Oculus Rift S ei enää toimi

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 281
Humble Bundlessa oli VR-bundle ja ostettiin kavereiden kanssa sellainen. Minä jäin peleistä paitsi, kun lasini eivät enää toimineet. Saatuani aika paljon kuittailua siitä, että yleensä osaan nämä asiat, olen käyttänyt monta päivää tämän selvittämiseen.

Nyt päätin hankkia kokonaan uudet VR-lasit, mutta sisäinen insinöörini haluaa selvittää tämän tapauksen.

Käytännössä tähän jää jumiin:
1713837536023.png

Viimeeksi toimi 2023: i7-10700, B560, 3070 Ti.
Tätä koetettu: 7800X3D, 5800X3D, 4070 TiSU, sama 3070 Ti.

Mitä on tehty:
  • Meta Quest Link on asennettu uusiksi ja monta kertaa
  • On liitytty beta-kanavalle
  • Sitä Oculus Serviceä on käynnistelty uudestaan
  • USB-virransäästö on otettu pois käsin kaikkialta
  • AMD Chipset-ajurit on asennettu uusiksi
  • Rift S USB hub on poistettu Laitehallinnasta ja asennettu uusiksi
  • Koetettu näytön USB-hubilla, josta riittää virtaa ainakin IoT-laitteille..
  • Koetettu kuutta (6) eri USB-porttia eri koneissa
  • Kaapelit on vähintään kerran irroitettu, putsattu ja molemmista päistä
Rebootin yhteydessä se yhdistää kyllä tuon ok ja saan kolme harmaata pallukkaa näytölle. Myös joskus olen nähnyt sensorini VR-lasien näytöllä. Sitten taas aika selvittelyyn loppuu ja pitää aloittaa päivätyöt.

Mitä on tekemättä:
  • Kokeilu toisella johdolla (ne näyttäisi maksavan 120€, niin ei käy)
  • Kokeilu powered USB-hub (saan kai lainaksi lauantaina)
  • Ei ole avattu sen enempää, kuin että johto saadaan irti ja takaisin

--

Siis tällä on pelattu VR-pelejä ilman ongelmia , sitten VR-pelaaminen ollut tauolla ja sinä aikana tuo on lakannut toimimasta. Ympäristö kyllä vaihtui kakkoskoneessa i7-10700->5800X3D ja ohjelmat piti asentaa uusiksi.

--

TODO:
  • Koeta kaikki USB-portit lävitse..
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
84
En tiedä onko tästä hirveästi apua, mutta aikanaan mulla oli sellaista ongelmaa et toi Oculus Hub näytti lasien olevan siinä ok tilassa rebootin jälkeen, mut kun lattoi kakkulat päähän näytti siellä vaan sitä harmaata latailuruutua ja tuolloin toi hubikin älysi et eipäs olekaan ok. Veivasin aika pitkään tuota hommaa asennellen lähes kaiken uusiksi ja lopulta sain selvitettyä, että koneessani oli vain tietyt USB portit (oisko niitä lopulta löytynyt kaksi tässä ajan saatossa) josta tuo suostui toimimaan. Tästä on muutamia vuosia jo mennyt kun tuota taistelin mut muistaakseni tuota lopulta selvittelin niin ettei koneessa ollut ku minimit kiinni ja reboottaillen eliminoin usb portteja pois kunnes löysin sen portin mistä se suostui toimimaan ja sen jälkeen tussilla siihen merkkasin et mihin se pitää laittaa. Toisen portin taisin joskus sattumalta löytää ku tökkäsin vahingossa käsikopelolla sen väärään ja se toimikin siitä, viereinen portti kuitenkin. Edit: muistin vielä että koneen ollessa käynnissä USB johtoa irroittamalla ja takaisin laittamalla sain tuon toisinaan toimimaan, mutta en tuosta oikein mitään toistuvaa kuvio löytänyt milloin se toimi ja milloin ei.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 281
En tiedä onko tästä hirveästi apua, mutta aikanaan mulla oli sellaista ongelmaa et toi Oculus Hub näytti lasien olevan siinä ok tilassa rebootin jälkeen, mut kun lattoi kakkulat päähän näytti siellä vaan sitä harmaata latailuruutua ja tuolloin toi hubikin älysi et eipäs olekaan ok. Veivasin aika pitkään tuota hommaa asennellen lähes kaiken uusiksi ja lopulta sain selvitettyä, että koneessani oli vain tietyt USB portit (oisko niitä lopulta löytynyt kaksi tässä ajan saatossa) josta tuo suostui toimimaan. Tästä on muutamia vuosia jo mennyt kun tuota taistelin mut muistaakseni tuota lopulta selvittelin niin ettei koneessa ollut ku minimit kiinni ja reboottaillen eliminoin usb portteja pois kunnes löysin sen portin mistä se suostui toimimaan ja sen jälkeen tussilla siihen merkkasin et mihin se pitää laittaa. Toisen portin taisin joskus sattumalta löytää ku tökkäsin vahingossa käsikopelolla sen väärään ja se toimikin siitä, viereinen portti kuitenkin.
Kiitos! Pistetään kokeilulistalle..
Lauantaina saan lainaan powered USB-hubin, niin sekin voi ratkaista ongelman, mutta kerään nyt testisessioon muutakin koetettavaa.
 
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
209
Ja kannattaa se piuha kattoa kans läpi. Meillä kans lakkas lasit toimimasta ja selvis, että se piuha oli syypää. Päällisin puolin pinnassa näky pari painaumaa, jotka ei näyttäny kummoselta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 281
Ja kannattaa se piuha kattoa kans läpi. Meillä kans lakkas lasit toimimasta ja selvis, että se piuha oli syypää. Päällisin puolin pinnassa näky pari painaumaa, jotka ei näyttäny kummoselta.
Valitettavasti tämä ei ole vaihtoehto. En osta 120€ piuhaa tai muutakaan kallista osaa tähän enää.
Ostan kokonaan uudet VR-lasit, ja se päätös on jo käytännössä tehty.

Vanhat lasit vaan lähtee kiertoon ja olisihan ne kivempi myydä toimivina ja testattuina... Ja ne tosiaan toimi ihan hyvin ennen kokoonpanomuutoksia loppuvuonna.

Kiitos kuitenkin ehdotuksesta. Ei vain ole minulla rahaa piuhan mahdolliseen uusimiseen.
 
Liittynyt
10.12.2018
Viestejä
110
Rift S piuhaa ei valmisteta enää. Vuosi tai kaksi takaperin onnistuin kuitenkin saamaan oculucselta uuden piuhan takuuseen, vaikka takuu oli umpeutunut jo kauan sitten
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 281
Kokeilut eivät vielä ole johtaneet tuloksiin. Johdossa voi olla vika, kun tämä on ehkä yhteysongelma.
 
Liittynyt
10.12.2018
Viestejä
110
Minulla oli siis sama vika ettei tunnistanut antureita ja uudella piuhalla ei mitään ongelmia. Muistaakseni juuri antureiden piuhat on todella ohuita kolmikerros piuhoja. Melko mestari pitää olla jos saa korjattua
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
242 793
Viestejä
4 241 152
Jäsenet
71 245
Uusin jäsen
oppipoika_

Hinta.fi

Ylös Bottom