Säästäminen ja sijoittaminen (osakkeet, rahastot, ETF:t...)

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
347
Tänään taas vahvaa nousua tiedossa? Mikähän kirjain tästä nyt muodostuu, onko se V, W vai leveä U... Optimistina toivon jotakin noista, enkä esimerkiksi pitkälapaista lätkämailaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Joo, tottumiskysymyshän tämä on, niin kuin moni muukin asia. Alussa omasta mielestänikin uusi puoli tuntui sekavalta, mutta nyt pienen totuttelun jälkeen sitä käyttää jo ihan mielellään.
Eikä moni jäärä siihen ikinä totu, jos se vanha puoli on käytettävissä. Saisivat runnoa puuttuvat toiminnot kuntoon ja luopua vanhasta. Helpottaa niidenkin ylläpitoa merkittävästi.
 

tuoppi´

Kapitalisti
Köyhä
NOSTO
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
3 695
Osittain voi olla tottumista, mutta on tuo uusi nykyään ihan hyvä.

Kunhan nyt vielä pääsisivät eroon noista typeristä latausrinkuloista.
 
Liittynyt
09.11.2019
Viestejä
161
Joo kyllä tuohon uuteen ulkoasuun alkaa tottua ja se on kyllä parempi kuin ensimmäiset versiot. Puhelimella käytän nykyään tuota applikaatiota.

Toivoisin vain, että yrittäisivät tehdä stabiilimman tuosta. Esim. tänään ei taas Telian mobiiliavaimella pääse näköjään kirjautumaan ja tuota on ollut tosi usein. Muutenkin tuo 2FA pelkällä mobiiliavaimella oli sellainen helpoin ratkaisu. Lisäksi aina kun tuota tiedusteltiin niin tietoturvaa vähäteltiin, joka on aivan käsittämätöntä vuonna 2020... Kaiken lisäksi välillä on näitä, että kk-säästö ei toimi tai sijoitusten arvot käy nollassa yms. juttuja :) Tuntuu, että oikeaan kehitykseen ei ole resursseja tai kiinnostusta. Olen jopa palautettakin laittanut aina välillä, kun olen jonkin ongelman kohdannut. 2FA-kysymys taisi olla ainut mihin sain vastauksen.

Shareville on vielä aivan oma lukunsa. Ei pysty edes viestejä editoimaan ainakaan selaimella ja kenelläkään ei mitään intressiä kehittää eteenpäin.

E: Koitin juuri laittaa Nordnetille palautetta muusta asiasta niin epäonnistui koko palautteen lähetys :facepalm:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
240
Nyt pitää sanoa, ettei meinaa oma sijoitussuunnitelma pysyä. Ehdin myydä laskun alkaessa jonkun verran ennen pohjia ja nyt salkun käteispaino on noin 35%, johtuen myynneistä ja siitä, että siirsin varoja mahdollisia ostoja varten.

Nostin kk-säästöt (superrahastot ja etf:t) reilusti isommaksi, siten, että vuoden aikana suunnilleen käteispaino olisi taas nollassa. Mutta joka päivä tekisi mieli vaan ostaa jottain osakkeita kun "ovat halpoja". Toistaiseksi oon onnistunut olemaan painamatta Osta-nappia vielä, mutta saa nähdä onnistuuko, etenkin jos nää vihreät päivät jatkuvat.

Ja miksi en liipaise kaikkea kiinni: näen että on olemassa iso riski sille, että tästä vielä pudotaan ja vaikea vielä nähdä mitkä yritykset ovat voittajia ja mitkä häviäjiä.
 
Liittynyt
03.03.2019
Viestejä
387
Tänään taas vahvaa nousua tiedossa? Mikähän kirjain tästä nyt muodostuu, onko se V, W vai leveä U... Optimistina toivon jotakin noista, enkä esimerkiksi pitkälapaista lätkämailaa.
Itse veikkaan että pohjat nähdään vasta syyskuussa, niin kiire ei ole markkinoille. Voin olla tietysti väärässä ja kohta raketoidaan. Vuoden päästä ollaan viisaampia. :think:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 520
Tänään taas vahvaa nousua tiedossa? Mikähän kirjain tästä nyt muodostuu, onko se V, W vai leveä U... Optimistina toivon jotakin noista, enkä esimerkiksi pitkälapaista lätkämailaa.
Itsellä veikkaus on muuttunut, että olisi V. Jos se korona tuosta pikkuhiljaa alkaa helpottamaan. Ei vaan sovi kovin hyvin omaan suunnitelmaan, kun määräaikaistalletus loppuu vasta 5.10.2020. Nyt ei ole mitään osakkeita ostettuna. Tuo talletuskin on hankala, kun pitäisi ajallisesti hajauttaa.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
184
Onhan tässä kyllä jenkeissä jo aika bullero meininki, S&P 500 on kohta jo vuoden takaisissa lukemissa, noussut 25 % pohjista.
 
Liittynyt
09.10.2018
Viestejä
2 339
Huh, eilen S&P 500 nousi peräti 7 %. Mikähän on yhden päivän ennätys?

