Säästäminen ja sijoittaminen (osakkeet, rahastot, ETF:t...)

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Joo, taitaapa superit täälläkin muuttua maksullisiksi, saa vain nähdä että milloin..
Vaikka ne muuttuisivat maksullisiksi, veikkaan että kulu olisi todella pieni ja silti kilpailukykyinen. Ei olisi bisnesmielessä juuri järkeä tehdä niistä kauheasti kalliimpia kuin edullisimmat kilpailevat tuotteet, vaikka ETFt.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 824
Merkitsin nyt noita finnairin osakkeita, ja jotenkin kuvittelin, että ne olisivat sitten samanarvoisia kuin Finnairin osakkeet, eli tällä hetkellä jotain 0,86 €/kpl, mutta näyttää että ovat arvoltaan vaan 0,64 €/kpl? Tähänkin nyt on varmaan joku syy joka olisi kannattanut tietää ennen merkintää? Ilmeisesti joskus Heinäkuun alussa muuttuvat sitten oikeasti finnairin osakkeiksi, eli muuttuuko silloin arvo samaksi kun mitä Finnairin osake on?
 
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
3 573
Merkitsin nyt noita finnairin osakkeita, ja jotenkin kuvittelin, että ne olisivat sitten samanarvoisi kuin Finnairin osakkeet, eli tällä hetkellä jotain 0,86 €/kpl, mutta näyttää että ovat arvoltaan vaan 0,64 €/kpl? Tähänkin nyt on varmaan joku syy joka olisi kannattanut tietää ennen merkintää?
Finnairin osakkeita voi merkitä käyttämällä merkintäoikeuden (Osta osaketta Finnair Oyj MO 2020 (FIA1SU0120) ja merkitsemällä 0,40e hinnalla per osake. Tuosta saa uusia osakkeita, jotka siis maksavat nykyisellä kurssilla 0,61€/kpl. Myöhemmin uudet ja vanhat osakkeet yhdistyvät, ne ovat siis samaa tavaraa (tällä hetkellä eri nimillä).

Finnairin osakkeiden hinnoittelussa ei ole ollut järkeä sen jälkeen, kun merkintäoikeudet irtosivat. Eiköhän syynä ole suoraan se, että normaali tuulipukusijoittaja ei tajua tästä hölkäsen pöläystä ja ostaa kun halvalla saa ("Hei, Finnair oli pari viikkoa sitten 4e ja nyt alle euron. Äkkiä lisää!")

Joka ikisen Finnairin osakkeiden omistajan kannattaisi heittää laput laitaan ja hakea vastaavat laput eri nimellä salkkuun, samalla saaden "voittoa" 20 snt per osake.
 

tuoppi´

Kapitalisti
Köyhä
NOSTO
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
3 695
Jep. Ei mitään järkeä, että vanhat osakkeet on melkein 30% preemiolla verrattuna uusiin. Samasta tavarasta kuitenkin loppupelissä kyse.
 
Liittynyt
31.08.2018
Viestejä
173
Jos sijoitushorisontti on enemmän kuin 2 vuotta, niin nyt on hyvä aika ostaa toimialaa jota on rankaistu osakkeiden hinnoissa pandemian aikana, lentoyhtiöitä.

Finanssikriisin aikana sai pankkiosakkeita halvalla, nyt lentoyhtiöitä ja risteilyfirmoja. Caribbeanit yms. jätän ostamatta konkurssien pelossa.

Lentoyhtiöitä oli helppo ostaa koska Lufthansasta uutisoitiin jo etukäteen valtavasta bailoutista, samaten ostin Unitedia ja Americania jotka ovat "too big to fail". Rahaa kaadetaan noihin, ja nyt jo sijoitukset reilusti plussalla. Lufthansasta oli ilmeisesti tullut kommenttia että bailout-rahaa olisi voinut antaa vähemmänkin! Mikään ihme ei silti ole jos nuo yhtiöt tipahtavat jolloin voi tankata lisää. 1-2 vuoden horisontilla todella epävarmaa ja 5 vuodella ei niinkään.

Finnair on taas oma juttunsa, vaikea uskoa että siinä on samaa nousupainetta kuin isoimmissa yhtiöissä. Oli tuulipuku tai ei, voi silti ottaa riskiä ja ottaa sitä halvalla salkkuun ja katsoa 3-5 vuoden aikana miten käy. Itse laitoin suhteellisen pienen summan rahaa Finskiin ja pidän sitä järkevämpänä kuin laittaa rahaa esim. lottoon.
 

finWeazel

Chief Karpfen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
7 803
Ehkä ne isoimmat voittajat kuitenkin löytyvät amazon/netflix/... joukosta. covid19 kiihdytti palvelujen siirtymistä verkkoon. Kivijalka kärsii. Löytyykö se suurin voitto sitten markkinoiden pysyvästä uusjaosta vai konkurssinpartaalle painuneiden yritysten palautumisesta normaalitilaan?

