Onko SSD tyypiltään SATA vai NVMe? Kun sanot "kone löytää levyn aivan normaalisti", tarkoitatko BIOSia vai Windowsin asennusohjelmaa?
Jotkut koneet/emolevyt osaavat käynnistyä NVMe SSD:ltä vain UEFI-tyylillä, ja UEFI-tyylinen asennus vaatii että asennustikku on myös käynnistetty nimen omaan UEFI-tyylillä, eli jos BIOSin boottivalikosta ei muuten saa selvää kummalla tavalla kone ensisijaisesti käynnistyy, silloin CSM:n laittaminen pois päältä on yksi keino pakottaa asennustikku boottaamaan UEFI-tyylillä. Näin siksi, että juuri CSM mahdollistaa perinteisen ei-UEFI boottityylin käytön, ja kun CSM laitetaan pois päältä, tätä sekaannuksen mahdollisuutta ei ole.
NVMe:llä ei ole mitään yhteistä perinteisten SATA taikka PATA-levyohjainten kanssa, vaan se on rautatasolla aivan erilainen laite joka kytkeytyy suoraan PCIe-väylään. Tämän takia NVMe-asetukset saattavat (boottijärjestyslistaa lukuunottamatta) olla BIOS-asetuksissa täysin eri paikassa kuin SATA-levyihin liittyvät asetukset. Lisäksi joskus saattaa olla että BIOS-asetuksista pitää erikseen laittaa päälle asetus jonka nimi voi olla "NVMe boot support", "NVMe boot agent" tai jotain sen tapaista.
Jos CSM on päällä asennustikulta käynnistettäessä, boottivalikoissa pitäisi oikeastaan näkyä kaksi vaihtoehtoa asennustikulta käynnistämiseen: toinen vaihtoehto käynnistää perinteisellä ja toinen UEFI-tyylillä. Valitettavasti ei ole aina helppoa (tai edes mahdollista) tunnistaa kumpi vaihtoehto on kumpi! Tuosta Lerbatovin linkistä (ylempänä) näkyvästä Lenovon ohjekirjasta voisi kuitenkin päätellä että Lenovo on hoitanut asiat tältä osin oikein ja jokaisen boottivaihtoehdon kohdalla on aina selkeästi joko "UEFI:" tai "Legacy:".
Jos CSM oli päällä ja otat sen pois päältä (tai toisinpäin), kannattaa uutta asennusyritystä tehdessä mennä "mukautettu asennus (kokeneille käyttäjille)" vaihtoehdon kautta, jolloin asennusohjelma näyttää levyn osioinnin ja kysyy mille osiolle Windows halutaan asentaa. Tässä kohtaa levyn osiointia voi myös muuttaa, ja tässä tapauksessa kannattaa poistaa kaikki osiot kunnes näkyvissä on vain "aseman 0 varaamaton tila". Valitaan se ja sitten "Seuraava"-napista eteenpäin.
Tässä on sellainen juju, että perinteisellä BIOS-tyylillä (tai CSM:n kanssa) käynnistyvä Windows vaatii Windows-järjestelmälevylle perinteisen MBR-osioinnin, kun taas UEFI-tyylillä käynnistyvä Windows vaatii uudemman GPT-osiointitavan käyttöä. Jos kaikki vanhat osiot poistetaan levyltä, asennusohjelma katsoo että sillä on lupa tarvittaessa automaattisesti vaihtaa osiointitapa oikeaksi; jos levyllä on yksikin vanha osio jäljellä, asennusohjelma ei suostu jatkamaan eteenpäin jos osiointitapa on väärä vaan valittaa että Windowsia ei voi asentaa tälle levylle.