Ota huomioon käytettyä ostaessasi...

Viestiketju alueella 'Jäähdytys' , aloittaja Eramaankettu, 24.06.2017.

 1. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 293
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Moro,

  Paljon on tullut aikojen saatossa ostettua ja kierrätettyä vesijäähy kamoja. Se on suhteessa melko kannattavaa ja suorituskyky erot uusien ja vanhojen blokkien ja kennojen välillä on melko pienet, jos tietää mitä on ostamassa. Minulla on niin hyviä kun huonoja kokemuksia, välillä saa puoleen hintaan melkeen kun uutta, ja taas välillä tulee maksettua turhan paljon otettaessa huomioon mahdollisen vaivan tai puuttuvien asioiden arvon.

  Eli itse aiheeseen,

  Ostaessasi käytettyä harvoin myyjä tajuaa kertoa tai ostaja kysyä sitä tärkeintä kysymystä. Itsekkin vedin tämän kantapään kautta
  • Millä nesteillä on looppia pyöritetty?
  Et todellakaan halua ostaa käytettyä kennoa, jossa on ollut väriaine kierrossa, blokit ovat helpompi puhdistaa, mutta varaa "aikaa" ja vaivaa kuitenkin. Ei se etikka ja suolakaan ilmaista ole, vaikka ei 5€ enempää maksakkaan ;)

  • Onko kaikki mitä alkuperäisessä mukana?
  Sillä nyt vain on merkitystä, että tuleeko backplate mukaan emolevyyn vai ei, jos siihen blokki pitäisi kiinni saada ruuvattua (AM3), onko lämpötyynyjä tai tahnaa yms tilpehöörejä tallella esim näyttisblokkia ostaessa. Lämpötyynyt ja tahnat maksavat äkkiä 20€ ja viivästyttää ikävästi projetia.

  • Kuinka vanhoja tuotteet ovat, vaikka takuu ei olisikaan enää voimassa?
  Ikä ei toisiin tuotteisiin vaikuta mitään, mutta toisiin, kuten kuparisiin blokkeihin ja kennoihin, sekä pumppuun ja tuulettimiin vaikuttaa. Mielestäni myös akryyliin vaikuttaa, millä nesteillä on ajettu. Hitusen saattaa jälkeenpäin harmittaa, jos ostaa esim pumpun joka pitää jo ääntä tai leviää juuri oston jälkeen. Akryyliin taas tulee esim glykoli pohjaisilla nesteillä mikrohalkeamia, joten blokista saa hyvän verkonpainon akryylin haurastuessa.

  • Pyydä kuva kennojen lameleista aina molemmilta puolilta.
  Noita on semi vaikea suoristella hammastikuilla ja kärkipihdeillä tai ainakin siihen menee tuhottomasti aikaa. Sittenpähän ei voi syyttää postia, kun kenno on ruhjottu tennispallolla jokapuolelta.

  Tarkoitus ei ole leikkiä hintapoliisia. Kukaan ei ole mina pakottanut ostamaan mitään, joten tarjottu (yli) hinta on tullut aina itse maksettua, kun ajattelemattomuuttaan ei ole tajunnut kysyä. Eikä kohdallani nyt niin kauheita karvaita pettymyksiä ole, lähinnä aina harmittaa, että kun kuvittelee kaiken olevan kasassa, joutuu tilaamaan jonkun "uutena mukanatulevan adapterin" tai putsaa tuntitolkulla tuotteita. En ole nyt myöskään ostamassa tai myymässä mitään nestejäähy rojua lähiaikoina, joten kirjoitin tämän lähinnä itselleni muistisäännöksi, jotta enää ei näinkään karvaita pettymyksiä tulisi itselle ja miksei toki muillekkin.
   
  Teuras, zZzz, Pyrres ja 2 muuta tykkäävät tästä.