Kuinka paha dippi tulee q2 tulosjulkistuksista? Luulis, että tässä kesän tulosjulkistussumassa selviää ketkä ui ja ketkä ei ja nähdään reilua liikettä kursseissa? Toinen tietty mitää pitää seurata on elvytystoimenpiteet ja elvytyksen vaikutus markkinaan. Amerikan presidentinvaalit/kiina/venäjä setit varmaan myös vaikuttavat markkinaan.

Indeksit+rahastot mun salkussa vielä 7% miinuksilla vuodenalkuun verrattuna. Suorat osakesijoitukset reilun 20% plussalla tän vuoden osalta. Mulla on sormi myyntiliipaisimella. Jos lähtee rytisemään uusiksi niin about neljänneksen sijoituksista voisi muuttaa rahaksi. Jos tässä ei enää korjailla uudestaan alaspäin niin täytyy ihmetellä miten vähän covid19 vaikutti markkinaan. Toisaalta missä on se covid19:sta riippumaton korjausliike? Korjausliike, jota on odoteltu jo vuosikausia?

Käppyrä miten osakesijoitukset on mun salkussa heiluneet tänä vuonna. Pohja oli -15%, nyt 22% plussalla.

1592843417955.png
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: eba

a-p

Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
678
Mikäs juttu muuten nämä 15min viiväistetyt datat oikein ovat? Miksi?

Oliko Nordnetilla myös vartin viivästys?
Tietääkseni ainakin Degirolla oli mahdollista maksaa kuukausimaksua, jolloin saat reaaliajassa kurssikehityksen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 452
Onko täällä REIT:ti tyypit perehtynyt siihen millä noista REIT:stä mahtaa olla eniten kiinteistöjä ja maata ns. parhailla alueilla eli alati kasvavissa miljoonakaupungeissa? Noiden parhailla paikoilla sijaitsevien kiinteistöjen arvo, kun tuskin on ihan heti ainakaan laskemassa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 457
Tekisi mieli melkein raportoida noin nollapostaus. Jotain järkeä mitä kirjoittelee, kiitos!

Wirecard se vaan jatkaa alamäkeä, eikä voittoa kyllä ole näkyvissä. Kai se pitää ne kaksi omistamaani wirecardin osaketta pistää kiertoon. Joskus ostin dipistä kun oli jälleen hämminkiä. Nyt aika reippaasti miinuksella, mutta onneksi ostin vaan reippaalla satkulla, kun epäilin jo silloin miten firman käy. Eihän tollasessa tilanteessa voi olla bisnestä. Kusetettu kaikki että rahaa on 1.9miljardia ja toimitaan raha-alalla. Oma luotto ainakin puuttuu täysin ja välttäisin heidän palveluiden käyttöä.
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
699
Miten ootte innostuneet Nordnetin uusista kk-säästö -ETF:istä? Itteä vähä kiinnostais ostella heinäkuun erään robotiikka/keinoäly -ETF:iä. Vahva usko ois että ne on tulevaisuutta.
 
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
3 573
Miten ootte innostuneet Nordnetin uusista kk-säästö -ETF:istä? Itteä vähä kiinnostais ostella heinäkuun erään robotiikka/keinoäly -ETF:iä. Vahva usko ois että ne on tulevaisuutta.
Näissä kannattaa kurkata, mitä firmoja ne oikeasti sisältävät. Esim. iShares Automation & Robotics UCITS ETF USD (Acc) – vertaa ja osta pörssinoteerattuja rahastoja

Listalta löytyy mm. Snap Inc, Autodesk sekä Garmin. En väitä etteikö esim. Autodesk liittyisi automaatioon tai robotiikkaan softan puolelta, mutta en olisi uskonut nimen perusteella kyseisten firmojen olevan pääomistuksia. Varmasti robotiikalla/keinoälyllä on tulevaisuutta, mutta pitää löytää ne oikeat firmat.
 
Liittynyt
09.11.2019
Viestejä
161
Miten ootte innostuneet Nordnetin uusista kk-säästö -ETF:istä? Itteä vähä kiinnostais ostella heinäkuun erään robotiikka/keinoäly -ETF:iä. Vahva usko ois että ne on tulevaisuutta.
En kyllä mitenkään. IUSN:ää olen harkinnut, mutta toisaalta on mukava pitää salkku melko yksinkertaisena.
 

Ahr

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
122


Dave Portnoy on zoomereiden sankari ja syystäkin. Pakko nostaa hattua, että uskaltaa näinä aikoina kertoa mielipiteensä suoraan live-streameissakin.
 
  • Tykkää
Reactions: eba
Liittynyt
20.07.2017
Viestejä
686
200k:n salkulla pääsee myös Private Banking -hinnoittelun piiriin.

Huvittavaa kuinka NN Private Banking on silti kalliimpaa, kuin normikulut muualla. :D
 

Ahr

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
122
Huvittavaa kuinka NN Private Banking on silti kalliimpaa, kuin normikulut muualla. :D
"Private Banking -asiakkaille kaupankäynti Euroopan, USA:n, Kanadan ja Pohjoismaiden markkinoilla 0,08 % (min. 5–8 €)."

En ymmärrä miksi kukaan suostuisi maksamaan jenkkikaupoista tuollaista ryöstöhintaa.
 
Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
1 624
Onkos täällä muita, joilla on joku taktiikka spreadin "voittamiseen"?

Itse en poimi osakkeita, vaan ostan maailma-osake-ETF:ää (nykyisin VWCE Degiron kautta Xetrasta ostettuna). Sen verran tekee mieli kuitenkin näprätä, etten tee koskaan markkinatoimeksiantoa (myyntilaidasta ostamista), vaan käytän aina limiitti-toimeksiantoa.

Teen yleensä suunnilleen seuraavasti:
  • Kaivan Börse Frankfurtin sivuilta kyseisen arvopaperin tiedot näkyville ja klikkaan sieltä "Bid/ask overview" niin saan sieltä myynti- ja ostolaidat näkyviin 15 min viivästettynä (pihinä miehenä en maksa reaaliaikaisesta markkinainformaatiosta).
  • Asetan ostotoimeksiannon limiittihinnan ostolaidassa näkyvän isoimman palkin (joka lienee usein kyseistä ETF:ää hoitavan merkintävälittäjän [authorized participant] tarjous) alapuolelle, eli esim. liitekuvan mukaisessa tilanteessa 72,70 € tasolle.
  • Lähden siitä hinaamaan toimeksiantoni limiittihintaa ylös päin noin yhden yksikön (tyypillisesti sentin tai sentin kymmenyksen riippuen arvopaperista) verran 1-5 minuutin välein.
  • Toistan edellistä kunnes kauppa toteutuu. Samalla seuraan "bid/ask overview"-näyttöä.
  • Näen "Bid/ask overviewistä" 15 minuuttia myöhemmin mihin kohtaan spreadia kauppani osui. Usein se osuu lähelle spreadin alareunaa tai puoleen väliin.
  • Jos olisin myymässä, tekisin saman peilikuvana (eli siis katsoisin lähtöhinnan myyntilaidasta ja alkaisin siitä tiputtamaan).
Yleensä säästän tällä tavalla toimien joitain kymmeniä senttejä ja enimmillään joitain euroja per toimeksianto (toimeksiantojen suuruus yleensä suuruusluokkaa 1000 €). Tietenkin tähän menee jonkin verran aikaa, mutta saan pienestä säästöstä sen verran mielihyvää, että haluan näin toimia. :)

Onko tässä muiden mielestä mitään järkeä? Minkälaisia vastaavia taktiikoita muilla on käytössä (jos on)? Voisiko taktiikkaani parantaa jotenkin?
Ei ole mitään järkeä, koska ei tuossa edes säästä mitään. Ihan samalla tavalla voi yrittää ostaa normaaleja osakkeitaki. Jos hinta karkaa siinä 1-5min välillä hieman ylöspäin niin menetät rahaa ja silloin kun se tulee alaspäin niin saat halvemmalla. Pitkässä juoksussa tilanne on luultavasti +-0 ja kuten jo aiemmin todettua niin kulutat vain aikaa. Sama homma myyntipuolella. Eiköhän se mene pitkässä juoksussa ihan tasan kun välillä saat naputella monta kertaa toimeksiantoa alaspäin jos sattuu joku hetkellinen laskuvaihe olemaan päällänsä siinä naputtelun lomassa. Ihan turhaa kikkailua.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Huvittavaa kuinka NN Private Banking on silti kalliimpaa, kuin normikulut muualla. :D
En ymmärrä miksi kukaan suostuisi maksamaan jenkkikaupoista tuollaista ryöstöhintaa.
Riippuu tietenkin kauppojen koosta. Ihan OK hinta kotimaisessa tarjonnassa, mutta ei missään nimessä aina halvin. Boonuksena Inderesiä sun muuta tilpehööriä ja kutsua kissanristiäisiin, jos niistä välittää. Jenkkikauppoihin IB tietenkin paras kaveri.

