Sitten kannattaa muistaa myös se että meistä tavan tallaajista kukaan ei tiedä mitä suljettujen ovien takana todellisuudessa sovitaan.
Mua lähinnä ärsytti se ajatus että siirrytään nyt Venäjälle kun muut lähtee pois.
Ilmeisesti tämä Oneplussan siirtyminen oli kuitenkin täysi vitsi.
Juu ei, mutta Huawei (ja Honor jos tosiaan haluaa vedota kiinalaiseen propagandaan, että hehheh, eri yhtiö on paperilla) on ihan avoimesti Kiinan valtion juttuja ja tukevat paljon suoremmin ja pahemmin tuotakin hyökkäystä kuinka se, että BBK kauppaa ahneuksissaan jotain brändiä sinne.
Ja kun tuota listaa katsoi niin olihan siellä BBK:n muut brändit jo paikalla, eli jos linjasi pitää niin samalla tavalla pitäis boikotoida OnePlussaa siirtyy se sinne brändinä tai ei.
Lg:n puhelimia ei ole paljoa näkynyt, eikä sonyn puhelimetkaan ole erityisen hyviä.
Nämä (ja erityisesti Apple) taasen harrastavat kuluttajavihamielistä suunnittelua, jonka tarkoitus on estää kuluttajan mahdollisuutta korjata itse puhelinta.
Samppaa on kehuttava 4v ohjelmisto ja 5v tietoturvapäivityksistä. Toki apple tarjoaa pidempään, mutta applen ekosysteemi ei innosta.
Nämä ovat hienoja yrityksiä, mutta eivät pärjää ominaisuuksissa lippulaivaluureja vastaan.
LG on tosiaan ollu hiipumaan päin eikä tuota V60 näköjään oikein ole saatavissa, joka speksien puolesta hyvin nopeasti vilkaistuna vaikutti asialliselta.
Olin aivan tippunut kelkasta tuon suhteen.
Mikäs Sonyn puhelimissa mättää tai pitääkö niiden olla ihan erityisen hyviä? En epäile etteikö ne hinta-speksisuhteessa häviä kiinalaisille, tottakai jos omalla datalla rahan sijasta saa rautaa ja homman rahottaa totalitaristinen valtio vakoiltuaan kehittämisen sijaan, mutta ei kai noissa mitään varsinaista vikaa ole vaikka noista syistä häviääkin hinnassa?
Kuluttajavihamielisyydestä Sampan ja Applen suhteen vähän kaksijakoiset tunnelmat. Samsungeilla on kuitenkin tuo pitkä virallinen softatuki Androideissa, puhumattakaan epävirallisesta, joka käytännössä pitää hengissä 10 vuotta vanhat S- sarjalaiset, Applella tosiaan se 7v softatuki, jolloin laitteet ovat edelleen käyttökelpoisiakin optimointinsa takia ja osa niistä on muuten yllättävänkin huoltoystävällisiä, tai ainakin oli.
Toisaalta se, mitä Samsung on ruvennut touhuamaan nimeämiskäytäntöjen kanssa puhumattakaan TV:iden kanssa on vähän negatiivista.
Tai kai sitä kierrätykseksi voi sanoa, toisaalta myös vedätykseksi, koska kohderyhmänä on selvästi tietämättömät ja köyhät.
Muistetaan myös, että Samsung, LG ja Sony hyvin harvoina firmoina ihan oikeasti myös kehittävät ja tekniikkaa.
Näyttöpaneelien, muistien ja CCD kennojen kehittäjät voitaan laskea yhden tai jopa puolen käden sormin ja siinä onkin ne merkittävimmät.
Kiinalaiset taasen tekee pitkälti sitä, minkä pystyy tekemään asialle omistautunut tiimi vaikka tällä palstalla, eli raksii ostoslistaan valmiit tavarat ja piirtää ne yhdelle piirilevylle. Ja niissäkin softiassa taitaa olla automaattireititys? Muotoilusta tänä päivänä lienee turha mainita mitään ja teeman tekeminen Androidiin tai valmiiksi keyloggerin salliman täpän piilottaminen vierinnän alle käyttöehtojen yhteyteen ei paljoa vaadi. Joten tältäkin kantilta, kumpia yrityksiä sitä kannattaisikaan tukea?
Fairphonessa ja Shiftissa ja vastaavissa on tosiaan hinta-speksisuhde hyvin idealismipainotteinen, mainitsin nyt vaihtoehtona kuitenkin jos kovinkin idealisteja on paikalla, samaten olis hyvä saada eurooppalaista tuotantoa edes tuolla tasolla eteenpäin. Purismilla olis ollu vaihtoehto NXP:n valmistamalla prossulla, mutta menee jo idealismista kohtuuttomuuten tai oikeastaan mahdottomuuteen. Kenties saadaan muitakin eurooppalaisia vaihtoehtoja kun muut näkevät, että tuo ala kannattaakin ja siitä syystä näitä kannattaa tukea, mikäli pystyy?
Mainitsematta muuten jäi Asus, joka on Taiwanista, tosin ihan tarkistamattakin voinee arvata kummalla puolen rantaa kokoonpano tapahtuu.
Niin ja tietysti Google joka on sitten joko positiivinen tai negatiivinen asia.