Edit: Ei näköjään lähelläkään ennätystä, saa tuplata tuon ja ylikin. :)
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
693
Markkinat selkeästi ovat antaneet signaalin, että osa kuolee, mutta kohta bisnes jatkuu normaaliin tapaan. Ei muuta kun lomautukset seis ja takaisin röihin!
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 407
Ihmettelen suuresti ettei ketju ole täyttynyt huutelijoista, jotka sattuivat ostamaan tossa dipissä että "määhän sanoin että nyt ostakaa"
Onhan tossa pari shorttia sulamassa. Yksi meni jo obsolete viime viikolla. Hupinsa kullakin :). Nekin pari mita oli plussalla viimeviikolla on nyt luokkaa -30-50%. Toki tässä noustaan varmaan sen verran, että mun shortit häviää maanpäältä ja sen jälkeen alotetaan uudet laskut. No on ainakin kokeiltu eikä tartte sekaantua noihin enää... Ei ole isoja summia sentään. Näillä näkymin jonkun tonnin pari poltin savuna ilmaan. Toki olishan sen voinut käyttää fiksumminkin, mutta onpahan nyt tullut leikittyä noillakin.

e: Alkuperänen idea oli paljon parempi kun piti ostaa 5k€ EUNL kun kävi alta 40€ ja sehä kävi, mutta mitä vielä tollon oli fiilis, että kyllä se vielä menee alemmas :D. No aika näyttää, mutta en taida kyllä ajotella mitään. Pidän reilua käteispuskuria oman mielenrauhan takia ja tälle vuodelle oli muutenkin mahikset nostaa kk säästöjä niin niillä rullataan. Modernasta toivon kyllä, että voin vuoden lopussa myydä ja kuitata verot ainakin osittain, ettei mee hyvät tappiot hukkaan... e2: Toki mun osaamisella ja ajottelulla +40% vaihtuu -40% XD.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
15.01.2017
Viestejä
255
Oli sikäli historiallinen kuukausi, että tinttasin maaliskuussa reilulla 80K eurolla ostoja sisään. Ainoa mikä jäi vituttamaan oli pari päivää jolloin nähtiin pahimmat sell-offit varsinkin REIT:llä, joista en saanut ostettua kiitos IB:n kippauksen; toimareiden "Canceled by the system" tuli tutuksi. Toki isossa kuvassa "tappiot" nähin liittyen jäivät ehkä pariin tonniin. Tarjolla oli tosiaan todennäköisesti elämäni parhaimmat mahdollisuudet ostaa REIT:jä ja öljy-yrityksiä. Yleensä bondien verrokkina pidettyjä REIT:jä myytiin periaatteella senteillä dollareita. Samoin useat öljy-yritykset, kuten BP, menivät historiallisen halvalla. BP tais olla pahimmillaan 27 vuoden pohjissa. Sentimentti näyttää kääntyneet, joten odottelen, josko vielä käydään alhaalla. Siihen pitäisi saada joko 1) kohtuu merkittävää muutosta negatiiviseen suuntaan pademiaan liittyen, esim. mutatoituminen 2) merkittävän negatiiviset talousfundamentit, esim. Q2:n liikevaihtojen/tuloksien paha kyykkäys ja todella hiekko guidance.

Onneksi olkoon vain niille jotka ostivat kun erittäin halvalla sai. Tämä huolimatta siitä nähdäänkö vielä uudet pohjat vai ei, sillä pitkän ajan tuotto tullee silti olemaan varsin erinomainen.
 
Liittynyt
04.03.2017
Viestejä
653
Tänään lähti OST:lle Sampoa, Metsoa, Fortumia ja Metsä Boardia pitkään omistukseen. Uskon, että pitkällä aikavälillä tein hyvät kaupat, vaikka tulisi laskua vielä. Kaikilla suhteellisen hyvä omavaraisuusaste sekä nettovelkaisuus hyvällä tasolla + muut tarkastellut mittarit. Sen lisäksi tämän hetken osinko-% näytti olevan ihan hyvä.
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
976
Kyllä tuossa dipissä uskalsi ostaa jo hieman konservatiivisempi sijoittajakin (minä), mutta ei millään all-in meiningillä tietenkään. Kun markkinatilanne on äärimmäisen volatiili ja lähikuukausien näkymät edelleen hämärän peitossa, niin ostopaikkoja on tottakai, mutta riskit ovat suuret. Sen takia osakevalintoja tehdessä olen itse miettinyt vähän isompaa kuvaa: Mitkä laman vaikutukset ovat yrityksen alaan? Kuinka velkainen yritys on? Mitkä ovat yrityksen tuotto-odotukset huomioiden koronan pahimmatkin skenaariot?

Näiden pohdintojen jälkeen oma osakelista oli aika lyhyt. Tällä hetkellä en itse sijoittaisi yritykseen jonka tuloksentekoon tulevien kuukausien uutiset vaikuttavat keskeisesti (esim. NoHo), vaikka lappu olisi miten halpa. En myöskään sijoittaisi aloihin, jotka oletettavasti kärsivät keskeisesti pitkittyneestä korona-tilanteesta (vaikka tilanne ei välttämättä pitkittyisikään). Tällaisessa markkinatilanteessa halpoja osakkeita löytyy vielä pitkään, ei kannata hätäillä nyt niiden lupaavien ja velkaisten kasvuyritysten kanssa.

Itse sijoitan siis vähävelkaisiin yrityksiin, jotka toimivat aloilla, joiden toimintakyky häiriinty mahdollisimman vähän siinäkin tilanteessa, että korona tekee kiusaa koko vuoden. Samaan aikaan pieni shortti S&P500 indeksissä kiinni, jotta on sitten hyötymässä mahdollisista pudotuksista. Jos romahtaa, tienaa vähän taskurahaa. Jos ei, niin tienaan osakkeilla ja myyn shortin pois. Toistaiseksi tämä kikkailu on toiminut kivasti.

S&P500 shortti siksi, koska jenkkien tilanne koronan suhteen on kuin katsoisi autojen nokkakolaria hidastettuna. Kaikki toimet tehty auttamatta liian myöhään ja kansalta puuttuu sairaanhoidollinen ja taloudellinen turvaverkko pohjoismaiden tapaan. Pitäisin aika ihmeellisenä jos tämä ei 6-12kk aikavälillä heijastu indeksin trendiin, mutta eiköhän sekin ole kategoriassa already priced in.
 
Liittynyt
23.12.2016
Viestejä
144
Itse ostelin seuraavanlaisia, pvm ja kurssi sis. välityspalkkiot:
- Alhström Munksjö, 13.3 (10,61e) ja 20.3 (8,65e)
- Cargotec, 25.3 (17,52e)
- Fortum, 13.3 (14,10e)
- Nordea, 16.3 (4,44e)
- Sampo, 13.3 (27,19e) ja 16.3 (22,72e)
- Wärtsilä, 3.4 (6,15e)

En huonona ennustajana myynyt kuin pienen osan ennen dippiä, joten kokonaisuudessa ollaan vielä miinuksella ~10%. Finnairista otin tonnin tappiota kun myyntikiimassa möin pois muiden mukana (ainut myynti dropin aikana), ajatus oli ostaa takaisin *kun* putoaa alle kolmeen mutta eipä pudonnut. Seuraavia ostoja ajattelin pääsiäisen jälkeen...
 
Liittynyt
08.11.2018
Viestejä
1 005
Jos oikein käsitin, niin eikös lainaa ollut tarkoitus ottaa yhteensä vähemmän kuin asunnon arvo on?
(siis asuntolaina + sijoituslaina < asunnon arvo)


Eihän tässä ole sen isompaa riskiä, kuin kenellä tahansa muullakaan joilla on asuntolainaa reilusti jäljellä. Isompi ongelma suunnitelmassasi on mielestäni kaikki munat yhteen koriin ratkaisu (eli todennäköisesti peräpeilianalyysi siitä mitä Fortum on joskus maksanut?).

Eli hajauta nyt ihmeessä. Itse hajauttaisin vielä ajallisestikin, sopii omaan luonteeseen paremmin.

Esimerkiksi maailma indeksi nousi 2019 ~30% ennen romahdusta. Eli karkeasti 15000€ tuolla 50000€ sijoituksella, ja riski on paljon pienempi kuin yksittäisessä osakkeessa.

Loppuun vielä että tämä ei ole sijoitussuositus, vaan jokainen tehkööt päätöksensä täysin itse.
Juurikin näin, eli nykyinen laina ~31k€ + 50k€ sijoituslaina < asunnon arvo 90-95k€.

Pankista soiteltiinkin aamupäivällä. lainan joutuisi ottamaan kulutusluottona 3.x% korolla. Asuntoa vastaan saa reilut 40k€ lisävelkaa, mutta 50k€ onnistuu just ja just. Max laina-aika 10v teki jotain päälle 500€/kk-erät. Tosin onnistuu myös 15v, laina pitää vain uudistaa 10v kohdalla uudelleen, ts. periaatteessa ottaa uusi laina jolla loput vanhasta kuitataan pois. Myös korkokaton saisi tuolle lainalle.

Sinällään suurin riski on että joutuu työttömäksi. Eikä olekkaan sitten varaa maksaa molempia lainoja + yhtiövastikkeita jne. Tällä hetkellä 3000€/brutto/kk-liksa.

Edit: Pankista suositeltiin myös kovasti että ehkei koko summaa pelkkään Fortumiin kannattaisi laittaa. Lainan saisi myös nostella erissä, jolloin ostojen ajankohtaa saisi myös hajautettua. Ehkä tässä on liikaa mutua ja kannattaisi oikeasti jättää nämä hommat viisaimmille. Ostelee kuukausittain palkkapäivinä hiljakseen vuosien/vuosikymmenien aikana odottamaan eläkepäiviä. Jokseenkin kuitenkin nyt tuntuisi olevan houkutteleva ajankohta kaikesta huolimatta.
 
Liittynyt
06.11.2018
Viestejä
1 878
Kellään ollut ongelmia siirtää Nordnettiin rahaa tänään? Lähti kyllä pankkitililtä, mutta ei ilmestynyt Nordnettiin...
 
Liittynyt
29.06.2019
Viestejä
559
Ihmettelen suuresti ettei ketju ole täyttynyt huutelijoista, jotka sattuivat ostamaan tossa dipissä että "määhän sanoin että nyt ostakaa"
Taisi huutelun suurin yhteisääni olla, että paska on vasta osunut tuulettimeen ja roipeseuraukset (eli pohja) on tulossa myöhemmin.

Todella jännä kyllä nähdä eteneminen tästä eteenpäin. Verkkarifedorasopulityyppinä on tullut osteltua vielä maltilla odottaen suurempaa apokalypseä ja kuumotus kuopan missaamisesta vie yöunet.
Taitaa tän hetkinen nousu olla aika äkänen "karhumarkkinaan kuuluvaksi bull-trapiksikin". Voi toki olla, että seuraavat kuukaudet mennään vuoristorataa. Jännän äärellä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
347
Potkiiko muuten muilla ulos Nordnetistä, jos yrittää siirtyä samalla kirjautumisella Sharevilleen? Esim. siis toisessa tabissa (mutta samassa containerissa) NN auki, sieltä klikkaa SV-linkkiä, SV aukeaa uuteen tabiin, samalla edellisen tabin NN kirjautuu ulos itsestään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 682
Taisi huutelun suurin yhteisääni olla, että paska on vasta osunut tuulettimeen ja roipeseuraukset (eli pohja) on tulossa myöhemmin.

Todella jännä kyllä nähdä eteneminen tästä eteenpäin. Verkkarifedorasopulityyppinä on tullut osteltua vielä maltilla odottaen suurempaa apokalypseä ja kuumotus kuopan missaamisesta vie yöunet.
Taitaa tän hetkinen nousu olla aika äkänen "karhumarkkinaan kuuluvaksi bull-trapiksikin". Voi toki olla, että seuraavat kuukaudet mennään vuoristorataa. Jännän äärellä.
Perimmäinen ajatus taisi kuitenkin olla, että ei siitä ajoittamisesta tule mitään, niin osta tasaisesti. Toki pahimmissa notkoissa kyllä se tasaisesti ostaminen ainakin vähän itsellä kärsi, kun houkutus kasvoi turhan suureksi. Pari turhaa myyntiä tein, kun ajattelin, että ylös-alas jatkuisi vähän pidempään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 692
Ihmettelen suuresti ettei ketju ole täyttynyt huutelijoista, jotka sattuivat ostamaan tossa dipissä että "määhän sanoin että nyt ostakaa"
En sanonut että ostakaa, mutta sanoin että minä ainakin ostan (ei tämäkään toki 100% onnistunut (kts alta), mutta 50-50 tai 70-30 - siis nyt tällä hetkellä peruutuspeiliin katsoen)
Oli sikäli historiallinen kuukausi, että tinttasin maaliskuussa reilulla 80K eurolla ostoja sisään. Ainoa mikä jäi vituttamaan oli pari päivää jolloin nähtiin pahimmat sell-offit varsinkin REIT:llä, joista en saanut ostettua kiitos IB:n kippauksen; toimareiden "Canceled by the system" tuli tutuksi. Toki isossa kuvassa "tappiot" nähin liittyen jäivät ehkä pariin tonniin. Tarjolla oli tosiaan todennäköisesti elämäni parhaimmat mahdollisuudet ostaa REIT:jä ja öljy-yrityksiä. Yleensä bondien verrokkina pidettyjä REIT:jä myytiin periaatteella senteillä dollareita. Samoin useat öljy-yritykset, kuten BP, menivät historiallisen halvalla. BP tais olla pahimmillaan 27 vuoden pohjissa. Sentimentti näyttää kääntyneet, joten odottelen, josko vielä käydään alhaalla. Siihen pitäisi saada joko 1) kohtuu merkittävää muutosta negatiiviseen suuntaan pademiaan liittyen, esim. mutatoituminen 2) merkittävän negatiiviset talousfundamentit, esim. Q2:n liikevaihtojen/tuloksien paha kyykkäys ja todella hiekko guidance.

Onneksi olkoon vain niille jotka ostivat kun erittäin halvalla sai. Tämä huolimatta siitä nähdäänkö vielä uudet pohjat vai ei, sillä pitkän ajan tuotto tullee silti olemaan varsin erinomainen.
Ostin about samalla suhteella salkkuun nähden, aloitin jo 5.3 eli karkeasti 30% meni sisään liian aikaisin (katson että 10-13.3 eteenpäin on jo ihan ok entry). Itseä ottaa myös aivoon se että 16-17.3 ostin reittejä reilusti, mutta sitten tuon 18.3 pudotuksen kohdalla loppui kantti (ostin vain pienen erän, alle 10% kokonaisuudesta) kun velkarahalla oli pakko operoida. Öljyä ostin myös ennen 18.3 mutta pisaraakaan en tuossa isoimmassa kuopaassa... 20-23.3 putosi sitten loput "toimialat", sieltä ei tarttunut mitään enkä kyllä muutenkaan ostanut muita toimialoja maaliskuussa kuin just nuo maaliskuun alun "liian aikaisin possat"...

Toisaalta jälkikäteen ajatellen että vaikka rahaa olisi ollutkin käteisenä, niin tuskin sitä ihan hirveästi erilailla olisi ostanut, ehkä 18.3-->23.3 välissä jotain pientä mutta tuskin merkityksellistä kun käyvät vaan sojoitti alaspäin. REIT ja öljy monttu 16.3-> oli kyllä jotain, putoaa ilman mitään perustetta, niin tuossahan tulee ihan epäusko että mihin hittoon se loppuu. 16.3 teet hyvät kaupat ja 18.3 oot -50% tasossa, niin osta nyt sitten lisää 18.3 kun 19.3 ollaan kuitenkin toiset -50% (no ei oltu) :)

Indeksi on jo yli 2018 joulukuun kuopan...
 
Liittynyt
15.01.2017
Viestejä
255
En sanonut että ostakaa, mutta sanoin että minä ainakin ostan (ei tämäkään toki 100% onnistunut (kts alta), mutta 50-50 tai 70-30 - siis nyt tällä hetkellä peruutuspeiliin katsoen)
Ostin about samalla suhteella salkkuun nähden, aloitin jo 5.3 eli karkeasti 30% meni sisään liian aikaisin (katson että 10-13.3 eteenpäin on jo ihan ok entry). Itseä ottaa myös aivoon se että 16-17.3 ostin reittejä reilusti, mutta sitten tuon 18.3 pudotuksen kohdalla loppui kantti (ostin vain pienen erän, alle 10% kokonaisuudesta) kun velkarahalla oli pakko operoida. Öljyä ostin myös ennen 18.3 mutta pisaraakaan en tuossa isoimmassa kuopaassa... 20-23.3 putosi sitten loput "toimialat", sieltä ei tarttunut mitään enkä kyllä muutenkaan ostanut muita toimialoja maaliskuussa kuin just nuo maaliskuun alun "liian aikaisin possat"...

Toisaalta jälkikäteen ajatellen että vaikka rahaa olisi ollutkin käteisenä, niin tuskin sitä ihan hirveästi erilailla olisi ostanut, ehkä 18.3-->23.3 välissä jotain pientä mutta tuskin merkityksellistä kun käyvät vaan sojoitti alaspäin. REIT ja öljy monttu 16.3-> oli kyllä jotain, putoaa ilman mitään perustetta, niin tuossahan tulee ihan epäusko että mihin hittoon se loppuu. 16.3 teet hyvät kaupat ja 18.3 oot -50% tasossa, niin osta nyt sitten lisää 18.3 kun 19.3 ollaan kuitenkin toiset -50% (no ei oltu) :)

Indeksi on jo yli 2018 joulukuun kuopan...
Kieltämättä en muista, että koskaan (2009 ehkä) olisi kuumottanut yhtä paljon kuin tuolloin 16. tai oliko se 17. päivä kun pohja putosi REIT:ltä. Moni lappu oli päivän sisäisesti vapaassa -30-40 % pudotuksessa. 2009 taisi VTR:n pahin päiväpudotus olla -7 % ja nyt tais pahin olla -30 %. Oli vaan pakko pakottaa itsensä avaamaan TWS ja sitten suoraan lapioida ostotoimareita markkinoille, kone kiinni ja ulos kävelemään kuumotus pois. 2009 missasin parhaat paikat kun annoin vallan tunteille ja nyt meni paremmin.
 
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 336
Aika lyhyt ajanjakso tässä vielä on arvioida onnistumisia tai epäonnistumisia. Kiva kuulla tietysti mitä kukakenkin on tehnyt, mutta ostojen tai myyntien onnistumisista en sanoisi vielä mitään. Ellei tosiaan aktiivisemmin veivaamista harrasta.

Itsellä meni kuukausisäästön mukainen summa eilen sisään ja seuraavan kerran kuukauden päästä vähän isompi summa, kun uudelleensijoitan netto-osinkoja suomalaisista pörssiyhtiöistä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
382
Pari suurempaa ostoskertaa tässä takana, sekä eilen meni kk-säästöt nelinkertaisena. Oman salkun YTD näyttää nyt 0%, eli tultiin pois miinukselta. :thumbsup:

Sotakassaa olisi vielä, kun arvelin tämän jatkuvan pidempään. Jos on kuin onkin bulltrap ja käydään uudestaan edellisissä pohjissa, niin sit melko lailla all in (parissa erässä toki).
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
789
Aika lyhyt ajanjakso tässä vielä on arvioida onnistumisia tai epäonnistumisia. Kiva kuulla tietysti mitä kukakenkin on tehnyt, mutta ostojen tai myyntien onnistumisista en sanoisi vielä mitään. Ellei tosiaan aktiivisemmin veivaamista harrasta.

Itsellä meni kuukausisäästön mukainen summa eilen sisään ja seuraavan kerran kuukauden päästä vähän isompi summa, kun uudelleensijoitan netto-osinkoja suomalaisista pörssiyhtiöistä.
No kyllä tuommonnen yli sadan prosentin nousu on aika hyvä onnistuminen. Itse tein vuoden ensimmäisen myynnin ja myin osan OHIa, kun oli noussut 100%. Uskon kyllä nousevan vielä, mutta saattaa olla paljon hitaampaa ja sahaavampaa tästä edespäin.

Itselläkin kyllä jäi aika pieneksi ostot silloin ihan pahimpana päivänä, kun oli jo ostellut liian aikaisin ja tuntui pahalta.

Salkun YTD näyttää -51.5% tänään.
 

tuoppi´

Kapitalisti
Köyhä
NOSTO
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
3 695
Ostoja tehty. Ihan pohjiin ei osunut.

Ostopaikat kyllä jatkuu vielä eli eiköhän tämä vuosi ainakin mene hieman tavallista suuremmalla ostelupanoksella.
 

eba

Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
181
Maaliskuun alussa aloitin OST:n 7k~ käteisvaralla ostelee pikkuhiljaa ja nyt tällä hetkellä salkku kokonaistuotto 8,36% plussalla.
Salkussa Cargotec/Fortum/Wärtsilä/Neste/Outokumpu/UPM.

AOT:ssa muutama muu suomi osake vielä ja kolmea eri ETF:ää (ostanut pari vuotta sitten nämä). AOT:ti 11.60% pakkasella (pääoma vähän yli OST:n).
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 746

"Suomen Pankin 2 laskelmaa
SP on laatinut kaksi laskelmaa, jotka Rehn esitteli hallitukselle.​
Laskelma 1 lähtee viruksen leviämisen nopeasta tukahduttamisesta.​
– Yleiset rajoitustoimet ovat tiukkoja: viikoittainen tuotannon menetys koko taloudessa 28 %. Rajoitustoimet ovat voimassa 15.5.2020 asti, kunnes aletaan asteittain purkaa. Terveydenhuollon kapasiteettia taudin testaamiseen, tartuntaketjujen jäljittämiseen ja tartuntatapausten eristämiseen lisätään merkittävästi, minkä ansiosta taudin leviäminen voidaan tukahduttaa. Vastatoimet tämänhetkistä tiukemmat.​
Laskelman 2 lähtökohta on viruksen leviämisen hidastaminen.​
– Yleiset rajoitustoimet ovat lievempiä: viikoittainen tuotannon menetys 18 %. Epidemian rajoitustoimet rajataan vain välttämättömiin viruksen leviämisen hidastamiseksi niin, ettei sairaanhoidon kapasiteetti ylittyisi. Rajoitustoimia joudutaan jatkamaan pidempään, 30.9.2020 asti Rajoitustoimet vastaavat tämänhetkisiä 7.4.2020, Rehnin esityksessä todetaan."

Itse ihmettelen mihin vittuun nämä laskelmat perustavat että sulkutoimet olisivat voimassa vain toukokuun 2020 puoliväliin tai syyskuun loppuun 2020 saakka.

Harvardin kansanterveystieteen laitoksen mallinnoksen mukaan rajoituksia pitää pitää Yhdysvalloissa voimassa vuoteen 2022 saakka jos terveydenhuollon kapasiteettia ei nosteta voimakkaasti ja nostetaan niin sitten sulkutoimet voisivat loppua jo puolessa välissä 2021 vuotta:


Samansuuntaisia lukemia antaa tämä Imperial College Londonin mallinnus:


Ainoa tapa jolla epidemia palaisi loppuun Suomesta syyskuuhun 2020 mennessä on siinä että sen annettaisiin palaa läpi Suomessa ilman mitään rajoituksia. Tosin epäilen onnistuisiko sekään kun ihmiset tuskin alkavat pyöriä entiseen malliin kaupoissa, partureissa ja humppa raikaamaan yökerhoissa vaikka kaikki kiellot poistetaan kun ympärillä porukkaa lakoaa kuin tuomiopäivänä ja oman hengen lähtö pelottaa.

Osakekurssitkaan tuskin lähtevät kestävään nousuun ennen kuin epidemia alkaa olla takanapäin. New York Cityssäkin epidemian huippu saattaa osua tälle tai seuraavalle viikolla, mutta sehän roihahtaa uudelleen liekkeihin jos sulkutoimet puretaan. New Yorkin osavaltion lisäksi Yhdysvalloissa on 51 muutakin osavaltiota jotka on tulossa perässä.

Toki niitä osakkeita voi ostella nyt ihan vapaasti jos haluaa itse maksaa niiden kurssilaskun aiheuttamat tappiot muiden puolesta.

Voisi kuvitella että Freddie Mac ja Fannie Mae konkursit 2007 olivat pientä verrattuna siihen mitä se nyt tulossa oleva konkurssiaalto aiheuttaa vielä.

Ihan puhdasta höpöhöpöä ne tarinat V-mallisesta talouden kyykkäämisestä ja raketoimisesta. Kuollut hevonen tuskin enää laukalle lähtee vaikka kuinka antaa keppiä sille ja helikopterirahalla voitelee.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 690
Ihmettelen suuresti ettei ketju ole täyttynyt huutelijoista, jotka sattuivat ostamaan tossa dipissä että "määhän sanoin että nyt ostakaa"
En tajunnut myydä aikanaa huipulla, mutta pohjalta sain ostettua osakepoiminnat(toistaiseksi). En kyllä huudellu asiasta. Kk-säästö rullaa samalla.
16.3. ostin
AMD 39,08Usd
Fortum 12,95e
Kone 42,78e
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
789
Toki niitä osakkeita voi ostella nyt ihan vapaasti jos haluaa itse maksaa niiden kurssilaskun aiheuttamat tappiot muiden puolesta.​

Voisi kuvitella että Freddie Mac ja Fannie Mae konkursit 2007 olivat pientä verrattuna siihen mitä se nyt tulossa oleva konkurssiaalto aiheuttaa vielä.

Ihan puhdasta höpöhöpöä ne tarinat V-mallisesta talouden kyykkäämisestä ja raketoimisesta. Kuollut hevonen tuskin enää laukalle lähtee vaikka kuinka antaa keppiä sille ja helikopterirahalla voitelee.
Melko lennokasta juttua. Kohtahan se nähdään, kun alkaa saada vasta-ainetesteistä otosta Suomessa. Jos viimeisimmät arvelut oireettomien sairastaneiden määrästä pätee, niin kolmasosa suomalaisistakin on jo sairastaneet koronan. Sen nyt ainakin käyristä näkee, että Kiinan lisäksi Italia ja Espanja, ehkä Saksakin on hiipumassa. Ja jopa Ruotsikin, vaikka siellä ei paljon ole rajoitettu. Niin ja New Yorkissa on kasvu loppunut. Näiden perusteellahan pörssi nyt on nousussa. Kiinassa ei ole toista aaltoa ainakaan virallisen totuuden mukaan, vaikka tehtaat pyörii. Aika humoristiselta tuollaiset 2022 heitot kuulostaa. Loppukesästä varmaan voidaan jo rajoitetusti antaa rokotteita. Eiköhän Suomessakin kuukauden päästä palata aika normaaliin.

Ja kyllä se humppa raikasi viimeisenä iltana ennen kapakoiden sulkemista, niin miksei raikaisi, kun niitä avataan.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 746
Melko lennokasta juttua. Kohtahan se nähdään, kun alkaa saada vasta-ainetesteistä otosta Suomessa. Jos viimeisimmät arvelut oireettomien sairastaneiden määrästä pätee, niin kolmasosa suomalaisistakin on jo sairastaneet koronan. Sen nyt ainakin käyristä näkee, että Kiinan lisäksi Italia ja Espanja, ehkä Saksakin on hiipumassa. Ja jopa Ruotsikin, vaikka siellä ei paljon ole rajoitettu. Niin ja New Yorkissa on kasvu loppunut. Näiden perusteellahan pörssi nyt on nousussa. Kiinassa ei ole toista aaltoa ainakaan virallisen totuuden mukaan, vaikka tehtaat pyörii. Aika humoristiselta tuollaiset 2022 heitot kuulostaa. Loppukesästä varmaan voidaan jo rajoitetusti antaa rokotteita. Eiköhän Suomessakin kuukauden päästä palata aika normaaliin.

Ja kyllä se humppa raikasi viimeisenä iltana ennen kapakoiden sulkemista, niin miksei raikaisi, kun niitä avataan.
Islannissa on testattu iso osa kansasta. Sen datan mukaan puolet tartunnan saaneista on jäänyt oireettomiksi. Islannin kuolleisuuslukujen ja muiden tietojen perusteella Suomessa koronaviruksen olisi saanut nyt noin 50 tuhatta suomalaista joista puolet oireisena siihen sairastunut. Eli se on noin yksi prosentti suomalaisista.

Voihan noihin Imperial Collegen ja Harvardin yliopistojen mallinnuksiin ja niiden tuloksiin suhtautua humoristisina vitseinä. Tosin itse kyllä äärimmäisen vakavasti suhtaudun niiden tekemiin mallinnuksiin ja arvioihin kun sieltä suunnalta löytyy pandemia-asiasta heti monta kertaluokkaa parempi asiantuntemus kuin minulta.

Sen sijaan kuulostaa vitsiltä minusta tuollainen että Suomessa voitaisiin palata kuukauden päästä normaaliin ja loppukesästä jo rokotteita jaettaisiin. Ei ole oikein tämän maailman todellisuutta tuollaiset heitot.

Itävallassa jotain rajoitteita aiotaan pian purkaa, mutta niiden purkamisenkin jälkeen rajoitukset ovat siellä paljon tiukemmat mitä Suomessa tällä hetkellä.

Monet Suomessa nyt olevat rajoitukset ovat mahdollisesti voimassa vuosia ellei rokotteen valmistuminen ja jakelu ehdi sitä ennen pelastaa tilannetta.

Tietenkään minä en omista kristallipalloa josta tulevaisuuden voisin katsoa. Eli ihan on lukijan omalla vastuulla uskoa mihin uskookin tai olla uskomatta.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 452
Mielenkiintoisesti kyllä eroa talousuutisten ja osakemarkkinoiden välillä. Talousuutiset jatkuvat pääosin erittäin negatiivisina, jos ei nyt noita jotain Euroopan asteittaista rajoitteiden purkuja lasketa, mutta markkinat rallattelee ylöspäin minkä kerkiää ihan niin kuin coronat olisi jo kaikkialla ohi. Ja ei, ei tämä kuoppa nyt edes vielä kovin syvä ole ollutkaan ainakaan jos vertaa uutisten synkkyyteen.

Yellen says the Fed doesn't need to buy equities now, but Congress should reconsider allowing it

Ehkä siellä on sitten jo uskoa, että seuraavana velkakirjojen jälkeen FED ostaa myös osakkeet markkinoilta. Keskuspankki kapitalismi taas voimissaan ja musiikki soi jälleen. :psmoke:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 407
Mielenkiintoisesti kyllä eroa talousuutisten ja osakemarkkinoiden välillä. Talousuutiset jatkuvat pääosin erittäin negatiivisina, jos ei nyt noita jotain Euroopan asteittaista rajoitteiden purkuja lasketa, mutta markkinat rallattelee ylöspäin minkä kerkiää ihan niin kuin coronat olisi jo kaikkialla ohi. Ja ei, ei tämä kuoppa nyt edes vielä kovin syvä ole ollutkaan ainakaan jos vertaa uutisten synkkyyteen.
Markkinoilla usko on kova lyhyeen kupruun ja painokoneet laulaa ja kaikilla on paljon löysää rahaa vielä niin mihinkäs muualle kun osakkeisiin jottei vaan jää noususta pois. Jos jää lyhyeksi kupruksi, mitä itse en usko niin ei muuta kun bisnes as usually vaan ja uutta ath:ta hakkaamaan kuukauden sisällä. Toki kai sellanenkin skenaario vois tapahtua, että kurssit vaan nousee vaikka korona kriisi ei jää lyhyeksi kupruksi, koska painokoneet? Olis kyllä mielenkiintoinen nähdä mitä se aiheuttaa vai aiheuttaako mitään. Kun nyt jo on puhuttu, että kursseilla ja reaalitaloudella ei ole kiinnekohtia niin voisiko ne muka irrota aivan totaalisesti toisistaan.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
414
Nyt tapahtuu itselläkin automaagista uloskirjautumista, kun yritän siirtyä Nordnetin uudelta puolelta vanhalle.

Uudella puolella itseä eniten tökkii sivujen latautumisen hitaus. Puhutaan sekunnin murto-osista, mutta silti vanhempi yhä parempi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 256
Itseä harmittaa lähinnä Facebookin missaaminen. Siitä kyydistä taisin jäädä.
Fortumia onneksi mukava siivu ja jos "case Nokian Renkaita on uskominen" niin osinkokiima riittää kiidättämään rahakkaaseen nousuun ennen sen maksamista. Toki varmaan muutenkin ok firma, nyt kun Uniperistä on 70% omistuksessa.
Näihin kurssitasoihin tuskin vipua viitsii käyttää.
Omat koronatappiot olisi nyt kuitattu, jos päätyisin myymään. Enpä taida myydä, kun ok hintaan kerkesi saamaan ja käteistä tarttee just nyt muuallakin elämässä. Pari virhemyyntiä tuli tehtyä tässä laskun yhteydessä, mutta vastapainoksi niillä "myyntirahoilla" myös muita tilalle (Fortumia jne.). Harmittavasti jäi vielä 40% käteistäkin salkkuun, sitä nyt ei viitsi laittaa mihinkään ennen kuin joku miinusjakso saataisin aikaiseksi.

Ihan mielenkiintoista odottaa, oliko tosiaankin näin mitätön monttu tämä touhu. Ehkäpä sitä joku firma vielä osakepoimijalle löytyisi, jossain välissä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 336
Toisen tilin sain tyhjättyä käteisestä nykyiseen dippiin kokonaan. Jos ei pohjille ostot osuneet niin riittävän lähelle kuitenkin. Toisin sanoen hintaan olen tyytyväinen.

Mukaan tarttui Cisco, SPG, Nutrien, ADM ja Hugo Boss

Sen sijaan suomipörssi ei aiheuttanut ostointoa. Yhden erän ostin Nokian rinkuloita 18€ mutta sekin ponkaisi ylös ennen lisäostoja. Käteistä olis vielä jäljellä mahdollista uutta dippiä varten.
 

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
2 895
Mielenkiintoisesti kyllä eroa talousuutisten ja osakemarkkinoiden välillä. Talousuutiset jatkuvat pääosin erittäin negatiivisina, jos ei nyt noita jotain Euroopan asteittaista rajoitteiden purkuja lasketa, mutta markkinat rallattelee ylöspäin minkä kerkiää ihan niin kuin coronat olisi jo kaikkialla ohi. Ja ei, ei tämä kuoppa nyt edes vielä kovin syvä ole ollutkaan ainakaan jos vertaa uutisten synkkyyteen.

Yellen says the Fed doesn't need to buy equities now, but Congress should reconsider allowing it

Ehkä siellä on sitten jo uskoa, että seuraavana velkakirjojen jälkeen FED ostaa myös osakkeet markkinoilta. Keskuspankki kapitalismi taas voimissaan ja musiikki soi jälleen. :psmoke:
Saa nähdä, veikkaisin että tunnelmat on aika hermostuneet edelleen, eli liikkuja voi tulla kursseissa suuntaan tai toiseen.