Nordnetin akilleen kantapää on aina ollut korkeat kiinteät minimit osakekaupoissa, mikä ei rohkaise tiheämpään pikkupuljaukseen vaan isompiin kertaostoksiin.
 
Liittynyt
08.05.2019
Viestejä
1 207
Ei ole mitään järkeä, koska ei tuossa edes säästä mitään. Ihan samalla tavalla voi yrittää ostaa normaaleja osakkeitaki. Jos hinta karkaa siinä 1-5min välillä hieman ylöspäin niin menetät rahaa ja silloin kun se tulee alaspäin niin saat halvemmalla.
Missasit mahdollisesti pointin. Pointtinahan tuossa on, että se limiitti-toimeksiantoni rajahinta ei koskaan nousisi sinne myyntilaidan alimpaan hintaan asti, vaan yleensä siinä matkan varrella tulee vastaan myyjä, joka tekee markkinatoimeksiannon, joka "osuu" omaan toimeksiantooni, tai joku robotti-vastapuoli tekee nopeat kaupat aiempaa ostolaitaa korkeamman tarjoukseni huomatessaan. Väitän, että tällä tavalla saa yleensä tietyissä lapuissa hiukan myyntilaitaa halvemmalla, kun kyseessä on sopivan mutta ei liian likvidi lappu. (Epälikvideissä lapuissa sitä vastapuolta ei kovinkaan nopeasti löytyisi ja liian likvideissä lapuissa spreadi on niin pieni, ettei asialla ole merkitystä.) Tämä perustuu empiirisiin havaintoihini aika monen kaupan jälkeen. Optimaalisin tilanne on tietenkin silloin, kun markkinat eivät ole nousussa eikä laskussa (etenkin kun käytössä on viivästetty data osto- ja myyntilaidoista).

Oma epäilykseni on, että näissä kaupoissa olisi usein vastapuolena robotti, joka on ohjelmoitu myymään, jos robotin algoritmin määrittämä osto- ja myyntilaitojen välissä oleva raja ylittyy, mutta varmasti en sitä tiedä. Eli yritän vähitellen hintaa nostamalla löytää sellaisen robotin, jolla on mahdollisimman halpa rajahinta sille, että se päättää tehdä tarjoukseni toteuttavan toimeksiannon.

Mutta joo 1000 € arvoisten kauppojen osalta tämä on ei-rationaalisesti perusteltavissa olevaa näpertelyä, kuten moneen kertaan todettua. Itseäni nyt vain sattuu kiinnostamaan markkinoiden käyttäytyminen, ja siksi tällaista harrastan ja virittelin asiasta keskustelua. Muita asian harrastajia ei selvästikään täältä löytynyt. :)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
1 624
Missasit mahdollisesti pointin. Pointtinahan tuossa on, että se limiitti-toimeksiantoni rajahinta ei koskaan nousisi sinne myyntilaidan alimpaan hintaan asti, vaan yleensä siinä matkan varrella tulee vastaan myyjä, joka tekee markkinatoimeksiannon, joka "osuu" omaan toimeksiantooni, tai joku robotti-vastapuoli tekee nopeat kaupat aiempaa ostolaitaa korkeamman tarjoukseni huomatessaan. Väitän, että tällä tavalla saa yleensä tietyissä lapuissa hiukan myyntilaitaa halvemmalla, kun kyseessä on sopivan mutta ei liian likvidi lappu. (Epälikvideissä lapuissa sitä vastapuolta ei kovinkaan nopeasti löytyisi ja liian likvideissä lapuissa spreadi on niin pieni, ettei asialla ole merkitystä.) Tämä perustuu empiirisiin havaintoihini aika monen kaupan jälkeen. Optimaalisin tilanne on tietenkin silloin, kun markkinat eivät ole nousussa eikä laskussa (etenkin kun käytössä on viivästetty data osto- ja myyntilaidoista).

Oma epäilykseni on, että näissä kaupoissa olisi usein vastapuolena robotti, joka on ohjelmoitu myymään, jos robotin algoritmin määrittämä osto- ja myyntilaitojen välissä oleva raja ylittyy, mutta varmasti en sitä tiedä. Eli yritän vähitellen hintaa nostamalla löytää sellaisen robotin, jolla on mahdollisimman halpa rajahinta sille, että se päättää tehdä tarjoukseni toteuttavan toimeksiannon.

Mutta joo 1000 € arvoisten kauppojen osalta tämä on ei-rationaalisesti perusteltavissa olevaa näpertelyä, kuten moneen kertaan todettua. Itseäni nyt vain sattuu kiinnostamaan markkinoiden käyttäytyminen, ja siksi tällaista harrastan ja virittelin asiasta keskustelua. Muita asian harrastajia ei selvästikään täältä löytynyt. :)
Ei tarjous varmasti nousekaan myyntilaidan alalaitaan, mutta alalaita voi lähteä nousuun, jolloin et saa enää ostettua edes sillä hinnalla, joka oli alunperin alalaidassa. Yhtälailla ne robottihinnat liikkuu kurssin mukana ylöspäin. Sinnehän voi tulla viiden minuutin aikana vaikka 10 korkeampaa ostotarjousta. Sitten 50min päästä, kun olet näpytellyt yhden yksikön nostoilla ne kiinni niin hinta onkin jo 100 yksikköä korkeammalla. Vaikuttaa ihan joutavalta tuuripeliltä, jossa ei voita mitään.
 

Ahr

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
122
Onko tuo nyt niin kallista? Ota huomioon että private banking asiakkaiden keskimääräinen ostos on hieman suurempi kuin muutama osake. Itse ostin pari viikkoa sitten Nvidian osakkeita reilulla 15 000 eurolla ja siitä kulu kokonaiset 12 euroa. Nvidian pottini arvo on noussut noin 900 euroa. 12 euroa sinne tänne on aivan sama tässä kontekstissa. Minusta Nordnetin private bankingia ei tule verrata johonkin halpisvälittäjään vaan muiden pankkien private bankingiin. Ne ovat melko suolaisen hintaisia, itse en ainakaan halua maksaa tuhansia euroja vuodessa siitä hyvästä että saan mustan luottokortin.

Nordnetin private bankingin asiakaspalvelu on todella hyvä ja arvostan myös ilmaisia Inderesin analyysejä. Eikä superluottokaan huono ole. Mutta kukin tyylillään.
Vaikkapa 50k ostos Nvidiaa IB:n kautta tuottaisi max $1 kuluja. Jos ostelee kerran kuussa, niin eipä noilla prosentin osilla ole niin massiivista vaikutusta. Nopeasti katsottuna olen kuitenkin säästänyt alkuvuonna kuluissa noin 700€ verrattuna Nordnetiin. Noilla säästyneillä masseilla palkkaisi jonkun muun täyttelemään verolaputkin, jos siitä olisi kiinni.

Kukin tyylillään.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
441
Noilla säästyneillä masseilla palkkaisi jonkun muun täyttelemään verolaputkin, jos siitä olisi kiinni.

Kukin tyylillään.
On sekin aikamoinen vaiva, ruveta jotakuta palkkaamaan, vs. se että ei tarvi tehdä käytännössä mitään.

Kukin tyylillään.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
486
Jos ja kun haluan merkitä Finnairia niin minun pitää soittaa Nordean asiakaspalveluun. Mikä vuosi nyt on? :facepalm:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
160
Jos ja kun haluan merkitä Finnairia niin minun pitää soittaa Nordean asiakaspalveluun. Mikä vuosi nyt on? :facepalm:
Tai lähettää se kirje.

Itse soitin asiakaspalveluun eilen ja yllätti miten helppoa oli. Soitin mobiilipankin kautta (sillä ymmärtääkseni lyhentää tunnistamisen aikaa?), jonossa pari minuuttia ja itse merkintä puolisen minuuttia.
 
Liittynyt
07.12.2018
Viestejä
86
Kaikki on suhteellista.
Kun salkun arvo ylittää 200 000e ei paljoa jaksa käyttää aikaa murehtimiseen, onko kaupankäyntikulu 8e tai 5e. Tai ainakaan minä en jaksa. Arvostan vaivattomuutta ja omaa aikaa enemmän.
 
  • Tykkää
Reactions: njs
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Vaivattomuus on rahanarvoista varsinkin jos vapaa-aikaa ei ole kauheasti ja sillä on korkea hinta. Mutta salkun ja varsinkin kauppojen koko ja määrähän tuon määrittävät. Ei Nordnet PB ole mikään kovin autuaaksi tekevä asia, mutta jos on NN:n asiakas ja ehdot täyttyvät niin totta kai se kannattaa aktivoida.
 

escalibur

"Random Tech Channel" @ YouTube
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 072
Jos jollain on Wirecardin osakkeita, kannattaa harkita niiden myymistä :)

Yrityksen osakkeiden arvo on uutistoimisto Reutersin mukaan menettänyt yli 90 prosenttia markkina-arvostaan skandaalin vuoksi. Toimitusjohtaja Markus Braun erosi viime viikolla.
 
Liittynyt
07.12.2018
Viestejä
86
Vaivattomuus on rahanarvoista varsinkin jos vapaa-aikaa ei ole kauheasti ja sillä on korkea hinta. Mutta salkun ja varsinkin kauppojen koko ja määrähän tuon määrittävät. Ei Nordnet PB ole mikään kovin autuaaksi tekevä asia, mutta jos on NN:n asiakas ja ehdot täyttyvät niin totta kai se kannattaa aktivoida.
Juu ei se paras diili ole, mutta itse olen puhtaasti osinkosijoittaja ja pyrin luomaan salkun joka tuottaa XX XXX EUR osinkoa vuodessa. Koska kassavirta on arvostustasoja tärkeämpää, kulut eivät ole niin suuressa osassa. Kuitenkin Nordnetin PB on hyvin huoleton vaihtoehto. Seuraaminen on myös helpompaa, kun kaikki osakkeet ovat siellä säilytyksessä.
 

Ahr

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
122
Vaivattomuus on rahanarvoista varsinkin jos vapaa-aikaa ei ole kauheasti ja sillä on korkea hinta. Mutta salkun ja varsinkin kauppojen koko ja määrähän tuon määrittävät. Ei Nordnet PB ole mikään kovin autuaaksi tekevä asia, mutta jos on NN:n asiakas ja ehdot täyttyvät niin totta kai se kannattaa aktivoida.
Nimenomaan. Tottakai jos pystyy laskuttamaan yli kolme kiloa tunnilta ei kannata hukata tuntia vuodessa verolappujen täyttöön, jos ero valmiiksi täytettyyn verolappuun on vain ~1500.
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
1 811
Nimenomaan. Tottakai jos pystyy laskuttamaan yli kolme kiloa tunnilta ei kannata hukata tuntia vuodessa verolappujen täyttöön, jos ero valmiiksi täytettyyn verolappuun on vain ~1500.
Mitä ihmettä nämä "hyökkäykset" oikeen ovat?
Käytät varmaan kestokassia, huuhtelet wc-pöntön keitinvedellä ja pidät asunnossa 15-astetta sisälämpönä niin säästät elämäsi aikana kymmeniä tuhansia euroja?

Ei varmaan kuulu "osakkeisiin sijoittaminen, mistä aloittaa" -keskusteluun jos treidimäärät on luokkaa 2milj€/vuodessa :lol:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
960
Kyllä tänne kaikki mahtuu. Mukava lukea myös näitä joilla menee hyvin eikä vain niitä joille 100e kuussa tekee jo tiukkaa.
 
  • Tykkää
Reactions: eba

Ahr

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
122
Mitä ihmettä nämä "hyökkäykset" oikeen ovat?
Käytät varmaan kestokassia, huuhtelet wc-pöntön keitinvedellä ja pidät asunnossa 15-astetta sisälämpönä niin säästät elämäsi aikana kymmeniä tuhansia euroja?

Ei varmaan kuulu "osakkeisiin sijoittaminen, mistä aloittaa" -keskusteluun jos treidimäärät on luokkaa 2milj€/vuodessa :lol:
En tietenkään kituuttele. Itse en vain pysty laskuttamaan yli kolmea kiloa tunnilta, mutta hienoa jos sinä pystyt!
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Nimenomaan. Tottakai jos pystyy laskuttamaan yli kolme kiloa tunnilta ei kannata hukata tuntia vuodessa verolappujen täyttöön, jos ero valmiiksi täytettyyn verolappuun on vain ~1500.
Mihis tämä liittyi? Mä olen siis sekä NN:n että IB:n pitkäaikainen asiakas, joten saan kummankin edut. Kommenttini vaivattomuudesta liittyi ihan yleisesti siihen, että ymmärrän ihmisiä, jotka eivät halua käyttää omaa aikaansa säätämiseen. Oli se sitten verotuksen tekemistä, uuden käyttöliittymän opettelua, väärin perityn lähdeveron perimistä takaisin jne. Jokaisen pitää tietenkin tehdä arvio omalla kohdalla, paljonko säästö IB:stä on ja onko se sen arvoista. Ihan laskutuksesta riippumatta. Nordnetin PB anyway kannattaa aktivoida jos voi.
 
