OnePlussan OxygenOS ja Oppon ColorOS yhdistetään yhdeksi käyttöliittymäksi

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 202


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau on avannut yrityksen jatkosuunnitelmia foorumipostauksessaan. Heinäkuussa uutisoimme, kuinka Oppo ja OnePlus yhdistävät Android-käyttöjärjestelmiensä koodipohjan yhdeksi ja nyt Pete Laun mukaan yritys on siirtynyt niin sanotusti OnePlus 2.0 -vaiheeseen ollen kypsempi ja luotettavampi toimija, joka kantaa yhä mukanaan vanhaa tuttua ”Never Settle” -henkeä. Samalla Lau kuitenkin myös hylkäsi yhden heinäkuussa annetuista lupauksista kertoessaan, että ColorOS ja OxygenOS yhdistyvät yhdeksi käyttöliittymäksi.

Viestissään Lau jakaa yrityksen tulevaisuuden suunnitelmat kolmeen osa-alueeseen – tuotestrategia, kamerakokemus ja OxygenOS:n tulevaisuus. Tuotestrategian osalta Lau kertoo OnePlussan jatkavan jatkossakin useiden eri hintapisteiden puhelinten julkaisemista, mutta jatkossa edullisen pään tarjontaa tehdään entistä paikallisemmin, kun taas lippulaivamalleja tarjotaan jatkossakin maailmanlaajuisesti. Kameroiden osalta yritys keskittyy parantamaan käyttökokemusta, värienhallintaa ja uutuusteknologioihin panostamista.



Viestin kenties kiinnostavin osio koskeekin sitten puhelinten käyttöliittymänä toimivaa OxygenOS:ää. Heinäkuussa Oppon ColorOS:n ja OnePlussan OxygenOS:n koodipohjien yhdistämisen aikoihin yritys vakuutti, että OxygenOS tulisi jatkossakin pysymään OnePlus-puhelinten käyttöliittymänä ja muutokset tapahtuisivat vain kulissien takana. Nyt Lau kuitenkin kertoo, että yritys on päättänyt yhdistää OxygenOS:n ja ColorOS:n kanssa työskentelevät tiimit tuottamaan yhteisen ohjelmistokokonaisuuden.

Vielä toistaiseksi pelkällä Unified and Upgraded Global Operating System -nimellä tunnetun lopputuloksen johdossa toimii Gary C. joka toimi ennen OxygenOS-tuoteryhmäjohtajana. Laun mukaan käyttöliittymien yhdistämisen tavoitteena on tuoda yhteen OxygenOS:n nopeus, sulavuus ja vaivattomuus sekä ColorOS:n laaja ominaisuuskattaus. Lau vakuuttaa viestissään tulevan käyttöliittymän säilyttävän mukanaan OxygenOS:n DNA:n ja esimerkiksi mahdollisuuden bootloaderin avaamiseen.

OxygenOS:n ja ColorOS:n risteymä tullaan näkemään OnePlussan puhelimissa jo ensi vuonna tulevien OnePlussan lippulaivaälypuhelinten käyttöliittymänä. Täysi käyttöliittymien integraatio puolestaan on Laun mukaan valmis vuoden 2022 suuren Android-päivityksen yhteydessä.

Lähde: OnePlus

Linkki alkuperäiseen juttuun
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 070
Custom ROMiin perustuvalla CyanogenMod 11S:llä lähdettiin liikkeelle kunnes Oxygen OS luotiin Paranoid Androidin kehittäjien voimin "back to basics" sloganilla. Vuosien saatossa alkuperäisestä ideologiasta ollaan siirrytty yhä kauemmaksi ja tähän on lopulta tultu. Oxygen OS yhdistetään Color OS:iin vaikka alun perin tarkoituksena oli luoda erilainen käyttökokemus juurikin käyttöjärjestelmän avulla. Kiinassa OnePlus One oli varustettu Color OS:lla ja muualla CM 11S:llä. Tämän osalta OnePlus on nyt ainakin "settled".
OnePlus smartphones and software have come a long way from its early experiment with Cyanogen OS. Humble roots based in the custom ROM community and experiments with Hydrogen OS have culminated in a feature-rich operating system that’s been at the cutting edge of Android in recent years. OnePlus has never really offered a bare-bones stock experience, but more recent Oxygen OS generations are increasingly mainstream in appearance. Whether that’s for better or worse remains to be seen.
Eventually, though, Oxygen OS became a revelation. The skin offered a close-to-stock experience with numerous features cribbed from the custom ROM community. It was essentially pure Android, but with a few new tricks that most users appreciated...

...Today, it’s difficult to even remember those days. Now it seems even the most die-hard OnePlus fans are complaining about Oxygen OS.
No, ainakin softatuki on nyt paljon parempi kuin OnePlussan alkuvuosina.
 
Viimeksi muokattu:

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 269
Pistin hetki sitten tiedustelua OnePlus Suomelle asiasta tarkentavien lisäkommenttien toivossa. Päivitetään uutiseen, jos saan vastauksen.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 690
Jollain sivulla mielestäni oli että toi käyttis muutos tulis oneplussan 8 mallista alkaen uusimpiin.
 
Liittynyt
11.03.2017
Viestejä
294
Mahdollinen ristiriita tai markkinointiosaston höpötyksiä: Clean and Lightweight Smart and Feature-rich
 
Liittynyt
26.06.2021
Viestejä
183
Mikä on paras custom ROM tällä hetkellä?. Mietin vain kun alkaa nord Ce malliin tulemaan ni varmaan ajan ennen mitään oxygenos+coloros rävellyksiä..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 305
Ainakin Op3:n OxygenOS oli varsin siisti ja miellyttävä käyttää vaikkapa johonkin Samsungin tauhkaan verrattuna. Uudemmista ei ole kokemusta. Pitkään tuota tuli käytettyä kunnes siirryin LineageOS:ään.
 
Liittynyt
26.06.2021
Viestejä
183
No nyt näin jälkeenpäin voi sanoa ihan useamman käyttäjän puolesta. Mitä communityssä oneplussalla pyörinyt.

We want Back Pure oxygenOS!
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 424
Viestejä
4 161 110
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom