Oikaisu: Usean grafiikkapiirin kokoonpanot toimivat Vulkan-rajapinnalla myös vanh...

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
11 578Viime viikolla uutisaiheeksi nousi Khronoksen matalan tason Vulkan-rajapinnan tuki useamman grafiikkapiirin kokoonpanoille ja sen rajoittuminen Windows-alustoila 10:n yksinoikeudeksi. Nyt Khronos on julkaissut asiaa koskevan tiedotteen, jossa selvennetään koko sopan olleen väärinkäsitys; usean grafiikkapiirin kokoonpanot toimivat myös vanhemmilla Windows-versioilla, sekä tietenkin Linuxilla.

Väärinkäsitys lähti liikenteeseen Khronoksen GDC 2017 -tapahtumassa pitämästä diaesityksestä, jossa mainitaan usean grafiikkapiirin käyttämisen vaativan Windowsin WDDM:n asettamista Linked Display Adapter -tilaan. Microsoftin MSDN-sivut listaavat kyseisen tilan WDDM 2.0:n ominaisuudeksi, mikä tarkoittaisi sen olevan rajoitettu Windows 10:lle.

Khronoksen tiedote asiaa koskien kuitenkin selventää, ettei LDA eli Linked Display Adapter -tila ole rajattu vain Windows 10:lle, vaan toimii myös muilla Windows-käyttöjärjestelmillä. Khronos kertoi myös, ettei LDA:n käyttö ole edes välttämätöntä, mutta he uskovat sen olevan helppoutensa vuoksi suosituin tapa toteuttaa tuki usealle grafiikkapiirille Vulkan-rajapinnalla.

PC Perspective löysi Microsoftin tukisivuilta viitteen LDA:han Windows 7:n kohdalla ja io-techin lisätutkimukset paljastivat sen olleen tuettu ominaisuus jo Windows Vistassa. Se, miksi Microsoft on listannut LDA:n WDDM 2.0:n ominaisuudeksi MSDN:ssa eikä mainitse sitä aiempien WDDM-versioiden kohdalla jää toistaiseksi mysteeriksi.

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Viimeksi muokattu:

Fileguru

toaster blacksmith
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
113
Hyvä että oiotaan, harvempi sivusto niin tekee vaikka myöhemmin paljastuisikin aiempi tieto vääräksi.

Nyt saavat aiempien windows versioiden käyttäjät huokasta. Peukku.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
83 726
Viestejä
1 721 769
Jäsenet
37 167
Uusin jäsen
Anttila Juhis

Hinta.fi

Ylös Bottom