Liittynyt
22.11.2016
Viestejä
240
Aloin jostain syystä perjantaina mutuilla, että aika myydä maalis-toukokuun jenkkiosake ostot. Sinne lahti disneyt, johnssonit ja Microsoftit. Jotenkin tuntuu uutisten varjolla vaikealta uskoa, että voiko tukitoimet joita en edes ymmärrä riittää, jos siellä muuten kaikki sakkaa. Helsingin osakkeet tuntuu paljon järkevimmiltä, kun tulee lähinnä osinkojen perään oltua. Muutaman tonnin sijoituksia ettei kannatta ainakaan mallia ottaa. :D
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 311
Onhan tässä (pörssissä) taas maailmanlopun meininkiä näkyvillä, kun jenkeissä virus ei ollutkaan demarien propagandaa, vaan jotkut osavaltiot joutuivat vetämään käsijarrua ja palauttamaan rajoituksia. Pörssi ei tykkää epävarmuudesta yhtään, joten voidaan nähdä isojakin liikkeitä. Katotaan maanantaina rommaako kaikki jenkkien sykliset ja kuinka nopeasti FED laittaa setelikoneen tulille.

Minulla on salkussa jokunen tonni Boeingia, Macysiä, Southwestiä ja Carnivalia, jotka ostin keväämmällä pikavoittojen toivossa. Jännä nähdä dippaavatko ne syvemmälle kuin alkuvuodesta. Voishan nuo myydäkin kun ovat vielä voitolla, mutta osumatarkkuuteni myynneissä on niin huono, että taidan vielä odotella "parempia aikoja".
 
Liittynyt
09.11.2019
Viestejä
161
Tämä on kyllä mielenkiintoista aikaa sijoittaa. Vähän itsellä tuo määrällinen elvytys askarruttaa, että minne asti sitä voi tehdä ja missä kohtaa sen hyöty laimenee tai aiheuttaa enemmänkin vahinkoa? Samoin Euroopan tulevaisuus; onko edessä Japanin tie?

Kohta on A Random Walk Down Wallstreet lueskeltu. Hyvä opus tuokin. Pitää ehkä syksyllä palata talousaiheisten kirjojen pariin ja lueskella kesä dekkareita :smile:
 
Liittynyt
18.06.2018
Viestejä
482
Olen miettinyt, että alkaisin aktiivisemmin treidailemaan oman suunnitelman mukaan. Ajatus olisi yrittää löytää hetkellisesti alihinnoiteltuja osakkeita ja myydä hetikun on noussut tavoitteen verran (~10% tj). Kelasin tähän pelikassaan käyttää noin 5000e kokoista pottia ja aina vaan yhdellä osakkeella (kunnes toivottavasti tulevaisuudessa olisi useampikin 5k potti jolla pelailla). Varmasti opittavaa on vielä paljon, vaikka pari vuotta olen tätä pienemmässä määrin jo harjoitellut. Tämä olisi ehkä välimalli todella aktiivisen ja passivisen välillä mihin aika ja mielenkiinto riittäisi.

Kysymys kuitenkin, mihin perustaa tili? Degiro ja NN löytyy. Mites OST, eli preferoiko pieniä välityspalkkioita ja OST:n verohyötyjä ? Muita kommentteja, vinkkejä tai haukkuja?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 941
Olen miettinyt, että alkaisin aktiivisemmin treidailemaan oman suunnitelman mukaan. Ajatus olisi yrittää löytää hetkellisesti alihinnoiteltuja osakkeita ja myydä hetikun on noussut tavoitteen verran (~10% tj). Kelasin tähän pelikassaan käyttää noin 5000e kokoista pottia ja aina vaan yhdellä osakkeella (kunnes toivottavasti tulevaisuudessa olisi useampikin 5k potti jolla pelailla). Varmasti opittavaa on vielä paljon, vaikka pari vuotta olen tätä pienemmässä määrin jo harjoitellut. Tämä olisi ehkä välimalli todella aktiivisen ja passivisen välillä mihin aika ja mielenkiinto riittäisi.

Kysymys kuitenkin, mihin perustaa tili? Degiro ja NN löytyy. Mites OST, eli preferoiko pieniä välityspalkkioita ja OST:n verohyötyjä ? Muita kommentteja, vinkkejä tai haukkuja?
Miten toimit jos alihinnoittelu ei purkaudu? Jos osake on vaan pysyvästi alihintainen suhteessa omaan näkemykseesi, ei liiku juurikaan suuntaan tai toiseen ja hinnoitteluun käyttämäsi tunnusluvut eivät juuri muutu?

Miksi et jakaisi panosta esim. 2-3 lappuun, joissa on mielestäsi suurin virhehinnoittelu? Tuolloin yhden osakkeen "lukkoontuminnen" ei pysäytä koko strategiaa.

Toki silloin olisi syytä minimoida ne treidauskulut entistä tiukemmin.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
615
Onhan tässä (pörssissä) taas maailmanlopun meininkiä näkyvillä, kun jenkeissä virus ei ollutkaan demarien propagandaa, vaan jotkut osavaltiot joutuivat vetämään käsijarrua ja palauttamaan rajoituksia. Pörssi ei tykkää epävarmuudesta yhtään, joten voidaan nähdä isojakin liikkeitä. Katotaan maanantaina rommaako kaikki jenkkien sykliset ja kuinka nopeasti FED laittaa setelikoneen tulille.

Minulla on salkussa jokunen tonni Boeingia, Macysiä, Southwestiä ja Carnivalia, jotka ostin keväämmällä pikavoittojen toivossa. Jännä nähdä dippaavatko ne syvemmälle kuin alkuvuodesta. Voishan nuo myydäkin kun ovat vielä voitolla, mutta osumatarkkuuteni myynneissä on niin huono, että taidan vielä odotella "parempia aikoja".
Eikös Boeingilla jo pääse kivasti plussalle, nyt vaan MAX koneiden hyvät uutiset ja voit alkaa "nauramaan matkalla pankiin" :cool:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 824
Finnairista vielä niin mikä on lopulta osakkeiden hankintahinta kun on annista ostanut? Mietin vaan, että oikeasti jään varmasti tappiolle kaiken jälkeen, jos nuo uudet osakkeet vielä myyn vaikka ensi kuussa, mutta laskeeko verottaja jotenkin muuten? Myin siis jo ne alkuvuonna ostamani osakkeet pois ja niistä tuli tietysti takkiin paljon ja jos ensi kuussa myyn ne uudetkin pois niin varmasti kokonaisuutena saan vähemmän rahaa mitä kaikkineen olen laittanut, mutta miten verottaja näitä laskee?
 

tuoppi´

Kapitalisti
Köyhä
NOSTO
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
3 695
Finnairista vielä niin mikä on lopulta osakkeiden hankintahinta kun on annista ostanut? Mietin vaan, että oikeasti jään varmasti tappiolle kaiken jälkeen, jos nuo uudet osakkeet vielä myyn vaikka ensi kuussa, mutta laskeeko verottaja jotenkin muuten? Myin siis jo ne alkuvuonna ostamani osakkeet pois ja niistä tuli tietysti takkiin paljon ja jos ensi kuussa myyn ne uudetkin pois niin varmasti kokonaisuutena saan vähemmän rahaa mitä kaikkineen olen laittanut, mutta miten verottaja näitä laskee?

Eli alkuperäinen osakkeen hankintahinta + merkitsemisen hinta (10*0,4 tässä tapauksessa) / setin yhteismäärä (11 tässä tapauksessa) = hankintahinta
 
Liittynyt
18.06.2018
Viestejä
482
Miten toimit jos alihinnoittelu ei purkaudu? Jos osake on vaan pysyvästi alihintainen suhteessa omaan näkemykseesi, ei liiku juurikaan suuntaan tai toiseen ja hinnoitteluun käyttämäsi tunnusluvut eivät juuri muutu?
Jep. Homma ei ole vielä ihan aukoton :) Toki pitää olla mahdollisuus myydä ennen tuota tuottoa jos löytyy parempia paikkoja toisaalla tai tuli virhearvio ja kurssitaso onkin uusi normaali. Myös stop-lossit pitänee ottaa käyttöön, ettei mennä yhden virhearvion kanssa liikaa pakkaselle.

Alan kyllä itsekin taipumaan tohon, että ehkä sitä 2-3 osaketta pystyisin seuraamaan joten olisi hyvä heti jakaa.. Kai ne kulut on vaan niin paljon tärkeämmät kuin veroedut OST:stä.
 
Liittynyt
09.11.2019
Viestejä
161
Nordnet lanseerasi näköjään uusia indeksirahastoja:


Tuosta saa aikanakin suorat EUNL:n ja IS3N:n korvikkeet pikaisella vilauksella.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 604
Nordnet lanseerasi näköjään uusia indeksirahastoja:


Tuosta saa aikanakin suorat EUNL:n ja IS3N:n korvikkeet pikaisella vilauksella.
Ei siinä, hyvän näköisiä tuotteita rahastomaailmaan, mutta silti ottaen huomioon viime aikojen asiat, tulee välittömästi mieleen:

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 423
Viestejä
4 160 930
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom