on vieressä olleet, ovat vain sanoneet "ompahan hyvä lamppu sulla". Lamppu on hyvä, mutta se myös vaatii kunnon akun myös.
Ei ole kytköstä liikkeeseen, mutta tuo akku on kiinni lampussa ja hyvin kestää/toimii. 26650 IMR Efest 5000 mAh metallic purple 18 A

Laturina 1-4A pystyvä Xtar, joka lataa kyllä tarpeellisella virralla tarvittaessa. 1-2A virtaa käytän itse. 4.1A on vähän liiottelua, toki sillä saisi heräteltyä akun, jos ihan tyhjäksi on mennyt. Eipä ole viel ollut tarvetta, edes vanhoilla 18650 akuilla. Nekin latautuu kivasti uudestaan tuolla laturilla. Peukku tuolle laturille.

 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Laturina 1-4A pystyvä Xtar, joka lataa kyllä tarpeellisella virralla tarvittaessa. 1-2A virtaa käytän itse. 4.1A on vähän liiottelua, toki sillä saisi heräteltyä akun, jos ihan tyhjäksi on mennyt. Eipä ole viel ollut tarvetta, edes vanhoilla 18650 akuilla.
Ei. EI!

Jos liiaksi purkautunutta tavallista irtokennoa halutaan vielä käyttää(kuten itse varoen tekisin, kunhan se ei ole mikään löydetty jämä vaan tuore vahinko), niin lataillaan aluksi pienellä virralla. Normaalissa kapasiteettiluokassa voi kokeilla vaikkapa 0,1 ampeeria, jos sopivan pieniä latausvirtoja on valittavissa. Harvoin on. Jos mikään ei perkelöidy, nollan lähellä oleva jännite nousee pienelläkin virralla hyvin nopeasti sinne 2-3 voltin välille, aivan kuten purettaessa romahtaa vajaan kolmen tuntumasta lähes rotkoon ajaen. Kun akku on elpynyt normaalille tyhjän kennon lähdejännitetasolle eli vaikkapa yli 2,8 volttia, voidaan vaihtaa normaaliin latausvirtaan. Ei silti mielellään mihinkään 1-2 ampeeriin heti aluksi. 1-2 ampeeria on paljon. Toki se on ihan maltillinen ja sopiva vakiolatausvirta monelle suorituskykyiselle 18650-kennolle, mutta se on silti ilman näitä määritteitä ihan tosi paljon.

Jos taas on alkeellisella suojapiirillä varustettuja akkuja joiden alajännitekatkaisu on tullut vastaan, niin niiden pitäisi yleensä herätä ihan sillä ulkoisella latausjännitteellä täysin normaalisti. Nehän eivät ole oikeasti nollassa vaikka hyvin tyhjäksi purettuja ovatkin. Normaalitapauksessa siellä on heti vastassa se kolmisen volttia, ja lataus etenee normaalisti. Toki aina ei homma näin toimi, mutta silloin voikin miettiä koko jutun järkevyyttä. Joskus lajista riippuen moisten herättämiseen on käytetty pientä hipaisua korkeamman jännitteen lähteellä, joka voi olla vaikka 9 voltin paristo tai karkeampia otteita käyttäen läppärin muuntaja. Missään tilanteessa korkean latausvirran päälle jättämisen yrittäminen ei kuulu tähän yhtälöön.

Myöskään vanhoja, huonokuntoisia, kierrätettyjä tai läppärin raadosta irrotettuja akkuja, eikä mitään muitakaan joiden datasheet ei erikseen anna lupaa ladata hirveällä virralla, ei tule ladata hirveällä virralla, oli varaustaso mikä tahansa. Se on ihan vaan verboten, ne eivät sitä pitkään kestä, kuumenevat ja pahimmillaan aiheuttaa välittömän palovaaran. En kyllä näe ylipäänsä järkeä käyttää huonoja akkuja mihinkään. Erinomaisia, hyviä ja kiitettäviä on maailma täynnä. Hyviä saa halvalla ja akut kestävät ikänsä. Jämät kuuluvat kierrätykseen.

Säädettävä jännite- ja virtalähde on kätevä työkalu. Sitä tosin ei voi suositella siihen, jos joku ihan puuamispohjalta yrittää vähän latailla romukuntoisia litiumioniakkuja.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
540
Hyvä kun oikaisit väärän käsitykseni litiumakuista. Pitääpä pitää mielessä, jos joskus tulee tarvetta. Itse en omista yhtään kiinan akkuja.
Enkä sillasia tule ikinä hankkimaan. Samsung tai Panasonicin kenno löydyttävä akusta, ennen kuin sellasen tilaan. Esim Keeppowerin akut.
 
  • Tykkää
Reactions: mti
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
540
Mulla on ollut jo useita vuosia pari kappaletta, tuollaista halpis kiinalaista otsalamppua, jossa akkuna keeppoverin 18650 akkuja 3200-3500mAh kestolla. Kyllä nyt on sanottava pitkällisen testi jakson jälkeen, että pelkkää plussaa voin sanoa. Hinta on aivan naurettava versus muihin ns.perempiin verrattuna. Valoteho on aivan samaa luokkaa kuin kalliimmissa valaisimissa, jopa suurempi. Kesto noilla akuilla paljon pitempi kuin yhdelläkään yhden akun versiolla. Noi on pyörineet niin kivikossa kuin repun pohjalla vailla hajoamista. Omaan päähän käy kivasti ja kyllä ovat myös käyneet kavereiden päähänkin hyvin pimeässä.
Jopa siihen malliin, että ostaa olisivat halunneet. Vaikka ne akut tulevat takaraivolle niin ei niitä todellisuudessa edes huomaa. Ne ikäänkuin tasapainottavat otsalampun otsalle.

Kaksi kunnon akkua suojapiireillä vaikka tuosta linkki. Tai pikkusen halvempi, joka myös potkii kauan tuplana linkki
Kiinasta otsavalaisin, vaikka tuosta tai samanlainen toiselta myyjältä. Älkää tilatko sellasia moni linssisiä versioita. Tämä yksi ledinen on hyvä sijoitus Lamppu
6-8€ näyttää olevan kappale hinta otsalampulle tällähetkellä. ;)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
240
olisiko ideoita taskulampuksi jossa on lämmin keltainen valo, n. 2700 kelvinin paikkeilla? airamilla on 12 volttiin kytkettäviä solar-sarjan polttimoita joissa on sävy kohdillaan mutta ympärivalaiseva lamppu lyijyakkuun kytkettynä ei ole kovin kätevä laitos tuolla maastossa
Noctigon KR4 E21A 2700K on about parasta lämmintä valoa, mitä taskulampusta voi tällä hetkellä saada. Testi 5000K versiosta.

edit: tai D4V2 samaisella ledillä, jos sivussa oleva kytkin miellyttää enemmän.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.02.2018
Viestejä
289
Itse asiassa pistin juuri alkuviikosta AE:sta tilaukseen Sofirnin SP36 BLF Anduril valaisimen ja SP40 otsavalon.
Pohdin ensin C8T-mallia, mutta päätin ottaa tehokkaimman mitä saan noilla olemassa olevilla 18650 akuilla käytettyä.
Ja tuo otsavalo näytti hintaan nähden ihan ok laatuiselta, BLF:ssä oli joku revikkakin siitä.

Menee varmaan loka-marraskuuhun että tulee perille asti.
On muuten varsin pätevä lamppu. Pistin myös tilaukseen ja saapui tosi ripeästi, jossain vähän reilussa parissa vkossa. Ei paljo kalpene töissä käytettäville 150€ WURTH-lampuille. Akku toki omasta takaa, kuten asiaan kuuluu. Suosittelut

edit:SP40 siis kyseessä
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.05.2019
Viestejä
260
Mistä näihin kannattaa nykyään tilata 18650 akkuja? Hyvä ottaa suojapiirillisiä?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
66
Mistä näihin kannattaa nykyään tilata 18650 akkuja? Hyvä ottaa suojapiirillisiä?
Akkula.fi
hyvät hinnat ja usein on postilaatikos ihan käsittämättömän nopeesti
jos on hyvä lamppu ja tietää että sen suojapiirit pelaa niin yhen akun lampuissa en käytä suojapiirillisiä turhaan

Sanyo NCR18650GA
viimeisin tilaus oli näitä, kun lamppu vaati kunnon nännin että saa kontaktin
akkulassa on hyvin kerrottu myös tarkat mitat, usein lampuissa on niin tarkat toleranssit että kaikki akut ei mahdu
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
717
Mistä näihin kannattaa nykyään tilata 18650 akkuja? Hyvä ottaa suojapiirillisiä?
Jos lampussa on LVP (Low Voltage Protection) niin suojaamaton vaan. Suojaamattomista yleensä saadaan enemmän virtaa ulos (moneen suositellaankin Samsung 30Q), itse käytän Sanyo NCR18650GA.

Tässä on halvempi kun tuo nännillinen, ja tämä kyllä on flat-topiksi aika nännimallinen, esimerkiksi BLF LT1 ja BLF Q8 vaatii button-topin, mutta ajan molemmissa tätä flat-top sanyota ongelmitta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Mistä näihin kannattaa nykyään tilata 18650 akkuja? Hyvä ottaa suojapiirillisiä?
Vaikkapa mainittu Akkula tai nkon.nl.

Suojapiiri ei ole mikään helppo kysymys. Se ei ole mikään parempi versio samasta, vaan riippuu käytöstä, onko siitä apua, haittaa vai onko se peräti mahdoton ratkaisu.

Minulla on käytössä eri kohteisiin akkukennoja ilman suojapiiriä, laatukennoja ties millä suojapiirillä kirkkaassa wrapissa ja jokunen suojattu Keeppower tms. turhalla brändillä myyty akku. Jälkimmäisistä tykkään kaikkein vähiten. Iljettää maksaa ylimääräistä jostain rentseekingbrändäyksestä ja saada vastineeksi muovi, joka peittää oikeat tyyppimerkinnät. Kenno on muovin purkuun ja tarkempaan tutkimiseen asti näissä oletettava tuntemattomaksi, vaikka tietenkin akku on parempi kuin joku "YourAnusOnFire". "Laadukas" rebrändääjä-rewräppääjä kertoo vain, että "with Panasonic or LG high drain cell" ikään kuin heillä olisi jokin varsinainen tuote, vaikka myyvät vain toisen tuotetta, alkeellista lisävarustetta ja omaa brändiään, ja haluavat tietenkin vetää välistä. Ja "mikä sattuu ties mikä" se suojapiiri näissäkin on. Ainoa takuu siitä on yleensä "japanese chip" tms. Halpis ei ole tätä pahempi, paitsi varsinainen ongelma voi olla lisäjohtimen kytkennässä tai aivan erityisesti, jos suojakytkentä onkin feikki. Kirkkaan muovin läpi voi sentään kennon tunnistaa ja jopa aika hyvin arvioida, onko sisempi kääre ja koko kenno feikki. Jo pelkästään kapasiteettia mittaamalla voi saada vihjeen siitä, jos kenno(ja sisämuovi) onkin aito mutta loppuunajettu. Valmistusaikaleimakin voi olla luettavissa, jne.

Onko akkuun integroitava suojapiiri järkevä vai ei? Jos valaisimessa on järkevä elektroniikka ja rakenne, eihän se oikeastaan ole tarpeellinen. Jos valaisin on kovin tehokas tai kenno suorituskykyinen, suojapiiri voi olla jo merkittävä haitta. Valaisimen akkukotelon mitasta riippuen suojapiiri tai muukaan lisänänniratkaisu ei välttämättä edes mahdu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
09.04.2017
Viestejä
272
Nyt ois otsalamppu haussa. Valaisimen käyttötarkoitukset ovat retkeily ja vapaaehtoinen meripelastustoiminta. Molemmissa touhuissa pitää nähdä sekä kauas että laajalle, mutta ei molempia samanaikaisesti. Ladattava akku pitää olla. Tehotiloja sen verran että voi valaista pimeän metsän hetkellisesti ja toisaalta himmeämpää valoa lähityöskentelyyn/leiriolosuhteisiin. Valoja mitä tullut katseltua on seuraavat:
- Armytek Wizard V3
- Lumonite Compass R
- Fenix HM65R 2020 malli
- Fenix HM61R
Noista ehkä kiinnostavin on HM65R, löytyy sekä kantamaa että hajavaloa. Tarvittaessa molemmat kerralla. Ehkä miinuksena tuossa on että lataus usb-pistokkeella eikä magneetilla. Jos tuo läppä hajoaa niin voihan sitä siirtyä erilliseen akkulaturiin ja tiivistää reiän umpeen. Armytek ois suht edullinen.
Nykyinen valo on Ledlenser seo 7R, jossa päähihna on liian lyhyt pipon kanssa käytettynä-->päänsärkyä pidemmässä käytössä. Tässä on myös punavalo, mutta käytän sen verta harvoin että sen puute ei haittaa. Lisäksi mainittakoon että omistan taskulampun (Olight m2r pro warrior) jolla näkee kauas jos tarvitsee.
 
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
4 231
Nyt ois otsalamppu haussa. Valaisimen käyttötarkoitukset ovat retkeily ja vapaaehtoinen meripelastustoiminta. Molemmissa touhuissa pitää nähdä sekä kauas että laajalle, mutta ei molempia samanaikaisesti. Ladattava akku pitää olla. Tehotiloja sen verran että voi valaista pimeän metsän hetkellisesti ja toisaalta himmeämpää valoa lähityöskentelyyn/leiriolosuhteisiin. Valoja mitä tullut katseltua on seuraavat:
- Armytek Wizard V3
- Lumonite Compass R
- Fenix HM65R 2020 malli
- Fenix HM61R
Noista ehkä kiinnostavin on HM65R, löytyy sekä kantamaa että hajavaloa. Tarvittaessa molemmat kerralla. Ehkä miinuksena tuossa on että lataus usb-pistokkeella eikä magneetilla. Jos tuo läppä hajoaa niin voihan sitä siirtyä erilliseen akkulaturiin ja tiivistää reiän umpeen. Armytek ois suht edullinen.
Nykyinen valo on Ledlenser seo 7R, jossa päähihna on liian lyhyt pipon kanssa käytettynä-->päänsärkyä pidemmässä käytössä. Tässä on myös punavalo, mutta käytän sen verta harvoin että sen puute ei haittaa. Lisäksi mainittakoon että omistan taskulampun (Olight m2r pro warrior) jolla näkee kauas jos tarvitsee.
Tuossa on varustelekan custom tuosta fenixistä Fenix HM65R Särmä TST otsalamppu
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
472
Mahtaako kotimaassa olla jotakin ledivaloihin ja akkuihin erikoistunutta foorumia, ja/tai kauppapaikkaa?

Sikäli jos jollakin on tarvetta ladattavalle ledilampulle, niin mulla on Astrolux S42 ylimääräisenä...
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
1 837
Löytyiskö suositusta 2- tai 4-paikkaiselle Li-Ion ja NiMh laturille? Erityisesti nyt mietin Xtar VC4 ja Liitokala Lii-500 välillä. Plussaa on usb-virtalähteen käytöstä ja NiMh elvytyksestä, mikä tuosta VC4 laturista puuttuu? Liitokala käyttää omaa virtalähdettä. NiMH laturina vanha GPn akkujen mukana tullut, minkä kanssa ongelmana nikottelu huonohkojen akkujen kanssa (ehkä olisi syytä heittää pois eikä elvytellä). Tai olisiko syytä pitäytyä erillisissä latureissa?

