Osakkeisiin sijoittaminen - mistä aloittaa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Purple, 17.10.2016.

 1. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 983
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Omistusten keskitys yhteen paikkaan nostaa jossain vaiheessa asiakkuustasoja ja helpottaa velkavivun käyttöä, jos sitä meinaa tehdä.
   
 2. teho75

  teho75

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Olen jonkun verran tietoinen indeksirahastoista mutta olisi hieman kysyttävää:

  Henkilö T omistaa erästä indeksirahastoa 2000e ja kappalemääränä 100kpl.
  Eli kun indeksirahasto on hankkinut yhtiöiden osakkeita ja yhtiöt maksaa osingon indeksirahastolle ja indeksirahasto uudelleensijoittaa osingot. Yhtiöt jotka kuuluvat indeksirahastoon maksavat yhteensä 4% osinkotuoton.
  Mitä se vaikuttaa henkilö T:n omistuksiin? Nouseeko euromäärä vai kappalemäärä osingon uudelleensijoittamisen jälkeen?
   
 3. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  1 230
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Euromäärä luonnollisesti, koska rahaston arvo kasvaa ja tämä tapahtuu jo osingonmaksamisen yhteydessä eikä vasta uudelleen sijoittamisen.
   
 4. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 983
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Normaalisti yritysten osakekurssi laskee euromääräisesti saman verran kuin mitä ne maksavat osinkoa ulos, joten omistusten arvo ei muutu osingon maksun takia mitenkään.

  Jos indeksirahasto joutuu maksamaan osingoista jotain lähdeveroa/vastaavaa, niin rahaston arvo pääsääntöisesti laskee aina kun sen omistavat yritykset maksavat osinkoa...
   
 5. teho75

  teho75

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Niin, tuosta olen tietoinen että se laskee.

  Mitä tapahtuu niille saaduille osingoille(rahoille) indeksirahastossa? Ostaako rahasto yleensä samoja osakkeita lisää osingoilla vai jotain muita osakkeita joita ei ole ennestään rahastossa? Miten toi menee?
   
 6. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 983
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Indeksirahasto käyttää rahat sääntöjensä ja käytäntöjenstä mukaan, käytännössä osinkoja varmastikin kohdellaan aivan kuten kaikkea muutakin rahaa: sijoitetaan sillä tavalla, että salkku vastaa mahdollisuuksien rajoissa mahdollisimman hyvin indeksiä.
   
  yberkurko tykkää tästä.
 7. Cube

  Cube

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2017
  Jos se on indeksirahasto niin se ostaa sen viiteindeksin mukaan.
   
 8. Zefram Cochrane

  Zefram Cochrane The Engineer Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 549
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Osakkeen sitä kautta rahaston arvo ilmeisesti sitten nousee seuraavaan osingon maksuun mennessä muuten osinkoja ei maksettaisi?
   
 9. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 983
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos liiketoiminta pyörii ja kasvaa, niin yleensä joo. Osakkeen arvo nousee jos "markkinat" noin kollektiivisesti arvottavat yrityksen arvokkaammaksi kuin edellisenä vuotena.

  Monesti firmoilla ei ole mitään erityisen fiksua käyttöä rahalle. Jos niiden strategia ei vaadi kasvua / investointeja tai ne saavat lainarahaa markkinoilta tosi edullisilla ehdoilla, niin parempi vaan jakaa rahat osakkaille, vaikka veroseuraamuksia tuleekin.
   
 10. nakkirakki

  nakkirakki

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Yritykset maksaa osinkoa pääsääntöisesti tuloksen mukaan, eikä siihen hirveästi vaikuta osakekkeen arvostustaso. Toki voidaan saivarrella omien osakkeiden ostoilla, mutta sillä nyt ei ole suurta vaikutusta.

  Jengillä muuten menee välillä sekaisin yhtiön tuotteiden ja osakkeiden ostamisen merkitys. Osakkeiden hankkiminen ei ole yhtiön tukemista. Kohonnut pörssikurssi ei paranna yhtiön tulosta. Päinvastoin yleensä kyllä, positiivinen tuloskehitys tuppaa nostamaan kurssia.
   
 11. Cube

  Cube

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2017
  En muista ikinä törmänneeni tuollaiseen. Kyllä ihmisillä jonkinlainen yleissivistys yleensä on.
   