Tosin itse mietin sitä, että vaikuttaako se että käteisin pitäminenkin on nyt riski kun helikopterirahaa kylvetään ympäri maailmaa ja tuotantoa on paljon jäissä. Kovin riskintöntä sijoituskohdetta ei oikein taida juuri nyt olla.
 

tuoppi´

Kapitalisti
Köyhä
NOSTO
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
3 695
Markkinoilla usko on kova lyhyeen kupruun ja painokoneet laulaa ja kaikilla on paljon löysää rahaa vielä niin mihinkäs muualle kun osakkeisiin jottei vaan jää noususta pois. Jos jää lyhyeksi kupruksi, mitä itse en usko niin ei muuta kun bisnes as usually vaan ja uutta ath:ta hakkaamaan kuukauden sisällä. Toki kai sellanenkin skenaario vois tapahtua, että kurssit vaan nousee vaikka korona kriisi ei jää lyhyeksi kupruksi, koska painokoneet? Olis kyllä mielenkiintoinen nähdä mitä se aiheuttaa vai aiheuttaako mitään. Kun nyt jo on puhuttu, että kursseilla ja reaalitaloudella ei ole kiinnekohtia niin voisiko ne muka irrota aivan totaalisesti toisistaan.
Jep. Eiköhän tää nousu nyt johdu ihan siitä, että jengillä on nyt paljon löysää rahaa ja aloittelijatkin on saanut tiedon, että nyt on hyvä hetki tulla sisään. Ja nyt kun markkinat näyttää vähän vihreätä valoa niin jengi on pää märkänä tunkemassa rahojaan sisään. Saa nyt nähdä miten pitkään kestää nousu ja mitä tapahtuu sitten. Vai oliko se käänne oikeasti tässä.

Joka tapauksessa kannattaa pitää pää kylmänä eikä välttämättä kannata vaivata päätään asialla kauheasti. Jatkaa vaan rauhassa lisäsijoitusten tekemistä.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 817
Itse veikkaan että pohjat nähdään vasta syyskuussa, niin kiire ei ole markkinoille. Voin olla tietysti väärässä ja kohta raketoidaan. Vuoden päästä ollaan viisaampia. :think:
Saas nähdä. Itse pitäis keksiä jotain mihin rahansa uskaltaa laittaa. Vanhemmat myi vanhan sukumökin/tilan kun kukaan sitä enää jaksa hoitaa ja sain siitä "remonttirahoja" (mitä oon oikeasti tehnyt) suvulta, sekä ennakkoperintöä sitten myyntihinnasta vanhemmilta. Kun toi Corona tuli, niin en alkanut niitä vielä mihinkään laittamaan, vaan jätin tilille. Mutta sellainen "jokunen kymppi" ois tilillä käteisenä. Pitäs keksiä niille jotain suht varmoja kohteita tässä loppukevään-alkukesän kanssa ennenkuin on hupuloinut ne Vegasin reissulla :cool:
 
Liittynyt
16.08.2017
Viestejä
5 802
Saas nähdä. Itse pitäis keksiä jotain mihin rahansa uskaltaa laittaa. Vanhemmat myi vanhan sukumökin/tilan kun kukaan sitä enää jaksa hoitaa ja sain siitä "remonttirahoja" (mitä oon oikeasti tehnyt) suvulta, sekä ennakkoperintöä sitten myyntihinnasta vanhemmilta. Kun toi Corona tuli, niin en alkanut niitä vielä mihinkään laittamaan, vaan jätin tilille. Mutta sellainen "jokunen kymppi" ois tilillä käteisenä. Pitäs keksiä niille jotain suht varmoja kohteita tässä loppukevään-alkukesän kanssa ennenkuin on hupuloinut ne Vegasin reissulla :cool:
Jos ei vielä ole uskaltanut lähteä kelkkaan mukaan, niin noille korkeakorkoisille säästötileille vaan korkoa kasvamaan. Ja jätät Vegasis reissun tekemättä, pistä se raha vaikka suoriin osakkeisiin ;)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
375
20% nousu, sijoitin aikalailla kaiken irto rahan järkevästi hajautettuna, toki jätin puskuria silleen että saa ostettua joko lisää seuraavassa laskussa. Cash osuus 40% salkusta tällä hetkellä.

Capmanin ja revenionin kelkkaan kiinnostaisi lähteä viellä kun tulisi pientä laskua, toisaalta taas voisi myydä ainakin kojamon,finnairin

Esit.. harmittaa tuo sasol keissi olin 1.20$ kohdalla lähdössä ostamaan mutta isot kulut niin aloin nuukailemaan. Nyt oli arvo tänään noussut 4.1$
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 941
Jos maailmaan printataan 1000 triljoonaa lisää rahaa ja se jaetaan "jotenkin" ympäriinsä, niin miksi osakkeiden ja muiden arvopapereiden nimellihinnat eivät nousisi?

Mikä olisi se syy, että rahan printtaus ei näkyisi assettien hinnoissa?
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 746
Jos maailmaan printataan 1000 triljoonaa lisää rahaa ja se jaetaan "jotenkin" ympäriinsä, niin miksi osakkeiden ja muiden arvopapereiden nimellihinnat eivät nousisi?

Mikä olisi se syy, että rahan printtaus ei näkyisi assettien hinnoissa?
Se osakeyhtiö ei tuota sen enempää lisäarvoa ja voittoa vaikka kuinka setelipainot laulaa. Vaikka Zimbabwe tyylisesti laulaisi niin että nykyisten senttiosakkeiden hintakin olisi sata triljoonaa leikkirahaa US dollaria.

Toki ne ei käteisenä sen enempää ole turvassa setelipainojen vyöryltä. Eli ehkä kannattaisi sijoittaa vaikka johonkin metalleihin tai raaka-aineisiin tyyliin ruoka. Metallien osaltakin niiden arvo varmaan joksikin aikaa kyykkää kun kulutuskysyntä hiipuu ja esimerkiksi autoja ja muita rojuja menee kaupaksi aiempaa vähemmän korona-aikana ja koronan jälkeisessä maailmassa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 471
Viestejä
4 163 257
Jäsenet
70 412
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom