Osakkeisiin sijoittaminen - mistä aloittaa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Purple, 17.10.2016.

 1. Abe

  Abe

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2017
  Jep, per kauppapaikka tuo maksu. Kyllähän Degirossa varmasti huonoja puoliakin on, täällä löytyy pitkää keskustelua: Brokers. You get what you pay for. : EuropeFIRE. Lisäksi on tuo suomalaisten osakkeiden pitäminen mikä on periaatteessa laitonta siellä, mutta varmaan käytännössä normi piensijottaja ei siitä jää kiinni. Muita ulkomaisia vaihtoehtoja olisivat Lynx ja Interactive Brokers.
   
 2. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  611
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  No nämä Helsingin pörssin välityspalkkiot eivät sentään vararikkoon kaada Suomessa toimivilla (tietty valtavasti korkeammat kuin degirolla) välittäjillä. Lähinnä Yhdysvaltoihin sijoittamiseen olisi mielenkiintoinen, kun hintaero on valtaisa. Degirolla senteista muutamaan dollariin, sellaisilla kaupoilla joihin perus piensijoittaja koskaan kykenee ja suomalaisilla toimijoilla yleensä minimimaksukin luokkaa 10€ vähintään.
   
 3. Gadus morhua

  Gadus morhua

  Viestejä:
  112
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käyttääkö täällä kukaan (eli Suomessa asuva ja tänne veroja maksava) ruotsalaisia välittäjiä?
   
 4. samiv

  samiv

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mitäs se käytännössä tarkoittaa, kun tuo Degiro lainaa /vuokraa tms. (en tiedä oikeaa termiä) noita osakkeita eteenpäin? Mitä riskejä siinä on osakkeen omistajalle, ja omistaahan ne kuitenkin oikeasti?
   
 5. perato

  perato

  Viestejä:
  2 697
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Brokers. You get what you pay for. : EuropeFIRE
  Tuolla näitä asioita ruodittu pitkät pätkät kohdat 5. niin aloittajan postauksessa kuin Degiron myöhemmässä vastauksessa.
   
 6. muronsyöjä

  muronsyöjä

  Viestejä:
  386
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2018
  Tuossa tulikin aika kattavasti. Jopa tuota front-running mahdollisuutta on spekuloitu, jos käyttää kaikkein surkeimpia välittäjiä. Toki maailman suurimmat investointipankitkin ovat tehneet sitä miljardiluokan asiakkailleen.
  Mutta itse, jos olisin aloittelija, keräisin pottia vaikka johonkin rahastoon. Jos innostuisin suorista osakesijoituksista, avaisin tilin saman tien IB:hen (10k€ minimi). Siellä siis n. 8€/kk minimiveloitus, joten 10k€:n pääomalla voi olla vielä aikaista aloittaa. Toki jos alkaa rakentaa portfoliota ostamalla 150€:lla per viikko, niin mikä ettei tuollakin jo aloittaisi. Loppupeleissä tuo on kuitenkin sijoittajalle paras tällä hetkellä, kunhan opettelee systeemit ja tekee kirjanpitoa verotusta varten itse.
   
 7. munse

  munse

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  09.10.2018
  IQQ0 on kieltämättä houkutteleva tuote. Low Vol -factor on ollut esillä viime aikoina. Nähtäväksi jää, hinnoitellaanko ylituotto pois nyt kun se on saanut julkisuutta.

  Korkeammat juoksevat kulut (0,3 % vs 0,2 %) ja korkeammat sisäiset kaupankäyntikulut (kiertonopeus 20 % vs 2 %) tavalliseen World-ETF:ään nähden täytyy myös huomioida.
   
 8. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  1 050
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Heh, hieman noloa verkkiksen tilintarkastajille. "Vain" reilu 2 milliä meni vahingossa hukkaan. Olis nyt luullut, että jollain olisi ollut bisneksistä sen verran käryä, että olisi kyseenalaistanut tilintarkastajien luoman negarin.
   
 9. psxgamer

  psxgamer

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Isompi hallinnointipalkkio tosiaan on, mutta mitäs tarkoitat kiertonopeudella? Ymmärrän, että aktiivisesti hoidetussa rahastossa kiertoon pitäisi periaatteessa kiinnittää huomioita koska se lisää kuluja, mutta miten tämä ETF:ssä toimii? Tarkoitus on kuitenkin seurata pääsääntöisesti aika passiivista indeksiä.
   
 10. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 011
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Vastaava kämmihän kävi jo toissa vuonna. Silloin tosin toiseen suuntaan. On kyllä ihan käsittämätöntä että siellä ei tarkisteta näitä kunnolla ennenkuin raportoidaan.
   
 11. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 060
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tilintarkastajana PWC, joten luulisi osaamista löytyvän?

  Tiedotteesta: "Vuoden 2018 taloudellisten tietojen laadinnan ja alustavien käyttökatetta koskevien tietojen tarkastuksen yhteydessä yhtiö on nyt havainnut järjestelmävirheen, joka on paikannettu ja korjattu. Virhe koski vuoden 2018 viimeistä vuosineljännestä. Vuoden 2018 vertailukelpoinen käyttökate on 2,4 miljoonaa euroa parempi kuin 17.1.2019 tiedotettu alustava tieto."

  Tuo voisi siis viitata siihen, että nimenomaan tilintarkastuksen yhteydessä olisi havaittu tuo puute. Ts. ongelma on tullut firman omassa kirjanpidossa/katetuottolaskelmissa?

   
 12. munse

  munse

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  09.10.2018
  Kiertonopeus (turnover) käsittääkseni kertoo, kuinka suuri osa rahaston/indeksin osakkeista vaihtuu vuoden aikana prosentteina rahaston/indeksin kokonaisarvosta. Markkina-arvopainotetussa indeksirahastossa kuten EUNL kiertonopeus on pieni, koska periaatteessa ainoastaan yhtiöiden pörssiin listautuminen/poistuminen ja pienten yhtiöiden nouseminen/putoaminen indeksistä aiheuttaa säätötarvetta.

  IQQ0 on puolipassiivinen eli smart beta -rahasto (factor-rahasto). Se joutuu käymään paljon enemmän kauppaa kuin EUNL, koska se ei ole markkina-arvopainotettu vaan "maustaa" world-indeksiä minimum volatility -faktorin mukaan. Ei-markkina-arvopainotettu rahasto menee epätasapainoon pörssikurssien muuttuessa, koska yhtiöiden markkina-arvot muuttuvat ja siten yhtiöiden osuus rahastossa muuttuu ei-halutuksi --> täytyy säätää rahastoa käymällä kauppaa.

  Mutta kaupankäyntikulu ei ole suuri verrattuna juokseviin kuluihin. On silti hyvä muistaa tämän piilokulun vaikutus.

  EDIT: "Maustaa world-indeksiä" on ehkä huonosti ilmaistu. Pikemminkin IQQ0 poimii faktorin mukaisen hyvyysluvun parhaiten täyttävät yhtiöt ja painottaa sen mukaan.

  EDIT2: Ja tietenkin koska EUNL on free-float markkina-arvopainotettu, niin lisäksi jonkin valtiollisen toimijan ostaessa/myydessä indeksin osakkeita aiheutuu säätötarvetta EUNL-rahastolle.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
 13. heisulivei

  heisulivei

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2017
  [​IMG]

  Nykyuutiset pähkinänkuoressa
   
  Foggy tykkää tästä.
 14. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  105
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Joo kertopaakas, että miten löytää Nordnetissä noi taikarahastot, ei ainakaan listattuna noilla nimillä ole kuukausisäästötilissä vaihtoehtoina?
   
  jase tykkää tästä.
 15. psxgamer

  psxgamer

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Tämä oli hienosti kirjoitettu, kiitos! Tiesin, että minimum volatility on ns. faktori sijoittamista, mutta minulle ei ole täysin auennut tuon sijoittamisen tekninen osapuoli. Eikä sitä yleensä kirjoituksissa kauheasti avatakaan. Luulin, että ETF vaan seuraa tuota MSCI:n indeksiä ja siihen indeksiin on valittu yritykset jotka täyttävät tietyt pienen volan kriteerit. En lainkaan ajatellut, että tätä tasapainotusta pitäisi tehdä juuri sen useammin kuin (yleensä) neljännesvuosittain tasapainottevat isot markkinaindeksit joissa ei radikaaleja muutoksia tapahdu.
   
 16. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  611
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Tässä lueskelin tuosta tietokoneen vähentämisestä pääomatuloverotuksessa. Ilmeisesti 1000€ saakka saa kerralla poistaa (mikäli enemmän 25% vuosittain jäljellä olevasta kai) ja ei päätoimisella yleensä 50% arvosta voi vähentää. Täältä ehkä löytyy, joku, joka on törmännyt tällaiseen kysymykseen. Kelpaako itse kasattu kone vähennyksiin ja tarvitseeko jotain dokumentaatiota puuhasta?
  Kun uutta ryysenikonetta kesällä on vähän haaveena kasailla, jos niitä kuluja saisi hieman vähenneltyä; kuitenkin ihan merkittävä osa tietokoneella roikkumisajasta menee sijoitustoimintaan liittyvään puuhailuun.

  Ei viitsisi ihan mitään valmispasketta ostaa vain verovähennysten takia; Ne on syöpää! (ja halvemmaksi taitaisi tulla itse kasata silti, vaikkei siitä vähennystä saisi).
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
 17. Gize

  Gize

  Viestejä:
  1 135
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  EUNL = iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)

  IS3N = iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)
   
  zaneislandd tykkää tästä.
 18. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Miksi ei saisi itse kasattua vähentää?
  Eli kone kuin kone. Itselläkin kasattu kone vähennyksissä...
   
  Wemps tykkää tästä.
 19. munse

  munse

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  09.10.2018
  Tuskin niitä tasapainotuksia tehdään sen useammin kuin indeksissäkään. Kerralla täytyy vaan tasapainottaa enemmän factor-strategiaa seuraavassa indeksissä/rahastossa. Molemmat rahastot pyrkivät seuraamaan omaa indeksiään, ei siinä sen kummempaa ole. Nuo kiertonopeudet otin itse asiassa indekseistä.

  EDIT: Selvennykseksi vielä, että IQQ0 ei itse suorita tuota osakkeiden valintaprosessia, vaan sen tekee indeksin tarjoaja eli MSCI. Toki jotain poikkeamaa voi olla, jos ETF:n tyyppi on "optimized sampling" eikä "full replication".
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
 20. Joukahaine

  Joukahaine

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  03.12.2016
  Tai googleen eunl nordnet tai is3n nordnet ja taitaapi olla eka linkki. Suosittelen ostamaan kuukausi säästö himmelin takaa sillä silloin ei tule merkintäkuluja. Löytyy kohdasta kuukausisäästö ja samoilla tickereillä (eunl, is3n)
   
  JaySon tykkää tästä.
 21. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  611
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Niin aattelinkin, mutta Suomen verottaja on välillä muutoinkin ihmeellinen epeli, niin piti kysellä (ei googlaamalla selvinnyt, kun useimmat eivät kai sijoita...tai kasaa koneitaan itse:p). Tarvitsiko jotain dokumentaatioita toimittaa? (kuten nippu kuitteja :D)
  Eli lähinnä askarrutti, miten käytännössä toteutetaan. :)
   
 22. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Ei tartte kuitteja lähetellä. Mutta kuitit pitää tarvittaessa toimittaa (eli pitää löytyä)..
   
  Gize ja yberkurko tykkäävät tästä.
 23. Gize

  Gize

  Viestejä:
  1 135
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  @taffeli han nimenomaan kyseli noita pitkiä nimiä. Eikä minulla kyllä kk-säästössä näy tikkeri etfää valittaessa :confused:
   
 24. Dalle

  Dalle

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pitää katsoa ETF-kuukausisäästäminen alta.

  93B6FA83-90DB-4AF9-A78A-A0601A32E356.jpeg
   
 25. Tixi

  Tixi

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016

  Itse laitoin puolet koneen komponenttien hinnasta vähennyksiin ja läpi meni.
  Myös puolet puhelimen hinnasta olen saanut vähennyksiin koska käytetäänhän sitäkin sijoittamisten seurantaan ja ostoihin.

  Onko kukaan laittanut vähennyksiin jotain 500-1000€ näytönohjainta kun sellaista ei tuollaiseen hommaan tarvita mutta kuitenkin kone tarvitsee sen toimiakseen???
   
 26. SundeR

  SundeR

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2018
  No jos Bloomberg terminal maksaa sen yli 20 000€ vuosi ja ammattisijoittajilla on sellainen niin luulisi tuon tonnin häipyvän kohinaan :cool:
   
 27. Joukahaine

  Joukahaine

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  03.12.2016
  Pitipäs oikeen katsoa eipä näykkään suoraan .Voit kuitenkin kirjoittaa tickerin siihen kk säästöpalkkiin niin löytyy:)
   
  Gize tykkää tästä.
 28. Captain

  Captain

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Itse vähensin 1500€ itse kasattua konetta. Salkun koko alle 10k. Tai oli silloin, kun tuota vähensi.
   
 29. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  576
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siis voinko ihan yksityisenä kk-rahastosijoittajana laittaa mahdollisesti seuraavan hankkimani koneen (ja vaikka tv:nkin) vähennyksiin? :D
   
 30. mopnex

  mopnex Make ATK Great Again

  Viestejä:
  155
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Siihen kenttään voi kirjoittaa esim. "EUNL" ja kyllä sieltä oikea (1) ETF tulee listalle.
   
  Gize tykkää tästä.
 31. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  105
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  No eipä vain tule, ja kun listaa kaikki mahdolliset, niin ei tule mitään tuohon pitkään nimeenkään viittaavaa...

  Tämä siis kuukausihimmelin takaa. Muutoin löytyy kyllä vaikka miten päin.

  Edit - Näemmä löytyy, kun menee eri reittiä tuohon kuukausihimmeliin. Ompahan tehty vaikeaksi.
   
 32. Gize

  Gize

  Viestejä:
  1 135
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Jep, näin näyttää toimivan, enpä ollut aiemmin tajunnut tuota... No, pääasia että taffeli löysi haluamansa, vaikka en tosin vieläkään ymmärrä miten sivulletuloreitti tähän vaikuttaa? :think:
   
 33. TommiZeliard

  TommiZeliard

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Oliko pääomatuloja yhteensä kuitenkin selvästi yli 1500 e, eli oliko pienien osinkojen lisäksi myyntivoittoja? Meinaan menee vähän arveluttavaksi, jos alkaa vähentelemään jopa enemmän kuin koko salkun osingot. Toki noinkin voi mennä "läpi", mutta sitten on parempi toivoa, ettei osu pistotarkastus myöhemmin kohdalle.
   
 34. Svaiski

  Svaiski

  Viestejä:
  383
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Käsittääkseni mitään rajaa ei ole, kunhan kauppa on säännöllistä ja sehän on esimerkiksi kk-säästämisellä.
   
 35. TommiZeliard

  TommiZeliard

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  En mäkään mitään tarkkaa rajaa ole nähnyt. Sellainen on jostain Veronmaksajien jutusta tarttunut, että "Menojen on oltava järkevässä suhteessa tavoiteltuun hyötyyn nähden ollakseen vähennyskelpoisia.". Lisäksi tuntuisi oudolta, että voisi pääomatuloista vähentää tulonhankkimiskuluja enemmän kuin on pääomatuloja saanut.

  Järkevässä kk-säästämisessä mitään pääomatuloa ei synny, joten ei kai nollasta voi vähentää kuluja? Eihän kk-säästäjää edes veroteta, niin mihin nuo vähennykset vaikuttaisivat?
   
 36. perato

  perato

  Viestejä:
  2 697
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Kannattaa nyt muistaa noissa "läpi meni" jutuissa että niitä ei kovin usean kohalla manuaalisesti tarkasteta. Eli voivat mennä läpi hyvinki aikaa ja sit osuu se satunnaisosantanakki jossa kysytäänki sit tarkemmin näitä. Et en lähtis ihan kevyin perustein vaatimaan vaan koska foorumilla jollaki meni kaikki läpi verottajalle ku väärä raha.
   
  Zetbo, tuoppi´ ja knz0 tykkäävät tästä.
 37. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  611
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Onneks osinkoja ja muuta jo sen verran tulee, että ainakin puolet 1500€ koneesta luulis menevän ihan helposti, varsinkinku menis useaan osaan silloin. Täytyy kattoa, mitä kaikkea uuteen koneeseen laittaa, tai mitä niistä osista tarjoaa verottajalle:)
   
 38. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 201
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Yli 1000 euron tietokone piti muistaakseni vähentää viidessä tasaerässä.
   
 39. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  611
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Ainakin verottajan sivuilta luin, että 25% jäljellä olevasta vuosittain... Menee kyl aikaa ja jos pilkkua viilattais sais lopussa vähennellä jotain senttejä:confused2:

  edit. Taitaa olla näppärin vaan pitäytyä tonnin alla, mitä osia verottajalle laittaa, kun näkyy tulevan olettamakin yli 3v käyttöiästä ylityksen myötä. Jos seuraavaa vaikka 3v päästä vaihtamassa on osa poistamatta ja vielä voi verottaja alkaa kyselemään:shifty:
  Loput vaan kylmästi harrastuksen piikkiin:D
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2019
 40. Weekoo

  Weekoo

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
 41. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 201
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Ei sillä osinkojen määrällä taida niin olla vaikutusta, vaan pikemminkin sillä, miten aktiivista veronalaista tuloa tuottava toiminta on eli ts. ennemmin tarkastellaan tehtyjen kauppojen määrää.
   
 42. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 167
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tästä ei taida olla ohjeistusta, enkä tiedä edes onko ennakkotapauksia. Ansiopuolen ohjeissa nimeomaan puhutaan esim. "huomattavista sivutuloista". Toisaalta massiivinen rahastosalkkukin vaatii seuraamista (no, minun mielestäni ei vaadi, mutta ei kerrota sitä verottajalle) eikä kasvuosuuksista tule välttämättä senttiäkään pääomatuloja/osinkoja. Silti vähennykset ovat perusteltuja, sillä niiden tuottojen ei tarvitse osua vähennysvuodelle.

  Eiköhän verottaja tarkaste aika laajasti kokonaisuutta ja perusteluja voi olla monenlaisia niin kauppojen määrästä salkun kokoon tai osinkojen suuruuteen.
   
 43. valexi

  valexi

  Viestejä:
  596
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Siksihän ne suuntaviivat on kuitenkin annettu verottajalta.

  Vaikka suoranaisia sanktioita ei tulisikaan, niin verotarkastuksen sattuessa saattaa hieman sapettaa, jos joutuu maksamaan useamman vuoden vähennykset takaisin, kun on osteltu puhelinta, tietokonetta, läppäriä ym.

  Kyllä jokainen täysjärkinen nyt ymmärtää itsekin, että jos esim. 10ke salkkua käyt seurailemassa kerran viikossa ja 99% ajasta pelaat CS sillä uudella koneella, että montako prosenttia koneen hankintahinnasta tulisi vähentää verotuksessa... :facepalm:
   
  Zetbo tykkää tästä.
 44. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 167
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitkä suuntaviivat? Pääomatulojen puolella niitä ei pahemmin ole.
   
 45. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  611
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Kun on osakkeissa, pitää sitä seurata ainakin. Kauppoja mulla myös tulee keskimäärin 1-2 kuussa, välillä enemmänkin, jos jostain omistuksesta luovun. Rahastoissa luulisi olevan vaikeampi saada läpi. Muutenkaan en kuin puolesta arvosta lähde pyytämään, kun ei yksinomaan siihen käyttöön tule.
   
 46. valexi

  valexi

  Viestejä:
  596
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Pääomatuloista tehtävät vähennykset

  Suuntaviivat. Puhuin suuntaviivoista, en ohjeesta. Eli verottaja jättää tässä kyllä tulkinnanvaraa, mutta voin kuvitella verottajan suhtautumisen pelikoneen hankintaan osakesalkun seuraamiseen, kun ansiotulopuolella kilometrivähennyksissä mennään tasolle: "Ajat omalla autolla tuohon asti, josta hyppäät julkiseen liikenteeseen ja kuljet sillä lopputyömatkan".
   
 47. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 167
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siteeraatko, mitä tarkalleen tarkoitat "suuntaviivoilla", jotka auttaisivat veroilmoituksen tekijää? (En siis ole sellaisiin törmännyt, saati ennakkotapauksiin ja olisi kiva kuulla jos sellaisia on).
   
 48. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 201
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Voimassa olevaan tuloverolakiin liittyvässä hallituksen esityksessä asiaa ei tietokoneiden osalta avata sen enempää. Voimassa oleva verottajan ohje sano alla olevaa. Osinkojen vastaanottaminen tuskin on "työn hoitamista". Mikä tietokoneen rooli tällöin olisi tulonhankinnassa? Tarkistaa, että osingot ovat tulleet tilille?

  upload_2019-2-15_12-42-28.png

  Tässä toinen linkki: Tietokoneet


  E: Veronmaksajain Keskusliiton lakiasian johtajan mukaan vaaditaan vähennykselle vaaditaan perusteeksi aktiivista kaupankäyntiä.

  "Oletko ostanut tietokoneen, koska teet ahkerasti arvopaperikauppaa? Silloin tietokoneen kulut vähennetään pääomatuloista eikä palkkatuloista.

  Kaupanteko muutaman kerran vuodessa ei riitä vähennyksen perusteeksi. Kaupanteon pitäisi olla viikoittaista.

  – Jos kuitenkin koet, että olet hankkinut tietokoneen ihan arvopaperikauppaa varten, on aiheellista esittää vähennysvaatimus, sanoo Vesa Korpela.'"

  Lähde: Näin tienaat satoja euroja – voitko vähentää esimerkiksi tietokoneen verotuksessa?
   
  valexi tykkää tästä.
 49. valexi

  valexi

  Viestejä:
  596
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Tietokoneet

  Pelikoneen hankinta osakesalkun seurantaan... Lähtisin esittämään seuraavaa: Ei ole näyttöä laitteiden käytöstä työssä, vähennys 0 %
   
 50. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 060
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Itse jättäisin pelikoneen osalta ainakin sen näyttiksen pois. Konehan toimii ilman sitäkin ja mielestäni sijoitustoimintaan tuskin tarvitaan RTX 2080:tä.