 12. Zefram Cochrane

  Zefram Cochrane The Engineer Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 549
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  ...ja arvostusta tulee kun tulee tulosta.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2019
 13. amoult

  amoult

  Viestejä:
  184
  Rekisteröitynyt:
  21.12.2016
  Aika tavalla vedetty mutkat suoriksi. Kyllähän yritykset voivat hakea pörssistä rahoitusta osakeantien kautta.
  Kohonnut pörssikurssi usein myös mahdollistaa yritykselle halvemman rahoituksen eli nostaa tätä kautta oman pääoman tuottoa.

  Korkeasta pörssikurssista on myös hyötyä jos yritys haluaa tehdä yrityskauppoja ja rahoittaa näitä vaikkapa osakevaidolla (esimerkkinä Nokian Alcatel-Lucent osto).
  Korkeasta kurssista on myös hyötyä jos yristystä uhkaa vihamielinen valtaus.
   
  yberkurko, hmb, valexi ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 14. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 531
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Kyllä tuollaista aina välillä kuulee. Viimeksi milloin ite törmäsin oli kun joku Teslan omistaja uhkasi lopettaa yhtiön tukemisen eli osakkeiden ostamisen, kun uuden auton laatu oli niin surkea.
   
 15. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 531
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Annit on kyllä erikoistapauksia. Normaalisti kun ostat osaketta niin ei ne rahat sille yhtiölle mene vaan sille osakkeen myyjälle.

  Ja nakkirakki sanoi ihan oikein, korkea pörssikurssi ei paranna tulosta. Muita hyötyjä siitä voi olla, mutta tulos ei ole kuitenkaan riippuvainen kurssista.
   
 16. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 093
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hän kirjoitti myös:

  Ja kuten yllä todettiin, kyllä se on. Toki jonkun piensijoittajan muutaman tonnin sijoitukset eivät vaikuta juuri mihinkään, mutta mekanismi siellä silti on.
   
 17. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 531
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Niin, jossain erikoistapauksissa kuten anneissa tai joukkolainoituksessa. Mutta kun normaalisti ostat pörssistä niin ei ole, tai ainakin homma on niin välillisesti ettei sitä voi oikein yhtön tukemiseksi laskea. Vaikka kuinka suurilla summilla ostaisit niin ei se yhtiö siitä hyödy, ehkä korkeintaan hetkellisesti kurssi voi nousta, mutta äkkiä se kurssi korjaantuu "oikealle" tasolleen. Ja tämäkin vain siinä tapauksessa jos uskoo, että kurssista on jotenkin suoraan hyötyä tuloksen tekemisen kannalta.
   
 18. hypodermic

  hypodermic

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  31.08.2017
  Oma salkku koostuu lähes täysin osakerahastoista, ja lisäksi muutamista yksittäisten yhtiöiden lappusista. Tullutkin mietittyä onko korkorahastoissa tai vastaavissa mitään järkeä salkun tasapainotukseen? Vai onko parempi kerätä kylkeen myös hieman käteistä esim. BN:n, Instabankin tms säästötilille. Joka tapauksessahan jonkin verran (vähintään parin kuukauden tuloja vastaava summa?) olisi hyvä jokaisella olla sivussa vaikka tavan pankkitilillä. Toki jos sijoitettavaa pätäkkää piisaa niin voisihan sitä varojaan hajauttaa osake- ja korkorahastojen lisäksi moneen muuhunkin; vertaislainat, asunnot, metsä, kulta/hopea jne jne.

  Kuukausisäästöä (pari ETF-rahastoa + toisinaan myös Superit) ajattelin puksuttaa samalla kaavalla kuin tähänkin saakka riippumatta siitä että pörssit ovat taas/yhä lähellä ATH lukemia. Lähinnä miettinyt josko lisäisi esim. käteispainoa sen sijaan että ostelisi esim. sektoripainotteisia ETF-rahastoja silloin tällöin kun löytyy ylimääräistä sijoittamiseen.
   
 19. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 531
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ponsu tykkää tästä.
 20. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 345
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
 21. Clarenz

  Clarenz

  Viestejä:
  620
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös vaaleissa kaikki äänet ole yksittäisiä ääniä? Kenelläkään ei voi siis olla isompi "äänisalkku" kuin toisella.
   
  Honzo tykkää tästä.
 22. Sivustakatsoja

  Sivustakatsoja

  Viestejä:
  380
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Ei tuo rahan pito tilillä nyt huono idea ole, nimenomaan jos saat sen 2-4kk palkan siellä pidettyä. Samallahan siinä on turvaa jos vaikka pesukone hajoaa tai sattuu vaikkapa joku hyvä osake kiinnostamaan niin siinä on sitten rahat heti valmiina. Mutta ei siellä tilillä tietenkään mitään kymppitonneja kannata makuuttaa vaikka sitä alle prosentin korkoa siihen haalisikin. Tuohon hajoitusmäärään en osaa sanoa mitään, varmasti liikahajautukseenkin voi sortua mutta joku fiksunpi voisi tuosta kertoa lisää.
   
 23. elmo

  elmo

  Viestejä:
  695
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lainataas omaa vanhaa viestiä vaikka ihan tolla ei tullutkaan ajeltua. Säästöhommelit on lähteneet käyntiin, palkkanetto on pysynyt siinä 3k€/kk ja jos lasketaan kaikki tulot (lapsilisät, kulukorvaukset, romun myynnit yms.) niin kk netto 3,8k€/kk tähän astinen vuoden keskiarvo. Alkuvuoden räjähtäneet kulut on saatu hallintaan ja eka alta 2k€ kulu kuukausi osui viime kuuhun. Tässä kuussa taitaa kyllä mennä yli, mutta ei mitään 6k€ kuukausia lähellekään... Alkuvuoden isot menot johtaneet kyllä siihen että keskiarvo pyörii vieläkin 3k€/kk kuluissa. Jos ensi vuonna olisi paremman näkönen paperilla tuo luku.

  Olihan tuo aika avaavaa kun katto mihin kaikkeen sitä rahaa oikeasti menee. Ostin aika törkean kallista elektroniikkaa lähinnä vaan siksi koska voin.

  Tarkotus oli vuoden vaihteeseen edetä seuraavalla painotuksella:

  Smart 15 15,00%
  Super Suomi 5,10%
  Super Norja 5,10%
  Super Ruotsi 4,80%
  EUNL 37,80%
  ISN3 14,00%
  EUNK 18,20%

  Kk summa Nordnettiin oli/on 500€ ja loput nollakorkotilille kun en raaskinut laittaa kylmiltään tonnia kuussa sijoituksiin. Ajatus oli miettiä tilannetta uudestaan kun nollakorko tilillä on 20k€ vuodenvaihteessa. Nyt siellä on jo yli 20k€ niin ajattelin ottaa pohdintaan ennen vuodenvaihdetta.

  Aihetta on tullut tankattua kiitettävästi ja oikeastaan vaan tullut varmemmaksi, että suorat osakeostot vaatii perehtymistä aika paljon. Toki kun tuolloin huhtikuussa osti hattuvakiolla Fortumia, Nokiaa, Orionia ja Teliaa niin parhaat tuotohan osakkeilla on tähän asti ollut jos arpa osuu kohdalla (Nokian kohdalla ei osunut). Toki homma ihan eri kun kerta hankinta vs. nousevaan/paikallaan jylläävään kurssiin kuukausittain ostettava indeksi.

  Mitä muutoksia te tekisitte? Smartit ja Superit kettuun ja kaikki EUNL ja sinne myös jatkossa nollakorkotilin sijaan loputkin säästöön jäävät? 20k€ taidan jättää mielenrauhaksi puskuriin vaikka en keksi sille oikein kunnollista perustelua, tai jos siinä olisi 10k€ osakkeiden ostoon jos joskus rommaa. Toki en varmaan silloinkaan viitsi käyttää niitä. Tuntuu tyhmältä pitää 20k€ tilillä idlaamassa kun ei ole sellaisessa työssäkään missä voisi hetken varoituksella joutua tyhjentämään pöytää. Ehkä siinä on se, että ajattelumalli on siinä, että kaikki sijoitettu raha on jo hävittyä omassa pääkopassa niin pitää olla joku puskuri jotain varten :).

  Jotkut jenkki osakkeet kiinnostaisi kun tuskin tämä maailman politiikka on mihinkään muuttumassa. Tyyliin too big to fail mäkkäri, AT&T jne. Tämän tason perehtymisellä vaikea nähdä, että nuo häviäisi tai kutistuisi mihinkään. Vaan jatkavat nousua hamaan tappiin. Tosin tuostakin lukenut, että vaikka on arvoyhtiö niin silti se voi olla yliarvostettu ja hinta kova sen takia. Vaikka noissa nyt olisi yliarvostusta 10% niin pitkällä sijoitus tähtäimellä luulisi näiden olevan hyviä sijoituksia vaikka hetkellisesti osto ei ajoittuisi kohdalleen. Kun tavoite on tosiaan sit and hold. Ehkä helpoin olisi vaan lähteä SP500 ETF:llä (esim. SXR8) vaikka EUNL sisältääkin isolla painotuksella jenkkiä niin ei ihan yhteen indeksiin haluaisi tylsästi pistää senttejään.

  Yksi voisi olla, että jättää lisäksi jonkun siivun vaikka 10% kuukaudessa syrjään ja kun tarpeeksi niin ostaa sillä jotain indeksiä riskillisempää. Riskinotto ei pienessä mittakaavassa ole ongelma kun vertaislainoihinkin on tullut euroja laitettua. Ei ole tarkoitus kasvattaa, mutta huvikseen mukava kokeilla eri alustoja. Toki jos hukkaa tuon 10% aivan paskoihin sijoituksiin niin siinä lähtee äkkiä se tuotto ja vähän yli mitä indekseistä saisi :D.
   
 24. Cube

  Cube

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2017
  Ei se minusta ole välttämättä huono idea pitää vähän ylimääräistä käteisallokaatiota siltä varalta että kurssit tulee alas. Se on aina mukavampi ostaa halvemmalla. Voihan se tietty olla etteivät tule mutta se on jokaisesta itsestään kiinni mihin varautuu. :)
   
 25. hypodermic

  hypodermic

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  31.08.2017
  @elmo entäpä yhtenä vaihtona erinäiset vähän spesifisemmät ETF:t, kuten vaikka sähköautoteollisuus, IoT, energia, vesi yms megatrendit / tulevaisuuden jutut. Tai ihan vaikka informaatioteknologia (esim VGT noussut omassa salkussa kivat n. 45% parissa vuodessa tms), mikä nyt sattuu kiinnostamaan tai minkä näkee tulevaisuudessa kovana juttuna. Nuo sopii ainakin itselleni, kun ei ole aikaa / tarpeeksi kiinnostusta yksittäisten yhtiöiden penkomiseen, niin ETF:llä pääsee helposti kiinni. Toki esim Nordnetistä löytyy monille sektoreille ns perinteisiäkin rahastoja, niissä vaan tuppaa kulut olla suuremmat.

  Tämä siis, jos haluaa tavan indeksi kk-säästön ohella ostella silloin tällöin muutakin pörssimarkkinoilta.
   
  elmo tykkää tästä.
 26. Laissez-Faire

  Laissez-Faire

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Virkavaltainen, yksipuolinen ja heikosti perusteltu linjaus, imo. Harva piensijoittaja (reaalimaailmassa kiinni sitkutteleva) lienee kuvitellutkaan olevansa yhtiökokouksessa merkittävästi yhtiön asioihin vaikuttamassa. Eiköhän siellä ennemminkin olla hankkimassa tietoa virallisen osuuden kautta sekä myös johdon & kanssaomistajien kanssa verkostoitumisen kautta. Parempaa tilaisuutta tiedonhankintaan yhtiöiden tilasta ja näkymistä on harvassa mikäli kuvittelee voittavansa markkinat osakepoiminnalla.
   
  Cube ja Sokuripappa tykkäävät tästä.
 27. Juha_H

  Juha_H

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  19.06.2017
  Morjensta,

  Meillä suomalaisilla taloudellinen riippumattomuus on harvinaisempaa kuin muualla. Meillä on taipumus sanoa, että me tarvitsemme yhteiskuntaa. Siksi koska emme selviä itse, koska meillä ei ole mitään omaisuutta, Wahlroos totesi. Suomi on erikoinen paikka. Missään muualla Ifin markkina-alueella asiakkaat eivät kysy yhtä pieniä omavastuuosuuksia kuin Suomessa. Missään muualla he eivät halua minimoida riskiään niin täydellisesti kuin Suomessa, Wahlroos sanoi Suuri Osakesäästäjäpäivä -tapahtumassa.

  Lue lisää -> Björn Wahlroos kommentoi hallitusneuvotteluita: Jonkun täytyy nousta barrikadeille


  Suosittelen kahtomaan myös tapahtuman muut esitykset, kuten Vesa Puttosen ja konkareiden ajatukset -> https://www.youtube.com/channel/UCQRK2jX_pdGsNhh785rt1IQ
   
 28. Cube

  Cube

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2017
  No se on justiinsa näin että yhtiökokouksessa kyse on tiedonhankinnasta ja näkökulmien haistelusta kuin yhtiön asioissa äänestämisessä. Kohta ei tod näk saa vähentää talouslehtiä tai esim. reaaliaikaisista kurssitiedoista koituvia kustannuksia, yhtä loogista..

  Verottaja on tässä maassa yksi perse.
   
 29. Mooses

  Mooses

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Niinhän se on, mutta on tuossa myös toinen puoli, että koskaan ei ole ollut selkeää mikä on hyväksyttävää vähentämistä. Matka Helsingistä Espooseen on vähän eri juttu kuin Espoosta Nokialle. Tai Rovaniemeltä Espooseen ja tietysti käyttäen lentokentältä taksia ja myös hotellia ruokailuineen. Ja kuinka paljon piti omistaa esimerkiksi Berkshireä, että sai sen New Yorkin matkan vähentää. Riittääkö yksi A-osake? Aika röyhkeitäkin juttuja näistä kuullut. Ainakin parin tonnin Nordea-omistuksella Tukholman matkoja.
   
  eba, skiip ja mopnex tykkäävät tästä.
 30. Cube

  Cube

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2017
  Kieltämättä tuossa kyllä on hyväksikäytön mahdollisuuksia. Ehkä liian rehellinen luonne, kun ei tullut edes mieleen että lomamatkoja voisi ujuttaa vähennettäväksi ostamalla sopivasta pörssistä sopivaa lappua.
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2019
  eba ja skiip tykkäävät tästä.
 31. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  976
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aika vaikea silti saada osumaan ko. lafkan kokouspäivää oman loman kohtaan. Lentoliput kun nyt minimissään pitäisi mätsätä edes läheiseen kaupunkiin ja päivinä. Tietysti on varmasti paikkoja/kohteita jossa tuo onnistuu, mutta väittäisin olevan niin harvinaista herkkua että käytännössä aivan sama...

  Ja kun kuluista saa vain 30% ”takas”, niin jos pienenkin detourin joutuu esim. kaupungin takia ottaa niin äkkiä tuon hyödyn ottaa turpaan jos pelkkien lippujen hinnassa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2019
 32. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 086
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Tiedonhankinnan kannalta voi lukea kokouspöytäkirjat ja moni isompi firma järjestää myös tiedonantopuheluja. Sikäli verottajan kanta on myös perusteltu. Ihan toista on reaaliaikaisten kurssien ostaminen ja talouslehdet, kun niistä saa tietoa, jota et muutoin ainakaan merkittävästi pienemmin kustannuksin saisi.
   
 33. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 093
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vanhat parrat kokevat, että yhtiökokouskaffella voi nähdä TJ:n sieraimien värähtelystä tulevat tuotot. Itse en pidä tätä merkittävänä infona ja sinänsä ymmärrän verottajan kannan noin periaatteessa - varsinkin kun tätä vähennystä voi aika helposti hyväksikäyttää vapaa-ajan reissujen subventoimiseen. Luultavasti isolla possalla verottaja hyväksyy vähennyksen. Mutta satasien/tonnien positiolla ei kannata enää yrittää.
   
 34. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 983
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pelkästään S&P500:sessa on 500 firmaa. Periaatteessa kokouksia riittää siis joka päivälle.

  Ja jos tiedät lähteväsi lomalle, niin senkun googlaat firman jolla on oikeaan aikaan oikeassa paikassa yhtiökokous ja pari osaketta ostoon...
   
 35. maukka

  maukka

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vanguard on laskenut eurooppalaisten ETF:ien kuluja.

  ETF fee reductions Old Ongoing Charge Figure (OCF) New Ongoing Charge Figure (OCF)
  FTSE All-World UCITS ETF 0.25% 0.22%
  FTSE Developed Asia Pacific ex Japan UCITS ETF 0.22% 0.15%
  FTSE Developed Europe ex UK UCITS ETF 0.12% 0.10%
  FTSE Developed Europe UCITS ETF 0.12% 0.10%
  FTSE Developed World UCITS ETF 0.18% 0.12%
  FTSE Emerging Markets UCITS ETF 0.25% 0.22%
  FTSE Japan UCITS ETF 0.19% 0.15%
  EUR Corporate Bond UCITS ETF 0.12% 0.09%
  EUR Eurozone Government Bond UCITS ETF 0.12% 0.07%
  U.K. Gilt UCITS ETF 0.12% 0.07%
  USD Corporate 1-3 Year Bond UCITS ETF 0.15% 0.09%
  USD Corporate Bond UCITS ETF 0.12% 0.09%
  USD Treasury Bond UCITS ETF 0.12% 0.07%
   
  hmb tykkää tästä.
 36. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  976
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos nyt vaikka haluan floridan disney worldiin ja karibian risteilylle vaikkapa maaliskuussa (lomaa 2viikkoa) niin minkä firma osakkeet pistän hankintaan? Entäpäs jos amerikka ei kiinnosta pätkääkään, mutta haluan taika-maahan (thaimaa) 1-2 viikoksi koulujen syys- tai talvilomalla, minkä firman osakkeita ostetaan jos uskottava välilasku BKK on ok? Tieto tuskin löytyy ihan sormia napsauttamalla...

  En usko että nykyäänkään verottaja on moisia reissuja hyvin pienellä (ja viel vast ikään hankitulla) possalla hyväksynyt, tietysti voihan niitä ostaa vaikka 30k€::llä ennen reissua mutta silloin toki altistuu vähän muullekin kuin verottaja-riskille...
   
 37. Misi

  Misi

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  08.08.2017
  Huomenta, yrityskaupan myötä olisi kohta siirtyminen brittiläisen työnantajan palvelukseen . Eilen olin kuuntelemassa talousjohtajan esitystä ja vakuutti sen verran että voisi jonkun punnan sijoittaa myös osakkeisiin.

  Mutta tuo on listattu vain lontoossa - onko tuonne mitään järkeä sotkeentua tässä brexit-tilanteessa ja jos on niin minkä välittäjän kautta? Tällä hetkellä tilit op, seligson ja nordnet.

  Jenkeissä olisi myös, mutta noteeraamattona, mitäs riskejä tässä on?

  Kyseessä siis tämä Osta osaketta COMPASS GROUP PLC (CMPGF) pörssistä Nasdaq OTC Foreign - Nordnet

  Kiitos avusta, tällä hetkellä siis omistuksessa pelkkiä rahastoja
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2019
 38. Cube

  Cube

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2017
  Ainakin jossain vaiheessa Lontoosta ostaessa meni 0,5%. Aiheutuukohan brexitistä riskiä verosopimuksille? (esim osinkojen verotus, lähdeverojen periminen / palautus - nykyään näissä ei tietääkseni Lontoossa ole ollut ongelmia). Jälkimmäiseen ei lappusen ostaminen eri pörssistä auta vaan yhtiön kotipaikka määrää.
   
 39. Zacksa

  Zacksa

  Viestejä:
  1 312
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Tuhat lappua nordeaa salkussa, keskihinta kutosen korvilla. Klo 8 osari. Saas nähdä sulaako voittoprosentit. Jos osinkotaso pysyy ensivuonnakin hyvänä, niin nuo takoo minulle yli 10% osinkotuottoa. Vaihdan ne toki osakesäästötilille ensivuonna, jotta vältyn veroilta, ja voin lisätä määrää koko rahalla.

  Edit. Tulos tulikin jo. Osinko pieneni reilusti, ja kertaluonteisilla karmean näköinen luku viivan alla.

  Saas nähdä onko -10 vai -20
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2019
 40. Reisga

  Reisga

  Viestejä:
  305
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juuri julkaistu tulostiedote:

  Nordean tulos - kolmas neljännes 2019

  Näkymät:
  Kertaluonteiset erät heikentävät Nordean Q3-tulosta merkittävästi - uudet näkymät julkaistu
   
 41. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 345
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Alennusmyyntejä odotellessa :cigar2:

  EDIT: Taas jäi bear-sertit hankkimatta :(
  EDIT2: Onneksi UPM:llä menee paremmin :)
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2019
 42. Reisga

  Reisga

  Viestejä:
  305
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 43. Misi

  Misi

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  08.08.2017
  Tuo leimavero olikin tiedossa, verosopimukset ovat käsittääkseni valtioiden välisiä, vai olisiko EU näissäkin mukana
   
 44. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 093
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eilen mukavat uutiset Koneesta ja Orionista. Sääli, ettei Thyssenin hisseistä tullut vielä mitään uutista


  Kesko pilkahti myös. Mutta Nordea ja Konecranes tuovat varmaan lunta tupaan koko rahan edestä ihan kohta. Nokiaa en omista, sillä myös varmaan rankka päivä edessä.
   
 45. RouVix

  RouVix

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Nordean tupa on jo melko luminen, joten reaktio oli aika maltillinen.

  Nokia taas.. No, valitettavan paljon Nokia-uskovaisia tässä maassa vielä on. Onneksi ei omassa salkussa.
   
 46. mopnex

  mopnex Make ATK Great Again

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Nokia on hyvin pienellä painotuksella vielä omassa salkussa. Periatteessa mahdollisuudet on vaikka ja mihin. Sekä luulisi Alcatel-Lucent kaupasta olevan hyötyä pitkälläaikavälillä. Tällä hetkellä vaan se tärkein eli 5G-hammas ei pure, ja takavuosien alisuoriutuja Ericsson on painellut ohi. En ole tankkaamassa Nokiaa, vaikka se voisi olla mahdollinen reitti jos kurssi laskisi tarpeeksi alas.
   
 47. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 093
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Karmeaa katsottavaa tuo Nokian reaktio: -22% tuon kokoiselle firmalle on kyllä aika älytöntä.
   
 48. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  1 230
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onneksi olen tuosta Nokiasta luopunut jo tovi sitten. UPM:ää ei tullut sitten myytyä, kun en rahoille mitään käyttöä olisi keksinyt ja näemmä hyvä niin.

  Nordean reaktio maltillinen ja niin pitikin. Kyllä tuohon osakkeeseen oli jo nämä uutiset aikalailla hinnoiteltu. Katsotaan nyt vielä kuitenkin, josko jollain isolla pelurilla olisi tarve ajaa kurssi alas.
   
 49. Cube

  Cube

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2017
  Olen miettinyt Nordeaa potentiaalisena ostolappuna, mutta heidän (ja muidenkin pankkien) kohdalla minua pelottaa tulevaisuuden korkokatteet. Nyt lainoja kilpailutetaan ennätysmäärä ennätysalhaisilla koroilla.

  Miten käy kun viitekorot nousee nollaan? Korkokate pienenee marginaaliin näiden myönnettyjen lainojen osalta. Ei jää pankille paljon mitään sitten enää tuollaisista 0,35 - 0,4 marginaaleista katetta. Nyt heille miinuskoroilla jää vastaavista varmaan yli tuplat tuon verran. Toki korkojen laskiessa tilanne paranee kun nuo on sementoitu minimiksi, mutta samat pykälät on johtaneet kasvaneeseen kilpailuun (ja minun nähdäkseni kasvattaneet riskiä).

  Sen lisäksi asiakaspalvelu on ollut Nordealla huonointa ainakin oman kilpailutuskokemukseni mukaan (hidasta, porukkaa ehkä vähennetty liikaa?), saattaa vaikuttaa valintaan tasaväkisillä tarjouksilla..

  Pitää kumminkin lukaista illalla osari ja miettiä onko huomenna ostolaidassa potentiaalia.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2019
 50. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 093
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nordea on hieno esimerkki siitä, että sokea osinkoprosentin tuijottaminen on typerää. Nordean korkea osinkoprosentti menneen osingon perusteella laskettuna ei kielinyt huimasta löydöstä, jota kukaan muu ei ollut keksinyt, vaan heikentyneistä odotuksista. MOT.
   
  nakkirakki ja perato tykkäävät tästä.