 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 863
Nyt ois otsalamppu haussa. Valaisimen käyttötarkoitukset ovat retkeily ja vapaaehtoinen meripelastustoiminta. Molemmissa touhuissa pitää nähdä sekä kauas että laajalle, mutta ei molempia samanaikaisesti. Ladattava akku pitää olla. Tehotiloja sen verran että voi valaista pimeän metsän hetkellisesti ja toisaalta himmeämpää valoa lähityöskentelyyn/leiriolosuhteisiin. Valoja mitä tullut katseltua on seuraavat:
- Armytek Wizard V3
- Lumonite Compass R
- Fenix HM65R 2020 malli
- Fenix HM61R
Noista ehkä kiinnostavin on HM65R, löytyy sekä kantamaa että hajavaloa. Tarvittaessa molemmat kerralla. Ehkä miinuksena tuossa on että lataus usb-pistokkeella eikä magneetilla. Jos tuo läppä hajoaa niin voihan sitä siirtyä erilliseen akkulaturiin ja tiivistää reiän umpeen. Armytek ois suht edullinen.
Nykyinen valo on Ledlenser seo 7R, jossa päähihna on liian lyhyt pipon kanssa käytettynä-->päänsärkyä pidemmässä käytössä. Tässä on myös punavalo, mutta käytän sen verta harvoin että sen puute ei haittaa. Lisäksi mainittakoon että omistan taskulampun (Olight m2r pro warrior) jolla näkee kauas jos tarvitsee.
USB-latausta / sen läpän kestävyyttä ei kannata säikkyä, olettaen että uudemmissa Fenixeissä toteutus on yhtä kestävä kuin vanhassa Raptorissa. Raptorin läppä ainakin omassa käytössäni on kestänyt jo muutaman vuoden eikä mitään heikkenemisen merkkejä ole eikä muutenkaan vaikuta yhtään heiveröiseltä toteutukselta rakenteeltaan. Vähän hankala tiivis pieni läppä on kyllä räpeltää auki, jos siitä nyt joku miinuspuoli pitää löytää. Plussapuolena USB-latauksessa magneettilataukseen verrattuna on sitten tietenkin se, että voi ladata standardeilla piuhoilla missä vaan eikä tarvitse erikseen ottaa mukaan mitään erikoisjohtoa jos lamppua käyttää reissussa tai retkeillessä.

Varsin loistavan oloinen tuote tuo alempana linkitetty Fenix-Särmä!
 

0nanias

Make ATK Great Again
Liittynyt
03.09.2018
Viestejä
1 860
HM65R:ssä sen latausluukun kumisuojan kestoon ja avattavuuteen auttaa kun voitelee sen kevyesti silikonirasvalla. Se pitää myös paremmin kosteutta tämän jälkeen.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
135
Mitäs *tehokasta* käsivalaisinta kannattaa pitää BF tarjouksien yhteydessä silmällä? En omista entuudestaan akkuja tai latureita, niin mahdollisimman valmis setti olisi plussaa. Olight Seeker 2 Pro esim. yhtenä kandina ollut.
 
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 336
Mitäs *tehokasta* käsivalaisinta kannattaa pitää BF tarjouksien yhteydessä silmällä? En omista entuudestaan akkuja tai latureita, niin mahdollisimman valmis setti olisi plussaa. Olight Seeker 2 Pro esim. yhtenä kandina ollut.
Itsellä tehotaskulamppuna Fenix TK75. Tehoa on todella mukavasti. Taisin n. 80 eurolla saada jostain täältä foorumilta bongatusta alesta. Suositus.
 

bb12

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
13.10.2017
Viestejä
602
Löytyiskö suositusta 2- tai 4-paikkaiselle Li-Ion ja NiMh laturille? Erityisesti nyt mietin Xtar VC4 ja Liitokala Lii-500 välillä. Plussaa on usb-virtalähteen käytöstä ja NiMh elvytyksestä, mikä tuosta VC4 laturista puuttuu? Liitokala käyttää omaa virtalähdettä. NiMH laturina vanha GPn akkujen mukana tullut, minkä kanssa ongelmana nikottelu huonohkojen akkujen kanssa (ehkä olisi syytä heittää pois eikä elvytellä). Tai olisiko syytä pitäytyä erillisissä latureissa?

Onko tuo 500 Liitokala riittävä? Mitähän eroa 500 S mallissa kun 7e kalliimpi Alissa?
Erot löytyikin: Liitokala Lii-500 Vs Lii-500S Vs ?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
540
Tuli hommattua Armytek Wizard pro XHP50 otsalamppu kun sitä saa nyt -50% alennuksesta. Niin testiinhän se pitää altistaa. Eli täydet valot päälle ja mittaamaan aikaa jolloin lamppu hyytyy ja samalla tarkkailla valotehon heikkenemistä. Empiirisen tarkkailun jälkeen on sanottava kyseessä olevan hyvä otsalamppu.
Lampun valoteho on vähintään riittävä, vaikka sellaista hotspottia valokuviossa ei ole. Kivan tasaisen valon antaa lamppu ympäristöön. Valon heittopituus on itsellä noin 0-50metriä. Sen sisällä olevat kohteet näkee selvästi pimeällä. Valokuvio on tosi laaja ja sellaista varjojen välkyntää en ainakaan itse havaise, mitä joissakin kiinalaisissa lampuissa esiintyy.
Lamppu tiputtaa lämmön mukaan valotehoa pienemmäksi, mutta tuosta puttuu sellanen portaallisuus. Valotehon tippumista ei oikeesti huomaa käytössä. Eli sellasia selviä kynnyksiä ei ole.
Lineaarisesti valoteho laskee alas akun keston mukaan. Jonkin verran voi valasinta käyttää käsien lämmittämiseen, mutta lampun elektroniikka estää pitempi aikaisen lämmittelyn lisäten tehoa itse ledille.

Lampun mukana tuli laadukas Panasonickin 3400mAh akku mukana ja valaisin käyttää koko päällä ollessa tehon loppuun asti akusta. Täydellä teholla päälle ja pois aika on 3h20min. Joista lopussa, noin 15min on 100lumenia käytössä. En nyt viikon käytön jälkeen huonoa sanottavaa keksi. Hyvin ajaa asiansa otsalampuksi alta 80€ hintaan.
Osaa lamppu jättää sen 3.22v kennolle niin ei akku hajoa lopussa;)

18650-akku-0%.jpg
 
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
4 231
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
717
72e + postit armytekin kaupasta koodilla blf35, ei ole kummoinen tajrous.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
540
Hyvin toimiva lamppu se silti on. Mitä halvemmalla saa sen parempi.

edit. ostakaa convoy m3 ja siihen kunnon 26650 akku niin pettyä ei pysty.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
66
imo aika turha maksaa noista 2300 lumenista kun noin pieni runko jaksaa jäähdyttää 2min ennenku suojaukset tiputtaa sen 500 lumenin tienoille
armytekiltä on joka vuosi kovat bf tarjoukset, jota ny ainakin kannattaa muutamat päivät ootella

blf:ssä testiä yhestä xhp50 wizardista
 

bb12

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
13.10.2017
Viestejä
602
Fenix superraptorin parhainta versiota BF tarjoukseen odotellessa. Näytttää järkevämmälle ehkä tuo valokuvia kuitenkin Valostoren mukaan Armytekissä vaikka teknisesti häviääkin Fenixille.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
544
Tuli haettua töihin uusi otsalamppu ja matkaan tarttui Suprabeam m6xr. Luulin, että vanha s4 tuplaledi on tehokas (500 lm max), mutta tuo sai sen kyllä näyttämään lelulta.

Portaattomalla säädöllä 6-600 lm ja boostilla 2000 lm. Tykkään kyllä tuosta logiikasta, että säädetään perustaso ja siitä voi tarvittaessa heittää yhdellä puolen sekunnin painalluksella buusti päälle ja toisella vanhaan säätöarvoon.

Toki jos oikeasti pitäisi töitä tehdä lampun kanssa koko päivä ilman latausta, niin s4:n kesto on ehkä helpompi hahmottaa 3 portaisen säädön takia. Tässä kun patterin irrottaa lataukseen, niin säätötaso nollaantuu 600 lm tasolle ja nappi pohjassa pitää säätää taso kohdilleen, jossa kestää viitisen sekunttia etkä voi oikein arvioida moneenko tuntiin akkua riittäisi.

Lisäksi kuoren napsautus auki ja piuhan kytkeminen (s4) olisi ehkä päivittäisenä rutiinina vähän vaivattomampi, kun vertaa pariston poistoon ja piuhaan kytkemiseen.

M6xr sitten mielestäni monikäyttöisempi: Otsalampusta taskulampuksi tai kypärälampuksi muutamassa sekunnissa. Lampussa on magneetti eli sen voi tökätä vaikka sähkökaapin seinään. Lisäksi matkustustila plussaa, ettei lamppu lähde matkalaukussa päälle vaikka patteri olisi paikoillaan. Ja matkustustilasta pois siirryttäessä kertoo vilkunnalla latauksen määrän. Taisikin tulla lueteltua pääpiirteittäin lampun ominaisuudet. Stroboa ei tässä onneksi ole.

Nollakelillä kyllä tuntuu buustaavan minuuttia kauemmin ja näköjään vastaa autoni 25W Xenonpolttimoa. :D



 
Viimeksi muokattu:

bb12

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
13.10.2017
Viestejä
602
Tuli haettua töihin uusi otsalamppu ja matkaan tarttui Suprabeam m6xr. Luulin, että vanha s4 tuplaledi on tehokas (500 lm max), mutta tuo sai sen kyllä näyttämään lelulta.

Portaattomalla säädöllä 6-600 lm ja boostilla 2000 lm. Tykkään kyllä tuosta logiikasta, että säädetään perustaso ja siitä voi tarvittaessa heittää yhdellä puolen sekunnin painalluksella buusti päälle ja toisella vanhaan säätöarvoon.

Toki jos oikeasti pitäisi töitä tehdä lampun kanssa koko päivä ilman latausta, niin s4:n kesto on ehkä helpompi hahmottaa 3 portaisen säädön takia. Tässä kun patterin irrottaa lataukseen, niin säätötaso nollaantuu 600 lm tasolle ja nappi pohjassa pitää säätää taso kohdilleen, jossa kestää viitisen sekunttia etkä voi oikein arvioida moneenko tuntiin akkua riittäisi.

Lisäksi kuoren napsautus auki ja piuhan kytkeminen (s4) olisi ehkä päivittäisenä rutiinina vähän vaivattomampi, kun vertaa pariston poistoon ja piuhaan kytkemiseen.

M6xr sitten mielestäni monikäyttöisempi: Otsalampusta taskulampuksi tai kypärälampuksi muutamassa sekunnissa. Lampussa on magneetti eli sen voi tökätä vaikka sähkökaapin seinään. Lisäksi matkustustila plussaa, ettei lamppu lähde matkalaukussa päälle vaikka patteri olisi paikoillaan. Ja matkustustilasta pois siirryttäessä kertoo vilkunnalla latauksen määrän. Taisikin tulla lueteltua pääpiirteittäin lampun ominaisuudet. Stroboa ei tässä onneksi ole.

Nollakelillä kyllä tuntuu buustaavan minuuttia kauemmin ja näköjään vastaa autoni 25W Xenonpolttimoa. :D



Mistä ostit? Industria Webshop - Teknisen kaupan edelläkävijä näytti olevan ok tarjous.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
544
Wurthiltä. Tuo vaikuttaa ihan hyvältä tarjoukselta.

Lisätään nyt vielä, että m6xr lupaa reilu kaksi tuntia täyttä 600 lm, kun s4 nuukahtaa parissa kymmenessä minuutissa 250 lm tasolle. Kiinalamput ehkä kokevat saman kohtalon?

Screenshot_20201124-182618_Drive.jpg

Screenshot_20201124-225437_Drive.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
4 205
Lisätään nyt vielä, että m6xr lupaa reilu kaksi tuntia täyttä 600 lm, kun s4 nuukahtaa parissa kymmenessä minuutissa 250 lm tasolle. Kiinalamput ehkä kokevat saman kohtalon?
Kiinalamput eivät koe samaa kohtaloa. Niitä voi myös ladata irroittamatta akkua lampusta, kätevää.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 351
Viestejä
4 158 097
Jäsenet
70 411
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom