Ongelma: Maranz esivahvistin DD+ "sirisee", toinen AV-boxi väliin?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja aaltomar, 15.01.2019.

 1. aaltomar

  aaltomar

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Eli Maranz AV-7005 esivahvistimen Dolby Digital tuki on vuodelta kuokka & kirves ja esim. Netflixissä puheen S-kirjaimet alkavat "sirisemään" häiritsevästi. DD(+) standardiin on tullut vahvistimen julkaisun jälkeen päivitys eikä vahvistinta ole mahdollista päivittää siten, että ongelma tulisi korjattua.

  Marantz US | AV7005

  Kysymys kuuluukin, että voisiko tähän väliin lykätä jonkun boxin, joka päästäisi HDMI passthrough kuvan osalta ja äänet voisi ottaa ulos analogisena AV-7005 analog sisääntuloihin? "DAC/PRE" saisi maksaa luokkaa 500 € max. Kun kaiuttimet ovat Genelecin XLR liitännöin, niin ei ole vahvistimissa hirveästi valinnanvaraa ja uusi Maranz AV-7705 kustantaa luokkaa 2400 €...

  Nykyinen setup:
  nVidia Shield TV streameri -> AV-7005 -> XLR Genelec+SUB / HDMI Epson FHD tykki
   
 2. HarriK

  HarriK

  Viestejä:
  466
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Liekö kysymys enää ajankohtainen, mutta eikö Shieldissä löydy vipuja joilla voisi pakottaa bitstreamauksen pois päältä DD+:n (tai vaikka kaikkien koodekkien) osalta? Silloin dekoodauksen hoitaisi Shield ja pistäisi vahvarille purettua PCM:ää HDMI:tä pitkin.

  Minulla on vielä vanhempi Marantz, SR6003, enkä kyllä ole huomannut ainakaan Netflixin tai Amazonin DD+:n kanssa vastaavaa ongelmaa.
   
 3. aaltomar

  aaltomar

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Tack, en ole löytänyt Shieldistä moista asetusta ja googletuksen perusteella Shield ei tue DD+ uudelleenkoodaamista DD:ksi.

  Valitsemalla stereoraidan tuo s-äänien sirinä vaimenee hieman muttei poistu täysin. Netflix DD+ raita saattaa toistaa kunnolla muutaman minuutin ja sitten alkaa puheäänissä S:sät taas sirisemään/sihisemään/lirisemään...
   
 4. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 128
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Voihan kaiuttimet liittää vahvistimeen myös RCA-XLR-johdoilla. Itsellänikin on XLR-liitäntäiset Genelecit RCA-johdoilla vahvistimessa kiinni. Toki uusi vahvistin olisi varmaan muuten audiopuolen osalta vähän "downgrade" tuohon nykyiseen verrattuna.

  Selviäisiköhän halvimmalla, jos ostaisi jonkin toistolaitteen, joka osaa pukata PCM-muodossa tuon Netflixin audiosignaalin? Esim. Xbox tai muu pelikonsoli osaisi homman.